vankilassa

siltä tuntuu

minulla on 6 vk ikäinen ihana vauva ja rakastan häntä niin paljon että olen haljeta. epäilen kuitenkin, että minulla on tuo kuuluisa synnytyksen jälkeinen masennus. välillä päivät menee hyvin ja nautin vauvasta, mutta sitten välillä, muutaman kerran viikossa, olen aivan ojan pohjalla kuten nyt.

hoidan vauvaa aina mielestäni erinomaisesti ja ihme kyllä pysyn aina kärsivällisenä ja oma itkukin lakkaa automaattisesti kun menen hoitamaan vauvaa tai imetän. eli tämä kamala ahdistus on vaan sisällä eikä se näy ulospäin vauvalle. ei ole koliikkia ja imetys sujuu hyvin, vaikkakin koen imetyksen ihan hirveän ahdistavaksi tilanteeksi.

alku vauvan kanssa meni babybluesissa, eli itkin hysteerisesti kotona ja mietin miksi menin pilaamaan elämäni näin tieten tahtoen. baby blues meni ohi, mutta ahdistus ei.

nautin elämästäni kun vauva nukkuu ja odotan jatkuvasti että hän nukahtaisi. kuten sanottu hoidan häntä hyvin, mutten jaksaisi seurustella hänen kanssaan. puhun ja lepertelen hänelle, mutta tuntuu että vauvakin vaistoaa, ettei se tule täysin sydämestä, vaan ikään kuin automaatista. pelkään että aiheutan vauvalle henkisiä traumoja kun en osaa/jaksa olla hänen kanssaan vuorovaikutteisesti oikealla tavalla.

mies näkee tilanteen ja onneksi hoitaa vauvaa yön, että minä saan nukuttua - muuten tilanne varmaan räjähtäisi käsiin. kun mies tulee töistä, lähden yleensä samalla oven avauksella itku kurkussa kaupungille, sillä tuntuu ettei pää kestä olla kotona. nautin olla pois kotoa ja virkistyn kun olen pois, mutta paluumatkan autossa jo itken taas kun pitää palata kotiin. mies ei enää haluaisi enää että lähden kaupungille, koska näkee vaan että itken lähtiessä ja kotiin palatessa, eli hänen silmissään mitä hyötyä siitä edes on, että pääsen kaupungille... hän on tietysti myös väsynyt kun on yön hoitanut vauvaa ja päivän ollut töissä. riitelemme siitä kumpi joutuu olemaan enemmän kiinni vauvassa. parisuhteen tila on tosi huono, mutta en voisi erota, koska tuntuu etten mitenkään pärjäisi/jaksaisi vauvan kanssa yksin. sukulaiset asuu kaukana, eli hoitoapua ei minulla ole lainkaan.

nautin kyläilystä ja siitä kun meille tulee vieraita. suurin osa kavereista on tosin lapsiperheitä eikä heilläkään voi aina roikkua eivätkä he aina ehdi käydä kylässä. välillä koko viikonloppu menee niin, että me ei käydä kylässä tai meillä ei kukaan käy kylässä. minua tämä ahdistaa. muut tutut siis näyttävät nauttivan perhe-elämästään ihan oman perheen kesken.

mietin vaan meneekö tämä edes ohi. mitä jos olen perusluonteeltani sellainen, ettei minusta vaan ole äidiksi?

5

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vauva 7vk

      Heippa,tuntui että tuo sun kirjoitukses olis ollut ihan kuin mun kirjoittamani,musta tuntuu ihan samalta!! mulla vauva nyt 7vk. Olis tosi kiva jutella vaikka ihan sähköpostin välityksellä!!

    • itse....

      aikanaan. Kun luin tekstiäsi, oli kuin olisin lukenut tarinaa itsestäni jo aikaa sitten.
      Lapseni (kaksi poikaa) ovat jo murrosiässä, mutta esikoisen olessa vauva, oli tuntemuseni aivan samat. Välillä toivoin, että vauvan saisi palauttaa jonnekin. Hoidin hänet kyllä hyvin jne. Aivan kuin sinä kirjoitat.

      Miehellä oli pitkä työmatka, mutta yritti parhaansa mukaan auttaa.

      Lapsen ollessa hereillä odotin aikaa, jolloin hän taas nukkuisi ja saisin olla itsekseni. Tuo ulkona (kaupungilla, kirjastossa jne) käyminen auttoi jaksamaan. Sukulaisita ei ollut apua, isovanhemmat oli hyvin iäkkäitä. Minä tykkäsin kyläillä vauvaystävien luona. Muistan kuinka yritin järjestää joka päivälle ainakin yhden menon, jossa tapaisin ulkopuolisia. Tätä kesti varmaan syksystä kevääseen, poika syntyi syksyllä.

      Ystävien luona ei tosiaan voi aina roikkua. Onko lähistöllä kaupungin, srk:n tai muun tahon äiti-lapsi kerhoa, jossa oisit käydä vauvasi kanssa.

    • tai miehesi

      kyllästyy ja palaa loppuun. Sitten joudut huolehtimaan ihan yksin molemmista, tai ainakin lapsesta. Ei kukaan jaksa työpäivän päälle hoitaa pikkuvauvaa illat ja yöt. Siksi äitiysloma on olemassa.
      Ole lapsen kansa paljon ulkona ja opettele nauttimaan myös kotona olemisesta. Yritä laittaa kunnon sapuskat miehellesi siksi kun hän tulee kotiin, ja anna hänen syödä rauhassa ja levätä vähän aikaa. Älä unohda hellyyttä, hymyä ja kauniita sanoja. Miehesikin on vain ihminen.
      Näillä neuvoilla saat avioliittosi paremmin kestämään ja huomaat, että perhe-elämä onkin mukavaa.
      Kokeilepa!

      • ...

        Hehehehehehheheheeeeeeeeeeee

        Ei helvata!


    • ..............

      nyt otat puhelimen käteesi ja soitat NEUVOLAAN! Selität tilanteesi/tilanteenne ja sinut ohjataan oikeaan paikkaan saamaan apua, pikkuinen kärsii asiasta yhtä paljon kuin sinä.
      Itselläni oli vaikeaa ensimmäisen lapseni kanssa ja neuvolan kautta minulle järjestettiin jopa parintunnin hoitoapuja aina välillä päivisin, kun mies töissä.. pääsin käymään asioilla ja tuulettamassa päätäni.
      Uskon että sinusta on äidiksi, et muuten hoitaisi lastasi hyvin. Tuskin tilanne on sinun itsesi valitsema, joten tarvitset siihen apua.
      IHAN HIRVEÄSTI VOIMIA SINULLE!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe