baby björn rintareppu

..

olen ostamassa baby björn rinta reppua ja lujin juuri netistä että kukaan ei oikeestaan suosittele sitä. onko kenelläkään positiivisia asioita kyseisetä repusta? kannattaako sitä osaa. Lapseni on nyt n. 5kg ja reilut 2kk vanha. kaikki puhui vain että baby björn repussa vauvalla ei ole hyvä olla.

9

3370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emmietiijä

      BabyBjörnin rintareppu on huono, koska siinä vauvan jalat roikkuvat suoraan alaspäin sellaisessa asennossa että se ei tee hyvää kehittyville lonkille. Myös kantoasento, jolloin vauva on katse eteenpäin on huono, koska vauvan selkä kaareutuu väärällä tavalla ja häntä saattaa pelottaa vastaantulevat maisemat (2kk on aika pieni). Ei kannata todellakaan ostaa siis ko. tuotetta ihan lapsenkaan kannalta, ja lisäksi olen kuullut sen olevan kantajallekin aika epämukava.

      Suosittelen kantoliinaa tai edes kantoreppua.

    • sadsadas

      tykkäsin kyllä kovastikin ja vauva viihtyi hyvin alkutotuttelun jälkeen. Kasvot oli rintaani vasten. Ihan normaalisti kehittyneitä lapsia tullut enkä usko, että useimmat niin pitkiä aikoja kanniskelevat että jotain haittaa olisi. Käytössä ioli myös hyvä kantoliina, mutta reppua käytin pidempään, oli tietyissä tilanteissa kätevämmän oloinen...

      • Heheaha

        Entäs jos vaikka liukastuu ja lentää mahalleen? Auts :D


      • wwwwwwwwwwwwwwwww
        Heheaha kirjoitti:

        Entäs jos vaikka liukastuu ja lentää mahalleen? Auts :D

        Miten voit kirjoittaa hymy naaman tuollaisen lauseen perään.


    • anniolivia

      Moi!

      Mä ja mieheni tykättiin käyttää babybjörnin rintareppua kun poika oli n.3-6kk. Käytettiin sitä lähes päivittäin, yleensä puolisen tuntia kerrallaan. Näin sujui kätevästi imurointi, lähikaupasta maidon haku, pieni puistokävely ym. Meidän poikaa ei näyttänyt pelottavan naama menosuuntaan oleminen, pikemminkin hihkui onnessaan siinä ollessaan. Kantoliinaa kokeilin muutaman kerran, mutta en kokenut sitä omakseni. Rintareppu ottaa jonkin verran hartioihin, kantoliinassa paino jakautuu tasaisemmin ja pehmeämmin. Oli se reppu silti kätevä, meidän poika meinaan ei tykännyt ollenkaan olla selinmakuulla ja pystyasento miellyytti huomattavasti enemmän, joten reppu oli selkeästi kevyempi "taakka" kuin käsissä koko ajan kanniskelu. Neuvolasta kun asiaa kyselin juuri tuon lonkkien asennon suhteen niin neuvolan täti oli sitä mieltä että hyvin voi tunteroisen pitää kunhan ei jatkuvasti käytä;).

    • ...

      Meillä BB oli käytössä jo jokin aikaa sitten, mutta eipä tuo parusmalli näytä siitä olennaisesti muuttuneen. Kyllähän se silloin tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Vauvan sai kätevästi kyytiin vaikka kotitöiden ajaksi tai kauppareissulle, eikä hankalimpiin paikkoihin tarvinnut aina ängetä vaunujen kanssa. Vauvakin viihtyi repussa erinomaisesti, äidin tai isän läheisyydessä, ja ainakin jonkin aikaa kerrallaan myös "kasvot menosuuntaan".

      Silloin en kuitenkaan vielä tiennyt paljoakaan kantoliinoista tai -repuista, en myöskään sitä, ettei vauvan asento ole BB:ssä paras mahdollinen. Ainakin minulle ehdottomasti tärkeintä kantovälineessä on se, että se tukee oikealla tavalla vauvan kehitystä, ja on kaikin puolin vauvan kannalta hyvä. Muut ominaisuudet tulevat sitten perässä. Nyt meillä on liinan ohella käytössä Manduca, joka myös on kätevä käyttää, mutta sekä vauvalle että kantajalle ergonomisempi. Jaksan kantaa poikaa siinä paljon pitempiä aikoja, vaikka hän on tuota BB:ssä roikotettua tyttöä painavampi. Ihan terve nuori neiti tuosta tytöstäkin näyttäisi kasvaneen, mutta eihän se sitä todista, että BB olisi hyvä. Kannan sen verran usein ja pitkiä aikoja kerrallaan, etten enää poikaa tuolla lailla roikottaisi.

      Kannattaa siis tutustua eri vaihtoehtoihin ennen ostopäätöstä. Varsinkin netistä löytyy useita erilaisia kantoreppuja (joka on siis eri asia kuin rintareppu) ja lukemattomat määrät liinoja. En siis voi BB-reppua suositella, vaikka siitä aikoinaan pidinkin, koska mielestäni huomattavasti parempiakin vaihtoehtoja on saatavilla. :)

      • mamma01

        Kahdella lapsella käyttänyt BB-rintareppua. Molemmilla oli omat reput ja ehkä n. 30min yhteensä pidin niitä. Selässä alkaa pian tuntumaan pienikin lapsi. Nyt kolmannelle tilasin Manduca- kantorepun ja kovasti sitä kehutaan - omaa kokemusta siitä ei ole vielä, mutta loppuviikosta tiedän paremmin.


      • bööz
        mamma01 kirjoitti:

        Kahdella lapsella käyttänyt BB-rintareppua. Molemmilla oli omat reput ja ehkä n. 30min yhteensä pidin niitä. Selässä alkaa pian tuntumaan pienikin lapsi. Nyt kolmannelle tilasin Manduca- kantorepun ja kovasti sitä kehutaan - omaa kokemusta siitä ei ole vielä, mutta loppuviikosta tiedän paremmin.

        kokeilin bb:b originalia ja vauva nukahti siihen alle 5min että ei huono, eikä oma kroppa ainakaan heti valittanut. aion hommata sellaisen


    • SANO EI!!

      Ne reput on ihan vammasen näkösiä.. Tulee mieleen joku simpanssi joka kantaa poikastaan... Yyhhhh!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      942
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      731
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      667
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      645
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      624
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      588
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe