sylissä istuttaminen

reilu 3kk

meillä vähän reilu 3kk vauva kampeaa väkisin itseään istuma-asentoon sylissä. Missä iässä sylissä saa istuttaa tai olette vauvoja sylissä istuttaneet?

En ole tohtinut istuttaa vielä, joten vauvaa on lähes mahdotonta enää pitää sylissä tietyissä asennoissa, kuten ihan perinteisessä syliasennossa.

7

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...............

      Jos lapsi itse kampeaa ylös eli osoittaa jo jonkinlaisia valmiuksia, niin voit antaa lapsen vaikka nojata selkä sinun vatsaasi vasten. Voit huoleti pitää istuvammassa asennossa sylissä kunhan vauvan paino ei jää tämän lantion varaan kokonaan. Makuulleen ei tarvitse pakottaa, kun lapsi ei kerran halua. Meillä kans todella pienestä lähtien kampesi koko ajan ylös eikä tykännyt maata paikallaan.

    • poika nyt 1v2kk

      Meillä jäntevä pojankoltiaisemme alkoi kaksikuisena pyrkiä istuvampaan asentoon sylissä, annoin hänen sitten köllötellä selkä tuettuna vatsaani puoli-istuvassa asennossa. Istumaan itse hän ei silti oppinut mitenkään keskimääräistä aikaisemmin (7kk).

      • ympärillä

        tapahtuu...noi on hyviä konsteja ja toimii, anna katsella...sitteri on kans hyvä.


      • 3kuinen
        ympärillä kirjoitti:

        tapahtuu...noi on hyviä konsteja ja toimii, anna katsella...sitteri on kans hyvä.

        oletteko pitäneet sitteriä puoli-istuvassa asennossa 3kuisilla? Voiko siitä olla jotain haittaa... Makuuasennosta ei kyllä paljon ympärille näe.


      • Henni78
        3kuinen kirjoitti:

        oletteko pitäneet sitteriä puoli-istuvassa asennossa 3kuisilla? Voiko siitä olla jotain haittaa... Makuuasennosta ei kyllä paljon ympärille näe.

        Ei meillä koskaan vauva ollut sitterissä makuuasennossa. Hieman kohotettuna oli selkänoja alusta asti, ja mitä vanhemmaksi tuli, niin nostettiin hieman lisää. Selkänojan ei tarvitse olla kovinkaan koholla...ei esimerkiksi yhtä jyrkässä kulmassa kuin auton turvakaukalossa, mutta kyllä kolmikuisen selkä normaalisti kohotetunkin asennon kestää. Pääasia, ettei kokonaan ole paino lantion varassa.


    • ---

      Ei minun vauva siedä lainkaan olla makuuasennossa sylissä paitsi jos syö tai on kovin väsynyt. Mieluummin on olkapäällä tai vatsallaan tai tuettuna istuma-asennossa vaikka onkin pieni. Mutta enhän minä voi makuuasentoon pakottaa...siitä tulee vain huutoa ja pahaa oloa. Edellisen lapseni kanssa oli samoin, kyllä minä häntä kainaloista tuettuna istuma-asennossa pidin myös. Tykkää myös "körötellä" sylissä ja silloin myös tuettuna istuma-asennossa. En ole ikinä ajatellutkaan että pitäisi makuuttaa sylissä vastoin tahtoa. Eikä neuvolassa minua istuma-asennossa kielletty pitämästä. Totta kai vauvaa tulee tukea kun selkä ei vielä kanna ja vauva menee kasaan, ellei häntä tue. Mutta ihan hyvin istuu kun selän tukee kainaloista ja vauva itse kannattaa niskan. Ei isommalle tytölle ainakaan tullut mitään selkäongelmia tms. Lieneekö väärin tai ei niin en minä ainakaan rupea vauvan kanssa tappelemaan ja häntä makuuasentoon pakottamaan.

    • Anonyymi

      Mä pidinkin stripparia sylissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe