Azorit ja vaatetus

kumisaappaat

Mietiskelen pitäisikö matkalaukkuun pakata lapsille mukaan kumisaappaat... Onkohan tarpeen? Nuorimmainen on kyllä pienimmässäkin vesiläntissä pomppimassa heti sellaisen nähtyään.

Vettäpitävä takki / sadetakki on varmasti tarpeen. Onko muita pukeutumisvinkkejä?

3

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaatetustarpeenne riippuu siitä, mitä São Miguelilla aiotte lomallanne tehdä ja mihin aikaan vuodesta saarella vierailette. Jos tulette São Miguelille kesällä ja kiertelette saarta autolla tai osallistutte valmisretkille, pukeutuminen Suomen hyvään kesäsäähän on riittävä.

      Huomatkaa, että Azoreilla lämpötilavaihtelut ovat pieniä. Päivällä voi tähän aikaan kesästä olla 23 C, yöllä 20 C. Ilmankosteus liikkuu tavallisimmin 70-80 prosentissa. Aurinkotunteja on kesällä keskimäärin 6,5/vrk. UV-indeksi on lukemissa 5-10. Ihon suojaaminen on välttämätöntä, jos aikoo oleskella rannalla tai muuten pitkään auringossa.

      São Miguelilla ei mihinkään aikaan vuodesta sada keskimäärin joka päivä, harvoin koko päivää, puhumattakaan että sataisi monta päivää peräkkäin yhtä mittaa. Sadekuurot ovat yleisin sadetyyppi. Autolla tai valmisretkillä liikkuva voi helposti mennä suojaan, jos sattuisi vähän vettä tulemaan.

      Kumisaappaat ja sadetakki kaupunkioloissa ovat harvinaisia azorilaisilla lapsilla. En muista nähneeni myöskään aikuisilla sadetakkeja. Sadevaatetusta on vain turisteilla. Paikallisilla aikuisilla on korkeintaan sateenvarjoja ja monet pärjäävät ilman niitäkin.

      Ponta Delgadan kaupunki on täysin päällystetty. Päällystämätöntä maanpintaa on aika vähän saaren pääluonnonnähtävyyksissä. Azorien vulkaaninen maaperä on hyvin läpäisevää ja kun suoraa pintaa on vähän, niin vesi valuu yleensä pois kulkuteiltä. En kuitenkaan takaa, etteikö missään olisi yhtään lätäkköä, mutta sellainen ei yleensä synny sadekuurosta tai lyhytaikaisesta sateesta.

      Azoreilla ei ole kylmä sateellakaan, jos ei liiku esim. Sete Cidadesissa tai Lagoa do Fogolla, joilla molemmilla on korkeutta muutama sata metriä. Näillä korkeimmilla paikoilla myös tuuli on viilentävä tekijä.

      Ponta Delgadassa sataa noin 1000 mm/v, Helsingissä noin 650 mm, Tokiossa n. 1600 mm. Kesän kuivimmat kuukaudet ovat heinäkuu ja elokuu, jolloin São Miguelilla esiintyy usein kuivuutta. Tähän mennessä heinäkuu on ollut parin edellisen kesän heinäkuuta sateisempi, mutta vettä on tullut usein yöllä ja päivä on ollut aurinkoinen. Talvi ja kevät olivat vähäsateisia.

      Jos aiotte vaeltaa niin tuulipuku ja sadeviitta/sadetakki ovat hyödyllisiä jo pelkän sumun vuoksi.

      Jos osallistutte valasretkelle, saatte käyttöönne suojavaatteet retken järjestäjältä.

      Jos jotakin sattuisi vaatetta sattuisi puuttumaan,olipa se sitten lapsilta tai aikuisilta, niin Ponta Delgadassa on helppo täydentää käyttövaatevarastoa varsin edullisesti.

      Tällä palstalla on käsitelty jokaisen kuukauden säätietoja. Tämä tieto löytyy viestiketjuista kätevimmin sivun yläosassa sijaitsevalla hakutoiminnolla Laaja haku. Säästä ja Azoreista muutenkin kerrotan myös kotisivuillani.

      • kumisaappaat

        Kiitos vastauksesta. Taidetaan jättää kumisaappaat kotiin. Sääennusteissa, eri lähteissä, on aika ristiriitaista tietoa Ponta Delgadan säästä. Toisessa luvataan aurinkoa ja toisessa sadetta... Ollaan lähdössä siis huomenna 6.7, siksi noita sääennusteita silmäilen.


      • kumisaappaat kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Taidetaan jättää kumisaappaat kotiin. Sääennusteissa, eri lähteissä, on aika ristiriitaista tietoa Ponta Delgadan säästä. Toisessa luvataan aurinkoa ja toisessa sadetta... Ollaan lähdössä siis huomenna 6.7, siksi noita sääennusteita silmäilen.

        Säätä Azoreille voidaan ennustaa jollakin luotettavuudella kolmeksi-neljäksi vuorokaudeksi eteenpäin. Huomisen ennuste Portugalin ilmatieteen laitoksen mukaan on sadekuuroja, todennäköisesti heikkoja. Tiistain ennusteessa ei tällä hetkellä ole sadetta tai sadekuuroja.

        Maksimipäivälämpötilat tulevat liikkumaan lukemissa 21-22 C. Ilman suhteellinen kosteus tulee olemaan korkea, joten tiedossa on pehmeää ilmaa.

        Eri sivustoilla olevat ennusteet eivät yleensä kerro mahdollisesta sateen määrästä eivätkä välttämättä erota sateita ja sadekuuroja toisistaan. Sateella on Azoreilla enemmän ilmenemismuotoja kuin Suomessa. Meillä on täällä mm. sadesumua tai sumusadetta, joka tuskin kastelee.

        Sade ei Azoreilla merkitse sitä, että tulisi kylmä, sillä lämpötila ei sateella monta astetta putoa.

        Portugalin ilmatieteen laitos:

        http://www.meteo.pt/en/index.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe