Krishna-liike koulutusorganisaationa?

lypsylehmä

Nythän mää sen hokasin. Käväisin KL:n kotisivulla ja huomasin näillä olevan oikein College. :D

90-luvun loppupuolella liike ajautui melkoiseen uskonkriisiin tärkeiden gurujen keksiessä omat seksuaaliset tarpeensa. Porukkaa arvatenkin "bluuppasi" eli lähti pois sankoin joukoin ja kirjanmyyntitulot romahtivat. Mikä avuksi?

Perustetaan College.

Siinä on kätevä tapa rahoittaa liikkeen toimintaa ja tukea tulee ihan veronmaksajien kukkaroista. Collegeen tuleva opiskelija todennäköisesti antaa kaikki saamansa opintotuet suoraan liikkeelle, jolloin valtion antama tuki sen kuin lisääntyy.

Nyt voidaan sitten mukavasti opiskella tärkeitä asioita, kuten astrologiaa, miten herätä aamulla, miten tanssia ja laulaa katukulkueessa ja kuinka kuussa kasvaa vihanneksia. Tuiki olennaisia juttuja siis.

Kirjat tehtiin uusiksi, koska liikkeen perustajan kielenkäyttö on närkästyttänyt hyvin monia ja kiusallisia sanavalintoja on jouduttu kierrellen ja kaarrellen selittelemään. Näin se menee se evoluutio. Jos jokin ei toimi, niin tehdään toisella tavalla.

Valmiit kandit ja maisterit kai sitten johtavat sankirtanjoukkoja liikkuvien Hiace- ja Transit-yksikköjensä kanssa ja myyvät kirjallisuutta sateessa ja paukkupakkasessa. Tohtorit saanevat olla sisällä subji-patojen ääressä valistamassa muita veeda-saloihin.

Kaiken kaikkiaan ovela veto! Onneksi olkoon vaan kekseliäisyydestä. Vielä kun todistatte, että puolijumalat hallitsevat säitä ja kuu on itsevalaiseva planeetta ja isompi kuin aurinko, niin minä ryhdyn oitis opiskelijaksi.

5

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ole Hyvä.

      En nyt tässä kehtaa puuttua tekstisi ivalliseen sävyyn, joka on jokaiselle ilmiselvä. ;)

      Asiavirheitä tekstissäsi toki on, tässä esimerkkejä:

      "Mikä avuksi? "Perustetaan College."

      Jo 1970-luvulla opinahjon perustaminen oli tapetilla, ei suinkaan joittenkin "gurujen bluuppaamisen" myötä. Srila Prabhupada:

      Your idea for the scholastic institution is a very good idea. Now we have so many books – almost 50 books of 400 pages – so this institution can be affiliated with some nearby university. Then the students will get their Bachelors and post-graduate degrees, Ph.D.
      Letter from Srila Prabhupada dated November 9, 1975

      Ei myöskään se että muutamat "gurut" poikkesivat Srila Prabhupadan ohjeista ja näin aiheuttivat paljon ongelmia, tarkoita että kaikki ISKCON:in johtajat olisivat "pahoja". Tällainen on ylimielistä, faktoihin perustumatonta yleistämistä.

      Bhaktivedanta College Finland on Unkarin Bhaktivedanta Collegen alaisuudessa.

      "Siinä on kätevä tapa rahoittaa..."

      Ei kyllä lyö leiville. Nälkärajoilla saa opistkelija elää jos opintotuista puhutaan, se on tunnettu tosiasia. Bhaktivedanta Collegessa kurssimaksu on vain 250 Euroa lukukaudelta, eli miinuksella mennään.

      "Nyt voidaan sitten mukavasti opiskella tärkeitä asioita, kuten astrologiaa, miten herätä aamulla, miten tanssia ja laulaa katukulkueessa ja kuinka kuussa kasvaa vihanneksia. Tuiki olennaisia juttuja siis.

      Tuossa Bhaktivedanta Collegen nettisivussa lukee kyllä ihan eri lailla, eli ne olennaiset aiheet ovat Veda-kirjallisuus ja Vedanta-filosofia. Sivuaineet liittyvät Vaishnava-kulttuuriin, joskin kulttuuri saattaa olla sinulle vieras käsite?

      Kyse on viisaudesta sekä elämäntavasta jonka avulla yksilö voi poistaa himon, kateuden, vihan, ahneuden, harhan ja hulluuden elämästään, sekä kokea sisäistä tyytyväisyyttä harmoniassa luomakunnan sekä Korkeimman kanssa.
      Ja yhteiskunta koostuu yksilöistä, sinusta ja minusta, huom.

      Soisi sinunkin pohtia miten nämä himo, ahneus, hulluus jne. liittyvät esimerkiksi seuraaviin asioihin:

      Tuplasti Suomea isompi muovi/styroksi-jätelautta merellä
      http://www.youtube.com/watch?v=QJvifVrGi8o

      Finanssikriisi jonka avulla super-rikkaat senkun lisäävät omaisuuttaan:
      http://www.samassaveneessa.info/valtamediassa/269-superlaman-taustatekija

      Kolmanneksi tuottoisin business, ihmiskauppa (oliko ne kannattavimmat aseet ja huumeet? EI, kannattavinta on VELKA-business, josta alempana):
      http://www.youtube.com/watch?v=HRwaM9lCRrM&feature=related

      Jo miljoona suomalaista käyttää psyykenlääkkeitä melko säännöllisesti.

      Onko tuo ihme kun propaganda toitottaa että kuoleman jälkeen on joko *ei mitään*, tai *ikuinen* helvetti. Ja nyt olet, jopa bussin kyljessä olevan tekstin mukaan, pelkkä kulutusrobotti, sähköä korvien välissä. Saattaa mielenterveys/ihmisarvo kärsiä moisesta.
      http://www-hotel1.it.helsinki.fi/yliopistolehti/?article=4942

      Vedakirjat puhuvat ikuisesta (*ei alkua*, ei loppua) sielusta, jolla on ainiaasti oleva suhde Korkeimpaan, rakkaudessa. Sielulla on vapaus etsiä onnea joko erillään Korkeimmasta tai suhteessa Korkeimpaan. Rakkaus on ain vapaaehtoista.

      Veda-kirjallisuus puhuu myös sielunvaelluksesta, aina on uusi mahdollisuus parantaa olemassaoloaan.

      Korkein tavoite on täydellisen Jumalanrakkauden herääminen sydämessä ja paluu kotiin Jumalan luokse, paikkaan missä jokainen askel on kuin tanssi, ja jokainen sana on kuin laulu.

      http://www.harekrishnatemple.com/bhakta/chapter10.html

      "Pääaineita ovat Veda-kirjallisuus ja Vedanta-filosofia sekä sanskritin kieli. Sivuaineita ovat mm. ayurveda, vedalainen ruoanlaittotaito ja ravinto-oppi, vedalainen astrologia ja matematiikka, vedalainen sosiologia, johtamistaito sekä vaisnava tiede ja taide.
      http://www.bhaktivedantacollege.fi/

      Se että ihmisellä pitää olla toivoa jotta mielenterveys säilyy, on laajalle levinnyt näkemys. Tässä esimerkki siitä:

      http://www.mhrecovery.com/

      Mikä tuo toivoa ihmiselle, se että hän on vain lopullista kuolemaa odottava, merkityksetön läjä sähkökemiaa, vaiko se että on ikuinen sielu joka voi vaikuttaa sekä tähän että seuraavaan elämäänsä valinnoillaan?

      "Kirjat tehtiin uusiksi, koska liikkeen perustajan kielenkäyttö on närkästyttänyt..."

      Jopas jo, mistähän tuonkin keksit? Lue itse taustalla olevia syitä korjauksiin:

      http://www.chakra.org/discussions/BMMar06_06.html

      "...ja myyvät kirjallisuutta sateessa ja paukkupakkasessa..."

      Niin, myötätuntoahan ei saa harjoittaa, mehän ollaan vain kasa kemikaaleja. Mitä nuo Hare Krishnat kauppaavat toivoa tuovaa kirjallisuutta?

      Parempi että porukka hankkisi itselleen URAN kyynärpäätaktiikalla, jotta voi ottaa VELKAA autoon, omistusasuntoon ja kesämökkiin. Ja se moottorivene?

      http://www.nytimes.com/2009/04/01/business/01boats.html

      AI NIIN, unohdin ARKUN.

      http://www.nvmc.com.my/prod00.asp

      Ja VELKA-pankkiirit kiljuvat jälleen riemusta:

      http://www.samassaveneessa.info/talousalan-yhteenveto#fraktio

      • oletko ihan varma ettei tässä teidän liikkeessä naruja vetele joku guru joka viettää loistoelämää jossain Sveitsissä koska tienaa hommalla ihan mukavasti.


      • itsekritiikkiä:
        L.J.H kirjoitti:

        oletko ihan varma ettei tässä teidän liikkeessä naruja vetele joku guru joka viettää loistoelämää jossain Sveitsissä koska tienaa hommalla ihan mukavasti.

        Gurut ovat joko jossain paikassa, tai sitten matkustavat luennoimassa jne. Heidän asemansa on vaikea, sillä pyhien kirjoitusten mukaan henkistä opettajaa eli Jumalan edustajaa pitää kohdella kuin hän olisi Jumala, ja henkisen opettajan täytyy katsoa olevansa oman gurunsa, Jumalan, oppilaidensa sekä ihmiskunnan palvelija.

        Koska olemme aineellisessa maailmassa, on luonnollista että aineellisuus vaikuttaa meihin, ja jotkut lankeavat henkiseltä tieltä, jotkut eivät. Jotkut saavat itsensä jälleen kasaan, jotkut eivät. Tämä on ihan normaalia tässä maailmassa, vaikkakin ei toivottavaa.

        Krishna-liikkeen sisällä on tai oli olemassa IRM, eli ISKCON Reform Movement. He vastustavat Krishnaliikkeen hallinnoivan elimen, GBC:n tapaa määrätä kuka on guru ja kuka ei. Perinteisesti pyhimykset ja gurut ovat selvinneet ko. henkilöiden ominaisuuksien ja käytöksen, ei byrokraattisen kumileimasimen avulla.

        Itse Krishnaliikkeen perustaja, Srila Prabhupada, ei sellaisia kumileima-nimityksiä antanut. Hän puhui aina gurun saappaisiin kasvamisesta, siitä että harjoittamalla Krishna-tietoisuuden menetelmää ihminen vapautuu asteittain himosta, vihasta, kateudesta, ahneudesta, harhasta ja hulluudesta. Tilalle tulee ikuisen elämän sulomaku rakkaudellisessa vuorovaikutuksessa Korkeimman sekä muiden puhtaiden bhaktojen kanssa. Tässä linkissä tutustumme pyhimyksen 26 ominaisuuteen, viitteineen:

        http://www.iskcon.com/education/culture/13.htm

        Ainoastaan elämänsä loppupuolella Srila Prabhupada määräsi 11 oppilastaan papeiksi suorittamaan kasteriittejä joissa kastetuista tuli Prabhupadan, ei riittejä tekevän, oppilaita. Tähän oli syynä sekä välimatkatekijät että hänen vanhuuden tuomat rajat.

        Tähän ei tullut mitään muutoskäskyä Prabhupadalta, mutta heti Prabhupadan poismenon jälkeen nämä 11 hyppäsivät guruiksi ja alkoivat ottaa omia oppilaita. Tämä on Prabhupadan allekirjoitetun, asiaa käsittelevän, koko Krishnaliikkeelle silloin lähetetyn, kirjeen sanan vastaista.

        Mikään tästä sotkusta ei kuitenkaan voi poistaa Veda-kirjoitusten sekä Srila Prabhupadan kirjojen ja luentojen sisältämiä ohjeita siitä miten saavutetaan itseoivallus, miten voisikaan?

        Lue erään (entisen) kumileimasin-gurun kirje GBC-lle:

        http://www.vnn.org/world/9808/11-1994/index.html


    • Heh?

      "Vielä kun todistatte, että puolijumalat hallitsevat säitä ja kuu on itsevalaiseva planeetta ja isompi kuin aurinko, niin minä ryhdyn oitis opiskelijaksi."

      Ja sinähän se kykenet todistamaan että puolijumalat EIVÄT hallitse säitä?

      Mistä olet kuullut tuon että kuu olisi itsevalaiseva planeetta? Varmaan jostain hörhösivustolta? Bhagavad-Gitassa ei mainita itse-valaisevaa kuuta:

      http://www.asitis.com/15/6.html

      Tuossa puhutaan ikuisesta maailmasta tämän kosmoksen tuolla puolen. Se on itsevalaiseva. Ei ole mainintaa siitä millä tavalla kuu loistaa, suoraan vai epäsuorasti. Mitä se meihin sukankuluttajiin vaikuttaa, onko joku taivaankappale loistava vaiko heijastava, isompi vai pienempi?

      Keskity olennaiseen, eli suojaamaan elämäsi destruktiivisilta himolta, kateudelta, vihalta, ahneudelta, harhalta ja hulluudelta, kiitos.

      Tai ehkä katsot olevasi pelkkää tyhjää sähkövirtaa korvien välissä, silloinhan tuolla ei ole väliä, eh? Silloin kuvaan astuu elämäntyyli muodossa nopeat syövät hitaat.

      Herättävätkö tosiaan tähän liittyvät kysymykset lisää kysymyksiä yhteiskuntatieteilijöissä jotka eivät tiedä ovatko ainetta vaiko henkeä?:

      http://en.allexperts.com/q/Sociology-1644/Fast-Paced-Society.htm

      On toki tahoja joiden mielestä kuu on ontto avaruusalus, jolloin sisällä voisi olla asukkaita sekä joku valaistusjärjestelmä. Esimerkiksi NASA väittää että kun he törmäyttivät jonkun esineen kuuhun, kuu resonoi kuin kello tuntikausia jälkeenpäin. Ja miten selitetään heti kuun pinnan alla oleva titaanikuori?:

      http://users.belgacom.net/gc674645/grave/moon.htm

      "It seems that the Soviets came to this startling conclusion because the dark part of the moon, which we can't see from earth, is filled with oceans of metallic rock. This hard metal is corrosion-resistant titanium, and we use it in the manufacture of supersonic jets and spacecraft here on earth."

      Onko kuu isompi kuin aurinko? Ainakin paljaalla silmällä katsottuna se vaikuttaa isommalta. Se siitä.

      Lukisit Surya-Siddhantaa, se on veda-astronomiaa. Siellä annetaan samat kuun ja auringon koot ja välimatkat kuin moderni astronomia:

      "The Surya Siddhanta gives numbers for the distances to the Sun and the Moon. With these and the celestial latitude of the Moon (in ecliptic coordinates) the Surya Siddhantathen tells how to calculate the location of the shadow of the Moon relative to the Earth. From this one can determine if the shadow hits the Earth and if so where.

      Knowing the distances to the Sun and Moon, and the sizes of the Sun and Moon, the Surya Siddhanta then describes how to calculate the angular size of the Sun and Moon at the time of the eclipse. This determines whether the eclipse will be a total eclipse or an annular eclipse. "

    • Madhava

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9910
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      404
      4321
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2976
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      229
      2654
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2644
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1835
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      70
      1691
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe