Hiivatulehdus

*serafi*

Ajattelin kertoa oman koirani kokemuksen pahasta hiivatulehduksesta, kun olen huomannut, että kyseinen vaiva on suhteellisen yleinen etenkin tietyillä roduilla (pienet valkoiset rodut, dalmaatialaiset, saksanpaimenkoirat ja useat muut herkemmät).

Omalla koirallani vaivat alkoivat hieman alle vuoden ikäisenä, mutta pahentuivat ja lopulta koko elämä pyörikin jo koiran ongelmia pähkäillessä.. oli hotspotteja kuonossa, korvatulehduksia jotka kroonistuivat (pahin uhka olis ollu korvakäytävien poisto) ja niistä kun päästiin voitolle alkoivat pahat tassuvaivat. Pahimmillaan tassut olivat pureskeltu verille asti. Eläinlääkäri puhui furunkuloosista ja mahdollisista allergioista, mutta ei ymmrtänyt ottaa näytettä vaan käski vaihtaa ruokintaa. Alkuun kokeilin allergiaruokaa, koska sitä ennen koirani oli syönyt herkälle koiralle tarkoitettua ruokaa (vehnätön, maissiton, naudaton jne...). Kun sekään ei auttanu päätin siirtyä barffiin, kun olin lukenut, että siitä on jotkut koirat saaneet avun allergioihin. Noh..eipä sekään kovin kauaa auttanut, kun taas olivat tassut punaiset ja neiti hyppi kolmella jalalla. Kaulurikin oli usein käytössä, jottei pureskellut verille. Sitten alkoivat vaivata myös anaalirauhaset..koira veti perää mattoihin ja pureseli peräaukkoaan. Vein taas koiran eläinlääkäriin (tosin eri el, koska olin juuri muuttanut toiselle paikkakunnalle). Tämä otti näytteet ja ekan kerran sain kuulla, että tytöllä onkin pahasti ryöpsähtänyt hiivatulehdus tassuissa. Siihen sitten canofitevet-kuuri (samaa, mitä käytetään korvatulehdukseen). Taas epäiltiin myös allergioita ja eikun uusi eliminaatiodieetti kokeiluun. Sillon koirani söi pelkästään raakaruokaa.
Luin myös, että etenkin tärkkelystä sisältävät ruuat pahentaisivat suoliston hiivojen määrää..koirahan nuoli tassuistaan hiivan myös sisuksiinsa ja sitä kautta vaiva vain entisestään monimutkaistui. (maitohappobakteerit voivat myös auttaa suolistovaivoissa ja joissakin koiranruuissa niitä jo käytetäänkin)..
Kaikenlaisia juttuja kokeilin, jotta koiraani vaivannut kutina ja pahaolo lievittyisi, mutta alkoi kyllä tuntua toivottomalta. Ei muuten oo kivaa katteltavaa, kun oma rakas koira voi huonosti, vaikka mitä tekis.
Tosiaan, menin sitten kerran eläinkauppaan ja sieltä sain kuulla, että vaivaan voisi auttaa koiran leikkauttaminen. Eipä ollut tullut mieleen, että hormonit ja hiiva voisivat liittyä mitenkään yhteen, mutta päätin kokeilla, josko leikkautus voisi olla se viimeinen oljenkorsi koiran avuksi...eihän hiivaongelmaiselle mitään pentujakaan vois kuvitella, koska sen verran iso perinnöllinen alttius siihen sisältyy. (se miten juoksut voivat altistaa hiivoille, voi johtua siitä, että elimistön stressaantuessa voi immuniteetti alentua ja sitä kautta alttius hiivatulehdukseen kasvaa)..
Koira steriloitiin (kohtu ja munasarjat veke) tammikuussa ja ei voi, ku olla onnellinen, koska hiivatulehdusta ei oo sen koommin enää ollut ja tassuvälit ovat saaneet karvat takaisin, koira on saanut massaa ja muutenkin voi ihan loistavasti. Koiran vatsa on hyvässä kunnossa ja mitä allergioihin tulee, niin en ainakaan ole huomannut mistään sille tulevan mitään yliherkkyysreaktioita, eli eläinkaupan kuivaruokaa syö ja silloin tällöin saa luun tai muitakin herkkuja mitä nyt välillä löytää keittiönlattialta. :)

Helpottunut olo, kun asiat selvisivät.

22

12679

  Vastaukset

  • täällä painittu samojen ongelmien kanssa. vuoden oli hiiva poissa mutta nyt alkoi taas tassu punottaa ja sitä nuolemalla saanut sen ilmeisesti myös elimistöönsä ja korviin. enpä tiennyt että leikkauttaminen voisi auttaa, kiitos vinkistä. suunnitelmissahan tuo on muutenkin, kun juoksut on kolme kertaa vuodessa ja valeraskaus aina päälle. eipä koiralla paljon "hormoonitonta" aikaa ole.

   • Ihminen, mut kärsin kans noista hiivaongelmista. Koska oon mies niin lähinnä suolistohiivasta, joka erittää pahanhajuista limaa persereijästä ja pussit on punasena. Mahtaisko leikkauttaminen auttaa muakin ??


   • Aarre Elomaa kirjoitti:

    Ihminen, mut kärsin kans noista hiivaongelmista. Koska oon mies niin lähinnä suolistohiivasta, joka erittää pahanhajuista limaa persereijästä ja pussit on punasena. Mahtaisko leikkauttaminen auttaa muakin ??

    Jos ne onkin ne anaalirauhaset, jotka erittää sulla liikaa ?


   • Taneli Mäkilä kirjoitti:

    Jos ne onkin ne anaalirauhaset, jotka erittää sulla liikaa ?

    Te jotka kamppailette hiivaongelmien kanssa kokeilkaa lisätä koiranne ruoka-annokseen n.1 tl Molkosania (saa apteekista ja luontaistuotekaupoista) päivittäin ja jos korvissa on hiivaa pyyhkikää korvalehtia laimennetulla Molkosan-liuoksella.


   • avun saanut kirjoitti:

    Te jotka kamppailette hiivaongelmien kanssa kokeilkaa lisätä koiranne ruoka-annokseen n.1 tl Molkosania (saa apteekista ja luontaistuotekaupoista) päivittäin ja jos korvissa on hiivaa pyyhkikää korvalehtia laimennetulla Molkosan-liuoksella.

    Käyttää sitä Molkosania ?


   • Aare Elomaa kirjoitti:

    Käyttää sitä Molkosania ?

    Maku on kyllä aika härski, mutta eihän sitä ole pelkästään pakko ottaa. Itse sekoitan sen voimakkaan makuiseen mehuun.
    Myös koira ainakin meillä hyväksyy sen ruokansa joukkoon. On kyllä tosi ahne, ehkä sekin auttaa. Mutta eikös koirat ihan mielellään syö kaikkea vähemmän houkuttelevan makuista, jotkut jopa paskaa.


  • Meillä taas kävi ihan päinvastoin. Koira oli kolmevuotias kun leikkautin sen, siis narttu. Kolme kuukautta leikkauksen jälkeen tuli korvatulehdus, jota hoidettiin antibiooteilla. Siitä kuukauden päästä tulehdus uusi ja taas antibiootit. Menimme toiselle eläinlääkärille, koska korvatulehdus ei ottanut antibiootiella laantuakseen. Koiralla olikin korvassa hiiva. Eihän ne antibiootit siihen tepsi, vaan pahentaa asiaa. Paranneltiin canofitevetillä. Ja parani. Koiralla epäiltiin allergiaa ja aloitettin syöttämään vain hypoallergiaruokaa. Sitten lisättiin kana, kalkkuna, possu ja ruis. Ja hups, koiran korvasta lähti karvat! Nyt vedettiin takaisin hypoallergiaruokaan ja aloitetaan alusta. Karvojen lähtö voi johtua mistä vaan, mutta nyt tuntuu, että kuitenkin todennäköisemmin allergiasta.

   En kuitenkaan väitä, että sterilisaatio oli se jonka takia allergia puhkesi, mutta muutakaan en keksi ja kai ne hormonaaliset muutokset voi näinkin päin sitten asian kääntää.

   Tuota Molkosaniakin on ostettu, ei vielä kokeiltu, mutta pakko sitäkin on kokeilla. Itsekin sitä juoneena tiedän, että maku on kammottava! Mitenhän koira sen nielee. Se kun haiseekin ihan navetalle, siis se Molkosan.

  • mielelläni luen asiallisia ja loogisesti kirjoitettuja tarinoita, näistä jokainen voi oppia. Toivottavsti koiranne pysyvät kunnossa :)

  • Kiitos serafi!! Aivan kuin olisin lukenut tuon tekstin omasta koirastani! Olen aivan epätoivoinen jo sen kanssa, kun hiiva on niin paha ettei enää kestäis katella kun toinen kärsii siitä. Nartullamme alkoi aivan samlla tavalla ongelmat alle vuoden ikäisenä..ja pahenemaan päin vaan on. Korvat, tassut, anaalit, suupielet, sukuelimet..raakaruoalla ja luontaistuotteilla sain hiivan pois, mutta tietenkin tuli sitten eläinlääkärikäynti kennelyskän takia, joten antibioottikuurihan sieltä saatiin. Joten nyt hiivaa ei enää meinaa saada pois. Yhtään ainutta antibioottikuuria tämä koira ei enää kestä..
   Sterilisaatio on varmaan ainut keino enää mikä on jäljellä. Ja sen tosiaan aijon toteuttaa tässä mahdollisimman pian..jodutaan varmaan odottamaan vielä yksi juoksu ja sitten talvella leikkaus. Mutta sinne saakka pitäisi jotenkin jaksaa..ja toivon todella että se leikkaus auttaisi!! Oli hienoa kuulla että teillä se auttoi :) Lähtikö hiiva leikkauksen jälkeen ihan itsestään pois hormonien tasoittuessa?

   • Mitä luontaistuotetta olet antanut, joka siis on auttanut?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä luontaistuotetta olet antanut, joka siis on auttanut?

    Aika vanha aloitus jo...

    Mut kerron meidän tapauksesta...
    Minun edesmenneellä oli myös.Koira oli noin 2v, kun ongelmat alkoivat.Koiralla oli alkuun löysävatsaisuutta, ja sitten tulivat ihottumat.Jota oli koiran alapuoli, sekä raajoissa, tassuissa.
    Koitin kaikki rasvat,iholle ja sisäisesti.Molkosaanit, viinietikat jne.Eli kaikki mitä iho ongelmiin voi eläinlääkäristä, eläintarvike ja luontaistuoteliikkeistäkin ostaa.Mikään ei kuitenkaan auttanut.Käytiin lääkärillä vähintään joka toinen kk, hakemassa antibioottikuuria,rasvaa, kortisoonia.Ja mitä milloinkin parhaaksi katsottiin.
    Ruuan vaihto vehnättömään, kalliiseen merkkiin auttoi mielestäni eniten.Mutta ei se kokonaan parantanut iho ongemia.Uinti,ja kosteat kelit, jotenkin hiostivat aina eniten.Ja punoitusta oli silloin enemmän.Pari kertaa oli korvissakin tulehdusta,sitä ei eritelty sen paremmin että mitä.
    Atoopikoksi eläinlääkärit koiraa sanoivat, kun sillä oli niin herkkä kutiseva iho.Kauluria pidettiin pahinmpina päivinä, ja kortisooni auttoi ja vei kutinan pois.Kortisoonia sai pidempiäkin aikoja välillä.Koiraa myös pestiin hoitavilla lääke shamppoilla,ja sumutettiin suihkeilla.
    Koiralle tuli sitten myös viluisuutta, väsymystä , eli vaikka oli ihan paksuturkki, niin sisällä paleli.Silloin ei ollut edes kortisoonikuurilla.
    Eläinlääkäri otti kilpirauhaskokeet, ja niistä ilmeni että koiralla oli vajaatoimintaa.Kun sai lääkitykseksi tyroksiinia, iho parantui kokonaan.Eikä tarvinnut siihen enää muita lääkkeitä.Ruokaa, en vaihtanut halvempaan, koska se kalliimpi sopi hyvin,ja vatsan toiminnassa ei ollut vikaa.
    Iho ongelmia on paljon, ja ne johtuvat eri syistä.Ei niitä voi oikein toisiinsa verrata, kun ihottumat ja koirat ovat erillaisia.Mutta tälläinen kokemus meillä oli.Koira söi lopunikäänsä tyroksiinia, joka ei paljoa maksa.Lopetettiin vanhuuden vuoksi 11 v.


  • omalla koiralla sama ongelma mutta on jo pallit poistettu ja tasssuja pureskeleeverille en tie mikä neuvoks kun ei tie lääkärikään voi mun koiraa jos sekin sain avun jostain olisin onnelllinen ei oo kivaa katsella eläintä jota rakastaa että kärsii

  • Meillä koirilla ollut vuosia myös tassut ja huulipuelet punaisina. Kysellyt lääkäreiltä onko hiivaa. Ei kuulemma. Netistä keskusteluja tutkinneena, päätyin tsekkaamaan koirieni ruuan sisällön. Siinä oli hiilareita 70% loput proteiinia muuta. Jos miettii mistä koira on lähtöisin (sudesta) niin tietää millä ruualla niihin aikoihin on eletty. Lihaa pelkästään ja no ehkä marjoja. Päätin kokeilla Belcando ruokia (petenkoiratarvike.com:sta) koska niissä suhde toisinpäin 70-80% proteiinia ja loput hiilareita ym. No nyt 2 kk myöhemmin koiran kynsissä näkyy raja valkoisen alkukynnen ja punaisen raja, huulikarvoista myös latvat enää vaaleanpunaiset. Luonnollisesti hiilarit ruokkivat hiivaa, joten lisäämällä protskua hiiva katoaa. Avot! Suosittelen. Mulla 2 westiä.


  • ei missään ruuassa ole proteiinia 80 prossaa. Orijenin hiukan vanaa 40 on korkein mikä markkinoilta löytyy. Nyt on mennyt vaihteeksi proteiinit ja liha sekaisin. Ei tuossa Belcandossakaan ole lihaa noita määriä koska mainostavat märkäpainolla. Ruoka on kuitenkin kuivaa, joten kun siitä lihasta häviää 70% vettä ja viljat on kuivia niin edelleenkin se liha on alle viljojen tai perunan tai mitä sitten onkaan.

   100-prot-rasvaa-kuidut-vesi=hiilarit eikä tuossa laskukaavassa mikään kerro paljonko lihaa on.

  • Meilläkin hävisi hiiva vatsanalusesta leikkauksen jälkeen ,mutta sen jälkeen toiseen korvaan tullut paha hiivatulehdus. Ollaan kokeiltu aina barffista kaikkiin allergiapapanoihin ja tuntuu ettei mikään auta eikä kukaan tiedä faktoja hiivan hoidosta. todella uuvuttavaa. Tälläkin hetkellä pureksii takatassujaan,nuolee niitä,läähättää ja kirputtaa selkäänsä. En edes osaa laskea montako eri mömmöä eri eläinlääkärit ovat näihin oireisiin määränneet. "jos on hiivaa ni tällä lähtee" .."joo toi on hiivaa,pese tällä malasebilla kaks kertaa viikossa niin lähtee,ruokavalio ei vaikuta" ..." oletko kokeillut barffia,se auttaa" ...alkaa tulla korvista ulos nää eri eläinlääkärien diagnoosit ku ei mikään oikeasti tehoa.

  • Hiiva häädetään ruokavaliolla joka ei sisällä lainkaan mitään sokereita. Eli KAIKKI ylimääräinen pois ja ainoastaan raakaa lihaa, vitamiini valmiste ja maitohappobakteerit! Kun suolistopalautuu normaali tilaan voi ruuan sekaan laittaa pieniä määriä hiilareita, mutta mhb valmiste kannattaa antaa ainakin jokatoinen päivä.

   • Moikka, olin täysin unohtanut että oon kirjottanut kokemuksesta, hiiva-alttiista koirastani. Koira on mulla edelleen ja voi hyvin. Muutama vastoinkäyminen oli tässä välillä, kun koira altistui homeelle joka puolestaan aiheutti korvatulehduksen. Lieviä korvahiivatulehduksia on ollut nyt ehkä kerran pari vuodessa. Hoitona riittänyt puhdistus ja canofite. Parissa päivässä mennyt ohi. Eläinlääkäri sanoi, että koirani on atoopikko ja diagnoosi on osuva. Allergiatesti paljasti listan eri allergioita jonka seurauksena siirryin raakaruokintaan. Edellistä vastausta kompaten, hiivatulehduksen hoidossa, ruokavalion on oltava hiilariton, eli nappularuuat kannattaa jättää kaupan hyllylle. Oli mielenkiintoista lukea, että jollain oli leikkaus toiminut hiivatulehduksen laukaisevana tekijänä..on siis hyvin yksilöllistä, miten koirien elimistö reagoi. Omalla koiralla toimi hyvin sterilointi hiivaa hillitsevänä tekijänä. Olisi mielenkiintoista kuulla vielä muiden kokemuksista, hiivaisen koiran hoidosta.


  • Hei minulla 7 vuotias sekartuinen narttu jossa on saksanpaimen koiraa ja elstrelan vuoristo koiraa ja häneltä on leikattu noin vuosi sitte kohtu pois mut nyt noin yli vuoden vaivannu hiiva tassuissa käyty lääkärissä kun ei anna kotihoidoin hoitaa tassujaan saatu kortisonipiikki joka piti lievittää kutinaa mut ei hiuka alkoi nuoleskelu mut ei jatkuvaa nuoleskeluu kauluria olemme yrittäneet ja kokeiltiin hetken hän sitä suostu pitää sit alkoi pään pyörittely ei viihdy se päällä..koira muuten terve kaikki ok ym...

  • Meillä sakemannilla oli hiivaa korvissa ja hiivaa tassuissa vuorotellen. Vaihdettiin ruoka ja hiivat hävisi sen siliän tien.

  • Sen siitä saa kun antaa koiransa paneskella ympäriinsä ilman kumia!!!!!!!!!!!!!!!111111111

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   86
   3564