undulaateista

kysyttäväää

Tarviiko undulaatteja aina olla kaksi, että ne pärjää. Haluaisin ostaa undulaatin, mutten 2 niitä on nimittäin vaikeampaa kesyttää. Minulla on ollut yhteensä 2 undulaatti pariskuntaa, mutta ne ei ole kesyntyneet lainkaa. Ovat vaan tykänneet kahestaan orrella oleskella. Meillä on iso perhe ja kaikki osallistuisivat undulaatimme hoitoon. Eli undulaatillemme löytyisi kyllä aina seuraa. :)

4

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksi.

      Meillä oli pienenä aina vain yksi undu kerrallaan. Emme tienneet, ettei näin kannattaisi olla. Ja nyt kun aikuisena olen ottanut unduja useamman kerralla en enää vanhaan palaisi. Linnuista näkee, kuinka ne nauttii lintuseurasta ja parvi luo niille turvaa.
      Kyllä meilläkin on neljän linnun porukassa kesyyntyminen onnistunut. Yksi on täysin kesy ja rohkea, muut hieman itsenäisempiä, mutta tulevat nekin kädelle, jos jaksaa tarpeeksi kauan seistä paikallaan ja höpistä niille. Ovat kuitenkin uteliaita.

      Yritä valita joukkoon ainakin yksi jo valmiiksi reipas ja utelias, niin muut seuraavat helpommin sen esimerkkiä tutustumaan kanssasi. Mutta älä itsekkäistä syistä rajaa linnuilta sitä tärkeintä, eli samaa kieltä puhuvaa kaveria.

      Ja meillä ainakin nautitaan myös näistä ei niin kesyistä kavereista. On uskomattoman hauskaa seurata porukan touhuamista, kun yksi keksi jotain uutta tutkittavaa ja muut kurkkii perässä. Lintu on lintu ja se kannattaa lemmikkinäkin ottaa sellaisena. Jos et ole valmis tekemään kovasti töitä ja haluat nopeasti oikein kesyn lemmikin, ota suurempi papukaija tai joku muu helpommin kesyyntyvä lemmikki.

    • Elina & Tintti ja Jopso

      No jos undulla on aina seuraa niin saattaahan olla, että se pärjää yksinkin. Jos lintuja on vain yksi niin on totta, että silloin lintu kesyyntyy helpommin. Mutta jos lintu selvästi kaipaa seuraa, niin osta sille kaveri :)

      • kysyttäväää

        No entäs jos ottaa aluksi vain yhden koiraslinnun ja ehkä vuoden päästä toisen koiraslinnun, niin tottuuko ne helposti toisiinsa?Vai pitääkö ne totuttaa pienestä pitäen toisiinsa? Tappeleeko ylensä koiraslinnut keskenään, jos siellä ei ole naaraita? Vai pitäiskö mielummin ottaa naaraslintu, koiraslinulle kaveriksi?


      • ..tässänäin
        kysyttäväää kirjoitti:

        No entäs jos ottaa aluksi vain yhden koiraslinnun ja ehkä vuoden päästä toisen koiraslinnun, niin tottuuko ne helposti toisiinsa?Vai pitääkö ne totuttaa pienestä pitäen toisiinsa? Tappeleeko ylensä koiraslinnut keskenään, jos siellä ei ole naaraita? Vai pitäiskö mielummin ottaa naaraslintu, koiraslinulle kaveriksi?

        Kannattaa hankkia kaksi eri sukupuolta olevaa undulaattia, (naaras koiras), ne tulevat yleensä parhaiten toimeen. Mutta ei kahden samaa sukupuolenkaan olevien undulaattien kohdalla tule mitään ongelmaa, jos ne ovat pienestä pitäen olleet keskenään ja tottuneet toisiinsa.
        Minulla on ainakin 2 naaraslintua, jotka ovat luultavasti sisaruksia, mutta kuitenkin, ne ovat pienestä pitäen olleet yhdessä, joten nytkin ne tulevat mainiosti toimeen -> välillä vähän kinastelevat, mikä on normaalia, mutta muuten rapsuttelevat toisiaan niskasta ja "ruokkivat" toisiaan antamalla jyviä nokastaan, laulavat yhdessä jne.
        Mutta älä silti IKINÄ ota vain yhtä undua, undulaatit ovat erittäin sosiaalisia PARVIlintuja. Niistä tulee todella onnettomia jos pitää yksinään.
        Toivottavasti täst oli apua :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe