MISTÄ RAHAA VAIHTO-OPPILASVUOTEEN?

rahaongelmiaaaa

tahtoisin olla USA:ssa koko lukuvuoden. ja tahdon valita alueen. oon kattonu että hinnaksi tulis jtn 7000... rahaa löytyy 50 euroo.
raha ei saa tulla mun unelman tielle. tietääkö joku mitä kautta pääsis halviten vaihtoon ? auttaako kunta maksamaan vaihto-opiskeluvuotta ? jotain apua ? kiitoss.

11

6234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ole sitkeä

      Suurin osahan menee jenkkilään YFU:n kautta. Vähävaraisten perheitten vesat voivat hakea YFU:lta vähän halvempaa hintaa vaihtarivuodelle. Vanhempien tulojen pitää silloin olla tosi pienet.

      Voit ottaa yhteyttä paikallisiin Rotareihin ja selvittää, mitä niitten kautta pääsee ja mitä se maksaa. Se voi olla vähän halvempaa kuin YFU:n tai AFS:n kautta, mutta silloin vuosi vietetään monessa eri perheessä, mikä voi olla aika rankkaa, vaikkakin varmasti kovin antoisaa. Siinähän näkee ja kokee elämää paikallisten kanssa.

    • Rotarit

      Rotarit on halvin vaihtoehto, niillä joutuu maksamaan itte vaan lentomatkat ja 100e tai joku tommonen pikkusumma. 1/3 hinnasta verrattuna muihin, tai jopa vähemmän. Ne myös antaa sulle jotain 60e kuukausrahaa tai jotain.

      Huonona puolena siis on toi, että joudut oleen monessa perheessä.

    • ei vaihtoon

      todellakaan ole asiaa - ei vaikka kuinka köyhä olisit! Osan kustannuksista voisit hankkia töitä tekemällä, ja loput vanhempien kukkarosta. Valitettava tosiasia.

      • exVaihtari

        Ei ne vaihtarimahdollisuudet tosiaan lopu tuohon yläaste-lukioikään. Monet lähtevät vasta jatko-opintovaiheessa ja siellä on jo sitten tarjolla muitakin vaihtoehtoja rahoitukseen kuin oma tai vanhempien kukkaro (apurahat, stipedint yms.). Okei, pitää olla sen verta ahkera, että jaksaa opiskella edes kohtalaisen menestyksekkäästi, mutta sitä ahkeruutta ja tsemppiä tarvitaan siellä vaihdossa ollessakin.

        Onhan noita erilaisia vaihto-ohjelmia vaikka kuinka paljon, eri ikäisille. Jos tietää minne päin haluaisi, niin kannattaa tutkia kyseisen maan suurlähetystön sivut. Siellä yleensä tiedotetaan erilaisista mahdollisuuksista. Lukuvuosi ulkomailla on hieno juttu, mutta ei kannata vähätellä lyhyempiä kokemuksiakaan.

        Vietin itse yliopistoaikanani vuoden ulkomailla vaihdossa. Omaa rahaa ei olisi tarvinnut ollenkaan, kaikki maksettiin kohdemaan myöntämällä stipendillä (lennot kuukausittainen apuraha, joka kattoi vuokrat, ruuan ja huvituksetkin).


    • Vaihtoon vaan!

      Kun itse hain vaihtoon vuonna 2006, oli minullakin ajatus, ettei tuona vaihto-aikana omia rahoja käytetä. Siis rahoituksen piti järjestyä muuten. Ja rahoitus järjestyi.

      Melko hyvin onnistui varainhankinta, ensinnäkin korotettu opintotuki (kohdemaan mukaan), sillä maksoi asumisen solussa ja ruuan (missään tuskin on yhtä kallista kuin suomessa). Muistan kun suomen valtiolta saamastani opintorahasta jäi vielä ylikin perus asumis- ja ruokakustannusten jälkeen..

      Sitten saiko muistaakseni jonkun matka-avustuksen, millä osti lentoliput, plus erasmus rahaa 1.000 euroa.. Sitten on lukematon joukko apurahasäätiöitä, jotka saattavat myöntää tonnin-parin apurahoja (jos kauniisti pyytää), tosin apurahojen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, monet säätiöt myöntää rahoja vain lyhyen ajan vuodesta tyliin: hakuaika syys-lokakuussa.

      Sitten jos haluaa vaihto-aikana vähän lisää särvintä leivän päälle, voi tehdä ennen reissuun lähtöä osa-aikaisuuksia muutaman kuukauden vaikka jossain siivousfirmassa, mäkkärissä tms.

      • apurah

        Olitko lukio vai missä? Ja mistä hait apurahaa? :)


    • Ei hätää

      Rotareitten kautta voi rahatilanteen mukaan vielä pyytää lisäavustusta nii et vaihtariks lähtö on käytännös täysin ilmanen, siihen täytyy vaan löytyä tarpeeks hyvät perusteet. ELi ei hätää ei raha tuu unelmien väliin.

    • Ja kannattaa muistaa

      Älä missään nimessä mene STS:n tai EF:n kautta. Ne ei välitä oppilaistaan ja, jokainen pääsee vaihto-oppilasohjelmiin sisälle. Voit niiden kautta valita ehkä alueen mutta esim. perheiden taustoja ei tarkisteta yms. Kannattaa miettiä, et onko se tärkeintä et minne päin USA:aa pääset, jos vuosi menisi muuten aivan mahtavasti.

    • Anonyymi

      Minkä järjestön kautta hinta on 7000 €. Oon itse miettinyt tota samaa ja kaikki on viel kalliimpia.

      • Anonyymi

        7000 euroa oli kymmenen vuotta sitten.

        Harmillinen tosiasia on, että melkein jokainen saa kokea lukemattomia kertoja elämänsä varrella, kuinka raha, tai oikeammin sen puute, tulee esteeksi unelmien toteuttamiselle.

        Vaihtoon kannattaa mennä vasta lukion jälkeen. Korkeakouluopiskelijoille on upeita vaihtomahdollisuuksia ympäri maailman. Itse saa valita paikan, ja ei maksa paljon. Lukioaikainen vaihto on useimmiten hukkaan heitettyä rahaa ja aikaa. Huonoimmillaan kallis välivuosi. Lukiovaihtoa ei arvosteta missään, kun taas yliopisto- tai korkeakouluopintoihin liittynyt vaihto tuo sinulle arvokasta osaamista ja hyötyä vielä työelämään hakeutuessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        7000 euroa oli kymmenen vuotta sitten.

        Harmillinen tosiasia on, että melkein jokainen saa kokea lukemattomia kertoja elämänsä varrella, kuinka raha, tai oikeammin sen puute, tulee esteeksi unelmien toteuttamiselle.

        Vaihtoon kannattaa mennä vasta lukion jälkeen. Korkeakouluopiskelijoille on upeita vaihtomahdollisuuksia ympäri maailman. Itse saa valita paikan, ja ei maksa paljon. Lukioaikainen vaihto on useimmiten hukkaan heitettyä rahaa ja aikaa. Huonoimmillaan kallis välivuosi. Lukiovaihtoa ei arvosteta missään, kun taas yliopisto- tai korkeakouluopintoihin liittynyt vaihto tuo sinulle arvokasta osaamista ja hyötyä vielä työelämään hakeutuessa.

        Tosiaan huonoimmillaan kallis välivuosi ja joissakin tapauksissa traumaattinen kokemus. Erilaista kauheista tapauksista on esimerkkejä näilläkin palstoilla. Yliopisto vaihdosta enemmän hyötyä ja turvallisempaa toimintaa. Yliopistovaidon aikana oppilaita ei heitellä paikasta toiseen ja saa esim ihan vapaasti itse päättää yhteyksistä omaisiin ja ystäviiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe