Kuubaan...

Salsatyttö

Suunnittelen matkaa Kuubaan. Mitä suosittelette, kannattaako matkata kohti Havannaa, vai johonkin muuhun paikkaan? Ja kokeneet Kuuban matkaajat: mitä ehdottomasti täytyy nähdä? Kokemuksia? Vinkkejä? Kaikkee mahdollista?

Iso kiitos :D

6

1049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cuba sí

      Olet ilmeisesti ottanut jo selvää matkustelusta Kuubassa? Tarkoitan tällä esim. turistikortti-, majoitus- yms. kuvioita?

      No jos et ole, tässä lyhyesti jotain: Kuubaan tarvitaan turistikortti, jonka saa esim. Kuuban suurlähetystöstä Helsingistä.

      Ennen Kuubaan saapumista sinulla on oltava tiedossa majoitus kolmeksi vuorokaudeksi. Majoituspaikan nimi laitetaan turistikorttiin. Matkatoimistot eivät voi välittää muita kuin hotelleja, joten jos valitset casa particularin (perhemajoitus, vähän kuten b&b), joudut varaamaan sen itse. Asian voi hoitaa esim. netin kautta. Yksi sivu, josta ko. casoja löytää, on www.casaparticular.info. Muitakin löytyy. Suosittelen nimenomaan casa particulareita. Hinta-laatu-suhde on hyvä, ja samalla pääsee näkemään edes vähän kuubalaisten arkipäivää, tosin niiden kuubalaisten, joilla menee keskinkertaista paremmin.

      Maan sisällä liikut parhaiten Viazul-bussilla. Aikataulut ja reitit löydät sivulta www.viazul.cu.

      Suosittelisin, että lennät ensin Helsingistä Havannaan ja takaisin Holguinista Helsinkiin. Näin aikaa ei kulu edestakaiseen reissaamiseen niin paljon.

      Nimimerkistäsi nimittäin päättelen, että Kuubassa on tarkoitus myös tanssia ja kuunnella musiikkia, ja näin ollen suosittelen Santiago de Cubaa, joka on sonin mekka.

    • ESa

      Olin juuri 5 päivää Varaderossa ja sen jälkeen 4 Havannassa. Eroa oli kuin yöllä ja päivällä, Havanna on mahtava mesta. Alussa tuntui, että kävelee kuin slummeissa, sit kun pääsee sisään siihen elämänmenoon niin ei haluis pois ollenkaan. Vietä Havannassa niin paljon aikaa kun pystyt, näkemistä riittää!

      • marianne

        Havanna kiva/ihana kokemus ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vallankumousmuseo saa kävijän tuntemaan kuin menisi aikakoneella taaksepäin. -- Kuinka silloin voi tapahtua vielä tuollaista, kun meikäläinen meni kouluun. Berliinin kriisin lisäksi ensimmäinen muistoni ison selkkauksen selkkauksen uhasta. Koko kaupungin siirtomaalaishenkisyys juoruaa menneistä loiston päivistä -- ajasta, jolloin Havanna oli jenkkien juhlimisen keidas. Nähtävää ihan mielettömästi.

        Tutustu ehdottomasti historiaan/menneisyyteen ennen kuin lähdet; ymmärrät paremmin "Nacionalin", jenkit, venäläiset, Ladat, kiinalaiset polkupyörät, kaduilla sikareita kauppaavat paikalliset jne.

        Liiku/kävele kaupungissa (matkat pitkiä, mutta kymmenenkin km:n tallustelu palkitaan). Näet paikallisten elämää ja tajuat sikäläisen "tavallisen kansan" elintason, kun näet kaupoissa/"kioskeissa" olevat kyltit "leche a domingos" eli maitoa sunnuntaisin. Monissa nähtävyyksissä/näkemisen arvoisissa kohteissa tunnet olevasi yksin. Mene kuitenkin, kannattaa käydä ja suhteuttaa niiden rakentamisen aikainen tilanne tähän päivään. "Malecón" esitteiden mukaan tuntuu "ylimainostetulta", mutta suhteuta sekin jenkkien 40-luvun tilanteeseen.

        Ota taskulamppu mukaan, se on pimeällä tarpeen. Havannassa katuvalaistus on lähes olematon. Myös kaupungeissa/hotelleissa saattaa olla (ja oli esim. jouluaattona) sähkökatkoja. Älä unohda Hemingwayn jalanjälkiä!

        Varadero oli mielestämme puuduttava, ja turistin asema siellä korostui Havannaan nähden. Turisti elää Varaderossa keisarina, mutta hotellit ympäristöineen ovat todella vartioituja. Kun tutustut ennalta Kuuban talouteen ja hallintomekanismiin, Varaderossa turistille tarjottava yltäkylläisyys alkaa paikan päällä tympiä entistä enemmän.

        Keksi Varaderossa tekemistä, joka varmasti jää mieleesi. Älä jää hotellin allasalueelle tai juutu golfkentälle. Jos ja toivottavasti liikut myös omin päin: Kiinasta tuotuja polkupyöriä, matalia ja raskaita polkea pohjoismaalaisittain ja jarrujen kanssa varmasti ongelmia. Pysähtyminen kuitenkin onnistuu aina hyppäämällä pois pyörän päältä! Teiden kunto vähän niin sun näin, joten nyrkit tiukasti ohjaustangossa. Mutta sehän on osa Kuuban viehätysvoimaa. Myös mopoja/moposkoottereita voi vuokrata hotelleista ja ostoskeskuksista.

        Auton vuokraus on kallista ja polttoaineen kanssa hankaluuksia, mutta kyllä kaikki aina järjestyy. Myös paikalliset lennot vanhoilla venäläisillä Antonoveilla sujuvat. Ylipäätään kaikkeen liikkumiseen pitää aina suhtautua ajallisesti "joustavasti", muutaman tunnin odotus ei ole mitään. Mutta se kannattaa.

        Varaa myös rahaa reippaasti mukaan, sillä Kuubassa sitä menee jo ympäri kääntyessä. Siitä huolimatta kokemus on varmasti hintansa väärti.

        Hyvä ja nautinnollista matkaa! Varmasti palaat kotiin monta kivaa muistoa rikkaampana.


    • Hola!

      Havannaan kannattaa tosiaan ehdottomasti suunnata, ja oletkin jo saanut hyviä vihjeitä casa particular -majoituksista ja bussi-matkoista. Itse olin kolme viikkoa ja majoituimme aina yksityiskodeissa, tosin pienemmissä kylissä tai kaupungeissa ei välttämättä pärjää englannilla, espanjaa olisi hyvä osata edes vähän.

      Itse olimme Trinidadissa Karibian rannalla ja se oli mielenkiintoinen pikkukaupunki. Kohtuu hintaan pääsee purjehtimaan Karibialle ja esim. snorklaamaan koralleille.

      Myös pikkukaupunki Viñales oli mieluisa paikka, tosin se oli päivisin hyvin rauhallinen ja riippuu vähän siitä, mitä reissulta haluaa. Iltaisin keskustan kaikki kaksi ravintolaa oli tupaten täynnä, ja tanssia saa niin paljon kuin jaksaa.

      Havannassa arki-iltoina menot loppuu jo ennen puoltayötä, mutta pikkukaupungeissa musiikki soi pidempään (ainakin mainitsemissani paikoissa).

      Yksityiskodit tietävät usein "tuttuja" muista kaupungeista ja järkkäävät mielellään majoituksen muualtakin, mutta tällöin he ottavat muutaman dollarin välistä. Meidän reissussa majoitus oli n. 10-20 dollariin/yö/huone(1-2hlöä) Havannissa ja vähän edullisempia muualla.

      • cuba sí

        Havanna on tietysti ihan mielenkiintoinen paikka ja näkemisen arvoinen. Fiilis on kuitenkin erilainen esim. Santiagossa ja muissa kaupungeissa, jotka eivät ole niin turisteilla kyllästettyjä kuin pääkaupunki. Santiagossa on "karibialaisempi" meininki. Ja mielestäni musiikki ja tanssi on enemmän läsnä kuin Havannassa.


    • Salsatyttö

      Salsatyttö kiittää kaikkia viestiä laittaneille... Sain niistä monia hyviä vinkkejä... Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      107
      2104
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1613
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1132
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1050
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      959
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      165
      887
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      814
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      781
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      52
      763
    10. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      159
      672
    Aihe