Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Talonäyttely - pitäisitkö?

Annika1975

Talopakettikauppoja ollaan tekemässä ja yksi millä saisi jonkin verran hintaa alas on tietenkin suostua että talossa pidettäisiin talonäyttely.

Itse hieman epäilen, monta sataa (kuulemma) ihmistä ravaa omassa kodissa, ei oikein innosta. Mutta toisaalta siitä saatava alennus kyllä.

Oletko antanut pitää taloesittelyn/suostuisitko jos olisi ajankohtaista? Kertokaa kaikki kokemukset ja kannanotot...

12

1364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitten saa alemmas...

      Olisi tosi hauska kuulla joskus oikeesti, paljonko sillä talonäytöksellä sitä hintaa pystyy tiputtamaan. Vähän vaikuttaa että ne on aika kuvitteellisia juttuja välillä ja tällaisessa markkinatilanteessa pitäisi kyllä osaavalla tinkimisellä saada hintaa putoamaan ihan muillakin keinoilla - ainakin itse saatiin. Meillä oli heti alun alkaen sellainen ajatus, että meidän valmiiseen taloon ei tule tarpomaan mitään ventovieraita tölläämään - tämä kerrottiin myyjille, yksi alkoi oikuttelemaan, että miten kiva se näytös kuitenkin olisi - mutta tämä myyjä nyt oli muutenkin sellainen, että kauppoja ei olisi tullut muutenkaan. Myyjä, jonka kanssa tehtiin kaupat, oli itsestään selvästi sillä linjalla, että ei kuulu tehtaan politiikkaan muutenkaan, mutta tiedusteli asiallisesti, olisiko mahdollista saada runkovaiheessa pitää näytös (meillä on hirsitalo, joissa rungot kiinnostavat asiakkaita eri tavalla kuin lautataloissa). Siitä ajateltiin, että työmaahan se siinä vaiheessa vasta on, että samapa tuo jos joku työmaan haluaa nähdä ja tingittiin sillä huvikseen taloon näyttävät lasipariovet sisälle (arvo jotain 700 - 800 euron kieppeillä). Myyjä piti näytöksen, itse ei oltu paikalla. En tiedä edes, paljonko siellä sakkia kävi, mutta tuskin kovin mahdottomasti - kai jotain mökeistä kiinnostuneita, kun ei noita hirsitaloja tehdä niin paljon kuin muita pakettitaloja. Eli ei ollut mahdotonta harmia, sain kivat lasiovet - mutta en antaisi pitää valmiissa talossa näytöstä, koska en vaan halua. Se on mun koti.

    • Pidämme

      Me lupasimme, että talon valmistuttua myyjä voi pitää siellä taloesittelyn. Sovimme niin, että esittely pidetään siinä kohtaa kun talon on juuri valmistunut, emmekä me vielä muuttaneet sisään.
      Ajatus sinänsä oli vähän vastenmielinen, mutta koska vastaavissa taloesittelyissä käyminen auttoi meidän talopaketin valintaamme, ajattelimme että siitä saattaisi olla apua jollekin saman valintaongelman kanssa painivalle.

      • siitä sai

        hintaa pois? Monella toimittajalla on sopparissa pykälä että heillä on oikeus pitää sellainen jos haluavat, mutta käytännössä se otetaan pois kun siitä mainitsee.


    • ...talonäytösten suhteen vaihtelee aika paljon. Usein lähtökohtana on se, ettei ammattimyyjä anna asiakkaalle "ilmaisia alennuksia". Jos hintaa tiputettaisiin "vain pyytämällä", niin silloinhan asiakkaalle voisi jäädä käsitys, ettei tämä alennus ollutkaan "kaikki saatavilla oleva". hyvä konsti viestiä asiakkaalle, että tämä on nyt se "viimeinen saatavilla oleva alennus", on panna asiakas ostamaan se alennus vaikkapa juuri talonäytöslupauksella.

      Todennäköisyys, että tosiaan pitävät sen talonäytöksen, onkin sitten kokonaan eri juttu. Se siis vaihtelee paljon. Toisaalta tietyt talomerkit ovat noissa hyvinkin tiukkoina ja pyrkivät sovitut talonäytökset pitämään, joten sellaiseen sopimukseen sitoutuvan kannattaa huolellisesti tarkastaa näyttösopimuksen ehdot - etteivät sitten tule talonäytöstä vaatimaan lakkiaisviikonlopuksi tsm.

      Saman tinkaustuloksen voi saavuttaa myös sillä, että vaatii saman hinnanalennuksen, mutta vastavuoroisesti lupaa samon tein laittaa nimen tilaussopimukseen - siis tunnustaa tietävänsä, että tämä on nyt se "viimeinen tinkauskierros". Jos se ei ollut myyjän viimeinen mahdollisuus tinkaamiseen, luopuu usein näyttösopimuksesta ja tekee kaupan pois. Tuolla tavoin tosin on mahdollista jäädä ostajankin ilman kauppa - jos tosiaan oli viimeinen ohjenkorsi menossa.

    • Annika1975

      Samaa itsekin mietin, että kun olemme itsekin käyneet parissa talonäyttelyssä, ja saaneet niistä oikeasti paljon infoa, niin olisihan se kenties meidänkin tietynlainen "velvollisuus" vastaava mahdollistaa. Vaikka se hieman tuntuukin ärsyttävältä.

      Meillä puhuttiin nimenomaan "näyttelyvarauksesta" että se, pidettäisiinkö esittelyä ei siis ole varmaa. Ja ehdottomasti se olisi ennen meidän sisäänmuuttoamme, minä en ala enää sitten siivoamaan ja suojaamaan paikkoja uudestaan ;). Pitää kysyä josko se voisi tosiaan olla pystytysvaiheessa, esim. ennen sisustustöitä.

      Enkä tosiaan tiedä onko tuo nimenomainen alennus (noin 4000 euroa) sitten näyttelystä vai saisko sen muutenkin, mutta tässä tingatessa pitää kai antaa myyjällekin hieman kättä pidempää ;). Muuten olemme saaneet aika hyvän hintaisen paketin mielestämme kasattua, mutta tuo näyttelyvaraus-kohta paperilla hieman pohdituttaa, minua enemmän kuin miestä.

      • Pidämme

        Meillä oli parikin syytä siihen, että lupauduimme myyjän ehdottamaan talonäytökseen. Yksi siis tuo, että jos joku saisi siitä vähän edes apua talopaketin valinnassaan, niin hyvä. Ei meinaan ollut se päätös ihan helpommasta päästä :)
        Toinen oli toive siitä, että jos talotehdas haluaa näyttää meidän taloamme muillekin, he sitten ehkä pystyttäisivät sen taidolla eikä vasemmalla kädellä hutiloiden....

        Me tingimme aika paljon paketin hinnasta pois jo ennen tätä näytössopimusta. Sillä saatiin sitten vielä vähän ikkunoihin ja pintoihin ekstraa.


      • talotoimittaja
        Pidämme kirjoitti:

        Meillä oli parikin syytä siihen, että lupauduimme myyjän ehdottamaan talonäytökseen. Yksi siis tuo, että jos joku saisi siitä vähän edes apua talopaketin valinnassaan, niin hyvä. Ei meinaan ollut se päätös ihan helpommasta päästä :)
        Toinen oli toive siitä, että jos talotehdas haluaa näyttää meidän taloamme muillekin, he sitten ehkä pystyttäisivät sen taidolla eikä vasemmalla kädellä hutiloiden....

        Me tingimme aika paljon paketin hinnasta pois jo ennen tätä näytössopimusta. Sillä saatiin sitten vielä vähän ikkunoihin ja pintoihin ekstraa.

        jos ei esittelyä niin tehdään hutiloiden. Taisi päästä myyjältä sammakko suustansa...


      • Pidämme
        talotoimittaja kirjoitti:

        jos ei esittelyä niin tehdään hutiloiden. Taisi päästä myyjältä sammakko suustansa...

        "jos ei esittelyä niin tehdään hutiloiden. Taisi päästä myyjältä sammakko suustansa..."

        Ei myyjällä ollut tuon lauseen kanssa mitään tekemistä. Itse vain pähkäilimme, että jos haluavat meidän talon näytille, niin voisi olettaa tehtaan porukan silloin tekevän jälkeä, jota kehtaa näytellä.
        Taustalla lähinnä oma pelkomme siitä minkälaista jälkeä tulee, kun on vieras (tehtaan) työporukka pystyttämässä taloa.


      • Anonyymi
        talotoimittaja kirjoitti:

        jos ei esittelyä niin tehdään hutiloiden. Taisi päästä myyjältä sammakko suustansa...

        Meillä tehtiin hutiloiden vaikka näyttely oli luvattu pitää. Kun talosta tuli epäkurantti, myyjä/tehdas ei edes kysynyt näytön perään. Ä-merkkinen.


    • yksityisesti kyllä

      Itse kävin talonäyttelyssä ennen oman talomme valintaa. Talo, jossa kävin, oli valmistalo ja kaikki olivat valmiina, mm. tapetit seinissä. Teki kipeetä katsella, kun vanhemmat antoivat kullanmurujensa juoksennella tyhjässä talossa likaiset kädet edellä päin seiniä.
      Silloin tiesin, että en anna talotehtaan pitää julkista näyttöä, vaan annan talon esiteltäväksi yksityisesti, jos haluavat. Se oli hyvä ratkaisu.

      • Jarski1974

        Meillä hinnasta lähti 18000,00 euroa, kun tehtiin sopimus että ennen muutoa pidetään talonäyttely.


    • Anonyymi

      🤔🤔🤔

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe