Matkani pesarossa

ilari&anneli

Italiaan saapuessamme matkamme alkoi tavanomaisesti, lentokoneesta ulos tunsin tutun lämpimän tulahduksen. Odotin mukavaa lomaa, mutta kuinka siinä kävikään!

Kauheudet alkoivat jo bussikuljetuksessa kohti pesaroa, matkaopas äänsi pesaron huonolla italiallaan ja puolet bussissa istujista pelästyi että olivat astuneet väärään bussiin, huusin eikö tämä menekkään pesaroon ja jouduin naurun kohteeksi. Voi kumpa olisinkaan vain hypännyt pois bussista ja lähtetynyt takaisin suomeen seuraavalla koneella.

Saavuimme tuskaisen matkan jälkeen yli 20minuuttia myöhässä hotellille jossa pääsimme vihdoin hotellihuoneeseemme hotellin korkeimpaan kerrokseen, se oli vasta rakenteilla jotenka huoneemme oli kuin bunkkeri, eikä laitojen yli meinannut edes nähdä. Siinä sitten lätkimme korttia illat pitkät betoniseinää katsellessa.

Raskaan matkustuspäivän jälkeen suuntasimme kohti allasta, allas-alue oli kuollut, siellä oli muutama aurinkotuoli ja mm. allasbaaria ei todellakaan löytynyt. Olimme ainoat ihmiset koko altaalla. Altaan reunalla oli sääntölaput mutta nekin vain italiaksi.

Illalla lähdimme kohti ravintoloita. Kävelimme komeaan vanhaankaupunkiin, jokainen kauppa oli siellä kiinni koska olihan kello jo yhdeksän. Löysimme koko vanhasta kaupungista 2 ravintolaa, koko loman aikana löysimme yhteensä 5 ravintolaa mikäli sushi baaria ei lasketa. 3/5 Ravintolassa oli vain muovituolit. Koko iltana emme löytäneet yhtäkään minimarkettia, emme edes vielä seuraavana päivänä. Lopulta löysimme erittäin pienen micro marketin.

Ranta oli kauhein missä olemme koskaan olleet. Rannalla hillui vain mummoja jotka söi hotelleissaan eikä rantabaareja juurikaan ollut muutaman muovituolipaikan lisäksi. Aurinkovarjojen alla näkyi kymmeniä rollaattoreita ja niiden vieressä palaneita italialais mummoja.

Aamupala buffettiimme sisältyi 2 leipälajia, noin 10 marmeladi lajia ja yogurtti. Huonoin buffetti ikinä.

Eräänä päivänä menimme vesipuistoon, jonot eivät olleet kovin pitkät mutta italian ilkeä nuoriso ohitteli meitä ja muita turisteja kokoajan. Niinpä emme kovin montaa mäkeä kerinneet päivän aikana laskea.

Tässä esimerkillinen ravintolaillallisemme pesarossa:
- Emme meinaa ensin saada palvelua, lopuksi joku tuo tympeästi tyhmille turistielle italian kieliset listat
- Tilaamme jotain (useimmiten vahignossa ruokaan tuli simpukoita yms muita epämukavia yllätyksiä)
- Tarjoilijat eivät ymmärtäneet mitä sanoimme ellemme puhuneet italiaa
- Lopulta syötyämme ruuan emme saaneet laskua sillä ravintolat halusi pitää meitä kuin näyteikkunalla koska olimmme todennäköisesti illan ainoat asiakkaat. Yleensä 2-3 tilaamisen jälkeen saimme sen


Toinen reissumme venetsiaan oli myös pieleenmennyt. Jotta venetsiaan edes pääsi sai pulittaa ~25e per henkilö lautasta joka ylitti veden. Paikanpäällä oli kaikkialle hirveät jonot ja kaikki ylihinnoiteltua.




PLUSSAA:
- Hyvä ruoka
- Rumat alueet sopii sokeille
- Pois pääseminen lento ajoissa
- Vähän halvempaa kun suomessa
- San marino!

MIINUSTA:
- Edes nuoret ihmiset eivät osanneet englantia, ei tarjoilijat eikä siviilit
- Ihmiset epäkohtelijaita
- Rumat ranta-alueet
- Keskiikä ~70
- Ei ruokakauppoja
- Puoletkaa suomalaisista ei saanut luvattua merinäköalaa, osa jopa joutui vaihtelemaan huoneitaan
- Säälittävä aamupala buffetti
- Epäkohteliaat nuoret vesipuistossa
- Hanavesi pahan makuista
- Moottoritiet noin 10e/100km
- Turistirysä
- Vain muutama ravintola koko pesarossa
- Ei yhtäkään ravintolaa englannin kielisellä ruokalistalla
- Taxin tilaaminen mahdotonta
- Liikennevalot on kävelijöille vihreänä alle 5 sekuntia
- Pyöräilijät meinaa tulla kokoajan päälle. Pyöräilijöitä ja mopoilijoita erittäin paljon
- Ravintoloissa muovituolit
- RUMIN KOHDE JOSSA OLEN KÄYNYT!

9

1110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No

      ei voi olla totta :)

    • Pesaro Pesaro

      Itse kävin Pesarossa jo toisen kerran alkukesästä ja matkakokemukseni ovat aivan päinvastaiset. Mielestäni Pesaro on aito ja ihastuttava kaupunki. On vahinko että ette ole "löytäneet" kaikkea sitä mitä kaupunki tarjoaa.
      Ensinnäkin Pesaron lausumisesta. Itse olen opiskellut italiaa ja italialaiset lausuvat sen "Peessaro", siis e pitkänä.
      Ilmeisesti olette olleet altaalla siestan aikaan, koska siihen aikaan italialaiset välttelevät kuuminta aurinkoa (noin klo 13 -15).
      Samoin Pesaron vanhan kaupungin kaupat noudattavat Italian yleisiä aukioloaikoja (noin klo 9 - 12.30 ja 16 -20) eli illalla yhdeksältä kaupat ovat suljettu. Suuria ruokakauppoja ei ole hotellialueella, ne ovat pienempiä "korttelikauppoja". Suuret ruokakaupat löytyvät kauempaa hotellialueelta.
      Koska mukanani oli myös lapseni, otin lomani aikana selvää vesipuistoista. Vesipuistoa ei ole Pesarossa vaan pitää mennä muualle.
      Pesaron rannat ovat hyvin hoidettuja, jossa rantavahdit "haravoivat" melkeinpä päivittäin hiekan tupakan tumpeista jne. Itse seurasin usein tätä hotellini parvekkeelta. Maksuttomat vapaat rannat eivät ole yhtä siistissä kunnossa. On totta, että Pesarossa oli ainakin alkukesällä lomailemassa paljon myös vanhempia ihmisiä.
      Koska meillä oli hotellissa vain aamiainen, kävimme usein syömässa ulkona.
      Kaikki tarjoilivat eivät puhu englantia, mutta me olemme aina pärjänneet hyvin silti. Monissa paikoissa ruokalistat ovat myös englanniksi, yhdessä ravintolassa emme niitä saaneet kysyttyämme. Palvelu, jonka olemme saaneet ravintoloissa, on ollut sympaattista. Tietysti voi olla myös poikkeuksia, huono päivä tarjoilijalla jne. Olemme huomanneet, että jos vaikka vaan tervehtii tarjoilijaa heikolla italialla, saa jo hymyn huuleen... ja palvelu paranee.. Metsä vastaa miten sinne huudetaan.
      Jokaisella on tietysti omat mieltymyksensä ja riippuu siitä mitä matkoiltaan hakee. Lisäksi kysyvä ei tieltä eksy (suomalainen sanonta).

    • Mekin siellä

      oltiin ja voin jatkaa listaa:
      -hotellin uima-altaalla uinti kielletty siesta-aikaan
      -huoneessa niin ahdas suihku, että en voinut kumartua pesemään jalkojani
      -Huoneet luovutettava klo 10 lähtöpäivänä
      -siivoja kurkki jo aikaisemmin naapurin parvekkeelta
      -illallisella antipastopöydässä ruokia loppu
      -aamiaisella lihaleikkeleet aina loppu
      - asiakkaina enimmäkseen paikallisia eläkeläisiä
      -satamassa ihania pitsoja
      -kerran tuli väärä pitsa
      -keskustan kaupassa ei voinut maksaa visalla, vaikka ikkunassa tarra
      - selvisimme kuitenkin hengissä, mutta emme mene toiste

    • Kanaria tai Bulgaria

      En tunne kuvauksen mukaista Pesaroa. Pesaro on todella mukava pieni italialainen lomakaupunki, jossa lomailee paljon italialaisia ja siksi sinne matkustaessa olisi hyvä ottaa sanakirja mukaan tai opetalla italiaa, koska tosiaan ruokalistat eivät aina ole englanniksi. Pesarossa on paljon hyviä ravintoloita rannalla, rantakadulla ja vanhassa kaupungissaja, kyllä minä ainakin löysin monesta englannin ja saksan kielisen menun. Ranta on siisti mutta tuoleista ym. pitää maksaa. Pesarossa lähin supermarketti on rantakadulta n. kilsan päässä kaupungin reunalla, muuten löytyy pikku myymälöitä joissa myydään hedelmiä, leipää, juustoa, viiniä eri myymälöissä (näistäkin saa myös esim. vettä ja olutta) tämä on tapana Italiassa. San Marino on mielestäni varsinainen turistirysä vaikka hienot näkymät sieltä onkin. Italiassa liikennevalot toimii eri tavalla kuin Suomessa, siellä on tarkoitus ylittää katu vielä keltaisen palaessa, keltainen palaa kauemmin kuin Suomessa. Kyllä ihmiset ovat epäkohteliaita, jos niille näyttää yrmeää naamaa, vaikkei kieltä osaisi pieni hymy tilatessa ja hyvää palvelua saa varmasti. Monta kertaa olen Italiassa käynyt enkä huonoa palvelua tai ruokaa ole saanut, ravintolaa valitessa kannattaa mennä sellaiseen jossa on paljon italialaisia niin ruoka on hyvää. Tosin osaan myös italian alkeet ja siitä on hyötyä. Vanhemissa hotelleissa on pienet kylpyhuoneet mutta ei se mun lomaa ole häirinnyt, kunhan on siistiä, en lomaile hotellissa se on vain yöpymispaikka. Italia ei sovi matkakohteeksi makkaraa syöville kaljaa kittaaville mateille ja maijoille, heidän kattaa suunnata esim. Bulgariaan tai Kanarialle.

      • Italia...

        ....on juurikin samantyylinen kuin Kanaria, valitettavasti. Ainakin tämä rahvaan Rimini-seutu. Muovituolimeininki.
        Olemme matkailleet paljon Kreikan pikkusaarilla ja Turkissa. Aivan eri idylli ja palvelualttius. Juu ja ruoka on matkoillamme ihan ykkösasioita. Sellaisia nakkikioskeja kun Pesaron rannallakin oli, emme kaipaa.
        Vanhasta kaupungista kyllä löytyi noin 5 ruokapaikka, mutta aika vähän viikonkin matkalle.
        Pesaron hotellialue oli aikamoinen Neuvostoajan ilmestys! Bulgariassakin tosiaan käyneenä, vastaavat rantakaistalepaikat eivät ole enää SIELLÄKÄÄN noin luotaantyöntävässä kunnossa.
        Ja kyllä, fanaattiselle Italia-faneille: taitaa kannattaa käydä katsomassa muuallakin maailmassa, missä mennään näin 200-luvulla. Riminin seutu on jäänyt Keihäs.matkojen aikakaudelle!


      • brutta figura
        Italia... kirjoitti:

        ....on juurikin samantyylinen kuin Kanaria, valitettavasti. Ainakin tämä rahvaan Rimini-seutu. Muovituolimeininki.
        Olemme matkailleet paljon Kreikan pikkusaarilla ja Turkissa. Aivan eri idylli ja palvelualttius. Juu ja ruoka on matkoillamme ihan ykkösasioita. Sellaisia nakkikioskeja kun Pesaron rannallakin oli, emme kaipaa.
        Vanhasta kaupungista kyllä löytyi noin 5 ruokapaikka, mutta aika vähän viikonkin matkalle.
        Pesaron hotellialue oli aikamoinen Neuvostoajan ilmestys! Bulgariassakin tosiaan käyneenä, vastaavat rantakaistalepaikat eivät ole enää SIELLÄKÄÄN noin luotaantyöntävässä kunnossa.
        Ja kyllä, fanaattiselle Italia-faneille: taitaa kannattaa käydä katsomassa muuallakin maailmassa, missä mennään näin 200-luvulla. Riminin seutu on jäänyt Keihäs.matkojen aikakaudelle!

        Minäkin suosittelen sinulle, että palaat Bulgariaan ja Turkkiin esim. Italiassa lomailevat yleensä kulttuurista siis sen kaikilta osa-alueilta kiinnostuneita lomalaisia ja ovat yleensä ns.sivistyneitä ihmisiä.
        Ilmaisusi, että Kanaria on Italian tyyppinen kertoo kyllä jotain. Minusta on tavattoman hyvä asia, että Bulgarian ja Turkin matkaajat eivät Italiaan matkusta, koska he tuppaavat olemaan näitä örveltäjiä kaikella tasolla ja siten mustaavat suomaisten maineen, valitettavasti näihin ökyporukoihin on joskus törmännyt Italiassa ja aina joutuu ihmettelemään mitä he siellä tekevät, siis nämä perusjuntit.


      • örveltää
        brutta figura kirjoitti:

        Minäkin suosittelen sinulle, että palaat Bulgariaan ja Turkkiin esim. Italiassa lomailevat yleensä kulttuurista siis sen kaikilta osa-alueilta kiinnostuneita lomalaisia ja ovat yleensä ns.sivistyneitä ihmisiä.
        Ilmaisusi, että Kanaria on Italian tyyppinen kertoo kyllä jotain. Minusta on tavattoman hyvä asia, että Bulgarian ja Turkin matkaajat eivät Italiaan matkusta, koska he tuppaavat olemaan näitä örveltäjiä kaikella tasolla ja siten mustaavat suomaisten maineen, valitettavasti näihin ökyporukoihin on joskus törmännyt Italiassa ja aina joutuu ihmettelemään mitä he siellä tekevät, siis nämä perusjuntit.

        Kiitos suosituksista. Itsellä ei nyt tällä kertaa(kaan) ollut tilaisuutta örvellellä, kun matkasimme lasten kanssa. Itse emme edes onnistuneet törmäämään yhteenkään örveltäjään, pesarossa kun keski-ikä oli reilusti yli 70 vuotta turistien keskuudessa ja harva taisi enää haistaa tai maistaa mitään, saati että olisi jaksanut kulttuurin perässä juosta. Ne mummelit keskittyivt kyllä ihan täysin nahkansa polttamiseen rantakaistaleella. Itse vuokrasimme auton ja kävimme tutustumassa lähiseutuun, Pesaron rantakaistaleelle jäämistä emme suosittele kellekään vähääkään estetiikan perään kaihoavalle tai hyvän ruuan päälle ymmärtävälle.
        Kanarialla olen kerran käynyt ja se riitti. Pesarossa olen kerran käynyt ja se riitti. Italiaan varmasti vielä menemme esim Rooma ja venetsia, joissa olemme myös käyneet, ovat tietysti ihan oma asiansa.


    • Juntit lomalla

      Ilmeisesti olet juuri niitä turisteja jotka puhuvat vain suomea, jos ei sana kuulu niin puhutaan kovempaa ja ARTIKULOIDAAN SELVEMMIN. Heh heh.

      Vuosikymmeniä Italiassa ja muuallakin reissanneena en ole kertomiisi asioihin törmännyt. Liekö vika siinä että olen ottanut asioista etukäteen selvää ja kiertänyt moiset ongelmat. Ennenkaikkea muut suomalaisturistit;D

      Muuten, unohdit vielä kalliit rantatuolit....

      • on outoa

        Italialaisia ei kiinnosta turistit.
        Artikulointi ei auta, omia turisteja riittää.
        Kylmäkiskoisuus antaa ylpeän ja välinpitämättömän kuvan.
        Sama asia vaivaa myös ranskalaisia.

        PALJON (enemmän kuin eräät) reissanneena olen törmännyt tähän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3299
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3031
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2298
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      26
      1809
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1355
    Aihe