Milano-Dubrovnik

matkalle.

Meillä on suunnitteilla noin 11 päivän matka Italiaan ja Kroatiaan elokuussa. Menolento Milanoon ja paluu Dubrovnikista. Kulkuneuvona käytämme varmaankin junaa. Onko kukaan muu tehnyt vastaavaa matkaa? Kokemuksia, vinkkejä!

3

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annuliinax

      Kroatian junista en tiedä mitään, mutta bussilla pääseehyvin ja edullisesti rannikkoa pitkin. Kannattaa pysähtyä Splitissä, Makarskassa ja tietty Dubrovnikissa. Krkan putoukset on must! Ja Istriassa Rovinji ja Pula...
      Ihanaa matkaa!

    • Ruuhkaa on

      Suosittelisin että jättäisit Dubrovnikin väliin ja valitset määränpääksi Splitin. Junat tuo Splitiin, mutta Split-Dubrovnik pitää mennä bussilla. Dubrovnikissa ja siinä matkassa Splitistä Dubrovnikiin ei ole mitään vikaa, mutta ajankohta on huono. Koko Eurooppa tuntuu olevan sillä yhdellä tien pätkällä tuolloin elokuussa. Samoin Dubrvonikin majoitushinnat ovat elokuussa luokkaa kaksinkertaiset normaaliin ajankohtaan. Tosin saattaa taantuma tuntua sielläkin hinnoissa en tiedä.
      Dubrovnik on kiva kaupunki ja mukava muuten, mutta elokuussa se on aivan liian täysi, ainakin minun makuuni. Splitissä ja sen ympäristössä on niin paljon nähtävää että siellä saa pari viikkoa menemään ihan kevyesti. Toki turisteja riittää Splitiinkin ja lähiseudulle, mutta ei ehkä niin paljon kuin etelämmäs.
      Käy Dubrovnikissa joskus toiste. Muille olen suositellut matka-ajankohdaksi toukokuun lopusta jussille asti. Silloin merivesi on jo uintilämmintä ja kaupungilla ei vielä ole aivan tukahduttavan kuuma.
      Kroatia on kaunis maa, mutta ei ehkä niin halpa kuin etukäteen voisi kuvitella. Eli älä ylläty hinnoista, joskin eivät ne kuitenkaan Suomen tasoa ole, mutta lähempänä Suomea kuin Viroa.

      • MsMr1221

        Kun menet Dubrovnikia ja Splitissä en halua pelästyttää mutta miina-vaaraa siellä on suuremmat kuin luulisikaan erityisesti Dubrovnikissa. Kunhan ei kulje raunioissa/epäilyttävissä/tyhjissä paikoissa kaikki on täydellistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe