Hiiristä

Nervukka

Olen nyt lähiaikoina saamassa kolme hiirtä ja kysyisin nyt vähäsen.. Eli pitääkö hiirillä olla kokoajan dunassa ruokakuppi? Onko duna parempi kuin terraario? Miten dunaan saa kiinnitettyä juomapullon? Toivoisin että tähän vastattaisiin nopeasti, ja jokainen lukija vastaisi, jos tietää hiiristä. :)

5

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nervukka

      Onks ihmiset noin avuttomii, ettei voi vastaa. Siin lukee et JOKAINEN LUKIJA VASTAIS TOHON!!! (huoh...) Ku tarviin nopeesti vastauksii!!!!! Vtu..

      • ..mut tollanen hoppu on yleensä vähän sellanen "punanen vaate" näissä eläinasioissa. Hankinnalla kun ei koskaan tulisi olla niin kiire, ettei ehtisi ajan kanssa etsimään vastauksia ja miettimään tulevaa vastuutaan. Olet ottamassa vastuuta elämästä tai useammastakin. Sillä ei ole väliä, minkä kokoisessa paketissa se elämä tulee, vastuu on yhtä suuri joka tapauksessa!

        Meillä on hiirillä ruokakuppi vain tuoreruokaa varten. Pellettinsä ne saavat puruihin, jotta niillä on enemmän tekemistä niitä kaivellessaan.. :)
        Dunista puhutaan yleensä silloin, kun tarkoitetaan muovisia terraarioita. Ne ovat kevyempiä liikuttaa ja puhdistaa, joten itse suosittelen hiirille kyllä esim. mini- tai hamster -kokoista muoviterraariota. :)


    • Hiiriin ihastunut

      Itse olen myös hankkimassa hiiriä tässä lähiakoina. Laitampa tähän lainauksen tuolta hiiret.fi sivustolta: "Hiiret tulee ruokkia yhdestä kahteen kertaa päivässä. Suuremmat hiirilaumat sekä naaras- että urospoikasineen on parempi ruokkia kaksi kertaa päivässä. Kullakin ruokintakerralla tulee ruokaa antaa sen verran, että seuraavalla kerralla sitä on vielä hieman jäljellä."

      Ja niin tuo duna vaiko terraario käyttöön on ihan oma asia. En tiedä onko kumpikaan varsinaisesti parempi. Terraariota on tietysti hieman hankalampi liikutella etenkin jos se on iso. Dunasta taas hiiri saattaa jyrsiä itsensä ulos, mutta toisaalta duna on helpompi puhdistaa ja liikutella. Itselläni on duna tuleville hiirilleni :) Tähänkin voisin laittaa lainauksen hiiret.fi sivustolta: "Jokaisella vaihtoehdolla on omat hyvät ja huonot puolensa, eikä valmiita vastauksia ole helppo antaa. Huomioon kannattaa ottaa hiirten määrä, sukupuoli, koko ja onko taloudessa eläimiä jotka eivät saa päästä hiiriin käsiksi. Kannattaa miettiä osuntovaihtoehtoja myös siltä kannalta, mikä sopii oman (ihmis-) asunnon oloihin parhaiten"

    • hiiriin ihastunut

      että juomapullon saa dunaan kun sen kiinnittää rautalangalla kattoritilästä ja joissakin dunissa on valmiina reikä juomapulloa varten. Tällöin juomapullon siis saa ulkopuoleltakin kiinni dunaan. Yleisesti kuitenkin kannattaa käyttää hyväksi dunan kattoritilää :)

      • Nervukka

        Kiitos sinulle, kun vastasit! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe