Aihe

Kennel-liittoon kuulumisen edut ??

SenkkuN

Hei,

Olen pennun myötä pohtinut Kennel-liittoon kuulumisen hyötyjä. Tiedän, että ko. liitto ajaa mm. jalostustoimintaa edistäviä, pentutehtailua estäviä, rokotus yms. seikkoja mutta mitä muuta hyötyä liitosta on? Lehdessä luki, että koiranomistajia on enemmän kuin koskaan, myös rekisteröityneitä koiranomistajia mutta silti tuntuu ettei liitto juurikaan aja tavallisen koiranomistajan tavallisia asioita.

Esimerkkinä vaikkapa panostaminen yleisesti myönteisempään koira/lemmikki-asennoitumiseen ja sitä myötä palvelutarjonnan lisääntymiseen myös koiran omistajille.

Luulisi, että näin suurella koiran omistajien määrällä olisi jo huomattava taloudellinen merkitys monelle yritystoiminnallekin. Täällähän ei esimerkiksi voi mennä edes ulkokahvilaan, terassille tai edes torille koiran kanssa. Tarkoitus ei tosiaankaan ole, että koiran kanssa pitäisi päästä joka paikkaan mutta suomessa koiran kanssa ei oikeastaan pääse juuri mihinkään. Joskus olisi ihan kiva lenkin lomassa piipahtaa vaikkapa kaffella tai käydä ostoksilla miksei näin kesällä terassillakin. Tämä on mahdollista useammassa euroopan maassa miksi ei meillä? Miksi meillä kaikki tuntuu kiteytyvän aina kuuiluisaan koiran kakka-keskusteluun vaikka täällä kikkareiden keräys hoidetaan huomattavasti paremmin kuin monissa muissa maissa, siltikään siellä koira ei ole samalla lailla pannassa kuin täällä.

Elikkäs kertokaahan onko hyviä syitä on kuulua kennel-liittoon?

8

571

  Vastaukset

  • koirakielto on hygieniasyiden lisäksi siinäkin että jos sinne raahataan koiria niin joku saattaa saada astma-tai allergiakohtauksen, ja entäs jos joku pelkää koiria, entä jos joku raahaa kauppaan juoksuisen nartun ja muiden asiakkaiden urokset järkkää rähäkän keskellä markettia ym.
   Terassille ei mielestäni ole mitään järkeä lähteä koiran kanssa, jos on kova hinku saada päivän alkoholiannos niin lenkittää ensin koiran, vie sen kotiin ja vasta sitten terassille.

   Koirakansan pitäisi pikkuhiljaa tajuta että mitä paremmin ottavat huomioon muut ihmiset niin sitä paremmin koiranomistajiin ja koiriin suhtautuvat koirattomat.

  • mutta kyllä ainakin meidän kotikaupungissamme voi koirien kanssa mennä terassille. Enkä nyt tarkoita mitään kaljoittelua, mutta useamman kerran on tullut käytyä kahvilla/jäätelöllä/syömässä terassilla niin että koirat ovat olleet mukana. Ja täältä löytyy useampi paikka jossa voi tehdä niin. Valitsemme aina reunapaikan siten, että koirat ovat mahdollisimman vähän kenenkään tiellä. Ja hyvää palvelua saadaan; koirat saavat omat vesikupit ja joskus jonkun pienen herkunkin.

   Esimerkiksi yksi mukava kahvipaikka sijaitsee kävelykadulla. En itse näe kauheasti eroa siinä istunko koiran kanssa kahvilassa kun joka tapauksessa ottamalla kolme askelta toiseen suuntaan olisimmekin kävelykadun puolella jossa koiria kulkee alituiseen.

  • Saan koiran vakuutuksesta 50e alennusta/vuosi ja mielestäni Koiramme-lehti on hyödyllinen (mielenkintoisia juttuja ja tietoa näyttelyistä, kokeista jne).

   Itse en edes haluaisi ottaa koiraani terassille mölyapinoiden sekaan. Humaltuneesta ihmisestä kun ei koskaan tiedä, mitä tämä aikoo ja minun koirani ei ainakaan pidä siitä, jos joku tunkee yht'äkkiä naamalle.
   En myöskään tunne hinkua ottaa koiraani kauppaan mukaan, hyvin se selviää sen ajan kotonakin.

   • Ryyniksen mainitsemien etujen lisäksi Kennelliitosta saa mm. apua, jos on ongelmia koiran kasvattajan kanssa tms. Se on erittäin hyödyllistä, vaikkei sitä aina tulisikaan ajatelleeksi.
    Minä uskon, että Kennelliitossa tehdään todella paljon koirien ja koiraharrastajien hyväksi. Vaikkei kaikki ihan täydellistä aina olekaan, niin mikäpä tässä maailmassa olisi? Ei me mitään jumalia pystytä Kennelliiton hallitukseen laittamaan. Tuskinpa monissakaan maissa koiria saa viedä kauppoihin ja kahviloihin kyseisen maan kennelliiton ansiosta, siihen tarvitaan myös paljon enemmän yleistä koiraystävällisyyttä kuin mitä Suomessa on. Eikä Kennelliitto asiaa pysty ihan heti muuttamaan, eikä ikinä, niin kauan kun kaiken maailman törppöjä (mm.ne jotka päästävät koiransa maistelemaan ohikulkijoita) on edes puoliksi sen verran mitä nyt...


   • justiinnasa kirjoitti:

    Ryyniksen mainitsemien etujen lisäksi Kennelliitosta saa mm. apua, jos on ongelmia koiran kasvattajan kanssa tms. Se on erittäin hyödyllistä, vaikkei sitä aina tulisikaan ajatelleeksi.
    Minä uskon, että Kennelliitossa tehdään todella paljon koirien ja koiraharrastajien hyväksi. Vaikkei kaikki ihan täydellistä aina olekaan, niin mikäpä tässä maailmassa olisi? Ei me mitään jumalia pystytä Kennelliiton hallitukseen laittamaan. Tuskinpa monissakaan maissa koiria saa viedä kauppoihin ja kahviloihin kyseisen maan kennelliiton ansiosta, siihen tarvitaan myös paljon enemmän yleistä koiraystävällisyyttä kuin mitä Suomessa on. Eikä Kennelliitto asiaa pysty ihan heti muuttamaan, eikä ikinä, niin kauan kun kaiken maailman törppöjä (mm.ne jotka päästävät koiransa maistelemaan ohikulkijoita) on edes puoliksi sen verran mitä nyt...

    Eihän toki Kennelliitolle voi sälyttää koko maan asennemuutoksen vastuuta -se on totta- mutta voisihan liitto tehdä edes jotakin positiivisemman asenteen edistämiseksi.
    Onneksi tosiaan on muutama kahvila missä on kiva istahtaa lenkin lomassa ja tottakai koiran on omattava hyvät käytöstavat niin kadulla kuin muuallakin. Ikäviä poikkeuksia ovat nuo puremistapaukset mutta tuntuu, että ainoastaan tuollaiset negatiiviset asiat saavat suuren huomion vaikka tapaukset sinänsä ovat harvinaisia. Ja mikähän siinä on, että tuo terassilla käynti herättää aina joissakin käsityksen siitä, että siellä voi vain ja ainoastaan juoda itsensä kanveesiin. Istuskelu kahvilassa tai terassilla, katsellen maailman menoa ystävien ja koiran kera on oikein mukavaa ajanvietettä. Ei aiheuta stressiä koiralle eikä omistajalle tahi muillekaan kanssaeläjille- tämä on koettu mm. Saksassa ja Englannissa missä koira on usein mutkattomasti monessa arkipäivän menossa mukana. Mutta kuten edellinen kirjoittaja totesi se kumpuaa yleisestä asenteesta. Miksihän meillä tuokin asenne on niin tiukka ja nurja?

    Aivan varmasti Kennelliitto on tuonut paljon hyviä asioita ja tekee niin edellen mutta pohdin lähinnä tälläisen tavallisen koiranomistajan näkövinkkelistä hyötyjä.

    Kiitos kuitenkin kommenteista ja hyvää kesää kaikille :).


  • Kennelliitto on ihan tyhjä se ei aja kuin omia etujaan. Kennelliitto ei ole kuin vanha dementia.. Yhteisö

  • Sanassa "kennelliitto" ei ole väliviivaa.

   • Todellako? Voi eiiiih... Nyt minun maailmankuvani mureni kerrasta. Ja se on sun syys...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   5427
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   48
   4222
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   239
   3020
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   46
   2075