Mikä kosinnassa on niin vaikeaa?

ei ymmärrä

Olen tässä miettinyt, mikä siinä miehillä muka on niin vaikeaa keksiä ihan omasta päästään romanttinen tapa kosia? Ei sen paljoa tarvitse olla, että se olisi romanttinen.
Kun on lukenut näitä viestejä niin monet eivät ole edes polvistuneet! Mikä kosinta se nyt sitten muka on? Mikseivät miehet vie rakkainpaansa vaikka rannalle auringonlaskun aikaan, istu hetken vierekkäin rannalla ja sitten polvistu naisen eteen? Tai vie vaikka naista hienoon ravintolaan syömään edes? Mielestäni yksi hienoimmista tavoista on kosia juuri rannalla auringonlaskussa. Tai toinen, mikä olisi hieno, olisi laivan keulassa auringonlaskun aikaan. :) Mutta itselleni pääasia olisi se auringonlaskun aikaan. Mielestäni kosinnan pitäisi olla ikimuistoinen ja upea, jossa mies olisi hieman nähnyt vaivaa pohtimalla kosintaa etukäteen kunnolla. :)
Haluaisin kuulla tällaisia TODELLA romanttisia kosintoja, jos jotkut vaan haluavat kertoa... :)

12

1520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naisena,

      viestisi luettuani ihmettelen sitä, että tunnen vain halveksuntaa ja vihaa aloittajaa kohtaan. Ei romanttisuudessa ole mitään vikaa ja itsekin olen romanttinen, mutta en tajua tuota prinsessahörhöissä elämistä. Oletko ajatellut, mitä tapahtuu, jos oikeasti sun unelmiesi mies on hermostunut ja söheltää koko homman? Jätätkö sen vuoksi vai pilkkaat häntä koko loppuelämän, kun ei osannut kosia oikein? Tai jos hän on ajatusta pitkään pyöritelleenä katsellut sua vaikka torilla kesähelteessä ja päättäkin kosia sua siinä, kun hiki tippuu otsaltasi etkä osaa odottaa, mutta hänelle olet siinä hetkessä juuri se henkilö, jonka kanssa haluaa naimisiin? Hikisenä ja kulahtaneena seisot siinä ja hän kosii. Ajattelitko juosta karkuun vai aloittaa sodan, kun petti sun unelmat kosinnan tavasta?

      Jos haluat unelmakosinnan on vain yksi oikea tapa, kosit itse. Mies ei ole sun unelmiesi täyttäjä, liian hollywoodroskan luomien mielikuviesi lunastaja. Jos sellaista miestä odotat tulet pettymään niin miehiin kuin elämään. Kannattaisi ihan oikeasti laskeutua sieltä pilvilinnoista ja ymmärtää, että harleqintasoiset tarinat on tarkoitettukin päiväunelmointiin. Sä voit löytää romanttisen miehen, mutta hänen mielestään voikin romanttisinta olla hiihtoretki talvella, laavulle tehdyt tulet ja kosinta kevätauringon heleässä loisteessa jossain Lapin mökillä. Kumpi teistä saa toteuttaa näkemyksensä tai kumman näkemys on oikein? Ja mitä silloin teet taas? Hiihdät itkien mökille yksin, kun elämäsi on pilattu?

      • ja todellisuutta

        Tuo kosiminen on joillekin niin tärkeää että avioliitto sen rinnalla on vain pakopullaa...jos ollenkaan tarpeellista.
        Minua ei kosittu olenkaan. päätettiin vain yhdessä avioitua ja liittoa on kestänyt 26 vuotta.


    • Vi¤¤u

      Avioliitto on yhteinen päätös. Ei siitä päättämiseen tarvita mitään idioottimaisia kosintamenoja.

      Kyllä hävettäisi jos olisin alkanut aikoinaan konttaamaan tai muuten pelleilemään.

    • Giorgio a Lotta

      vastoin tahtoaan naimisiin. Avioliitto on miehelle huono kauppa. Sen jälkeen nainen saa alkaa kohdella miestä ihan miten lystää ja mies joutuu aina maksajaksi. Avioliitto ei tuo miehelle yhtä ainutta etua verrattuna avoliittoon tai seurustelusuhteeseen. Lapset voivat saada isänsä nimen joka tapauksessa. Naiselle avioliitto on vakuutus. Sen jälkeen mies on itsestäänselvyys ja kun lapset on tehty niin seksi loppuu ja miehen rooli on totella naista ja maksaa laskut.

      Kiitos ei.

      • Ei sokkona naimisiin

        No voi jumankauta. Kyllä se nyt järkikin sanoo ettei tuommoisten naisten kanssa kannatakaan mennä naimisiin. Kyllä sen seurustelun ja yhdessä asumisen aikana näkee millainen se nainen oikeasti on. Jos on viitteitä tuommoisesta käytöksestä niin ei missään nimessä naimisiin. Miksi se avioliitto muuttaisi naisen tuommoiseksi? Ei miksikään. Ei se ole mikään taika joka muuttaa persoonallisuuden.

        Itse uskon avioliittoon, ja aion mennä naimisiin vasta kun olen varma että olen löytänyt sellaisen miehen, jonka kanssa voin elää loppuelämäni. Kun miestä useamman vuoden seuraa ja hänen kanssaan asuu/elää niin varmasti huomaa mikä hänen oikea luonteensa on. Sama homma toisin päin.


      • pois...

        täältä, äläkä vikise, jos noin katkera olet.


    • ryynis

      "Kun on lukenut näitä viestejä niin monet eivät ole edes polvistuneet! Mikä kosinta se nyt sitten muka on?"

      Minä en edes kaivannut mitään konttaamista ja ihan yhtä oikeana pidän tuota miehen kosintaa vaikka siinä ei polvistelua ollutkaan.

      Eiköhän se ole melko pariskuntakohtaista miten _kannattaa_ kosia.
      Jos mies olisi vienyt minut auringonlaskun aikaan rannalle ja kosinut polvistuneena ruusujen kera, olisin varmaankin nauranut itseni tärviölle... En siis ole tällaisen rinsessaromantiikan kannattaja ja mies tietää sen.

    • odotukset...

      Mun mies oli suunnittelut etukäteen missä hän kosii, koska ja miten. Se ei vaan mennyt sitten suunnitelman mukaan. Kosinta ei ollut kovin romanttinen ja tapahtui kotona. Mutta väliäkö hällä. Pääasia oli, että (upea) mies halusi kanssani naimisiin! Ja nyt ihanat häätkin on jo vietetty. Ja mies on suhteemme aikana kyllä järjestänyt sitä romantiikkaakin, esim. syntymäpäivinäni. Ei ole valittamista!

      Mun mielestä kosintaan ladataan liikaa odotuksia ja paineita. Ja ensiksi naiset valittaa, että kun ei mies kosi ja sitten kun kosii valitetaan, että kosi väärällä tavalla! Ja toiset naiset tyytyy yhdessä sopimiseen (tai kosivat itse) ja "arkiseen" avioitumiseen maistraatissa ruokkisella!

    • Onnellinen.

      Mieheni on luonteeltaan varsin ujo eikä ole kotonaan sosiaalisissa tilanteissa. Yksityiselämän tasolla tärkeät, merkitykselliset asiat saavat hänet änkyttämään ja unohtamaan mitä hän on sanomassa (työelämässä tätä ei ole, siellä auttaa että hän tuntee oman alansa täysin ja voi luottaa siihen).

      Jos hän olisi kosinut minua "perinteisesti" tilanne olisi ollut hänelle äärimmäisen stressaava ja ahdistava. Niinpä hän kirjoitti kosinnan postikortille. Eräänä aamuna kun heräsimme, hän hiljaa antoi kortin minulle. Mitään niin kaunista kuin se teksti en ole ikinä lukenut. Hän kertasi vaiheitamme, kertoi miten ihanaa kanssani on olla, miten paljon rakastaa minua, ja pyysi minua vaimokseen.

      Se kosinta oli aivan täydellinen ja tuo kortti on minulle kallis aarre.

      Sormukset vaihdettiin sitten sillä "perinteisemmällä" ja ultraromanttisella tavalla, eli Pariisissa illallisristeilyllä kynttilöiden valossa ja öisen Pariisin valojen loistaessa taustalla, orkesterin soittaessa La Vie en Rosea. Kyllä, ihan kuin huonosta nyyhkyleffasta - ja kuitenkin niin ainutlaatuisen tuntuinen hetki.

      • ...

        Tuo kortti on mielestäni todella mahtava kosintatapa. Onko mitään parempaa kuin ikuisesti säilytettävä kortti? Tokihan oman kosintatilanteensa muistaa muutenkin (ainakin niin kauan kuin kuuppa jotenkin toimii), mutta silti... Kortti tuo ajattomuuden asiaan.

        Oma miesystäväni taas nimenomaan on puhunut, että jos ja kun me kihloihin menemme, niin sen pitää olla ikimuistoinen hetki ikimuistoisessa paikassa. Arkielämässä ei "yltiöromanttista" mieltä hänestä kyllä näy läpi yhtään, mutta näköjään sekin puoli on jossain syvyyksissä. :) Itsehän olen vähän hömppä, vaikka arkiromantiikka hierontoineen, haleineen, ruoan laittamisineen ja yhdessä siivoamisineen onkin parasta.

        Niinpä minä vain odottelen. :) Tapahtuu kosinta sitten kuukauden sisään, kolmen vuoden sisään, romanttisesti auringonlaskun alla tai arkisesti kaupan jonossa, niin se tulee olemaan ihana ja ikimuistoinen hetki.


    • aina ollu

      hyvin YMMÄLLÄNI siitä seikasta miten helppoa akkaan on tehdä vaikutus polvistumalla jalkojen juureen avattu sormusloota kourassa, vittu että on
      tunnereflekseillä elävä vitunkantoteline.
      KYLLÄ ÄMMÄT ON TYHMIÄ!!!

      • Sorry vaan!

        Sormus ja polvistuminen & kosinta ei kehenkään naiseen varmaan pelkästään vaikutusta tee. Jos mies on idiootti, tuskin nainen kosinnasta on kovin vaikuttunut, teki mies sen miten vaan!


    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe