undulaateista

kysyttäväää

Tarviiko undulaatteja aina olla kaksi, että ne pärjää. Haluaisin ostaa undulaatin, mutten 2 niitä on nimittäin vaikeampaa kesyttää. Minulla on ollut yhteensä 2 undulaatti pariskuntaa, mutta ne ei ole kesyntyneet lainkaa. Ovat vaan tykänneet kahestaan orrella oleskella. Meillä on iso perhe ja kaikki osallistuisivat undulaatimme hoitoon. Eli undulaatillemme löytyisi kyllä aina seuraa. :)

4

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksi.

      Meillä oli pienenä aina vain yksi undu kerrallaan. Emme tienneet, ettei näin kannattaisi olla. Ja nyt kun aikuisena olen ottanut unduja useamman kerralla en enää vanhaan palaisi. Linnuista näkee, kuinka ne nauttii lintuseurasta ja parvi luo niille turvaa.
      Kyllä meilläkin on neljän linnun porukassa kesyyntyminen onnistunut. Yksi on täysin kesy ja rohkea, muut hieman itsenäisempiä, mutta tulevat nekin kädelle, jos jaksaa tarpeeksi kauan seistä paikallaan ja höpistä niille. Ovat kuitenkin uteliaita.

      Yritä valita joukkoon ainakin yksi jo valmiiksi reipas ja utelias, niin muut seuraavat helpommin sen esimerkkiä tutustumaan kanssasi. Mutta älä itsekkäistä syistä rajaa linnuilta sitä tärkeintä, eli samaa kieltä puhuvaa kaveria.

      Ja meillä ainakin nautitaan myös näistä ei niin kesyistä kavereista. On uskomattoman hauskaa seurata porukan touhuamista, kun yksi keksi jotain uutta tutkittavaa ja muut kurkkii perässä. Lintu on lintu ja se kannattaa lemmikkinäkin ottaa sellaisena. Jos et ole valmis tekemään kovasti töitä ja haluat nopeasti oikein kesyn lemmikin, ota suurempi papukaija tai joku muu helpommin kesyyntyvä lemmikki.

    • Elina & Tintti ja Jopso

      No jos undulla on aina seuraa niin saattaahan olla, että se pärjää yksinkin. Jos lintuja on vain yksi niin on totta, että silloin lintu kesyyntyy helpommin. Mutta jos lintu selvästi kaipaa seuraa, niin osta sille kaveri :)

      • kysyttäväää

        No entäs jos ottaa aluksi vain yhden koiraslinnun ja ehkä vuoden päästä toisen koiraslinnun, niin tottuuko ne helposti toisiinsa?Vai pitääkö ne totuttaa pienestä pitäen toisiinsa? Tappeleeko ylensä koiraslinnut keskenään, jos siellä ei ole naaraita? Vai pitäiskö mielummin ottaa naaraslintu, koiraslinulle kaveriksi?


      • ..tässänäin
        kysyttäväää kirjoitti:

        No entäs jos ottaa aluksi vain yhden koiraslinnun ja ehkä vuoden päästä toisen koiraslinnun, niin tottuuko ne helposti toisiinsa?Vai pitääkö ne totuttaa pienestä pitäen toisiinsa? Tappeleeko ylensä koiraslinnut keskenään, jos siellä ei ole naaraita? Vai pitäiskö mielummin ottaa naaraslintu, koiraslinulle kaveriksi?

        Kannattaa hankkia kaksi eri sukupuolta olevaa undulaattia, (naaras koiras), ne tulevat yleensä parhaiten toimeen. Mutta ei kahden samaa sukupuolenkaan olevien undulaattien kohdalla tule mitään ongelmaa, jos ne ovat pienestä pitäen olleet keskenään ja tottuneet toisiinsa.
        Minulla on ainakin 2 naaraslintua, jotka ovat luultavasti sisaruksia, mutta kuitenkin, ne ovat pienestä pitäen olleet yhdessä, joten nytkin ne tulevat mainiosti toimeen -> välillä vähän kinastelevat, mikä on normaalia, mutta muuten rapsuttelevat toisiaan niskasta ja "ruokkivat" toisiaan antamalla jyviä nokastaan, laulavat yhdessä jne.
        Mutta älä silti IKINÄ ota vain yhtä undua, undulaatit ovat erittäin sosiaalisia PARVIlintuja. Niistä tulee todella onnettomia jos pitää yksinään.
        Toivottavasti täst oli apua :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1704
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1229
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1025
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe