Mikä on pääkohde Gardajärvellä?

lomalainen.

Aiomme tehdä junamatkan Milano-Gardajärvi-Venetsia. Missä Gardajärvellä kannattaa jäädä junasta pois? Onko joku Gardajärven kohteista ns. pääkohde? Kannattaako jäädä järven etelä- vai pohjoispuolelle? Missä on hienoimmat maisemat? Onko kokemuksia junamatkasta Milano-Gardajärvi?

6

4222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rampeka

      Tulin juuri Italiasta, mutta olin omalla autolla. Eli Garda järvellä mielestäni ns pääkohde on Malcesine joka sijaitsee järven itäpuolella ja noin 15 km pohjoispäästä. Malcesinesta pääsee vesipussilla sitten järventoiselle puolla Limoneen ja sieltä vaikka Riva del Gardaan. Malcesinessa on myös köysirata ylös vuorelle joka on korkeudeltaan jos en väärin muista niin jotain 1600m. köysiradan henkilölippu maksaa noin 18€ /h. Lähtöasema on linjautoasemalta pohjoiseen noin 200m ja oikeallakatua ylös 200m kyltti "Funia". Suositten kuitenkin jos milanosta tulee niin junalla Veronaan siellä on myös katseltaa paljon ja sitten sieltä bussilla Gardalle kestää noin reilun tunnin. Malcesinessa kannattaa yöpyä ja hotelli maksaa 100€ kahden hengen huone aamiaisella. Hyvä hotelli on taas linjautoasemalta etelän suuntaan noin 200m vasemmalla puolella tunnistaa hyvin koska viereinen hotelli korjauksessa. Hotellissa on iso pihauima-allas koska Garda uimarannat on huonot. Aamiainen on kunnollinen saksalainen aamiainen ei Italiainen.

      • valita

        Malcesinessa on yli 100 hotellia.
        Tsekkaa Tripadvisorin sivulta, - luokituksia siis yhdestä viiteen, on vara valita. Suosittelen seuraavia:

        Castello
        Europa
        Augusta
        Internazionale
        Vega


    • Jos meininki

      on jatkaa Veronaan ja Venetsiaan, niin silloin kannattaa pitää tukikohtana Peschiera del Gardaa ( Gardan eteläpäässä). Juna-asema on aivan kaupungin keskustassa. Kiersimme fillarilla Gardaa viime kesänä: Salou, Riva del Garda, Torbole, Malcesine, Garda, Bardolino ja Peschiera del Garda. Kaikki ko. paikat ovat upeita lomakohteita, mutta junayhteys toimii parhaiten Presciherasta. Kävimme junalla Veronassa ja Venetsiassa. Preschierasta lähtee myös vesibusseja moneen paikkaan. Sirmion on näkemisen arvoinen (turisteja on paljon). Olimme yöpyneenä Sweet Home-nimisessä perhehotellissa. Kävelymatka keskustasta. 80 e kahdenhengen huone sis. aamupalan. Rauhallinen ja mukava paikka.

    • memmuli

      Desenzano etelässä on Gardan isoin kaupunki n. 20-30000 paikallista asukasta.
      Sinne on junayhteys ja asemalta n. kilometri rantaan, mistä liikennöidään ympäri Garda järveä.
      Se on täysin makuasia, missä on Gardan hienoimmat maisemat, kaikkialla on lumoavan kaunista.

    • on mielestäni paras paikka jäädä junasta, jos aikoo Garda-järvelle. Sieltä on bussi ja vene yhteydet kaikkialle Garda-järven ympäristöön. Rautatieasema todellakin keskellä kylää, ja busseja lähtee ihan asemalta. Toki Desenzanokin on jo järven rannalla ja sieltä myös hyvät yhteydet. Hienoimmat maisemat todennäköisesti löytyvät pohjoisempaa, mutta niihin pääsee veneellä. Junamatkailu Italiassa on helppoa, junia kulkee tiheään ja melkeinpä mihin vaan.
      Peschiera del Gardasta juna jatkaa Veronaan, joten se on viimeinen paikka jäädä Garda-järvelle, vaikkakin myös Veronasta pääsee bussilla. Rautatieasema ja bussiasema ovat vierekkäin.

      • Eilen kotiin lomalta

        Olimme viikon lomalla Riva del Gardassa kahden pienen lapsen kanssa. Majoituimme Astoria Park hotelliin, joka oli uusi ja siisti. Uima-allasalue oli hieno, mutta hotellista ei saanut päivällä oikein mitään ruokaa (vain kehnoja leipiä). Matka keskustaan oli melko pitkä, 30 asteen helteessä kaksien rattaiden kanssa. Mutta emme kyllä nähneet yhtään lähempänä keskustaa yhtä tasokasta hotellia uima-altaalla. Ja keskustassa oli ihania ravintoloita, joissa ruoka oli taivaallista. Minusta rannat olivat oikein ihania uimatossujen kanssa, vesi kirkasta ja raikkaan viileää, vuoret korkeita ja kauniita. Lensimme Milanoon ja ajoimme sieltä Rivaan. Ajomatkan aikana näki kuinka Gardan maisemat kaunistuvat koko ajan pohjoiseen mentäessä. Auto oli kätevä myös paikan päällä, teimme lyhyitä päiväretkiä läheisiin kyliin ja uimarannoille. Suosittelen Riva del Gardaa kaikille kauniita maisemia arvostaville. Kävimme kaksi kertaa Malcesinen kylässä, joka oli myös todella kaunis.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe