Mitä tehdä pienellä pellolla?

2,5 hehtaaria

Minulla on reilun parin hehtaarin melko savinen peltopläntti uudellamaalla joka "tuli" enemmän tai vähemmän tontin kylkiäisinä. Pelto on ollut viljeltynä ennen mutta nyt siinä ei viljellä mitään. Mitäköhän tuollaisella pellolla kannattaisi tehdä? Kiinnostaisi viljellä/kasvattaa jotain itse mutta minkäänlaisesta maataloudesta ei ole kokemusta eikä mitään koneita toistaiseksi löydy. Voisikohan omenoita, päärynöitä, kirsikoita tai jotain muita marjoja tai hedelmiä kasvattaa jopa myyntiin asti. Kuinka paljon esim omenapuita tai jotain (mitä?) marjapensaita pitäisi olla että satoa tulisi myyntiin asti? Mitään suuria tuloja en ole odottamassakaan kunhan edes jotain saisi "vaivanpalkaksi". Vai kannattaisiko pistää pellolle kasvamaan jotain puita ja jättää tuotot tuleville sukupolville? Kaipailisin kaikenlaisia vinkkejä...

Kiitos jo etukäteen ja hyvää loppukesää!!!

39

11389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku tuntematon

      voit saada jopa 500-800e vuodessa tuosta palstasta.

      • tukikelpoista peltoa!

        Jos ei ole ollut viljelyksessä EU-papereissa, niin ei niillä pelloilla noin hurjia vuokria revitä!


    • yks tarkkailija.

      Projekti 1.4ha alalla joka on tonttini
      vieressä ja hankala viljellä .
      Ruvettiin tekemään iksin kertaisesti
      puistoa ,siitä tuli vain iäisyys
      projekti ... tehty nyt 7v ja jatkuu...

    • hevostelijalle

      laitumeksi. Siitä saa kk-vuokran. Oliko se 300 ha.lta. Ensin siinä olisi oltava nurmea, hepoille käyvää. Apilasta ne pitävät erityisesti, mutta kolmea lajia pitää olla,apila yhtenä. Eli joku mv. kylvämään se. Syytä varmaan kyntää ja siten alusta lähtien parantaa maa. Viljelijä näkee kyllä, mitä se tarvii, ehkä vain apilat joukkoon, jos heinällä on.
      Tuo kylvöhomma on kolmen vuoden välein. Näin hoitaen ei itselle jää vaivaa muusta, kuin se kylväjän pyytäminen ja maksajan osa, mutta se ei kauheita tee noin pienessä alueessa. Päivän työ arvelen, joka kolmas vuosi. Riippuu koneista, suorakylväjä teki pitkän päivän aikana 27ha.n kylvön.
      Laiduntajan olisi pari kertaa kaudessa tyhjennettävä lannasta alue. Kaikki on syytä tehdä kirjallisesti. Siten on jokaiselle selvää.
      Meille tuli kesantopellolle heppoja laiduntamaan.
      Onhan niitä vaihtoehtoja.

    • Pottitaimi

      Koivulle.

      • pelto.

        ja piirrä tenniskentän rajat,saat pk:seudun hörhöiltä hyvät rahat,kun vuokraat kenttää. Samoin voit vuokrata peltoasi kuumailmapalloharrastajille,niillä on myös varaa maksaa alueesta hyvät vuokrat.


      • Yetska

        Eli visakoivua vaan viljelemään.


      • Zusssi
        Yetska kirjoitti:

        Eli visakoivua vaan viljelemään.

        Visaseura on suht sisäsiittoinen yhdistys, joten joudut valitettavasti opettelemaan visa-asiat itse kantapään kautta...

        Ihme "clubi", kun valkkaavat jäseniään. Liekö tämä sitten jokin "Ekenäs - Hängö" akselilla toimiva suomenruotsalaisten pikkusormi pystyssä viiniä valokateterassilla naukkaileva herrasklubi, johon ei kelpuuteta jäseniksi muita kuin Fiskarssin ja Parocin osakkeenomistajasukujen jäseniä.. en sitä kylläkään yhtään ihmettelisi... tietääkö joku?


      • Panze
        Zusssi kirjoitti:

        Visaseura on suht sisäsiittoinen yhdistys, joten joudut valitettavasti opettelemaan visa-asiat itse kantapään kautta...

        Ihme "clubi", kun valkkaavat jäseniään. Liekö tämä sitten jokin "Ekenäs - Hängö" akselilla toimiva suomenruotsalaisten pikkusormi pystyssä viiniä valokateterassilla naukkaileva herrasklubi, johon ei kelpuuteta jäseniksi muita kuin Fiskarssin ja Parocin osakkeenomistajasukujen jäseniä.. en sitä kylläkään yhtään ihmettelisi... tietääkö joku?

        Visaseura on täysin avoin Netissä Visakoivua arvostava,ja sen tunnistamista/viljelyä ohjeistava sivusto.


    • ja vadelmaa

      Istuta mansikkaa ja vadelmaa.
      Myy itse torilla. Se on satunnaista tuloa eli myyntipaikan vuokraa lukuunottamatta ei ole muita kuluja eikä myyntivoitto kiinnosta verottajaa.

      • Nenemi

        Laitat vaan jottain viljaa siihen työntämään nii myö tullaan Giljotiinin ja Orvaskeden kanssa ufolla pari cropcirclee pyöräyttään sinne


    • Vallilan Henkka

      Riippuu mitä heinää siinä kasvaa, voisi olla markkinoita lähistön karjatiloille? Plus että missä se pelto on jne.
      Katso papereista tai kartoita, kuinka paljon siinä on savea ja missä. Entä onko veden saanti turvattua ja helppoa?
      Omenat yms. ovat puita eivätkä tuota muutamaan vuoteen.
      Aloittelijana unohda kirsikat ja päärynät ainakin.
      Onko sinulla näkymä asunnolta pellolle? Minä pitäisin heinäpeltona ja nauttisin aina vaihtuvasta avarasta näkymästä.
      Hyödyntäisin sillä lailla edellisten vastausten mukaan, jollei muuta keksi.
      Paitsi en usko että kuumailmapalloilijoilla olisi paljoa rahaa, taisi olla vitsi ja muutenkin tuo on niin pieni alue.
      Jos kasvattaisin, kiinnostaisi pensasmustikka. Motiivi: Pidän mustikoista.
      Jos puita miettii, riippuu vesitilanteesta paljon, ainakin koivut juo paljon. Ja jos tai kun ilmasto lämpenee, pärjäiskö havupuut?
      Käsittääkseni kaikkea tällaista voit kysyä Mtk:lta ja metsänhoitoyhdistyksestä jne. Tämä Suomi24 taitaa olla vähän alan reuna-aluetta.

    • asiaa opiskellut

      Voi olla aika haastavaa alkaa kasvattamaan jotain pellolla, jos kokemusta tai laitteita ym tarvikkeita ei ole. Lisäksi jos aiot ostaa taimia tai siemeniä, niin huomaat etteivät ole ihan ilmaisia. Lisäksi tarvitset lannoitteita, mahdollisesti kasvinsuojeluaineita, muita välineitä kasvien kasvatuksessa. Esim omenoiden kasvattamisessa on sellainen huono puoli, että satoa saa odotella muutaman vuoden... Ja riskit on kuitenki suuret, jospa vaikka myyrät syö kaikki taimet? Lisäksi, vaikka myisitkin torilla, ja verottaja ei tosiaan ole pienistä tuloista kiinnostunut, niin kyllä kaikki kuljetus ja toripaikatkin maksavat. Eli jos et ole hirmuisen rikas, niin kannattaa oikeasti tehdä tarkat laskelmat, niin et ainakaan jää tappiolle.

      Mutta jos tosiaan haluat alkaa kasvattamaan jotain, niin mene ihan ekana kirjastoon. Mansikan viljelystä on erinomainen kirja nimeltään yllättävästi Mansikan viljely. Samantapainen löytyy vadelmasta, herukasta ja omenasta. Peltoviljelystä löytyy paljon kirjoja myös. Muista kun kirjoja luet, että suoraan ohjeita et voi ottaa ulkomaisista kirjoista, sillä muissa maissa on erilaisia säännöksiä, ja kasvuolosuhteet ovat yllättävänkin erilaisia.

    • golffarimä

      pistä siihen maantamppauskone jauhaan ja hommaa palloautomaatti. 2 euroo 30 palloo ja rahaa tulee noin parista tonnista ylöspäin per viikko. ja muista että pallot täytyy kerran päivässä kerätä pois. alku investointi noin 15000 euroo. ehkä vähän enemmän

      • ----

        tää oli ihan paras


      • niimpäniimpä14+17

        Ehkä puttaus-harjoituskenttä mahtuisi, kun on 2hehtaaria vain...


    • valkoharja

      Mä voin tuoda sinne pari hevosta maisemointityöhön. Saat lannotuksen kaupan päälle ja ne on kivoja katsella

    • VOLVO TIETTY

      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Kokeilija1111

      Mansikka on älyttömän helppo ja nopea laji kasvattaa. Ostin huvikseni viime kesänä kymmenen tainta ja nyt on koko palsta täynnä marjoja tekeviä pehkoja. Lisäsin tänä kevänä versoista lisää ja nyt jo tekevät mansikkaa. Ohjeita kattelin ihan netistä. Taimien ympärille laitoin vanhoja kylpyhuoneen mattoja ja sahanpurua. Pysyy maa kosteana, ei työnnä niin paljon rikkaruohoja ja pysyy marjat puhtaina.

      Jos vattua laitat ,kannattaa rautaverkot vetää talveksi. Mulla jänöjussit söivät vadelman varret ihan kuoliaaksi. Viinimarjapensaissa kestää muutama vuosi ennenkuin alkavat tuottaa. Itseäni kiinnostaisi kasvattaa mesimarjoja tai lakkasuo olisi upeeta...
      Rakenna pieni kesämökki ja istuta kukkia...

      • Yetska

        Eli muista jättää kunnon rivivälit, metrikään ei ole liikaa...

        nim. "polvet tohjona kyykkimisestä 30cm riviväleissä"


    • maajussilla

      Kaiva hyvä ihminen sinne tekojärvi niin pääset uimaan ja tontin arvo nousee.

      • raki321

        Vuokraa se jollekin viljelijälle, itse pyydän pellostani 350€ per hehtaari.


    • opa64

      tontiksi, saa siitä muutaman tontin. Olen itsekkin rakentanut saviselle peltotontille, puut ovat kasvaneet nopeasti ja suojaavat jo tuulella.

    • Kokeile istuttaa pieniä määriä mahdollisimman monta eri hyötykasvilajia niin näet mikä lajeista alkaa kiinnostaa itseäsi enemmän... Ja mitkä lajit menestyvät pellollasi.
      Maaperän ravinteet, kosteus ja koostumus vaikuttava kasvilajin valintaan.

      Ensimmäistä satoa odotellessa vuokraa loppupelto muille. Laajenna sitten vuosien kuluessa itse viljelemääsi osaa sitä mukaa kun kiinnostus ja taidot tee-se-itse -viljelyyn kasvaa.

    • VAIKKA

      Rupeaisit kasvattamaan siinä Joulukuusia. Ei niitä nyt ihan heti pääse myymään, mutta ei niistä ihan hirveästi vaivaakaan ole.

    • mti 2004

      pellon metsitys on pitkän ajan projketi. iloa seuraavalle seukupovelle.

    • Tonttu ;)

      50-100€/kpl, 10-15 vuoden kuluttua.
      Ei rusakot raiskaa eikä myyrät tuhoa !!!
      Kyllä jämpti on niin !!

    • tmoo

      hamppuu kipu/ms-potilaille.

    • ruista

      Kylvä ruista ja laita juhannuksen alla ilmoitus lehteen, että sun peltoon saa kaikki juhannustaikojaan tekevät naiset tulla uimaan. Kun alasti ui ruispellossa juhannusaattoyönä, niin seuraavana yönä näkee unta tulevasta miehestään... vai miten se nyt meni. Saat silmänruokaa samalla -ja tiedä vaikka pääsisit mukaan uiskentelemaan. Eukko ei vain taitaisi tykätä...

    • se yksi pottu

      nakkaa peltoon pottu ja anna olla siellä. kohta sitten on kunnon pottusato ja saat talven ruuat

    • maansa myynyt

      Aivan aluksi mene kunnan maaseutusihteerin juttusille ja kysy onko kyseinen pelto Eu tukikelpoinen. Jos on, kannattaa yrittää vuokrata pelto lähiseudun viljelijälle, joka voi maksaa vuokraa noin 300-500€/hehtaari/vuosi. Jos pelto taas ei ole tukikelpoinen, sillä ei ole juurikaan arvoa. Sitten kannattaa kysyä maasetusihteeriltä olisiko hänellä tiedossa onko tukioikeuksia alueella kaupan. Tukioikeudet maksaa varmaankin noin 500-1000€/hehtaari. Siis vain kerran.
      Jos ei nää onnistu niin sitten kannattaa sekaantua noihin hevosmiehiin. Ja aivan omalla vastuulla.

    • Teite

      Itse voisin kuvitella , että toisin tontille jonkinlaisen siirrettävän hirsimökin ja panisin lehteen, jotta kesäpaikka vuokrattavissä.

      Ihmiset eivät olis paikalla kuin viikonloppuisin ja kesäisin ja voisin itse valkata kenelle vuokraan.

      Minullekin voisi tarjota... Kerrostaloasukkeina lapset ja minä nauttisimme pihan hoidosta ja kunnostamisesta.

    • m m m m m

      Sinuna kävelisin ensiksi kunnan maataloussihteerin juttusille ja kysyisin, mihin hänen papereidensa mukaan maa soveltuu.

      Jos aiot tehdä pellosta metsää niin ota selvää ehkä ainoasta pienimuotoisesta rahapuusta, visakoivusta, joka voi viedä loppuelämäsi ajan.

      Puupuolelta mieleen tulevat omenapuut.

      Viljelyn osalta mieleen tulee perunanviljely, mutta tarvitsisit koneet.

      ----

      1. Kysy maataloussihteeriltä tai hänen neuvomaltaan maatalouskeskukselta tms., mihin maa soveltuu.

      2. Laske vapaa-aikasi ja halusi sijoittaa peltoosi työaikaa tai omaistesi aikaa.

      3. Erikoisviljelyn tapauksessa katso myös markkinat ja koneistuksen hinta. Savimaa ei ole kovin hyvää maata ja viljavuustutkimus kannattaa tehdä.

      http://www.proagria.fi/haku.asp?textfield=Uusimaa&Submit=Hae

    • helppoidea1

      Tai sitten omat perunat siitä, se nyt ei paljoa vaadi, lajikkeen valitset mikä on mielestäsi hyvää, lannoittelet vaan samalla kuin kylvät siemenperunoita mitä jaksat.. meillä kaksikin perunapeltoa, todella helppo kun ei juurikaan tarvitse hoitaa, välillä katsoo miten kasvaa ja harailee rikkaruohot kevyesti pois..

      Ja saa omat hyvät perunat, juhannukseksikin omat uudet perunat :)

      Peruna kasvaa kai vaikka missä..

      • sdlfkjhtg4kgh4k

        Omenapuu vaatii erityiset olosuhteet sitten ei onnistu aina ja taimet maksavat PALJON.

        Eikä tarvitse koneita perunaa tehdessä, itse kokeilee tehdä kuokkimalla vaikka pari penkkiä että miten kasvaa :)

        Jos onnistuu hyvin, niin vaikka kaikki perunat itselle siitä pellosta.

        Mylläyskone, sellainen käsikäyttöinen olisi tietysti hyödyllinen.


    • kannattaakokeilla

      Voit kokeilla vaikka tehdä omat juhannus-perunat miten isoja tulee, kun hommaat noita siemenperunoita, missä on idut, eli mitä kasvaa perunoista, kun ovat pitkään viileässä.. tavallista apulantaa vähän perään ja hautaat maahan noin 20cm syvälle ne.

      Sellaisia ja katsot että alkaako kasvamaan. Mahdollisimman aikaisin kun maa on sulaa, voit kokeilla, eikä maksa montaa euroa :)

    • 1419

      Laita hehtaarit joulukuusiviljelyyn.

    • Anonyymi

      Vuokraa siittä pieniä plänttejä harrastajille
      Monet tykkää pitää kasvimaita joilla ei ole mitään maata..Itsekkin olen joskus vuokrannut ja kasvimaalla oli kiva käydä

      • Anonyymi

        Joku ukrainatar pellolle pyllistelemään, sielä on sitten kiva.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe