Liikkumisesta São Miguelilla

Liikkuminen São Miguelilla kiinnostaa luonnollisesti saarelle saapuvia matkailijoita. Joitakin se näyttäisi jopa huolestuttavan.

Matkailuteollisuus ja monet autoilevat matkailijat luovat vaikutelman, että São Migueliin voi tutusta kunnolla vain vuokraamalla autolla. Tämä luonollisesti tuottaa murheita sellaisille Azoreille aikoville, jotka eivät Suomessakaa autoile tai joita arvelluttaa ajaa ulkomailla, koska aikaisempaa kokemusta ei ole tai koska kokemus on vähäinen. Sitä vähäistäkin luottamusta omaan selviämistaitoon nakertaa joidenkin Azorien kävijöiden huolimattomat kommentit São Miguelin liikennekulttuurista. Vastoin joitakin näitä kommentteja, São Miguelin liikenne ei ole sen enempää holtitonta kuin kaaottistakaan.

Azoreille aikova ei tarvitse ajokorttia voidakseen nauttia saarien luonnonkauneudesta. Saarista suurin on São Miguel, pituus 65 km, leveys keskimäärin 15 km, tieverkoston pituus vajaa 1000 km. Kyseessä on siis varsin kompakti alue.

Pääasiallisia luonnonnähtävyyksiä on kolme kraatterijärveä, Furnas, Sete Cidades ja Lagoa do Fogo. Etäisinkin niistä on vain noin tunnin automatkan päässä Ponta Delgadasta.

São Miguelin saarella on n. 250 luvansaanutta taksia. Laittomia ei tietääkseni ole saarella, jossa kaikki tuntevat toisensa. Taksimatkojen hinnat ovat noin kolmannes siitä mitä yhtä pitkä kyyti Suomessa maksaa. Kuljettajat ovat luotettavia. Hinta määritellään taulukosta, jonka tulkinnassa esiintyy luonnollisesti pieniä eroavuuksia. Huijauksista ei ole tällä palstalla raportoitu. Taksille annetaan yleensä noin 10 %:n tippi. Hintaan ei vaikuta se, montako matkustajaa on kyydissä. Normaalitaksiin mahtuu neljä matkustajaa.

Neljän hengen taksin retkikäyttö maksaa 16,50 e/t paitsi sunnuntaisin, jolloin taksa 18,50 e. Kuljettaja ei veloita lounaaseen kuluneesta ajasta.

Taksinkuljettajat tuntevat saarensa kuin omat taskunsa. Heidän joukossaan on luonnollisesti yksilöitä, jotka soveltuvat paremmin retkiajoon kuin jotkut toiset. Kaikki kuljettajat eivät ole englanninkielen taitoisia. Kotisivuillani on vinkkejä hyviksi havaituista englantia puhuvista kuljettajista, joiden kanssa on ilo retkeillä.

Taksi vie retkeilijän sinne minne retkeilijä haluaa ja pysähtyy paikoissa, joissa retkeilijä haluaa pysähtyä, seikka, jota monet vuokra-auton käyttöä puolustavat haluavat korostaa. Matkailijan elo on siten varsin huoletonta. Ei tarvitse miettiä, miten kapeista kaduista selvitään kolhuitta tai lukea karttaa, onhan ratissa kuljettaja, joka tuntee paikat.

Taksinkuljettajia ei ole koulutettu matkaoppaiksi, mutta he yleensä kertovat kaiken, mitä seudun rakennuksista, elämästä ja luonnosta tietävät.

Taksien lisäksi São Miguelilla on tarjolla runsaasti erilaisia opastettuja valmisretkiä. Niitä tarjoaa suomalaisen matkanjärjestäjän lisäksi iso joukko paikallisia yrityksiä, joista löytyy vinkkejä kotisivuiltani. Monet retkistä räätälöidään pienille ryhmille. Isoja bussilastillisia matkailijoita São Miguelilla liikkuu vain kansainvälisten risteilyjen aikaan keväällä ja syksyllä.

São Migulilla on kattava bussiliikenne, jota käyttämällä yhdessä taksin kanssa pääsee saaren kaikkiin mielenkiintoisiin paikkoihin.

0

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        130
        5275
      2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        32
        3287
      3. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        16
        1857
      4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        22
        1830
      5. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        19
        1685
      6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

        Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
        Ikävä
        71
        1531
      7. Tietysti jokainen ansaitsee

        Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
        Ikävä
        11
        1415
      8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

        Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        11
        1306
      9. Haluisin suudella ja huokailla

        ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
        Ikävä
        16
        1297
      10. Miksi näin?

        Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
        Maailman menoa
        19
        1277
      Aihe