paljon varkaita?

mitenvaroa

onko italiassa roomassa paljon varkaita ja miten niitä voi välttää? mihin laittaa rahat ja voiko käsilaukku olla?

3

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...pilvinpimein

      Hakutoiminto ja muutenkin aikaisempien juttujen lukeminen niin tällä kuin muillakin palstoilla antaisi ehkä jotain tietoa.

      Mutta, allora... Rooman taskuvarkaista jaksetaan jauhaa aina vaan ja missäpä turistien kansoittamassa paikassa, varsinkaan suurkaupungissa, niitä ei olisi. Roomassa ei ole omalle kohdalle koskaan sattunut edes yritystä (kuten ei muuallakaan Italiassa ja onhan tuota tullut täällä reissattua aikalailla, Roomassakin 5 kertaa). Linjan 64 bussissa taskuvarkaat kuitenkin käytännössä "asuvat" eli siellä erityistä huolellisuutta omaisuuden suhteen.

      Ne normaalit varotoimenpiteet eli ei rahapussia taka- tai reisitaskuun ja käsilaukku tiukasti käsivarren alle (katso miten roomattaret toimivat) auttavat pitkälle. Jos sitten käsi käy, se on joko huonoa tuuria tai omaa tyhmyyttä kuten muuallakin. Tietenkin ainoastaan päiväkassa mukaan, itselläni kulkee kyllä normaalit luotto- ym. muut kortit myös mukana. Yleensä taskuvarkaan uhriksi joutuu omasta syystään, eli huomio herpaantuu syystä tai toisesta. Ne pojat ovat ammattilaisia ja osaavat kyllä valita "asiakkaansa".

      • Rooman rouva

        ovat kauttaaltaan naisia ja lapsia. Toimivat kimpassa. Ensin he yrittävät herättää huomiota tavalla tai toisella ja juuri kun yrittää ottaa selvää että mistä on kyse niin joku porukasta menee selän taakse ja nappaa kassin, panee kätensä taskuun tai laukkuun tai jopa voi leikata hihnan olkalaukusta. Ei kannata koskaan pysähtyä jos joku yrittää teitä puhutella tai huomioida. Paitsi jos kyseessä on amerikkalaiset vanhemmat ihmiset. He kyselevät helposti apua kun eksyvät kujille tai eivät tiedä minkä bussin ottavat.

        Kuljen hyvin usein bussilla 64 enkä koskaan ole joutunut varkaiden kohteeksi. Varoa kuitenkin kannattaa naisia ja lapsia ja teini-ikäisiä. Useimmat näistä varkaista tunnistaa ulkomuodoltaan. Eroavat niin turisteista kuin "paikallisistakin" ulkonäkönsä, käyttäytymisensä ja asusteidensa perusteella. Ovat itäeuroopasta tulleita romaaneja.

        Varkaat liikkuvat aina siellä missä turistit parveilee joten ei ihme vaikka varkaita kohtaa Via Imeprialilla. Varkaita ei tarvitse pelätä hiljaisilla alueilla, hijaisilla kaduilla eikä kujilla.

        McDonalds: seissa nämä romaanit voivat jopa tulla ja napata ranskalaiset keneltä vaan. Tai napata kassin jonka jättää viereensä tuolille tai penkille. McDonald:sit ovat ainoita ruokapaikkoja tai kahviloita joissa romaanit voivat huoleti tehdä "kierroksensa" ilman että kukaan ehtii heitä hätistellä ulos.


    • törmännyt

      vaikka toistakymmentä kertaa on Italiassa reissattu. Enkä kyllä muuallakaan. Rahat on miehellä etutaskussa tai minulla laukussa joka on tuossa masun puolella käden alla. Ja olkahihna rinnan yli eikä olalla.

      Liekö sitten hullun tuuria, olen jättänyt muinoin juuri Italiassa matkatavarani vuokra-autoon ja ovet lukitsematta koko päiväksi. Ei olleet kelvanneet kenellekään:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe