Tutkintasihteeriksi?

Pauliina77

Olisin kiinnostunut tutkintasihteerin työstä. Mitä kaikkea kuuluu työnkuvaan, minkälainen palkkaus, työtilanne ja minkälainen pohjakoulutus vaaditaan (vai vaaditaanko mitään?). Voiko missään siis opiskella varsinaisesti tutkintasihteeriksi, vai käykö esim. merkonomin tms. koulutus? Voiko töihin päästä ollenkaan ilman varsinaista alan koulutusta?

Tutkintasihteerin työstä jotain tietävät tai kyseiseltä alalta työkokemusta omaavat, olisin kiitollinen vastauksistanne!

9

12057

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Smoosh

      Ei ole tuttu ammattinimike tuo meikäläiselle. Tarkoitatko jotakin poliisilaitokseen liittyvää?

      • Pauliina77

        Tutkintasihteeri työskentelee nimenomaan poliisilaitoksella. Haluaisin tietää enemmän tutkintasihteerin työstä ja järjestetäänkö missään ko. alan koulutusta? En oikein tiedä mistä lähtisin tietoa etsimään, olen koittanut googlettaa, mutta aika heikoin tuloksin.


      • fdhgödfghdföghdfö
        Pauliina77 kirjoitti:

        Tutkintasihteeri työskentelee nimenomaan poliisilaitoksella. Haluaisin tietää enemmän tutkintasihteerin työstä ja järjestetäänkö missään ko. alan koulutusta? En oikein tiedä mistä lähtisin tietoa etsimään, olen koittanut googlettaa, mutta aika heikoin tuloksin.

        ilmoitus tutkintasihteerin paikasta, niin eikö siinä sanota mitä edellytetään? TÄH!

        Eiköhän se ole jotain toimistotyötä, kenties jossain voi olla lab.työtä - heheheheeee. Joo, sinä varmaan oot kattellu tv-dekkareita ja kiinnostais niin toi dekkarin työhön liittyvä ammatti - voi, voi.

        Kysy poliisilaitokselta, kysy puhelinvaihteesta jotain tutkintasihteeriä, varmaan ne ihan mielellään kertoo sulle mitä työ on, ja juoruaa siinä sivussa kaiken muunkin!


    • aivoton minä

      valaiseva työpaikkailmoitus, lue se, ja lue ajatuksella niin ymmärrät monta asiaa:

      Tutkintasihteeri on sijoitettu rikososastoon, mutta tulee toimimaan sekä rikos- että järjestysosaston tutkintasihteeritehtävissä. Tutkintasihteerin pääasiallisen työnkuvan muodostavat tutkintaa avustavat tehtävät, kuten rikosilmoitusten kirjaamiset, Sakari-syötöt, asiakirjojen hankinta ja hallinnointi, pöytäkirjojen kokoaminen ja kopiointi, rekisterisyötöt ja määräaikojen seuranta. Lisäksi tutkintasihteeri suorittaa muita hänelle erikseen määrättyjä tehtäviä.

      Poliisilaitoksen tutkintasihteereiden tehtävien uudelleen järjestäminen on vireillä, joten tehtävät saattavat muuttua edellä kuvatusta.

      Tutkintasihteerin virkaan ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia. Hakijalta edellytetään tehtävään soveltuvaa koulutusta, kuten hallinnollista tai kaupallista ammattikorkeakoulututkintoa. Hakijan eduksi katsotaan kokemus tutkintasihteerin tehtävistä sekä esitutkintaprosessin ja poliisihallinnon atk-sovellusten tuntemus.

      Kielitaidon osalta hakijalta edellytetään suomen kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Tätä parempi sekä muu kielitaito luetaan hakijalle eduksi.

      Hakijalta edellytetään lisäksi hyvää asiakaspalvelutaitoa, pitkäjänteisyyttä, joustavuutta sekä yhteistyökykyä ja -halua.

      Virkasuhteen palkkaus määräytyy poliisin uuden palkkausjärjestelmän mukaan. Peruspalkka on 1556,89 euroa. Kokemus-, olosuhde- ja henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvia palkan osia voidaan maksaa yhteensä enintään 38 prosenttia. Palkkausjärjestelmän siirtymäkauden (2003-2006) ajalta virkaehtosopimuksessa on erityisiä määräyksiä palkkauksen suhteen.


      No, mikäs on koulutusvaatimus, missäs koulutetaan, mitä tekee? Mitäs veikkaat?

      • ap.

        Kylläpä tuli v-mäisiä vastauksia, ei voi muuta sanoa.


      • ei kai?
        ap. kirjoitti:

        Kylläpä tuli v-mäisiä vastauksia, ei voi muuta sanoa.

        että jos hakeutuu ja pääsee miesvaltaiselle alalle ja nimenomaan sellaiseen paikkaan kuin poliisi, niin vittuiluun saa tottua tai sellaiseen käytökseen jonka itse helposti tulkitsee vittuiluksi. Eli?

        Ei sinulle kukaan vittuillut nytkään. Tosiasia on että googlella moni asia selviää, tosin pitää olla kriittinen eikä kaikkea uskoa sokeasti, pitää jättää varaa itselle arvioida asioita, jos pääsee arvioimaan.


    • Tradenomiopiskelija

      Tutkintasihteerinä voi toimia esimerkiksi tradenomi, eli ei muuta kuin ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta :)

      • ite-yrittäjä

        Ihan pakko kommentoida, että paska palkka AMK-pohjaiselle paperinpyörittäjälle. Saan saman työttömyyskorvauksena. Tosi, OLEN hakenut rikospoliisille kansainväliseksi tutkintasihteeriksi, koska olen ollut muutenkin kv-tehtävissä 6 vuotta ja avustanut ulkoministeriötä. Ottivat talon sisältä jonkun.


    • Anonyymi

      😣 Jos minua Ei Ois jatkuvasti ( koko elämäni) kiusattu ja isä ollut julma oisin ollut Rikosetsivä,😥😪 mutta en ole läheskään ole sillä mitä OIKEESTI OLEN HALUNNUT (elämäni on ollut yhtä helvettiä ja joutunut saa.. Hyssyttään noo mää nyt kävin kokiksi en koskaan päässy alalle töihin samoin merkonomiksi!) siis oon niin kun päähän potkittu! Nyt olen avautunut tässä kommentissa tuo Ois Minun lähempänä minun UNELMA- AMMATTIA MINÄ Hakisin sinne.😧 ei tartte säälitellä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe