Usko ja Magia - sama asia!

ihmetteleväkulkija

Eikö magia perustu uskoon, eli magia ilman uskoa asiaansa ei toimi oli virsut a värsyt oikein tai väärin?


Sama pätee uskontoihin - luja usko on aika sama kuin luja mielenvoima. Jos jotain uskoon liittyen tapahtuu niin se ei ehkä tulekaan Jumalalta vaan itse uskovan "kädestä". Sama asia magian kanssa, eikö?

Jos esimerkiksi uskot voittavasi jonkin esteen elämäsi varrella niin toteuttaja olet sinä itse.. Toivomus on eri asia, eli vaikka kuinka toivot lottovoittoa niin se ei tuon perusteella tapahtu - pitää tahtoa - mutta miten vaikutat pallojen putoamiseen - et mitenkään, ellet omaa kineettisiä voimia ja pääse pallokoneen viereen.


Asiallisia kannanottoja kiitos :)

5

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      //Usko ja Magia - sama asia!//



      - Niin, Itse vai toinen, minäkö vaikuttaa asioihin voinen?
      Täytyy ymmärtää, että iIhminen on silti vain loinen,
      joka vaikuttaa ulkoisiin asioihin
      paljastaen itsestään
      todellisen
      outouden,
      katsannon joka on ainoastaan toinen?

    • Mun mielestä...

      ...ne on ihan eri juttu. Tai kyllähän se niin on että magiaan tarvitaan myös uskoa, mutta ei se silti sama asia ole...tai en mä tiedä.

    • JakePii

      Usko ei ole magiaa vaikka magiassa tarvitaankin uskoa. Magia on todellisuuteen vaikuttamista tahdon avulla. Tahto ei ole usko mutta ilman uskoa tahto ei toimi. Itselleni usko magiassa on työkalu. Saatan muuttaa uskomusjärjestelmääni lennosta ja tehdä omia koktaileja eri uskonsuuntien ajatuksista. Saatan esimerkiksi asettaa kalevalaisia jumalhahmoja kabbalistien elämänpuuhun. Ja sitten uskon tuon luomani rakennelman toimivuuteen ja voimaan muuttaa maailmaa. Silti pelkkä usko ei riitä, tarvitaan selkeä tahto ja sen jokin ilmaus, kuten voimasana tai symboli. Jos uskon että tuoli leijuu olen hullu. Jos tahdon että tuoli leijuu, olen maagi.

    • Nefilim

      Kaikessa todellisuuteen vaikuttamisessa on lopulta kyse uskosta. Rituaalivälineet auttavat keskittymään, samoin hokemat ja loitsut, mutta ei niitä välttämättä tarvita. Riittää kun tietää mitä tahtoo ja keskittyy siihen. Toisaalta tieto on korkeampaa kuin usko. Jos teidät jonkin olevan jollakin tavalla et tarvitse uskoa.

      Esim 1000-luvun ihmiselle saattoi olla uskonasia, että maapallo on pyöreä, ja hän oli oikeassa. Mutta nykyajan ihmiselle se on tietoa, silti yhtä totta, varmempaa ja vahvempaa.

      • Halebrius

        Olettamuskin voittaa uskon. Esim 1000-luvulla ihminen saattoi olettaa että maapallo on pyöreä ja hän oli oikeassa. Uskossa taasen uskotaan asioihin, mitkä eivät välttämättä ole totta. Ennen esimerkiksi uskottiin maahisiin, tonttuihin ja muuhun metsänväkeen. Näitähän ei ole olemassa tieteen valossa, ei ole tonttujen fossiileja, keijujen kivettyneitä siivenkuvia, mitään näiden tekemiä työkaluja, majoja, ei mitään säteilyä,..

        Jossain vejäjällä muka on joskus porattu reikä niin syvälle että sieltä kuuluu ääniä helvetistä asti. Jos jollain on vähänkin järkeä hän ymmärtää että huima juttu, mutta ei totta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1656
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1148
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1136
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1031
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      952
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      937
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      824
    Aihe