Miksi rottweiler haluaa hyökätä?

ihmetyttää

Onko rotu niin voimakkaasti suojeluvaistoinen, että nuori rottweiler uros haluaa hyökätä minun koirani kimppuun? Itsellä toisen rotuinen koira, ei hyökkäävää sorttia, mutta hyvin kova/itsevarma nuori uros.

Eikö omistaja ole osannut kasvattaa/kouluttaa koiraansa oikein, kun koira ei tottele omistajaa tilanteessa, jossa koira pyrkii hyökkäämään koirani kimppuun? Omistaja hädin tuskin saa koiransa pidettyä aisoissa nykimällä taluttimesta, tilanne näyttää lähes siltä että koira ulkoiluttaa omistajaa. Entä jos talutin katkeaisi?

Vähintään 40-50 kg painava voimakas koira ei saa luulla, että se tekee päätöksen isäntänsä puolustamisesta. Oletteko samaa mieltä? Eikö sille pitäisi opettaa, että isäntä tekee ne päätökset? Jotta se tietäisi paikkansa.

Viimeistään tässä vaiheessa (koira luultavasti reilun vuoden ikäinen) pitäisi rotikka laittaa isäntänsä kanssa koirakouluun, tarvittaessa vaikka yksityisopetukseen, sillä ongelmia on luultavasti luvassa, jos koira kuvittelee olevansa päällepäsmäri ja "johtaja". Huono homma......

23

1575

  Vastaukset

  • Missä tämmöinen rotikka/omistaja ulkoilee, itselläni myös kyseisen rodun edustaja (kohta 3v.) kotona ja koirapuistoissa/rajasaaressa on kehuttu sosiaaliseksi ja kiltiksi sekä lempeän näköiseksi koiraksi..olisi asiaa koska vituttaa hölmöt jotka egoilevat ylipäänsä koiriensa kautta, voin mennä opastamaan kyseisen tyypin k-kouluun tms. rotikat hyvissä käsissä maailman lempeimpiä otuksia ihmisille,koirille lapsille yms. eilen oli kylässä 6 lasta iältään 1- 6v. ja kaikki lapset leikkivät koiran kanssa, sekä uivat altaassa ja yhdessä, ja kaikki lapset pitivät koiraa parhaana ystävänään kun lähtivät, osa ei ollut edes tavannut koiraa ennen, että sellasta..

   • Kyllä niitä näkee kaiken rotuisia ja kokoisia koiria, jotka eivät ole omistajansa hallinnassa ja käyttäytyvät miten sattuu (aggressiivisesti, liian villisti jne.) Ja joskus jopa näkee sellaisia koiria vapaana, jotka eivät todellakaan siihen kykene. Harmittavaista todellakin.
    Itsellä Rottweiler uros, joka on aina joka tilanteessa varmassa hallinnassa eikä kyllä muutenkaan käyttäydy aggressiivisesti tai holtittomasti missään. Pienen ärsykkeen se saattaa saada juuri räksyttävistä ja uhkaavasti käyttäytyvistä koirista, mutta yleensä ei vastaa takaisin millään tavalla.

    Kyllä niin ottaa pattiin tuollaiset vastuuttomat omistajat, jotka antavat koiransa hyppiä omille ja muiden silmille! Jos yksikin koira käy minun tai koirani päälle ilman minkäänlaista syytä niin minä käyn siinä tapauksessa omistajan päälle.


   • ..jotka kuvittelee että kaikki rotikat ovat maailman lempeimpiä otuksia!! Kuinka kukaan voi oikeesti olla noin tyhmä?? Se että yksi koira, olkoonkin rotikka, on lempeä, ei tod tarkoita sitä että kaikki olisivat!! Älkää yleistäkö koko rotua yhden käyttäytymisen perusteella roturasistit!!


   • Meillä uros rotikka 1v10kk vanha siis kaikki sanoo miten voi olla noin kiltti rotikka.ja kaikkien koirien kans haluu leikkiä vaan.mut osaa ärähtää ja ärähtää kun haluu.ilmottaa postin kantajan.vosahtaa.ja on niin suojelevainen .itselläni on ollut monta saksanpaimen koiraa ym. Koiria.mit kyllä kiltein ollu tää rotikka.ja viisain ym.en vaihda enää koira rotua.rotikka on paras kaikella tavalla.


  • Itsekin ihmettelen, miksi monta kertaa vuodessa tulee eteen rotikka-tapauksia, joissa joku / jotkut joutuvat lääkäri hoitoon tai jopa kuolee.
   Omakohtaisia tapauksia on kaksi, kun ystäväni käteen kävi puremassa kadun toiselta puolelta (!) juossut, isäntänsä kanssa kävellyt rotikka. Äijä huusi koiransa sitten pois ja onneksi se totteli. Ei kuulunut edes anteeksipyyntöä.

   Toisen ystäväni hiljaisen terrieriherran kimppuun kävi nuoren naisen taluttama rotikka. Terrieri huusi kuin laiva, onneksi ei käynyt pahemmin ja onneksi tämä terrieri ja sen emäntä ovat erikoisen rauhallista ja paksunahaista sorttia. Toisin kuin vieressä kävellyt kaverin chihu, joka sai slaagin.

   • Taisi isäntä säikähtää tilannetta myös sen verran ettei kerinnyt anteeksipyyntöjä esittelemään


  • Rotikan luonne on sekoitus suurta valppautta, reviiritietoisuutta ja ns. voiton halua eli dominointihalua. Sekä suurta uskollisuutta tehtävälleen, joka on näiden ominaisuuksien mukainen.
   Kaikkein dominoivimmissa (usein uroksissa) ilmenee hyökkäyshaluna. Aggressioita lisää usein se, ettei koiralla ole kunnollista tehtävää eikä se saa purkaa energiaansa liikuntaan ja aivotyöhön.

   Tunnen rodun luonteen melkoisen hyvin, koska näitä koiria on ollut lähipiirissä 40 vuoden ajan ja niitä on saanut tarkkailla monenlaisissa ympäristöissä.

   • Onko rotikka alunperinkin jalostettu hyökkäämään tai ollut sellaisessa käytössä? Ihmetyttää siksi, koska monen vahvemmatkin koirarodut ovat valmiita puolustamaan ja puuttumaan tilanteeseen, mutta varoittavat aina ensin. Ei ne pure kiinni saman tien. Vaikka koira olisi virheellisesti pomo perheessä, ei sen pitäisi hyökkiä pienenpiä koiria päin esimerkiksi yleisellä parkkipaikalla. Miksi näin kuitenkin tapahtuu? Syytä ei rotweilerin omistajan mukaan saa hakea gaussin käyrältä vaan vika on hihnan toisessa päässä.


  • Minulla tässä kuussa vuoden ikäinen uros rotikka ja poika kyllä "hyökkii" joitakin ihmisiä kohti muttei pahalla.. se koittaa tervehtiä ja olen koittanut tehdä selväksi ettei kaikki ole sen kavereita.. ja olen käynyt tokossa mutta jotenki sosiaalinen tapaus on kyllä....

   • Eikö omistaja ole osannut kasvattaa/kouluttaa koiraansa oikein, kun koira ei tottele omistajaa tilanteessa, jossa koira pyrkii hyökkäämään koirani kimppuun?

    - Nimen omaan näin ja koskee kaikkia rotuja. Jos koiraansa ei kouluta rotukohtaisesti oikein, koira käyttäytyy väärin.


   • ÄmÄl kirjoitti:

    Eikö omistaja ole osannut kasvattaa/kouluttaa koiraansa oikein, kun koira ei tottele omistajaa tilanteessa, jossa koira pyrkii hyökkäämään koirani kimppuun?

    - Nimen omaan näin ja koskee kaikkia rotuja. Jos koiraansa ei kouluta rotukohtaisesti oikein, koira käyttäytyy väärin.

    Entäs kun koira on koulutettu, mutta siltikin ulkona sulkee koiransa muita korvia nähdessään ja hyökkii? Monet konstit kokeiltu, mutta asiaan ei ole tullut muutosta. Viertaat koirat ovat kuin uhka, jolloin koira räjähtää välittömästi ärisemään.


  • Kaikki koirat on syntyjään sosiaalisia. Ihmisen käytös koiraa kohtaan vahvistaa/loiventaa sen piirteitä.

  • Eivät VAIN rotikat ole näitä, jotka hyökkivät ihmisten päälle.
   Itse en ole taas kun kerran aggresiiviseen rotikkaan törmännyt, mutta se vaikutti pelokkaalta ja ahdistuneelta.
   Mutta on näitä monia muitakin koiria, kuin nämä PELÄTYT verikoirat (rotikka, dobberi, saku etc).
   Kaverillani on todella ärhäkkä cavalieri, joka yleisesti on ihmisrakas ja seurallinen koira.
   Tämä on aivan toista maata.
   Tosin johtuen siitä, että koiraa ei oltu koulutettu ollenkaan (ns. vapaa kasvatus).

   Jokainen rotu on syntyjään sosiaalinen, mutta jokaisen kasvatustapa voi muuttaa hyvinkin koiran käytöstä vanhempana.

  • En usko,että haluaa hyökätä kimppuunne.On vaan normaalia nuoren koiran uteliaisuuta.
   Kova itsevarma saattaa haastaa vastaantulijaa pelkällä olemuksellaan.Tätä haastetta ruokkii isännän/emännän epävarmuus ja pelko mitä tulee tapahtumaan.
   Rotikat ovat hitaasti aikuistuva rotu.Ei sinne päähän tahdo pysyvää oppia oikein saada ennen 3 ikävuotta.
   Toki ertyisesti isojen koirien omistajien on tunnettava vastuunsa.

   • ärsyttää suunnattomasti kun aina syytetään kaikessa omistajia! Vika voi olla myös koiran pään sisällä! Itselläni on ystävä joka kouluttaa rajavartiostolle koiria eli hänellä on oma koira ja vaikka sen kuinka hyvin olisi kouluttanut ja kokemusta on huimasti niin ei se aina riitä..!


   • joopajoo- kirjoitti:

    ärsyttää suunnattomasti kun aina syytetään kaikessa omistajia! Vika voi olla myös koiran pään sisällä! Itselläni on ystävä joka kouluttaa rajavartiostolle koiria eli hänellä on oma koira ja vaikka sen kuinka hyvin olisi kouluttanut ja kokemusta on huimasti niin ei se aina riitä..!

    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1760822


   • klkjöhökjhöj kirjoitti:

    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1760822

    Tulihan tämän jälkeen jo taas uusi rotikka-uutinenkin mutta en viitsi vaivautua etsimään sitä iltalehden arkistosta, rottweiler kuitenkin taas hyökkäsi, saman koiran kimppuun jo toistamiseen. On se kumma kun ei ne mussukat pysy lapasessa. Kohta joudutaan kaikki isojen rotujen omistajat kuonokoppa-kauppaan.


   • roskaposti* kirjoitti:

    Tulihan tämän jälkeen jo taas uusi rotikka-uutinenkin mutta en viitsi vaivautua etsimään sitä iltalehden arkistosta, rottweiler kuitenkin taas hyökkäsi, saman koiran kimppuun jo toistamiseen. On se kumma kun ei ne mussukat pysy lapasessa. Kohta joudutaan kaikki isojen rotujen omistajat kuonokoppa-kauppaan.

    voi olla että jostain ihmisistä vain tuntuu että rotikka käyttäytyy uhkaavasti ja haluaa hyökätä vaikka todellisuudessa se on niin sosiaalinen että haluaa tunkea nokkansa joka paikkaan ja tutustua uusiin ihmisiin ja koiriin. meijän tyttö on ainakin niin täynnä intoa kun vastaan tulee toisia koiria mutta ei se pahalla vaan siksi että haluaisi leikkiä.


  • Joskus voi olla niinkin että se hihnassa tempova rajusti ärhentelevä otus voi olla juuri sinä hetkenä harjoittelemassa ohitustilanteita. Itselläni on kolme vuotias uros joka tuli minulle eläinsuojelun kautta pari kuukautta sitten..ko koiralla ei ole minkäänlaisia hihnassa kulkemis taitoja vielä, me vasta harjoittelemme niitä. Taustat koiralla ovat kurjat ja katsoisinkin kaikkien elävien otusten ansaitsevan mahdollisuuden onnelliseen ja tasapainoiseen elämään. Kotioloissa koirani on erittäin lempeä mutta hihnassa kammottava :D Olen nyt antamassa tälle koiralle mahdollisuutta elää sitä hyvää elämää. Pahoitteluni kaikille joita koirani käytös pelottaa, en halua pelästyttää ketään saatika kenenkään mieltä pahoittaa. Teen kaikkeni jotta koirastani tulisi kunnon koirakansalainen. Pohtikaa tällaistenkin asioiden mahdollisuutta seuraavalla kerralla kun hihnassa tempova koira tulee vastaan :)

   • Oma narttu on muuten leppoisa koira, mutta heti juoksujen jälkeen ja valeraskauden aikaan on tosi ärhäkkä vieraille koirille.


   • hormonihirmu kirjoitti:

    Oma narttu on muuten leppoisa koira, mutta heti juoksujen jälkeen ja valeraskauden aikaan on tosi ärhäkkä vieraille koirille.

    Eli siis melkein aina löytyy omistajalla joku selitys koiran käytösongelmaan .Kuonokoppaa kannattaa pitää sellaisella jatkuvasti ja aina tulevasti hihnassa Ei irti aitaamattomalla alueelka.Valeraskau ja muut sekoilu syyt voivat tulka koska vaan.Ei pidä riskeerata muita liikkujia.
    Kopasta ei oo koiralle mitään haittaa,voi juoda,hengittää ja läähättää.Mutta ei sen kanssa pure,jos omistaja kompuroi,liukastuu tai hihna lipeää tai katkeaa yms.yllättävää.


  • hanska 23.11.2009

   "voi olla että jostain ihmisistä vain tuntuu että rotikka käyttäytyy uhkaavasti ja haluaa hyökätä vaikka todellisuudessa se on niin sosiaalinen että haluaa tunkea nokkansa joka paikkaan ja tutustua uusiin ihmisiin ja koiriin. meijän tyttö on ainakin niin täynnä intoa kun vastaan tulee toisia koiria mutta ei se pahalla vaan siksi että haluaisi leikkiä."

   Tuo on totta. Ja sitten vastaan tuleva pelästyy ja näykkäsee, jolloin rotikka luonnollisesti antaa takaisin. Sitten media kertoo, kuinka rotikka tappomeiningillä käy päälle. Vaikka todellisuudessa se vastaan tuleva ei ollutkaan niin sosiaalinen ja rotikka olisi halunnut vain leikkiä.

   • No ei kyllä ole normaalia eikä ymmärrettävää koiralta käydä pelästyneen koiran päälle. Tossa tilanteessa, eli utelias koira menee pelokkaan epäsosiaalisen luokse ja pelokas rähähtää, normaali ystävällinen koira ottaisi etäisyyttä.

    Jos yritän ihmisvertausta, menet epäsosiaalisen ihmisen luokse, epäsosiaalinen menee paniikkiin, huitoo käsiään, ehkä jopa tönäsee sut kauemmas ja huutaa "älä stna koske muhun!" Rupeetko huutaa takasin ja/tai tappelemaan?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2556
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2357
  3. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   50
   1131
  4. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   870