Minkä hintainen vuokra?

Ninni..

Olisi siis kysymys kaikille opiskelijoille. Minkä hintainen on vuokranne? Ja kämppänne neliömäärä, jotta saatte täydet tuet?
olen muuttamassa pois kotoa, ja tarvitsisin vähän alustavaa tietoa kuinka suuri vuokra ylipäätänsä voi olla. Riippunee tietysti hieman ottaako opintolainaa yms. kertokaa oma tilanteenne. Kiitos :)

19

7513

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mellinkäinen

   Tällä hetkellä asun 24m2 yksiössä, vuokra on vesimaksuineen 350e/kk. Tämä on vuokrattu yksityiseltä, varsin siisti ja hyvällä paikalla.
   Ensi kuussa olen muuttamassa opiskelijakämppään, muutetaan yhdessä avomiehen kanssa joten kämppä on 47m2 kaksio, vuokra 429e (sis. vesi, sähkö, lämpö, netti). Opiskelijakämppä on siis huikeasti halvempi, mutta toki saadakseen sen täytyy olla opiskelija.
   Jos haet opiskelijakämppää, niin kannattaa tutkia koulusi/kaupungin sivuja ja ottaa selvää opiskelijakämppiä vuokraavasta yrityksestä. Omassa tapauksessani TYS:n sivuilla oli erittäin hyvin esitelty jokainen asunto, sen neliömäärä ja sen vuokra. Yksiöt ovat toki kalliimpia kuin esim. solut, ja lisäksi yksiöitä on todella hankala saada. Kannattaa siis miettiä, jos sinulla olisi vaikka joku kaveri tms jonka kanssa muuttaa kimppaan kaksioon? Kaksin asuminen on halvempaa. Jos muutat yksin niin suosittelen neliömäärältään 22-30m2 kämppää, ei kannata vuokrata mitään tonnikalapurkin kokoista asuntoa! Riippuu ihan huikeasti asuinkaupungista, mutta villi veikkaukseni tuollaisen kämpän vuokrasta olisi 300-400e kuussa. Kelan sivuilta voikin sitten laskea paljonko asumistukea minkäkin hintaiseen asuntoon saisi.
   Tsemppiä muuttoon!

  • vuokrat

   yksityiselta vuokranantajalta keskustan alueella 26-30e/neliö, siitä hinta halpenee kun matka rautatieasemalle pitenee.

  • kylvain

   Asun kaupungissa, hieman kaupungin sivummalla mutta kuitenkin palveluiden lähellä. Kaikki on lähes käden ulottuvilla. 28 neliön yksiö 320 euroa/kk. Vesi 15 euroa, eli 335 euroa/kk. Rauhallinen ja siisti asunto.

  • .

   Kouvolassa, 29 nekill 310 e

   • sgdgsddgsdg

    Kouvolassa myöskin. 35 neliötä 390 euroa. Aivan ydinkeskustassa.


  • minä---------

   Hyväkuntoinen yksiö omakotitalossa keskustan vieressä, me like!

  • _-opiskelia-_

   Mulla on yksiö 22 neliötä 490euroa kuussa Lauttasaaressa.

   • _-opiskelia-_

    Normit sähkö, vesi ja netti.


   • uu
    _-opiskelia-_ kirjoitti:

    Normit sähkö, vesi ja netti.

    Jos opiskelia suomen kieltä. Luulisin että sana kirjoitetaan edelleen opiskelija kuten hamassa nuoruudessani;)


  • Opiskelija.....

   Meikäläisen kämppä on pieni, mutta niin on vuokrakin. Eli 22 neliöö ja kustantaa 280€ sisältäen veden, sähkön, lämmityksen ja nettiyhteyden. Yksiöni sijaitsee keskustan tuntumassa n. 2km koululle ja 3km keskustaan. Naapurustokin on ihan ok. Kaupatkin on kävelymatkan päässä.

  • ...

   Yksiö Helsingin Munkkiniemessä, vuokra sisältää veden

  • Avovaimo

   Tällä hetkellä yksiö 33m2 vuokra kaikkine kuluineen (vesi-sähkö-netti) on noin 270e, tämä siis Tampereella noin 7km keskustasta, mutta bussi kulkee talon vierestä noin 15-20min välein.

   Helpottaisi varmaan paljon vastaajia jos ilmoittaisit mihin kaupunkiin olet muuttamassa, sillä isommissa kaupungeissä ja etelään päin mentäessä vuokratkin nousevat...

   Tällä hetkellä mun yksiössä asustaa myös poikaystävä, jonka kanssa elokuussa muutetaankin jo kaksioon, neliöitä noin 60 ja vuokra kaikkine kuluineen noin 650e, mutta asunto vain 3km keskustasta.

  • Hen-du

   solussa noin 225(siis vesi,sähkö,lämmitys,netti jne.) ja huonee koko 16neilöö

   • Hen-du

    Ja Kuopiosta tämä siis


  • kjkjaskjd

   Minulla on kaupungi vuokra-asunto ja vuokra on vähän yli 190 e/kk (saunamaksuineen). Asunnon pinta-ala on 22 m2. Täytyy sanoa, että minulla on käynyt tuuri varsinkin, kun luen muiden viestejä. :) Ja opiskelija olen minäkin.

   • opiskelija12345

    Kämppä noin 31 neliötä ja vuokra 320€/kk. EI sisällä sähköä tai nettiä, veden kylläkin. Asunto sijaitsee bussimatkan päässä keskustasta, jossa siis vielä kalliimmat vuokrat yksiöistä. Niin ja kaupungin vuokra-asunnosta on kyse.


  • Anonyymi

   Minulla 25 neliötä 600€/kk vuokra ydinkeskustassa. Asunto on vasta remontoitu kokonaan. Vuokraan kuuluu vesimaksu, internet, pyykinpesukone sekä autopaikka. Saan ihan normaalia asumistukea, sillä olen opiskelija.

   • Anonyymi

    Omavastuu on ihan saman verran ympäri Suomea. Jos vuokra on 150 euroa kuussa niin sen verran on tulottoman omavastuu. Samoin jos Helsingissä on vuokra samankokoiseta asunnosta 600 , niin omavastuu on sen 150 euroa kuussa.


  • Anonyymi

   Helsinki Kamppi 35m² 1050€/kk.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   1867
  2. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   393
   1086
  3. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   72
   964
  4. En ole kiinnostunut sinusta ikävä

   Ikämies, olet ilmaa luuseri olet.
   Ikävä
   67
   811
  5. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   36
   748
  6. Hyvästi, vaalea nainen

   Edelleen pyörit päivittäin mielessäni. Mitä teitkään minulle. Niin tuttu, vaikka tutkimaton. Kaipuu ja polttava tunne si
   Ikävä
   35
   721
  7. Pystytkö puhumaan seksistä?

   Tai onko se maailman luonnollisin ja parhaimmillaan kauneimpiakin asioita mistä et pysty puhumaan kokematta seksuaalista
   Sinkut
   106
   698
  8. Martinan ruukavalio

   Voi hyvää päivää taas, mitä tekstiä picukissa. -ohjeilla, jotka voita vaikka lopun ikää. -kesto 6viikkoa, voit kuin jatk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   646
  9. Oikeastaan rakastuneena

   On mukava olla😇 Niin huumaava olo. Olo varmaan niin, kuin maanisilla.. yhtään pysy paikalla, ajatus ei liiku, mihinkään
   Ikävä
   52
   638
  10. Olenko tehnyt sulle jotain

   Ikävää?
   Ikävä
   22
   626
  Aihe