Suosituksia kaivataan

Seikkailunepo

Ehdottaisitteko hyviä seikkailuhenkisiä kirjoja 6 - ja 8 -vuotiaille? Mielellään suht tuoreita julkaisuja ja tekstiäkin saisi olla runsaasti kun isompi lukee jo mielellään itsekseen.

14

1757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiinu101

      Ainakin isommalle voisi kolahtaa Antti Halmeen
      Markus Light ja palautuspullon henget tai
      Metalliveljet. Molemmat vauhdikkaita
      ja helppolukuisia seikkailukirjoja.

    • Linuslotta

      Meidän koko perhe tykkäsi tästä satukirjasta:

      www.niikijaalvari.com

    • Sanji1

      Potterithan tässä nyt tulee ekana mieleen.

      Neil Gaimanin Coraline ja, hmm, meinasin suositella The Graveyard Bookia, mutta liekö sitä vielä suomennettu? The Graveyard book kuitenkin voitti arvostetun Newberry medal-palkinnon, joka jaetaan nuorten kirjoille. Voi tosin olla, että lapsesi ovat turhan nuoria sille... Kahdeksanvuotias voisi tykätä tosin. Mutta Coraline sopii juuri tuon ikäisille, ja yllättävän nautittava jopa aikuisille.


      Toinen sarja jota suosittelisin on Eoin Colferin Artemis Fowl, ja tottakai nämä perus, Viisikot ja Neiti Etsivät sun muut. Noiden kanssa ei ihan heti lopu lukumateriaalikaan kesken, kun kirjoja on kymmeniä osia.

      • näitäköss

        Nämä on kyllä jo vanhahkoja.. Mutta itse luin 7-vuotiaasta eteenpäin paljon Enid Blytonin Salaseura SOS kirjoja. Nyt vanhemmalla iällä ne kirjat kyllä ärsyttää, ovat niin sovinistisia :-D .. Mutta olivat kivoja seikkailukirjoja, ne jaksoi aina lukea loppuun asti.


    • -allu-

      Timo Parvelan ala-astemaailmaan sijoittuvat Ella-kirjat.
      Tosi hauskaa luettavaa niin tytöille kuin pojillekin:)

    • ..täältä...

      http://www.suurikuu.fi/PublishedService?file=page&pageID=3&action=view&groupID=297
      katso tästä linkistä lasten lukukirjat, siellä on paljon uutta ja mukavaa luettavaa:)
      Timo Parvela on erittäin suosittu, kirjoittaa Ella-kirjoja sekä Maukka ja Väykkä on hauska ym ym. Timo on erittäin tuottelias. Sitten Risto Räppääjä-kirjat, uusin on RR ja kuuluisa Kamilla. Tekijöinä Nopolan siskokset. Täältä on edullista tilata, katso toimitusohjeet. Hyviä lukuhetkiä:))

    • Yra

      Risto Räppääjä-kirjat (Kirj. Sinikka ja Tiina Nopola) on tuoreita ja juoni kulkevaa.
      Sopii ala-aste ikäisille ja onhan siitä elokuva ja teatterikappalekkin tehty.
      Myöskin Vaahteramäen Eemeli on ollut tykättyä luettavaa.

    • B. Reppuli

      Suosittelisin vanhaa kunnon Tolkienin "Hobitti, eli sinne ja takaisin" -teosta. Hauska, lämminhenkinen ja jännittävä. Ei ehkä tuore julkaisu, mutta kestää aikaa takuulla paremmin kuin yksikään nykyisistä nuorten kirjoista. Kohtahan se tosin taas tulee ajankohtaiseksi, Guillermo del Toron ohjaaman filmatisoinnin myötä. Oli ensimmäinen kirja jonka itse tuon ikäisenä junnuna luin, ja edelleen kunniapaikalla kirjahyllyssäni.

    • voisittte katsoa

      Tuula Kallioniemen Konsta-pojan seikkailut sopivat tuon ikäisille, samoin Nopolan Risto Päppääjä-sarja, fantasiasta tuonikäisille voisi sopia R.L Stinen Kauhumaa-sarja. Potterit tietysti. Tolkienia pidän hieman raskaana vielä noin nuorille, varsinkin itseluettavaksi.

    • Itse ehdottaisin näitä,jospa näistä löytyisi jotain kiinnostavaa:

      - Marilyn Kaye: Replica - Vaikka sarjaa ei ilmestykään enää,niin sitä luulisi löytyvän ainakin kirjastosta ja hyvällä lykyllä divareista ja kirppareilta.Innostuin joskus lukemaan sarjaa ja joitain osia löytyy omasta hyllystäni,vaikken omistakaan ihan kaikkia osia.Sarja on enemmän Scifi-henkinen ja sarjan pääosassa on nuori Amy Candler,jolle selviää sarjan alkuosassa olevansa klooni.

      - Marilyn Kaye: Replica; Geeni-trilogia - Replica-sarjan tekijältä eräänlainen kolmiosainen jatko-osa,jossa matkustetaan menneisyyteen salaperäisen taudin alkuperän selvittämiseksi.

      - J.M. DeMatteis,Mike Ploog: Abadazad - Jännä yhdistelmä sarjakuvaa ja (päivä)kirjaa,joka kolahti ainakin minuun ja kyseessä on fantasiasarja,jossa (tavallaan) seikkaillaan satukirjassa.En tiedä,kelpaako ihan 6-vuotiaalle,mutta voinee ehkä mennä 8-vuotiaaseen.On ilmestynyt suomeksi.Sarjan englanninkieliset sivut: http://www.abadazad.com

      - Michael Coleman: Nettietsivät - Tätäkään sarjaa ei valitettavasti ilmesty enää,mutta saattaa kiinnostaa ehkä 8-vuotiasta,vaikka kirjan takakannessa sanotaan sen sopivan 9-12-vuotiaille,mutta olen minäkin lukenut sitä,vaikken olekaan tuota ikäluokkaa enää. *köhköh* Ja sarjassa seikkaillaan internetin välityksellä.

      - Tony DiTerlizzi,Holly Black: Spiderwickin kronikat - Sarjaa oikeastaan tulee vielä,kun ensiksi oli ilmestynyt viisiosainen Spiderwicki kronikat ja nyt on ilmestynyt kaksi muuta kirjaa kolmiosaisesta Spiderwickin kronikat-sarjasta.Sarjassa on mm. haltioita ja keijuja ja on siis fantasiasarja.Sarjaa on ilmestynyt suomeksi,viisiosaisesta kronikoista on tehty leffa,johon on sullottu kaikki viisi ensimmäistä Spiderwickin kronikat-kirjaa ja kirjojen että leffan lisäksi on ilmestynyt myös samoilta (kirjan) tekijöiltä kirja nimeltä "Arthur Spiderwickin luonto-opas: Ihmeellinen maailma ympärillämme",joka käsittelee juuri Spiderwickin kronikoissa ilmestyneistä olennoista,joista aikaisemmin mainitsinkin nuo haltiat ja keijut.Itse innostuin sarjasta luettuani juuri tuon luonto-oppaan,joten uskon sen sopivan 6-ja 8-vuotiaille,jos sattuu sarja kiinnostamaan heitä. :3

      Tulipas mukavasti tekstiä minulta. XD Muttah eiköhän nuo kelpaa. :'3

    • Santeri X

      Aikuisviihteen ensiaskeleet pitää ottaa jo piltti-iässä, joten kipaiseppa antikvariaattiin hakemaan Jallun ja Kallen vuosikerrat.
      Siitähän saa pikku piltti samalla etumatkaa ikäisiinsä ja biologiasta numeraalit paukkuu, kymppiä pukkaa.

    • ...

      Hyviä ehdotuksiahan tuolla olikin jo, muun muassa Viisikot, Potterit ym. Hyvä ja jännä (muttei lapselle liian jännä) kirja on myös Tomi Kontion "Keväällä isä sai siivet". Siihen on myös jatko-osa "Austraasian viimeiset lapset". Suosittelen.

    • K

      Ostin tyttärelleni prinsesa-kirjan, jossa sekkailee rohkea pikku prinsessa. Tää on pikkasen erilainen kuin tavalliset prinsessat (pelastaa muunmuassa prinssin lohikäärmeeltä). Tekstiä on suhteellisen vähän ja kuvia paljon joten sopii oikein hyvin 6-vuotiaalleni, joka juuri on opetellut lukemaan. Yhdessä tosin me tuotakin luetaan mutta on siis aika helppolukuinen.
      Turun kirjamessuilta sen ostin ja on tänävuotinen. Kävin tuolla nettisivuilla www.lastenkirjakauppa.fi ja siellä on tuosta prinsessakirjastakin tulossa näköjään jatkoakin prinssi-saralla.

    • R-V

      Hankin viime viikolla perheeseeni seikkailukirjan nimeltä LUOLASAAREN ARVOITUS.
      Lapseni lukivat ja kertoivat sen olevan jännittävän ja mukaansa tempaavan. Luulen, että kohderyhmä kirjalla on ala-asteikäiset. Minulla kaksi tyttöä, 8 ja 10. Molemmat lukivat sen ja tykkäsivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      305
      3559
    2. 204
      2981
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2544
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      238
      2020
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1445
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe