autolla kiertelemään

eurooppaan

Aika laaja kysymys, koska ajatus on vasta itämässä, mutta: onko kellään kokemuksia, minkä verran 1-2 vkoa tulisi maksamaan omalla autolla matkustettaessa, jos päämääräänä on esim. Espanja ja välillä tietty joitain pysäkkejä väkisinkin? Huvittais kokeilla tommosta omatoimista seikkailua Euroopassa kahteen pekkaan, mutta kun hinnasta tai oikeastaan mistään asiaan liittyvästä ei ole mitään tietoa ;) Aikaisemmat reissut on olleet paketteja, ja nyt tekis mieli kokeilla omin päin. Onkohan esim. leirintäalueet luotettavia/turvallisia ja kuinka kauan tollaseen matkaan olis hyvä varata aikaa? Ihan mitä tahansa tietoa tai kokemuksia aiheesta, kiitos!

5

3327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huristit

      Kierrettiin tyttöystävän kanssa bensa-autolla pariisiin, sieltä milanoon ja venetsiaan. Matka-aika reilut 2vko. Nukuttiin välillä farmariauton perällä, välillä teltassa. Kokonaisuudessaan rahaa meni n.2000-3000e. Voithan ite vähän laskeskella. Kilometrejä 10000, bensaa 7l/100km tulee n.700e. Leirintäalueet kuten täällä 10e/yö. Laivaliput lautta voi kysyä matkatoimistost. Ruoat trangialla aika halpoja. Riippuu täysin mitä haluaa, meillä "opiskelijabudjetti". Hauskaa oli!

      • Carhire

        Parin viikon matka keskieurooppaan onnistuu kahdelta hengeltä mainiosti alle 3000 eurolla myös helpommin kuin ajamalla Suomesta Keski-Eurooppaan. Lennot esim. Saksaan, sieltä vuokra-auto, majoitus hotelleissa/gasthausseissa, kaikki safkat muu eläminen (eli koko reissu kaikkine kukuineen mahtuu tuohon alle 3 tonniin). Kahden viikon aikana näkee oikeasti enemmän, kun lentää sinne Eurooppaan ja ajelee sielä niitä lyhyempiä etäisyyksiä ja nukkuu yönsä kunnolla sängyssä.


    • sama

      Ajelu euroopassa on lähes samanlaista kuin Suomessa. Meillä ei oo turvallisuuden kanssa ollu kahden vastaavan reisun aikana mitään ongelmaa. Polttoaine on suurinpiirtein saman hintasta kuin Suomessa. Ranskassa ja Italiassa(ei Saksa,Ruotsi,Tanska,Sveitsi) on tiemaksut. Tiemaksut vähän alle 10e/100km. Tiemaksulliset tiet on moottoriteitä. Ne voi kiertää ajamalla pienempiä teitä, mutta keskinopeus laskee n.110km/h:sta 80km/h:n samalla myös bensankulutus laskee. Tiemaksulliset tiet näkee kartasta. Ajokilometrit on helppoa katsoa kirjastosta lainaamasta karttaohjelmasta(genimap europe), myös kartat kannattaa joka maahan lainata kirjastosta. Leirintäalueilla vastaava hintataso kuin Suomessa, ehkä vähän halvempi, koska Suomi on "Euroopan kallein maa?". Leirintäalueet menee euroopan maissa aiemmin kiinni n.klo19-21 ja niihin ei voi sen jälkeen mennä sisälle jos ei ole tullut aiemmin päivällä.

    • meikku

      Kyllä pari viikkoa on liian lyhyt aika, jos meinaatte Espaanjaan mennä ja paikkoihin vielä tutustuakin. Moottoritiet ovat tosin nopeita liikkua mutta tylsiä. Itse olemme kierrelleet pitkin Eurooppaa ja Brittein saarta noin 10 vuotta ja aikaa käytämme kerrallaan nelisen viikkoa eikä sekään aina tunnu riittävän. Euroopan leirintäalueet ovat ihan turvallisia ja tasosta riippuen kohtuullisen edullisia. Suosittelen omin päin tehtyä reissua. Hyvää matkaa.

    • you only live once

      oliskos mahollista jos osallistuis sopivassa suhteessa bensakuluihin ni päästä kyydissä espanjaa, jonne minulla olis sit tarkotus jäädä pitemmäks aikaa. voisinpa ajellakki sitä autoa välillä ni ei niin raskaaks ajourakka kävis.
      ilmotelkaa tänne jos tarvitte kustannusten pienentäjää...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe