EI välivuotta!!!

toivoton tapaus

Hei! Olen tämän kevään ylioppilas ja pyrin amk:hon, mutta paikat jäi saamatta eli minulla ei ole mitään opiskelupaikkaa! En sitten millään haluaisi pitää välivuotta, vaan haluan jatkaa opiskelua heti. Auttakaa ja kertokaa mitä voisin tehdä, mitä vaihtoehtoja minulle on? Ajattelin hakea vielä täydennyshaussa, mutta haluamalleni alalle ei vielä ainakaan ole paikkoja... En kyllä todellakaan haluaisi nyt pitää mitään välivuotta ja mennä vaan töihin! Mitä tehdä!!?? :/

5

1465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hh

      Voihan sitä mennä vaikka avoimeen yliopistoon / amk:hon tai sitten kansanopistoon. Mäkään en päässyt minnekään, täydennyshaussa koitan vielä hakea. Jos en sittenkään pääse, menen avoimeen yliopistoon tai kansanopistoon.

    • ei ole niin

      kauhea kokemus, kuin miltä se aluksi tiedon saamisen jälkeen tuntuu. Puhun kokemuksesta, koska itselleni oli ensiksi ihan maailmanloppu tuo tieto välivuodesta. Kannattaa suosiolla pitää välivuosi, jos täydennyshakua ei järjestetä koulutukseen, johon haluaisit. Siinä ajassa voit oppia itsestäsi ihan uusia asioita, toisin kuin ehkä silloin, jos väkisin haet jonnekin vain siksi, ettei opiskelut katkea. Kansanopistot, avoimet yliopistot/amkit jne. ovat hyviä vaihtoehtoja opiskelurutiinin ylläpitoon. Kansanopistojen järjestämään opintoihin saanee tukeakin? Avoimet maksavat muutaman satasen, mutta saat opiskella sellaista ainetta, mikä sinua tulevaisuudessa kiinnostaa. Tämä auttaa varmasti tulevissa pääsykokeissa. Mitä sitten teetkin, tsemppiä! Kyllä se vuosi menee joka tapauksessa yllättävän nopeasti, teitpä sitten mitä tahansa!

    • ..

      Mistä olet katsonut noita täydennyshaussa olevia paikkoja?

    • kokemusta_on

      Kuten tuossa jo edellisen kirjoittaja totesi, välivuosi ei ole niin kauheaa, kuin miltä se aluksi tuntuu. Itsekin järkytyin ja päästin muutamat itkut kun en viime vuonna päässytkään heti kouluun.

      Mutta tämä välivuosi on ollut itselleni todella antoisa, ja olen kasvanut henkisesti todella paljon! Eikä tämä nyt ole mitään sanahelinää, vaan tarkoitan sitä. Kun sain tietää etten päässytkään mihinkään, tein kesän loppuun siivoushommia. Rahaa keräsin sen verran, että pääsin ulkomaille töihin. Siellä opin todellakin pärjäämään yksin, ovathan nyt Kanariansaaret sentään aika kaukana Suomesta. Tulin ennen joulua takaisin, ja etsin töitä. Ehdin tehdä vähän kaikenlaista duunia, mm. raksalla rakennussiivousta. Alkuvuodesta pääsin kauppaan töihin. Nyt olen ollut töissä tänne saakka, ja nyt 2.9. alkaa yliopisto-opinnot :)

      et tiedäkään, kuinka paljon enemmän on intoa opiskella ja kuinka paljon enemmän arvostaa lukemista, kun on välivuoden pitänyt. Sitä paitsi pää sai huilia sen verran, että lukemisen tarmoa riittää! :) Vuoden aikana ehti myös mainiosti tutustua työelämään, tietää paremmin, mitä se oikea työnteko on. Sekös käytännöntieto on hyödyllistä kuin mikä!

      P.S. Välivuoden pitäminen on toooodella yleistä. Voin kertoa, että KAIKILLA kavereillani oli välivuosi. Älä huolehdi!

      • kokemusta löytyy!

        Välivuosi ei todellakaan ole katastrofi, päinvastoin! Se voi kuule olla elämäsi paras vuosi loppujen lopuksi. Itse pidin ihan vapaaehtoisen välivuoden lukion jälkeen ja voin sanoa että en kadu tippaakaan! Moni asia olisi niin toisin ilman sitä. Kummasti sitä vaan välivuodenkin aikana voi saada asioihin perspektiiviä. Niin paljon mahtavia juttuja voit saada aikaan välivuotesi aikana ettet ehkä sitä tässä vaiheessa edes tajuakaan. Toki riippuu myös siitä miten vuotensa käyttää. Itse en vaihtaisi omaani mistään hinnasta pois!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe