Epäonnistunut Estrent-vuokraus

Estrentin ex-asiakas

Lähdimme viettämään suvun kesken synttäreitä Pärnuun. Sovimme Estrentin kanssa, että mökissä majoittuu 10 henkilöä. Ilmoitimme, että tulemme asuntoautolla ja asuntoautossa että asuntoautossa majoittuu lisäksi porukkaa. Loppujen lopuksi porukkaa tulikin yhteensä 19. 9 aikuista ja 8 alle 16v ja kaksi alle 2v. Asuntoautossamme oli makuupaikat 7:lle aikuiselle. Eli kahden aikuisen ja viiden lapsen majoittaminen täysin varustettuun asuntoautoon ei aiheuttaisi ongelmia. Olihan kyseisellä kokoonpanolla yövytty viime kesänäkin yhteensä yli kuukausi samassa asuntoautossa. Asuntoauto on siis linja-autoalustalla ja siis myös rekisteröity linja-autoksi eli sen takia sillä pystyy isommallakin porukalla tekemään reissua.


Asuntoauto saatiin viereisen hiljaisen kadun varteen parkkiin. Suurin osa porukasta siirtyi asuntoon sisälle eli meitä oli parhaimmillaan 18 ihmistä sisällä. Illalla klo 21.10 tuli sitten puhelu Estrentiltä. Puhelun sävy oli alusta asti todella agressiivinen. Ennen kuin ehdin mitään sanoa oli mieshenkilö uhannut jo häädöllä ja poliiseilla. Ja kertoi, että ei ole sallittua pitää asuntoautoa tontilla. Asuntoauto oli koko ajan läheisellä tiellä kadun varressa eikä siis missään välissä 40m lähempänä tonttia.


Yritin kysyä, että eikö tätä voisi hoitaa asiallisesti. Ei ollut kuulemma muuta vaihtoehtoa, kuin mennä ja maksaa lisää rahaa suoraan vuokranantajalle. "Ei mitään muuta mahdollisuutta, muuten vuokrasopimus päättyy tähän ja pyydämme tarvittaessa poliisin paikalle".


Kun kysyin, että miksi näin agressiivinen sävy? Kyse oli kuulemma huijausyrityksestä. "Asiahan on päivän selvä, te olette vuokranneet mökin 10:lle ja majoitutte siinä koko porukka. Tämä on selkeä huijausyritys". Puhelun jälkeen kävin kysymässä alakerrassa asuvilta vuokraajilta, että mikä nyt on ongelma. Ongelma oli kuulemma se, että asuntoautossa majoittuva porukka käyttää vessoja, suihkuja ja sähköä! Lisäksi tekee jopa ruokaa!


Neuvottelu vuokranantajien kanssa jatkui. Vuokranantaja ehdotti, että jos maksetaan 105 euroa lisää, niin koko porukka saa nukkua sisällä. Tai jos maksetaan 70 euroa, niin bussissa nukkuvat "ylimääräiset" saa käyttää palveluita.


Jossain vaiheessa vuokranantajanainen kiihtyi niin paljon, että lampsi suoraan sisään ja meni laskemaan meille vuokratussa asunnossa olevat ihmiset! Vanhempi nainen yritti jopa OTTAA KUVIA LAPSISTA ASUNNON SISÄLLÄ! Aivan pöyristyttävää toimintaa! Aikuisia oli onneksi paikalla, niin yksi ehti estää kuvaamisen. Estrentin suomea puhuva mieshenkilö sanoi, että "kamera oli lyöty kädestä".


Pitkän pohdiskelun jälkeen ajattelimme, että maksetaan nyt ollaan sitten netissä katkeria. :-) Maksoimme siis seitsemän lapsen oleskelu- ja vessaoikeudesta 70 euroa. Yritin kysyä kuittia maksusta firman nimelle, niin ei kuulemma onnistunut. Välittäjä ottaa kuulemma 30 % ja verottaja 20% eli silloin hinta tuplaantuisi.


Tämä oli siis sarja väärinkäsityksiä ja rikkinäistä puhelinta. Vuokranantaja oli venäläinen, joka ei puhunut kuin muutaman sanan Suomea. Nuorempi naishenkilö puhui vain englantia, viroa ja venäjää. Estrentin kanssa he keskustelivat viroksi ja Estrent meille suomeksi. Eli kun esitimme asian ja he kysyivät firman edustajalta asiasta, niin viesti teki tällaisen kuvion. Suomi-englanti-venäjä-viro-suomi-viro-venäjä-englanti-suomi. Kun kaikki osapuolet värittää juttua jotenkin, niin ei ole ihme että kaikki osapuolet meitä lukuunottamatta oli raivona.


Estrent vuokraa siis nukkumapaikkoja, ei siis mökkejä esim. 10 hengelle kuten Suomessa on tapana. Tämä meidän väärinymmärrys oli se, miksi sota syttyi. Suomessa henkilömäärän ylitys tarkoittaa, että pitää ottaa omat lakanat mukaan, Estrentillä häätöä klo 22 aikaan illalla.


Rikoimme tietämättämme sopimusehtojen kohtaa "Vuokrattavassa kohteessa, majoittuvien henkilöiden määrä ei saa ylittää EstRent Cottages OÜ:n verkkosivuilla vuokrattavan kohteen kuvauksessa ilmoitettua enimmäismäärää... " Ajattelimme, että se koskee vain yöpyviä.


Estrentin virhe oli se, että mieshenkilö teki johtopäätöksensä kuultuaan ainoastaan vuokranantajaa. Välittäjä on yleensä ollut sovittelija epäselvyyksissä. Meidän tapauksessa johtopäätös tehtiin vuokranantajan tietojen "20 ihmistä majoittuu, asuntoauto tontilla" tiedoilla. Lisäksi Estrent olisi voinut varoittaa asiasta etukäteen, koska puhelimessa kerrottiin "ylimääräisistä" asiakaspalvelun mieshenkilölle.


Meidän reissun maksoi yritys, koska kyse oli tasakymmensynttäreistä, jotka verottaja hyväksyy firman kuluiksi. Olisi aika tyhmää huijaamalla yrittää säästää majoituskuluista, jotka oli vain hyvin pieni osa reissun kokonaiskuluista. Lisäksi tämä 70:n euron käteiskuitti mitä verottaja ei hyväksy, jää meidän itse maksettavaksi. Tämä "huijausyritys" pilasi yhden viikonlopun Estrentiltä, meiltä ja vuokranantajalta. Lisäksi Estrent menetti meidät asiakkaana. Tutkimusten mukaan huonosta palvelusta kerrotaan eteenpäin 11 ihmiselle...

46

6933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katkeria

      netissä. ymmärsit oikein luetun mutta silti purnaat täällä. aika kohtuutonta olisikin
      että, vuokrataan 10:lle ja suihkuja, vessoja ym. käyttääkin 20.

    • Huomio kirjoituksestasi

      Teitä tuli yhteensä 19, eikö vaan?
      Kirjoitat, että asuntoautossa mahtuu nukkumaan kaksi aikuista ja viisi lasta, mikä on yhteensä seitsämän, 19-7=12, majoitus oli kymmenelle,joten kysymys kuuluu: missä ne kaksi majoittuu?
      Jos mökki on varattu kymmenelle niin itsestäänselvyyshän on se, että jos mökkiin tulee tuplamäärä ihmisiä vaikka iltaa istumaan, niin se nostaa käyttökuluja eli veden ja sähkön kulutusta, kai siellä syödään ja vessassa käydään.
      Luin nuo Estrent OÜ:n vuokrausehdot ja kyllä siellä ihan sanatarkasti määritellään henkilömäärät, ylitykset.
      Ja lisäksi pisti silmään tämä kirjoittamasi lause: "Nuorempi naishenkilö puhui vain englantia, viroa ja venäjää.", minusta tuo on loistava kielitaito, eikä suinkaan mikään vain, kuten kirjoitit.
      Turhaan valitat huonosta palvelusta, lue kirjoituksesi ja ota malka pois silmästäsi.

      • Estrentin ex-asiakas

        Kaksi oli siis alle 2v, joista vuokranantaja sanoi, että niitä ei lasketa. Estrentillä on niistäkin oma tulkinta.

        Kyseinen naishenkilö, jonka kanssa keskusteltiin, oli omistajan tyttö eikä hänellä ollut valtaa tehdä päätöksiä. Toimi vain tulkkina välissä. Mutta siinä huono tulkki, että väritti ja muutti hieman keskusteluja välissä. Yleensä tulkki ei hermostu, mutta tässä tapauksessa niinkin kävi.

        Suurin ongelma koko jutussa oli Estrentin suhtautuminen. Välittäjän pitäisi olla riitojen sovittelija, ei tuomioistuin. Jos Estrentin puolelta olisi asiallisesti kysytty mistä on kyse, niin ei tarvisi täällä selvitellä asioita. Koko reissu maksoi tuhansia euroja, niin 70 euron lisä ei olisi ollut paha. Mutta jos haukkuu ensiksi huijariksi eikä suostu kuuntelemaan mitä maksavalla asiakkaalla on asiaa, niin tämä on lopputulos. Kaikki tuntee tulleensa petetyiksi.


    • Suskuur

      vaikka nyt päätelmäksi jää, että majoittujat käyttäytyivät Virossa ikäänkuin olisivat Suomessa, ja tämä on tietenkin virhe. Oppia ikä kaikki.

    • II ex-asiakas

      kerronpa hieman teille miltä näytti eräässä estrent kohteessa.
      Asunnon seinissä oli erittäin likaisia ja rispaantuneita kohtia siellä täällä ja olohuoneessa oli peitetty nurkassa jotain aivan aivan erilaisella tapetilla, tiedä sitten mitä. Olohuoneeseen pedattu sohva oli niin likainen ettemme halunneet istua siinä ennenkuin olimme levittäneet lakanat selkänojille. Olohuoneen matto oli erittäin likainen ja rikkinäinen. Peti, joka oli pedattu olohuoneen sohvalle oli laitettu vanhojen lankamattojen päälle, jottei sohvan saumat tuntuisi niin kovin. Onneksi meistä kukaan ei joutunut nukkumaan sohvalla.
      Ison makuuhuoneen verhoissa oli silminnähtävä pölykerros ja pesin verhot itse, jotta pystyin nukkumaan huoneessa. Samoin poistin kyseisestä makuuhuoneesta paksun pölykerroksen sängyn alta, sekä rispaantuneen, likaisen ja pölyisen maton kokonaan. Poistin myös katosta roikkuvat pölyt. Tämän jälkeen pystyin nukkumaan huoneessa ilman että pöly takertui kurkkuun yöllä. Sänkyjen patjat olivat niin likaiset ja todennäköisesti virtsatut, että olimme tarkkoja myös, ettei kenenkään lakana siirry pois nukkujan alta.
      Makuuhuoneen vaatekaappi oli käyttökelvoton, koska oli niin rikkinäinen, että ovet repsottivat auki kaiken aikaa ja yläkaappi oli tippua alas. Pyysin vuokraisäntää naulaamaan sen seinään kiinni, koska laitoin lapseni nukkumaan kaapin eteen.
      Kaikki ovet ja seinäpinnat olivat likaisia ja kahvojen kohdat erittäin likaisia.
      Keittiössä ei pystynyt säilyttämään mitään ruokaa, muuta kuin jääjaapissa, koska muurahaiset villiintyivät siitä. Niitä oli kaikkialla. Jääkaappi oli hajoamispisteessä. Johdon pinta oli kuoriutunut irti ja jääkaappi piti kovaa meteliä ja valutti vettä lattialle kaiken aikaa. Myös keittiön kaapit pesimme huolellisesti, jotta keittiön käyttäminen olisi miellyttävämpää. Kahvinkeitin kuuluu keittiön perusvälineistöön, sen onneksi saimme.
      WC:n suihkukaappi on ollut pesemätön todella kauan. Se on paksun likakerroksen peitossa. WC:n lattia ei kuivu edes yön aikana jos viimeinen suihkuttelija jättää lattialle vettä. Tästä syystä wc oli myös hyvin homeinen. Wc:n lattialla oleva homeinen muovimatto oli poistettava lattialta, jotta vessassa ilkiää käydä ja vaihdoimme lattialle kuivan pyyhkeen joka kerta kun lattia kastui.
      Me emme odottaneet, että huoneisto olisi hieno tai jotenkin luxus, mutta minimivaatimus minusta kaikessa, mistä pyydetään hintaa on, että on ehjää ja puhdasta. Tässä huoneistossa kaikki on rempallaan ja likaista.
      Ystäväperheemme oli toisessa huoneistossa saman kerrostalon eri rapussa . Tämä huoneisto oli jo miellyttävä. Siellä oli siistiä. Keittiön perusvarustelu kunnossa ja ehjää. Puhtaat sohvat ja matot ja sen lisäksi kauniit seinäpinnat. Muurahaiset tosin taitavat olla koko talon riesa. Asunnossa ei kahvat jääneet käteen kaapeissa ja tv ja stereot olivat siistit ja toimivat. Asunto oli kaunis ja viihtyisä vaikkei ollutkaan luxus.
      Kannattaisi käydä katsomassa asunnot ennen esiin laittoa ja näin huonoa asuntoa en laittaisi vuokrattavaksi. Hinta oli moisesta läävästä liian korkea. Ja lomalle lähtevä perhe kyllä maksaa, mutta loma ei saa mennä pilalle sen takia että asunto on niin epäsiisti.
      Lisäksi tullessamme kohteeseen sovimme isäntäpariskunnan kanssa, että poistumme asunnosta 11-12 aikaan. Klo 11.04 soitimme vuokraisännälle, että kuka tulee hakemaan avaimia vai voimmeko jättää ne huoneistoon, olemme nyt lähdössä? Hän uhkasi meitä poliisilla kun emme olleet poistuneet asunnosta klo 11 mennessä. Eli olimme 4 minuuttia myöhässä. Kuitenkaan kukaan ei ollut tullut avaimia hakemaan, eikä niitä saanut jättää asuntoonkaan.
      Kyseisestä vuokrafirmasta löytynee paljon kunnollisia ja siistejäkin kohteita, mutta yllätyksiin kannattaa varautua!

      • Maskun sulttaani

        EstRentillä lienee niin paljon vuokrattavia kohteita, että joukossa myös "sutta". Itse olen vuokrannut 3 kesänä peräkkäin www.huvila.net/1193 Boutros-kohdetta ja ollut tosi tyytyväinen. Asunto on uusi ja hyvin varusteltu ja sijainti paikallisten arvostamassa Mai/Papiniidussa heti meren läheisyydessä. Suosittelen.


      • vuokraukseni

        Hyvä juttu kun tulee tietoa paskaisesta murjusta. Olin juuri vuokraamassa sieltä mökkiä. Kiitos


      • tey
        vuokraukseni kirjoitti:

        Hyvä juttu kun tulee tietoa paskaisesta murjusta. Olin juuri vuokraamassa sieltä mökkiä. Kiitos

        olen ollut sekä Estrentin että Baltcotin palveluun. Varatut kohteet ovat vastannet kuvaustaan ja olleet siistejä.


      • pärnunkävijä

        milloin olitte ko talossa? harkittiin itsekin sen tammsaaren huoneiston vuokraamista, mutta päädyttiin toiseen.


    • ei enää ikinä

      niin paskainen talo oli estrentin kautta!!! Kaiken huipuksi talossa oli ollut omistajan ( venäläisen naisen ja tyttären) kaksi koiraa ja kissa. Olipa kivaa kun perheessämme on 3 erittäin pahasti allergisia ihmisiä!! KAiken huipuksi talon koira puri lasta kun avasimme auton oven ja astuimme pihalle!! Sitten tämä akka vaati 100 euroa siitä kiun olimme puhuneet liian kovaa pihalla klo 23 jälkeen. Virossa on kuulemma sääntö ettei pihalla saa puhua klo 23 jälkeen. Estrentin mies oli todella törkeä kun soitimme sinne. Sanoi että omistaja väitti meidän kiusanneen koiraA!! AmpIaisen pesä lasten huoneessa, yksi lapsista erittäin allerginen pistolle. LAttiat niin paskaiset että jalat mustana. HAistakaa paska koko Estrent, ryssien kusettama paikka.

      • tere ja paskat

        sama juttu meillä. Vuokrattiin talo Pärnusta, omistaja asui talon toista päätyä. Sitä ei kerrottu esitteessä. Kaiken huippu et omistaja vaati meitä kastelemaan kukkia. Meillä oli pieniä lapsia mukana, lapsilla oli jalat mustina. Omistajan kissa tuli ikkunasta sisälle ja raapi lasta. Omistaja ei palauttanut vaadittua takuusummaa koska lapset piti lapset meteliä. Soitimme tälle estrentin vastaavalle miehelle joka oli todella törkeä. Ei todellakaan koskaan estrentin kautta taloa.


      • surnu koer

        Estrentin kautta vuokrattiin em.talo Pärnusta.
        Kun nousimme (sunnuntaina 5.6.2011) autosta ulos omistajan koira puri lastamme jalkaan. Omistaja kertoi että koira on purrut häntä itseään useasti ja hänen lapsenlapsiaankin.
        Omistaja myös läiski itse koiraansa,jolloin koira murisi ja puri omistajaansa käteen.
        Siinä vaiheessa emme vielä asiaan sen enempää puuttuneet....
        Estrentin sivuilla olleessa esitteessä ei kerrottu ,että talossa on koiria ja yksi kissa, sekä ei myöskään kerrottu sitä,että omistaja asuu samassa talossa tyttärensä kanssa vain yhden ohuen välioven takana.
        Taloon mahtui yhteensä 17 henkilöä majoittumaan....(meitä oli 5aik 4lasta)
        Olimme vuokranneet alakerran ja yläkerran asunnot.
        Torstaina tuli sitten Estrentiltä puhelu,että voitte alkaa etsimään uutta majapaikkaa,koska pidätte niin kovaa ääntä.
        Omistaja itse oli ulkona samaan aikaan kastelemassa kukkia ,kun istuimme iltaisin terassilla ja puhui meille joka päivä ystävällisesti,kunnes koitti torstai.
        Keskiviikkona illalla mukanamme olleelle pariskunnalle tuli sanomista keskenään ja toinen osapuoli lähti ns.jäähylle pihan portista ulos kadulle kävelylle. Omistaja oli silloin portilla juttelemassa jonkun tuttavansa kanssa ja siis näki kaiken ,mutta vain hymyili iloisesti.
        Estrentiltä sanottiin myös, että omistaja haluaa torstaina tulla tarkastamaan asunnon koska epäilee,että siellä on yläkerrassa jotain rikottu ja lapset pitävät liian kovaa ääntä.Omistaja ei ole kuulemma nukkunut 4:ään yöhön.
        Mieheni soitti Estrentiin hetken päästä takaisin ja sanoi ,että omistajan koira oli purrut meidän lasta jalkaan ja että joku kyllä nyt puhuu p****a
        E:n mies huusi vain puhelimeen ,että olette omistajan mukaan kiusanneet hänen koiriaan ja siksi koira puri ja löi luurin korvaan... Aika outoa ,että omistaja mainitsi itse koiran puremasta torstaina ,vaikka se tapahtui jo meidän tullessa sunnuntaina.
        Silloin jo haiskahti rahastamiselta koko touhu.

        No omistaja tuli tarkastamaan asunnon ja kertoi kaiken olevan kunnossa,mutta sanoi silloin ettei palauta 100€:n vakuusmaksua ,koska olemme klo 23 jälkeen puhuneet ulkona!!! Siis mitä h*******ä???
        Sanoi Virossa olevan sellainen laki,ettei ulkona saa puhua klo 23 jälkeen....

        Hupaisaa ,ettei nainen saanut sanotuksi aikaisemmin sanaakaan mistään häiriöstä....

        Asunto sijaitsi vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella ja liikenne hiljeni vasta klo 24 aikoihin.
        Kaupungissa oli tuolloin paljon motoristeja ja pääväylä meni talomme edestä. Meteli siis oli melkoinen.
        Tällä kyseisellä viikolla oli yli 30 astetta hellettä ja ikkunat oli pakko pitää öisin auki.
        Lattiat talossa olivat aivan mustat,johtuen varmaan siitä,ettei niitä koskaan pestä kunnolla(ainoastaan levitetään likaa likaisella mopilla).
        Ensimmäisenä pvnä jalkapohjamme olivat aivan hiilen mustat. Pesuaineita ja välineitä ei ollut. Käytimme sitten kenkiä sisällä.
        Noin klo 4 aamuyöstä (joka ikinen aamuyö) alkoivat omistajan ja sitä myöden myös naapurien koirat räkytyksen. (Siis ei meistäkään kukaan ollut nukkunut kunnolla 4:ään yöhön.)

        Lapsia ei voinut pihalle päästää,koska koirat olivat todella agressiivisia,eivätkä omistajaa totelleet.

        Tästä kaikesta huolimatta emme ennen omistajan "kohtausta" puuttuneet näihin pikku epäkohtiin, mutta Estrentin kanssa käydyt puhelut muuttivat kyllä kaiken.
        Myös Estrentin "pääpomo" lopetti puhelun kesken kaiken. (loistavaa asiakaspalvelua)
        Meitä ei siis kuunneltu lainkaan,vain ilmoitettiin em.asiat.

        Loppuviikko sitten to-la istuttiin toisella puolella taloa pikku kuistilla ja lapset sisällä koiria paossa.
        Omistaja vain hymyili meille ohi mennessään.
        Lauantaina vielä omistajan kissa hyppäsi avonaisesta ikkunasta sisään...lähti kuitenkin samantien pois.

        Sunnuntaina sitten oli lähtö kotiin ja omistaja tarkisti asunnon ja kaikki oli hänen mukaansa siistä ja kunnossa. Kun sitä 100€:a takaisin kyseltiin niin hän sanoi: ei en anna se rangastus te puhu ulkona ykstoista jälkeen.

        Sen jälkeen hän toivotti meidät ensi kesänä uudestaan tervetulleeksi ja kertoi myös ,että illalla tule uusi perhe ,joilla on 5 alle 5-vuotiasta lasta. (VOI LUOJA)
        Taitaa olla aika erivärisiä nuo lapset jo yhden illan lattialla möyrimisen jälkeen.

        Kyllä aikamoista kusetusta oli tuon talon vuokraus!!!

        Omistaja tienaa sievoisen summan ottamalla varmaan kaikilta vuokralaisilta tuon satasen takuumaksun väittämällä,että liian kovaa on puhuttu,kun ei muutakaan keksi.
        Kyllä pitää omistajankin tajuta,että elämisen äänet kuuluvat välioven läpi.
        Jos ei,niin silloin ei kannata taloaan laittaa vuokralle!!!

        Talossa oli myös lappuja kaapin ovissa ,joissa kerrottiin selvästi suomeksi ,ettei huonekalujen paikkaa saa muuttaa......kun siirsimme nojatuolia hieman sivuun nähdäksemme tv:n paremmin,niin alta paljastui kyllä siivouksen taso. KOIRAN KARVOJA tupoittain ja pölypalloja!!

        Että tällainen lomakohde PÄRNUSSA kohde TAMSAARE.


      • NYNNERÖT VAUHTIA

        EI VIROSSA MITÄÄN TÄLLAISIA SÄÄNTÖJÄ OLE



        JOS KOIRA PUREE SOITTAKAA POLIISIT NIIN LOPETTAVAT VIHAISEN KOIRAN


      • estrent-vastaa
        surnu koer kirjoitti:

        Estrentin kautta vuokrattiin em.talo Pärnusta.
        Kun nousimme (sunnuntaina 5.6.2011) autosta ulos omistajan koira puri lastamme jalkaan. Omistaja kertoi että koira on purrut häntä itseään useasti ja hänen lapsenlapsiaankin.
        Omistaja myös läiski itse koiraansa,jolloin koira murisi ja puri omistajaansa käteen.
        Siinä vaiheessa emme vielä asiaan sen enempää puuttuneet....
        Estrentin sivuilla olleessa esitteessä ei kerrottu ,että talossa on koiria ja yksi kissa, sekä ei myöskään kerrottu sitä,että omistaja asuu samassa talossa tyttärensä kanssa vain yhden ohuen välioven takana.
        Taloon mahtui yhteensä 17 henkilöä majoittumaan....(meitä oli 5aik 4lasta)
        Olimme vuokranneet alakerran ja yläkerran asunnot.
        Torstaina tuli sitten Estrentiltä puhelu,että voitte alkaa etsimään uutta majapaikkaa,koska pidätte niin kovaa ääntä.
        Omistaja itse oli ulkona samaan aikaan kastelemassa kukkia ,kun istuimme iltaisin terassilla ja puhui meille joka päivä ystävällisesti,kunnes koitti torstai.
        Keskiviikkona illalla mukanamme olleelle pariskunnalle tuli sanomista keskenään ja toinen osapuoli lähti ns.jäähylle pihan portista ulos kadulle kävelylle. Omistaja oli silloin portilla juttelemassa jonkun tuttavansa kanssa ja siis näki kaiken ,mutta vain hymyili iloisesti.
        Estrentiltä sanottiin myös, että omistaja haluaa torstaina tulla tarkastamaan asunnon koska epäilee,että siellä on yläkerrassa jotain rikottu ja lapset pitävät liian kovaa ääntä.Omistaja ei ole kuulemma nukkunut 4:ään yöhön.
        Mieheni soitti Estrentiin hetken päästä takaisin ja sanoi ,että omistajan koira oli purrut meidän lasta jalkaan ja että joku kyllä nyt puhuu p****a
        E:n mies huusi vain puhelimeen ,että olette omistajan mukaan kiusanneet hänen koiriaan ja siksi koira puri ja löi luurin korvaan... Aika outoa ,että omistaja mainitsi itse koiran puremasta torstaina ,vaikka se tapahtui jo meidän tullessa sunnuntaina.
        Silloin jo haiskahti rahastamiselta koko touhu.

        No omistaja tuli tarkastamaan asunnon ja kertoi kaiken olevan kunnossa,mutta sanoi silloin ettei palauta 100€:n vakuusmaksua ,koska olemme klo 23 jälkeen puhuneet ulkona!!! Siis mitä h*******ä???
        Sanoi Virossa olevan sellainen laki,ettei ulkona saa puhua klo 23 jälkeen....

        Hupaisaa ,ettei nainen saanut sanotuksi aikaisemmin sanaakaan mistään häiriöstä....

        Asunto sijaitsi vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella ja liikenne hiljeni vasta klo 24 aikoihin.
        Kaupungissa oli tuolloin paljon motoristeja ja pääväylä meni talomme edestä. Meteli siis oli melkoinen.
        Tällä kyseisellä viikolla oli yli 30 astetta hellettä ja ikkunat oli pakko pitää öisin auki.
        Lattiat talossa olivat aivan mustat,johtuen varmaan siitä,ettei niitä koskaan pestä kunnolla(ainoastaan levitetään likaa likaisella mopilla).
        Ensimmäisenä pvnä jalkapohjamme olivat aivan hiilen mustat. Pesuaineita ja välineitä ei ollut. Käytimme sitten kenkiä sisällä.
        Noin klo 4 aamuyöstä (joka ikinen aamuyö) alkoivat omistajan ja sitä myöden myös naapurien koirat räkytyksen. (Siis ei meistäkään kukaan ollut nukkunut kunnolla 4:ään yöhön.)

        Lapsia ei voinut pihalle päästää,koska koirat olivat todella agressiivisia,eivätkä omistajaa totelleet.

        Tästä kaikesta huolimatta emme ennen omistajan "kohtausta" puuttuneet näihin pikku epäkohtiin, mutta Estrentin kanssa käydyt puhelut muuttivat kyllä kaiken.
        Myös Estrentin "pääpomo" lopetti puhelun kesken kaiken. (loistavaa asiakaspalvelua)
        Meitä ei siis kuunneltu lainkaan,vain ilmoitettiin em.asiat.

        Loppuviikko sitten to-la istuttiin toisella puolella taloa pikku kuistilla ja lapset sisällä koiria paossa.
        Omistaja vain hymyili meille ohi mennessään.
        Lauantaina vielä omistajan kissa hyppäsi avonaisesta ikkunasta sisään...lähti kuitenkin samantien pois.

        Sunnuntaina sitten oli lähtö kotiin ja omistaja tarkisti asunnon ja kaikki oli hänen mukaansa siistä ja kunnossa. Kun sitä 100€:a takaisin kyseltiin niin hän sanoi: ei en anna se rangastus te puhu ulkona ykstoista jälkeen.

        Sen jälkeen hän toivotti meidät ensi kesänä uudestaan tervetulleeksi ja kertoi myös ,että illalla tule uusi perhe ,joilla on 5 alle 5-vuotiasta lasta. (VOI LUOJA)
        Taitaa olla aika erivärisiä nuo lapset jo yhden illan lattialla möyrimisen jälkeen.

        Kyllä aikamoista kusetusta oli tuon talon vuokraus!!!

        Omistaja tienaa sievoisen summan ottamalla varmaan kaikilta vuokralaisilta tuon satasen takuumaksun väittämällä,että liian kovaa on puhuttu,kun ei muutakaan keksi.
        Kyllä pitää omistajankin tajuta,että elämisen äänet kuuluvat välioven läpi.
        Jos ei,niin silloin ei kannata taloaan laittaa vuokralle!!!

        Talossa oli myös lappuja kaapin ovissa ,joissa kerrottiin selvästi suomeksi ,ettei huonekalujen paikkaa saa muuttaa......kun siirsimme nojatuolia hieman sivuun nähdäksemme tv:n paremmin,niin alta paljastui kyllä siivouksen taso. KOIRAN KARVOJA tupoittain ja pölypalloja!!

        Että tällainen lomakohde PÄRNUSSA kohde TAMSAARE.

        tästäkin tapauksesta on jo vuosia, mutta tässä lyhennelty versio talon omistajan lähettämästä sähköpostista, jossa kerrotaan hänen havaintojaan tapahtumista.

        hänen kertomuksensa mukaan ongelmien suurin syy oli aikuisten runsas alkoholinkäyttö, jonka seurauksena mm. naapurit eivät saaneet nukuttua öisin. naapurit myös kutsuivat ainakin kerran poliisin paikalle rauhoittelemaan lomanviettäjiä.

        hän piti erityisen surullisina perheen lasten kohtaloa lomaviikon aikana ja epäili etteivät lapset päässeet kertaakaan pärnun hiekkarannalle aikuisten juopottelun takia. lapset kuulemma istuivat suurimman osa päivistä talon vieressä olevalla penkillä ja seurailivat totisina alkoholihöyryisten aikuisten puuhamaata.

        erityisesti jäi mieleen kuvaus eräästä öisestä tapahtumasta, jossa umpikännissä oleva isukki yritti ajaa perheen autolla ulos portista ja muu joukko seisoi edessä estääkseen rattijuopon lähdön.

        että tälläinen tapaus...


    • tey

      Miksiköhän en ole koskaan saanut puhelua Esrentiltä.... ;)
      Olet ilmeisesti tämän viestiketjun aloittaja (kirjoitusvirheistä päätellen).

      Ne kohdekuvaukset kannattaa allergisten lukea tarkkaan, ja ottaa kohde jossa lemmikkieläimet eivät ole sallittuja. Jos eläinten karvoja sitten löytyy, niin kannattaa näyttää vuokranantajalle ja pyytää alennusta hinnasta.

      Koiranpuremaa olisi kannattanut/ kannattaa näyttää lääkärille, Virossa on rabiesta. KELAsta saa eurooppalaisen sairaanhoitokortin ilmaiseksi.
      Varsinkin kannattaa antaa Estrentille kirjallinen palaute ,jos kohde ei vastaa kuvausta tai on epäsiisti. Ei nekään huonoa halua myydä.

    • ei enää ikinä

      laitoin estrentille sähköpostia asiasta, ei mitään vastausta. Mites tarkistat allergiat kun ei lue mitään esittelysä ja kaiken huipuksi eläinten tuonti klielletty taloon!!! Tottakai näioden hullujen koirien takia!!!

      • tey

        No ei kai niitä allergioita tarvitse tarkistaa, kai te ne tiedätte? Jos paikassa on lemmikkieläimet kielletty, niin se yleensä tarkoittaa, että eläinallergiset voivat käyttää huoneistoa. Muuta oireita aiheuttavaa harvoin huoneistoissa on. Kai otit edes kuvan niistä koirankarvatupoista?


    • rahastuspaikka

      akennusvuosi 2007
      Olohuone 2 sohvaa, TV, sohvapöytä; keittiönurkkaus; pääsy parvekkeelle, jossa istumismahdollisuus.
      Makuuhuone leveä parivuode, kaappi, lipasto, 2 yöpöytää, peilipöytä, oma suihkuhuone ja WC
      Makuuhuone 2 leveä parivuode, kaappi, lipasto, 2 yöpöytää, peilipöytä, oma suihkuhuone ja WC, pääsy parvekkeelle
      Makuuhuone 3 leveä parivuode, kaappi, 2 yöpöytää, oma suihkuhuone ja WC
      1 sänky (lisämaksu)
      Makuuhuoneet 4. makuuhuone: leveä parivuode, kaappi, 2 yöpöytää, oma suihkuhuone ja WC. 1 sänky (lisämaksu)
      5. makuuhuone: 3 sänkyä (lisämaksu), kaappi, yöpöytä
      Keittiö olohuoneessa
      mahdollisuus valmistaa kevyitä aterioita: pieni minisähköliesi ja -uuni, jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, astiat ja ruuanlaittovälineet
      ruokapöytä 6 tuolia
      WC 4 makuuhuoneessa on oma WC
      Kylpyhuone 4 makuuhuoneessa on oma suihkuhuone
      Sisustus nykyaikainen
      Tupakointi ei sallittu
      Lemmikkieläimet ei sallittu
      Vuodevaatteet kuuluvat vuokrahintaan
      Sähkö/vesi kuuluvat vuokrahintaan
      Etäisyydet Tallinna - 129 km
      ydinkeskusta - 20 min kävelymatka
      uimaranta - 500 m
      kauppakeskukset - 200-300 m
      vesipuisto - 500 m
      palvelut - 300 m
      tennishalli - 150 m
      tori - 15 min kävelymatka
      joki, soutuvenesatama - 300 m
      Autopaikoitus pihalla talon vieressä (ilmainen)
      Matkaa Tallinnasta 129 km

    • Menossa ollaan

      Suur posti,onko ko.talon alakerrasta kokemusta,vastailkaa kiitos.

      • eieieenää

        Green villa oli venäläisen mafian paikka. Komento yhtä kyykyttämistä.


      • nellie4
        eieieenää kirjoitti:

        Green villa oli venäläisen mafian paikka. Komento yhtä kyykyttämistä.

        Olimme kyseisessä paikassa kesäkuussa enkä suosittele paikkaa kenellekään huoneisto erittäin likainen suihku homeessa muovimatto lattialla homeessa ja likainen aamupala ala-arvoinen huone ihan muuta mitä oli luvattu


    • TIEDOKSI

      kopiot maksetuista ja maksamattomista kuiteista voi lähettää tänne

      http://www.emta.ee/?lang=en



      TEITÄ YKSINKERTAISESTI HUIJATTIIIN,,,JOS OLITTE ANTANEET JO TIEDSOT ETUKÄTEEN ESTRENTILLE PAIKALLE TULEVIEN HENKILÖIDEN MÄÄRÄSTÄ

    • OHJEITA

      OHJE VIROSSA MAJOITTUVILLE
      ESTRENTIN TMS "FIRMOJEN" ASIAKKAILLE

      ÄLKÄÄ MAKSAKO MAJOITUSTA ETUKÄTEEN ENNENKUIN OLETTE TARKISTANEET HUONEEN TAI MAJOITUKSEN !!!


      ÄLKÄÄ SUOSTUKO AIHEETTOMIIN LISÄMAKSUIHIN


      JOS MAKSATTE ENNAKKOMAKSUJA MAKSAKAA LUOTTOKORTILLA JONKA MAKSUN VOITTE TARVITTAESSA ESTÄÄ

      • justersone

        MAJOITUSTA LÖYDÄTTE MYÖLS SUORAAN NETTISIVUILTA

        WWW.NETI.EE JA TURISM


        SEKÄ WWW.TRAVELLER.LV


    • Spädä!

      www.parnurent.com saatiin suomalaiselta vuokrattua ja homma meni niinkuin oli sovittu!

    • Jenniell

      Kyllä minuakin suututtaisi jos 10henkilön mökkiin tulisikin pyörimään noin iso retkue. Miksei viestin aloittaja voinut alunperin vuokrata tarpeeksi isoa mökkiä kaikille?
      Ja ei suomessakaan (en tiedä yksityisistä) voi mennä mökkiin 20 ihmistä jos se on vuokrattu 15:sta ihmiselle. Ei vaikka olisi kuinka omat lakanat mukana.
      Minusta ihan kohtuullista pyytää lisämaksua jos mökissä hengaileekin (tekee ruokaa, käyttää suihkua ym) ylimääräistä porukkaa. Vaikuttaahan se suoraan sähkö/vesi -kuluihin. Eikä nyt noin muutenkaan ole hyvän tavan mukaista.

      Varmaan asian käsittelyn olisi voinut lopulta hoitaa tahdikkaammin, mutta kyllä minusta virhe oli tässä ihan suomaisten vieraiden.

    • Mie vain

      Lomailimme pari kesää sitten Pärnussa ja olimme vuokranneet ko. yrityksen kautta loma-asunnon Tammsaare puiesteeltä. Ainut vika, joka huoneessa oli, oli se että se oli pieni. Eikä sekään olisi haitannut, ellei sää olisi ollut koko Pärnussa viettämämme viikon ajan kylmä ja tuulinen, eli jouduimme olemaan melko paljon sisällä. Isäntä piti meistä hyvää huolta, aina nähdessään kysyi, että onko kaikki OK ja tarvitsemmeko jotain. Hän toimitti huoneemme oven eteen jopa ison nipun Pärnun matkailuesitteitä ja karttoja. Loistopalvelua!! Pois lähtiessämme isäntä antoi suoran puhelinnumeronsakin, jotta voimme jatkossa varata huoneen suoraan häneltä ja paljon edullisemmin kuin tuon firman kautta.

      Mielestäni aloittajan pitäisi katsoa peiliin ja miettiä omalta kohdaltaan, mikä meni pieleen. Jos mökki oli vuokrattu tietylle yöpyjämäärälle, ei sinne sitten voi/saa majoittaa ilman lisämaksua enempää porukkaa. Turha rutista tyhjästä, kun on itse mokannut.

      • Tietävä

        "Pois lähtiessämme isäntä antoi suoran puhelinnumeronsakin, jotta voimme jatkossa varata huoneen suoraan häneltä ja paljon edullisemmin kuin tuon firman kautta."

        Eipä taida välttämättä onnistua, koska EstRentillä on omistajasopimuksessa määritelty yksinmyyntioikeus, joka sallii omistajien oman myynnin vasta 2-4 viikkoa ennen vuokra-ajan alkua (edellyttäen, että kyseiselle ajalle ei ole varausta EstRentin kautta). Eli omistaja ei voi esim. tammikuussa myydä itse vuokra-aikaa heinäkuulle.


      • PULTERI

        NIIN TILOJEN KÄYTTÖOIKEUS KUULUU VAIN NIILLE JOILLE SE ON VUOKRATTUKIN PER HENKILÖ


        EI KAI KUKAAN PIDÄ SIITÄ ETTÄ MUSTALAISLEIRI MAJOITTUU PIHALLE JA ALKAA HYÖDYNTÄÄ ILMAISEKSI TOISEN KIINTEISTÖÄ...NÄIN TIETYSTI TEKEVÄT JOSKUS SAKSALAISETKIN SUOMEN RANNOILLA


      • Mie vain
        Tietävä kirjoitti:

        "Pois lähtiessämme isäntä antoi suoran puhelinnumeronsakin, jotta voimme jatkossa varata huoneen suoraan häneltä ja paljon edullisemmin kuin tuon firman kautta."

        Eipä taida välttämättä onnistua, koska EstRentillä on omistajasopimuksessa määritelty yksinmyyntioikeus, joka sallii omistajien oman myynnin vasta 2-4 viikkoa ennen vuokra-ajan alkua (edellyttäen, että kyseiselle ajalle ei ole varausta EstRentin kautta). Eli omistaja ei voi esim. tammikuussa myydä itse vuokra-aikaa heinäkuulle.

        Kyllä onnistuu! Kun teimme lähtöä kotiin, tuli paikalle kaksi perhettä, jotka olivat vuokranneet suoraan isännältä kaksi huonetta. Saimme tietää tämän, kun selvisi, että he olivat vakiokävijöitä ja he kysyivät, olimmeko mekin vuokranneet firman kautta vai suoraan isännältä. Ilmeisesti isäntä voi vain ilmoittaa sille vuokrafirmalle, että nyt on tulossa sille ja sille viikolle ystäväperheitä ja huoneet numero se ja se, eivät ole vuokrattavissa. Kun menemme sinne seuraavan kerran, soitamme suoraan isännälle. Hitot siitä, maksaako hän mahdollisesti veroja, kunhan saamme huoneen edullisesti.


      • JOPPE
        PULTERI kirjoitti:

        NIIN TILOJEN KÄYTTÖOIKEUS KUULUU VAIN NIILLE JOILLE SE ON VUOKRATTUKIN PER HENKILÖ


        EI KAI KUKAAN PIDÄ SIITÄ ETTÄ MUSTALAISLEIRI MAJOITTUU PIHALLE JA ALKAA HYÖDYNTÄÄ ILMAISEKSI TOISEN KIINTEISTÖÄ...NÄIN TIETYSTI TEKEVÄT JOSKUS SAKSALAISETKIN SUOMEN RANNOILLA

        ETTEI VAAN NYT OLLUT KYSE SUOMALAISLEIRISTÄ EIKÄ MUSTALAISLEIRISTÄ?

        MIELESTÄNI TILATAAN NIIN ISO HYVUVILA ETTÄ TILAA ON KAIKKILLE NIIN EI OLE ONGELMAA.


    • CYSMYSYS

      MIKÄ PAIKAN NIMI ?

    • KIITOS

      LÄHETTÄKÄÄ LASKU 7 KYMPISTÄ ESTRENTILLE

    • Vi.......taa

      PAPLI ML, Papli 10 a 1, älkää vuokratko ko. asuntoa. Vuokraemäntä asustaa vuokra-aikana "alakerrassa". Missään Estrentin sivulla asuntoa koskevassa esittelyssä ei asiasta mainittu. On kiva herätä yöllä, kun rouva tulee ystävän kanssa retkiltään!!!!!!!!!!
      Lisäksi asunto oli paskainen, parkkipaikka aivan muualla kuin luulimme. Ja aivan ylihinnoiteltu.

      • Anonyymi

        Hei lisää kokemuksia papli 10? olimme kesällä, edelleen traumatisoituneet.


    • Pettynyt palveluun

      En voi suositella Estrentin kohteita kenellekään. Varmasti heillä on hyviä sekä huonoja kohteita mutta asenne joka heillä on annettuun reklamaatioon ei ole hyvien asiakaspalvelu tapojen mukaista.

      Estrent voi kertoa kohteesta sivuillaan mitä vain ottamatta vastuuta tiedoista. He eivät edes vaivaannu tarkistamaan kohdetta vaan puolustelevat viimeiseen saakka talon omistajaa.

      Itse en tule enään koskaan vuokraamaan yhtään mitään kyseisen yhtiön kautta. Estrent huolii kyllä rahaa mutta mitään vastuunotto kykyä kyseisellä yrityksellä ei ole. Kohteesta voidaan Estrentin sivuilla puhua mitä vain eikä annettujen tietojen paikkaansa pitävyydestä kanneta vastuuta. Loppujen lopuksi vika on vuokraajan Estrentin mielestä.

      • hämmästyttikö

        Miten tämä liittyy alkuperäiseen viestiin?

        Kannattaisi opetella yhdyssanojen käyttö.


    • Vootele

      Kannattaa vuokrata pienyrittäjiltä, jotka hoitavat kohteensa alusta loppuun itse ilman välikäsiä. Esimerkkeinä www.roosimaja.ee ja www.parnurent.com. Molemmissa suomalaisomistus. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja kieliongelmilta.

      • Jalasmökki

        "Kannattaa vuokrata pienyrittäjiltä, jotka hoitavat kohteensa alusta loppuun itse ilman välikäsiä."
        Hyvä esimerkki on Paavo ja Vuokko. Väyryset siis. Tosin hinta, laatu sekä asiakkaat eivät kohdanneet Inge Villassa.


    • estrent-vastaa

      vuosien vierittyä ja pölyn laskeuduttua on paikallaan myös estrentin kommentti ja näkemys tapahtumiin:

      kysyinen joukkio saapui paikalle runsaslukuisena ja mukana oli myös asuntoauto. sovitun kymmenen sijasta henkilömäärä olikin kaksinkertainen. asiakkaat olivat maksimi henkilömäärästä tietoisia etukäteen, mutta ilmeisesti päättivät kokeilla onneaan.

      talon omistajan mennessä huomauttamaan asiasta olivat asiaakkaat nauttineet alkoholia jo runsaaasti ja osa käyttäytyi omistajan (nainen) kertomuksen mukaan agressiivisesti ja uhkaavasti.
      omistajan yrittäessä valokuvat talon lattialle levitettyjä patjoja, eräs humalainen mieshenkilö löi hänen kädessään olleen kameran maahan.

      talon omistaja yritti ottaa tilannetta kuitenkin rahallisesti ja kysyi neuvoa puhelimitse estrentiltä.
      neuvoimme aluksi kutsumaan poliisin paikalle, jos väkivaltaa oli jo käytetty ja tilanne tuntui uhkaavalta. omistajan kerrottua joukossa olevan myös pari ei-humalaisia aikuista, joiden kanssa voi vielä neuvotella, päädyimme suosittelemaan neuvotteluratkaisua, jossa ylimääräiset henkilöt voivat majoittua lisämaksusta.

      jälkeenpäin talon omistaja kertoi tosissaan pelänneensä ja toipuminen joukkion vierailusta vei viikkoja.

      että tälläinen tapaus.

    • Anonyymi

      Koko Viro on epäonnistunut, en kusekkaan sinnepäin.

      • Anonyymi

        Oisko itsessäsi vika,niin metsä vastaa kuin sinne huutaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisko itsessäsi vika,niin metsä vastaa kuin sinne huutaa!

        Väittää että ei käy Virossa. Silti hänen täytyy tulla purkamaan pahaa oloaan tälle(kin) palstalle.


    • On kokemusta samaisesta firmasta. Vuokra-asunnon kanssa tuli ongelmia ja jouduimme muuttamaan pois kesken vuokra-ajan. Omistaja kieltäytyi palauttamasta maksettuja rahoja. EstRent ilmoitti ettei asia heille kuulu ja opasti, että jos ratkaisu ei tyydytä, voimme hakea korvausta oikeusteitse Viron lakien mukaan.
      Että silleen.

      • Anonyymi

        Kannattanee jatkossa käyttää airbnb:tä tai vastaavia yrityksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattanee jatkossa käyttää airbnb:tä tai vastaavia yrityksiä.

        Miksi matkustaa Viroon hujattavaksi?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4140
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4022
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3874
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2667
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2455
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2052
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1920
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1579
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe