Bokseri kotiin.

BunnyCC

Hei vaan kaikille bokserin omistajille/kasvattajille.

Olen katellut erilaisten kasvattajien sivuja ja pentueita. Useilla lukee tai huomioidaan ettei pentuja luovuteta niille jotka eivät ole omistaneet/tunne boksereita. Minulla ei ole ollut enkä tunne bokseria, mutta haluan semmoisen. Kokemusta koirista kyllä muuten on. Miten voi ikinä hankkia bokserin jos kasvattajat ei luovuta niitä kuin niille joilla on/ollut bokseri, pitääkö siis valehdella että omistaa?

Mielipiteitä kiitos :)

10

1827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • splashhh

      itsekin olisin kiinnostunut samaisesta rodusta, mutta harvassa tuntuu olevan. kaipa nuo kasvattajat eivät halua rodun yleistyvän, vaikka itse en kyllä ole kuullut boksereissa mitään vikaa olevan...?

      • BunnyCCC

        Itse löysin kyllä paljon kasvattajia bokseriliiton sivuilta, mutta luovutuskriteerit on mitä on :(
        Pitää varmaan opiskella boksereita ja valehdella että sellaisen on omistanut :)


      • elämän iloa
        BunnyCCC kirjoitti:

        Itse löysin kyllä paljon kasvattajia bokseriliiton sivuilta, mutta luovutuskriteerit on mitä on :(
        Pitää varmaan opiskella boksereita ja valehdella että sellaisen on omistanut :)

        Bokserikasvattajat ovat hyvin tarkkoja kenelle pennun myyvät, sehän on vaan todella positiivinen asia. Hyviä kasvattajia Suomessa =D .
        Kannattaa tutustua ja lukea kaikki mahdollinen rodusta ennenkuin pentua alkaa kysellä, rodusta mitään tietämättömälle kukaan tuskin myy pentua ja kaikista mieluiten pentu myydään kotiin jossa on ennestään kokemusta rodusta, niitä kun ei voi oikeen verrata mihinkään muuhun nelijalkaiseen kaveriin.


      • "Nyrkkeilijä"
        BunnyCCC kirjoitti:

        Itse löysin kyllä paljon kasvattajia bokseriliiton sivuilta, mutta luovutuskriteerit on mitä on :(
        Pitää varmaan opiskella boksereita ja valehdella että sellaisen on omistanut :)

        Hyvä Bunny CCCCP, älä vaivu epätoivoon vaan näpyttele tietokoneesi näppäimistöllä seuraava osoite www.bokserit.fi sieltä löydät lisää kasvattajia, sellaisia jotka myivät minulle ensimmäisen boksuni, niin tosiaan, en ole omistanut sellaista aikaisemmin (tosin vanhemmillani kyseinen lerppahuuli on ollut sekä enolla, joten vähän oli käryä siitä mitä on hankkimassa)!!! Todella asiallista ja ystävällistä neuvontaa sain esim Kennel Sulohuulesta, sekä kaikilta muiltakin kyseisen kerhon jäsen kasvattajilta. Soita vaikkapa pentulistan ylläpitäjälle, hänellä on eksaktia tietoa mm.tulevista pentueista...Bokseri on hieno valinta, onnittelut siitä!!!


    • myös täällä

      Itsellä on 8kk ikäinen bokseriuros ja ensimmäinen bokseri itsellekin. Kokemusta on ainoastaan että itsellä on ennestään 4v koira, mutta aivan toisen rotuinen. Se auttaa tarkempia kasvattajia että on kokemusta koirista ennestään ja kun olet aito, ja ennen kaikkea rehellinen kun olet pentua ostamassa niin kasvattajat kyllä myyvät ihmiselle kenellä ei ennen ole bokseria ollut.

      Pidät aktiivisesti yhteyttä kasvattajaan ja opiskelet rodusta mahdollisimman paljon ennen kuin sellaista lähdet ostamaan.. Nimittäin jos ei bokseria kouluta oikein ja ei tarjoa tarpeeksi aktiviteetteja niin saat itsellesi terminaattorin taloon.

      Ihana rotu ja suosittelen ehdottomasti ihmisille ketkä jaksavat liikkua ja touhuta koirien kanssa vapaa-aikana enemmänkin kuin vain perus pissa- ja kakkalenkit. :)

    • turbann

      en usko että kukaan kasvattaja kieltäytyy myymästä bokseria jos ostajalla ei ole aikasempaa rotukokemusta, vaan ehkä se on paremminkin sanottuna suositus!? uskoisin että riittää kun vaan näyttää että on aidosti kiinnostunut rodusta ja on tutustunut rodun taustoihin ja tietää siitä, ja varmasti halutaan että on aikaisempaa kokemusta koirista mutta mielestäni se onkin tarpeellinen :> siis rohkeasti vain soittamaan kasvattajille äläkä suinkaan valehtele että olet omistanut bokserin vaan kerrot kuinka haluat omistaa bokserin... onnea koiran etsintään sekä onnittelut parhaasta mahdollisesta rotuvalinnasta! :)

    • kolme bokseria

      Ei kannata valehdella omistaneensa bokserin, sillä jos kasvattaja alkaa kyselemään tarkemmin "edellisestä bokserista", sen tavoista tai sen kasvattajasta niin kiinni jäät heti. Tarkoitan sitä, että bokseri on aika erikoinen luonteeltaan ja tavoiltaan muihin rotuihin verrattuna ja jos et tiedä bokserin "normi-erikoisuuksia" niin kiinni jäit.

      Suomessa myös bokserikasvattajia on aika vähän ja suunnilleen kaikki kasvattajat tietävät tai tuntevat toisensa ja jos jäät valheesta kiinni yhdelle kasvattajalle niin viidakkorumpu tietää tiedottaa muillekin kasvattajille nopeasti, että olet valehdellut saadaksesi pennun ja sen jälkeen kukaan ei myy sinulle bokseria paitti ehkä trokari sairaan pimeän pennun. :(

      Tutustu rotuun netissä, kirjoista ja käy näyttelyissä jne niin saat jonkin kuvan rodusta ja voit alkaa kyselemään pentua itsellesi. Koirakokemusta suosittelen hankkimaan edes muista roduista ennen bokseria ja monille kasvattajillekin se riittää ja varsinkin jos on ottanut selvää rosudta ja on intoa oppia bokserista lisää niin avot!

    • valehdella

      kannata.. on sen verran pienet piirit, että kiinni jää ja on tuo bokseri sen verran omalaatuinen rotu muihin verrattuna et jos kasvattaja jotain kysyy boksuun liittyen niin jäät kyllä heti kiinni :p
      Eipä nuo kasvattajat kyllä mielellään ekaksi koiraksi anna jos ei ole minkäänlaista koirakokemusta ennestään (jos ei ole koiria omistanut ennestään ja mieluusti palveluskoirarotuja).
      Mutta sekin on niin ihmisestä ja kasvattajasta kiinni. Jos olet tehnyt hyvän pohjatyön ja olet aidosti kiinnostunut ja valmis ottamaan bokserin, kasvattaja sen kyllä huomaa ja antaa pikku tuholaisen uuteen kotiin :)

      Itselläni ei ollut kokemusta koirien kasvatuksesta (siis, että olisin itse kasvattanut pennusta aikuiseksi), mutta isäpuolen metsästyskoirien kasvatuksessa olin ollut mukana ja paljon erilaisissa koirapiireissä avustajan muodossa (auttamassa etsintä, rauniokoira, lintukoirien nouto- ja vesikokeissa tms.) joten siitä oli apua. Olen siis kerännyt paljon eväitä ja neuvoja eri rotujen kasvattajilta ja omistajilta/kouluttajilta, sekä päässyt läheltä seuraamaan eri rotujen toimintaa ja käytöstä.

      Oma boksuni tuli minulle kasvattajan kautta ollessaan reilu 2 vuotias (perheessä oli ollut ongelmia ja kasvattaja yhdessä perheen kanssa oli katsonut parhaaksi etsiä koiralle uusi koti). Edellisestä elämästä oli jäänyt jonkun verran arpia ja oli aika kuriton tapaus, että näin jälkikäteen ajatellen olisin pennun kanssa päässyt luultavasti paljon helpommalla.. en kyllä meidän poikaa ikinä silti mihinkään vaihtaisi vaikka hampaita onkin kiristelty ja välillä on tehnyt mieli nykiä hiukset päästä :p

      Bokseri on kyllä mainio rotu ja sen kanssa tarvitaan PALJON huumoria, ei kyllä voi verrata mihinkään muuhun rotuun. Ei ole helpoimmasta päästä kouluttaa vaikka melko palvelu ja toiminnan haluinen onkin. Vaatii paljon aivojumppaa ja virikkeitä.

      Onnea etsintään, kyllä sieltä oma sullekin jostain löytyy.

      • ........

        harvinaisen typerälle kuulostaa "valehtelu" bokkerin omistamisesta jo ihan ajatuksenakin. Boksereiden kanssa pitää olla reilu meininki ja rutkasti huumoria, kaikki kieroilut kannattaa unohtaa tai valita toinen rotu ;D .


    • bb

      Eiköhän tuo tarkoita vain sitä, että kasvattajat haluavat varmistaa että ostaja tietää mihin on ryhtymässä. Bokserin energisyys voi tulla yllätyksenä vaikka olisi ennestään kokemusta muunlaisista koirista.
      Ja tuollaiset "ehdot" karsivat kysyjien joukosta usein ne jotka ovat hetken mielijohteesta liikekannalla, joku joka pennun oikeasti haluaa ei pelästy ehtoja vaan ottaa reilusti yhteyttä ja esittelee asiansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      124
      9813
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      51
      2871
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2657
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1557
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1488
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe