Kannattaisiko minun ottaa collieta?

Mika.

Hei,

Olen 16 vuotias poika ja asun vanhempieni luona. Isälläni on astma, joten koiraa ainakaan alakertaamme emme voi ottaa, mutta olen suunitellut muuttavani pienehköön ullakkohuoneistoon jonne mennään ulkokautta. Ja mahdollisesti voisin ottaa sinne seurakseni koiran jos se on mitenkään mahdollista. Voisin tarjota sille suht laajat ulkoilumahdollisuudet, sillä pihamme on suuri ja siihen saisi tehtyä isonkin aitauksen. Myös metsä on vieressä joten sielläkin tulisi varmasti lenkkeiltyä.

Toisena ongelmana tulee myös koulunkäynti. Sillä lukio tulee viemään paljon aikaa eli olen pitkää koulussa jne. Kokemusta eläimistä kuitenkin löytyy varsin paljon vaikkei koirista isäni allerigian vuoksi.

Elikkä kannattaisiko minun harkita ottavani collieta vai suositteletteko muuta koirarotua? Vai jättäisinkö koirahaaveeni myöhemmälle.

6

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitaa

      oli rotu sit mikä tahansa!

    • ensin

      koulusi sit collie on ihana rotu

    • asiaan on!

      Älä ota koiraa niin kauaa,kun kotona asut!Ei millään pahalla,colliet on superihania,mutta ajattelin nyt isäsi terveyttä.Karvat pölisevät kuitenkin ja vaatteissasi kannat niitä koko taloon ja entäs,jos sinulle sattuu jotain...kuka koiran silloin hoitaa?Ja onhan se koirallekkin kurjaa olla pitkät päivät yksin ja suljettuna johonkin ullakkokomeroon...Mieti vielä!

    • opiskelujesi jälkeen,

      karvat ja hilse kyllä kulkeutuvat isäsi luo, mikä ei tee astmalle hyvää. Collie on hyvin sosiaalinen rotu eli pitkät koulupv:t ja niiden jälkeen koulutyöt ja tenttiin lukemiset ovat aina pois koiralta ja se tarvii paljon virikkeitä, aikaa ja seuraa. Sen pito vaatii myös rahaa. Iso piha on hyvä juttu, mutta se ei ihan riitä.

    • vaan sitten kun...

      ota vasta sitten kunhan olet käynyt lukion ja armeijan. odota, että muutat kotoa pois ja kunhan elämäntilanteesi on sellainen, ettei koira joudu olemaan olemaan tajuttoman pitkiä aikoja yksin. ota silloin, kun pystyt seuraamaan myös pennun kehittymistä, se on hauskaa aikaa. kun sinulla on antaa aikaa ja opastusta erityisesti pentuna ja nuorena koirana, saat siitä mieleisesi ja ihanan kumppanin. sitä ei tiedä eikä usko, ennenkuin kokee, miten lähelle ihmistä collie voi päästä kun sen annetaan tulla. :)

    • collie itsellä

      Ihan omasta kokemuksesta voin kertoa et collie on rotu joka vaatii seuraa ja jollei se sitä saa niin keksii kyllä tekemistä. Meillä tekemiseksi on keksitty kaikenlainen tuhoaminen (esim. sähköjohdot, huonekalut jne.). Tosin kaikki koira vaativat paljon aikaa ja tekemistä. Mutta tämä on rotu joka todella vaatii pään vaivaa itselleen, muuten se turhautuu! Tekemiseksi saattaa kuitenkin luonteesta riippuen riittää vaikka aamutohvelien tuominen tai sitten se vaatii enemmän toimintaa. Itsellä vajaa vuoden ikäinen uros joka on hyvinkin toimelias. Sopisi hyvin agiin tai muuten vaan normaali "kotikoulutusta" (istu, maahan, tassu, seuraa jne.) isompiin koulutuksiin.
      Collie on rauhallinen, mutta ei saisi missään nimessä olla liian arka, loistava murheen poistaja ja vahti. Ainakin meillä! :)
      Mun mielestä sun kannattais odottaa vähän aikaa ennen kuin hankit minkään rotuista koiraa, koska ne vaativat aikaa. Collie ei sovi häkkiin, koska se haluaa olla laumansa kanssa eli sinun. Se on iso koira ja turhautuu helposti jos ei saa aktiviteettia. Pitkän karvansa takia sillä on todella kuuma ja jos on vielä pieni ullakko asunto niin se ei ainakaan asiaa helpota.
      Jos isäsi on allerginen niin mikset ota vaikka sellaista hypoallergista koiraa? vai miksikä niitä sanottiin?! ne eivät aiheuta allergisuutta. :)
      collie on silti maailman paras rotu jos minulta kysytään, joten jos sellaisen haluat niin lämpimästi suosittelen, mutta odota että sinulla on ennemmän aikaa viettää koirasi kanssa! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe