Säköasentaja

sähköas

Moro! Olisko kellään sähköasentajalla hyvää muisti sääntöä tai kikkoja sähköasennukseen että mikä johto tulee mihinkin olen nyt menossa sähköasentaja 2 lukuvuodelle ja tuntuu että en osaa oikeen mitään. Opettaja on huono hän lähtee aina aamusta ja tulee vasta loppupäivästä takaisin ja olettaa että osataan tehdä harjoitukset. Eli löytyykö keltään mitään neuvoa tai kiksejä kuinka tulla hyväksi sähköasentajaksi tuollaisella opetuksella?

Kyseessähän on kuitenkin minun ja muiden luokkalaisten tulevaisuudesta!
Kiitos jos joku osaa neuvoa!

5

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • B.Eng

      Onko vika aina sitten opettajassa, tuttavani oli eräässä ammattikoulussa opettajana.

      Hän ihmetteli nykynuorten tapaa terrorisoida oppitunteja esim. luokassa meluaminen, lisäksi tuttuni keskeytettiin 4-10 kertaa tunnin aikana asiaankuulumattomilla kysymyksillä.
      Voi olla, että opettajanne lähti siksi luokasta ulos kun ette antaneet hänelle puheenvuoroa tai rääkkäsitte häntä.

      Eikö teillä ole todellakaan oppikirjoja? Niistä kyllä löytyy selityksiä mihin mikäkin johdin liitetään.

      Toisaalta miksi asiasta täällä huutelet? Toisaalta miksette tee valitusta koulun johdelle ko. opettajasta jos asia noin on ja opettaja tarkoituksellisesti tällaista tekee.

      • Opettaja kyselee

        Viestisi lähtee heti ajatuksesta, että vika on oppilaissa. Kysyjä kuvasi tulannetta ja kysyi asiallisesti, ja mielestäni kysymyksessä tulee esille hänen halunsa oppia.
        "Toisaalta miksi asiasta täällä huutelet?"- kommentti oli myös aika tyly. Tämä paikka on ihan hyvä kysyä opettamisesta.

        Oma poikani on ammattiopistossa ja kyllä olen ihmetellyt välillä opettajien työmoraalia: oppilaat ovat tunti kaupalla oman onnensa nojassa touhuten mitä milloinkin!


      • ex-amisope
        Opettaja kyselee kirjoitti:

        Viestisi lähtee heti ajatuksesta, että vika on oppilaissa. Kysyjä kuvasi tulannetta ja kysyi asiallisesti, ja mielestäni kysymyksessä tulee esille hänen halunsa oppia.
        "Toisaalta miksi asiasta täällä huutelet?"- kommentti oli myös aika tyly. Tämä paikka on ihan hyvä kysyä opettamisesta.

        Oma poikani on ammattiopistossa ja kyllä olen ihmetellyt välillä opettajien työmoraalia: oppilaat ovat tunti kaupalla oman onnensa nojassa touhuten mitä milloinkin!

        Opettajan työmoraalia alentaa huomattavasti se seikka, että esim. vastike tehdystä työstä jätetään tietoisesti maksamatta. Samaan aikaan yhdistettynä oppilaiden suunnalta kohdistuva haistattelu ja vanhempien harjoittama valittaminen.

        Pitäisikö opettajan tehdä työtä tilanteessa, jossa palkkaa ei ole maksettu?
        Samat lait koskee yhtälailla opettajien työnantajia (TSL 26.1.2001/55, 1 §)


    • mb-.

      Tarkoitat varmaan kytkentöjä jakorasioissa. Piirrä aluksi vaikka paperille, jos ei muuten homma aukea, erivärisillä kynillä vaihejohot. Vaatii hiukan päättelyä, kovavaihe menee tonne tuota pitkin ja tulee tuota taii tuota ja ne yhistetään toiseen kutoseen rasialla ja sieltä rasian kautta lampulle... Kytkennät vaatii hiukan muistia ja järjestelmällisyyttä.
      -
      Valaistusryhmien rasioihin kannattaa merkitä, mihin johot menee, jos ne jää piiloon, vaikka syöttöön ->O, ketjutukseen -O-, kytkinhaaroihin numeroilla taikka K:lla. Merkinnöillä ei ole väliä, kunhan ne itse muistaa ja ymmärtää. Hyvää asennustapaa edustaa myös rasian pohjaan taikka pintarasian kanteen(esim hyllylle jäävän) keskustunnuksen, ryhmänumeron, huoneen ja käyttötarkoituksen merkitseminen. Esim RKZ62/13F/Z852/Pistorasiat. Pienissä kohteissa vaikka Pr tai valaistus selventää hommia paljon.
      -
      Kytkennät kannattaa aloittaa aina keveistä, ne kaikki nippuun, niitä ei käytetä mihinkään muuhun. Sitten siniset voi vetää kans nippuun kytkinhaaroja lukuunottamatta, jos ei oo käytössä mitään spesiaalikytkimiä. Lopuksi vaiheet, ruskea on kovavaihe, sillä viedään kytkimille jatkuva sähkö, kun kovat vaiheet saa nippuun jää jälelle vain ohjattuja johtoja. Harmaat, siniset ja mustat sitten yhistetään toisille rasioille meneviin vaihejohtoihin taikka suoraan rasialta valaisimelle lähteviin ruskeisiin. Tuossa viimeisessä kohassa tarvitaan päättelykykyä ja pientä lyhytaikaista muistia. Tuon oppii vain tekemällä, jos valot syttyy väärässä paikassa niin ei hätää, korjatkaa vain kytkentä ja koittakaa uudelleen. Kun rasian kytkee kannattaa kytkimet sun muut kytkeä samalla ettei pääse unohtuun. Jos käy vaikka röökillä tässä välissä niin uusiks menee...
      -
      Eikö koulussanne ole kuin yksi opettaja. Voin kokemuksesta sanoa, että muut osaston opettajat auttavat enemmän kuin mielellään, jos omalla opettajalla ei ole aikaa. Samalla tavalla heille maksetaan siitä palkka, he ovat kaikki koulussa vain teitä varten. Myös muiden osastojen opettajilta voi kysellä heidän alansa asioita, jos vain kiinnostusta piisaa. Jos oma opettajanne todella ei hoida hommiaan, niin menkää jutteleen asiasta opettajanne esimiehelle. Muut opettajat myös voivat kertoa asiat aivan eri tavalla ja asian voi ymmärtää paremmin. Moottorikäytöistä on esim turha opettaa paljoakaan jos porukat ei tiedä, mikä on kontaktori....

    • tietoinen siitä

      että monissa ammattikouluissa on nykyään leikattu opettajien opetustuntimääriä niin, että jos he jäävät luokkaan, niin he tekevät sen ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1635
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1067
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      830
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe