Pentutehtailu

Epätoivoinen

Olen jo kauan harkinnut koiran hankkimista. Olen selannut internetistä eri koirarotuja. Ikäväkseni olen huomannut, että
pentutehtailua taitaa olla ihan valtavasti. On surullista jos nartulle teetetään pennut joka juoksusta, minusta tuntuu, että rahanhimo on vallannut "kasvattajien" mielen.
En halua olla lisäämässä tätä pentutehtailua.
Luulen, että osa näistä ns. rekisteröidyistä pentueistakin saattavat olla vain hämäystä, voihan myydä jonkun toisen emän pentuja toisen synnyttämänä.
Lukemani mukaan erityisesti kääpiökoirien pentutehtailu on jatkuvasti kasvussa. Ajattelin ensin ottaa kääpiökoiran, mutta nyt pelkään, että jos se onkin "pentutehtailtu".
Olen ajatellut myös isompaa koiraa, mutta minua pelottaa, että jotain narttukoiraa pidetään "synnytyskoneena" ja se joutuu koko elämänsä kärsimään vain siksi, että on halukkaita koiranpentujen ostajia.
Voisin ottaa myös hylätyn koiran, sitä vaihtoehtoa olen ajatellut.
Viron koiratarhalla on hylättyjä koiria, tosin en voi tietää niiden luonteesta mitään, koska niitä on kohdeltu kaltoin.
Minulla on ajatuksissa koira, josta saisin kaverin ja uskollisen ystävän. Sattumalta tulin tänne tolleri-sivustollekin. Tolleri vaatii ilmeisesti paljon ulkoilua ja toimintaa. Luulen, ettei tolleri sopisi minulle. Tolleri on ilmeisesti metsästyskoira ja pitää noutamisesta ja on metsästäjän apuna sorsastuksessa. Luulen näin, että tolleri vaatii vähän nuoremman emännän tai isännän kuin minä olen, ihmisen, joka jaksaa sen kanssa liikkua ja touhuta. Kyllä minäkin liikkuisin, mutta en varmaan tarpeeksi. Haluaisin löytää itselleni koiraystävän, jos joku teistä lukijoista osaa ehdottaa jotakin rotua tai muuten vain antaa neuvoja, niin kiitos etukäteen. Käyn kävelyllä usein, koira olisi muutamana päivänä viikossa yksin päivällä kotona n. kahdeksan tuntia. Minulla on lapsenlapsia, joten lapsista tulevan ystäväni tulisi pitää. Asun kerrostalossa, kesäisin voin viedä koiraystävääni maalle, minulla on myös aviomies ja yhdessä rakastaisimme uutta perheenjäsentämme. Aviomieheni on kylläkin niin huonokuntoinen, että koiran hoito olisi minun vastuullani.

2

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1 labbis

      Joista halutaan luopua ajan puutteen väsymisen jne vuoksi suomestakin mikä on toimiva vaihtoehto ei tarvitse kärsiä koiran pentuajasta.Noutajat ovat kaikki toimintakoiria vähintääkin 10 km lenkki päivässä ym harrastusta.

    • käykö

      lehessä oli juuri ilmoitus yrittäjästä joka joutuu konkurssin takia luopumaan useammasta kymmenestä vetokoirastaan. osa sai jatkopaikan jo alan harrastajilta,mutta arat koirat joista ei ole vetäjiksi sekä vanhat koirat,jotka olisivat jo rauhallisempia,kävisivät kuulemma jopa kotikoiriksi. hinta ei ollut päätähuimaava. tiedot olivat eilisen tai toissapäiväisestä iltalehdestä/iltasanomista. kannattaa kuiteskin edes katsoa......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe