Terrierin luonne

kiinnostunut terrieristä

Olen kuullut että terrierit ovat kovapäisiä ja vilkkaita rotuja ja siksi kyselisin miten hyvin tämä pitää paikkansa? Olen etenkin kiinnostunut Parsonrusselista tai Jackrusselista, mutta terrierit yleensäkin kiinnostaa. Ovatko suht helppoja koulutettavia ja miten "kova" niiden kanssa tulisi olla? Epäilen etten pysty hallitsemaan terrieriä koska kokemusta koirista ei ole paljoa, vaan ainoastaan omasta seropista joka on vajaa 1,5 v ja melko itsepäinen (ei miellyttämishaluinen). Mikä terrieri olisi luonteltaan pehmein?

11

5929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jalostettu

      sinnikkäiksi luolakoiriksi ja silloin ne tarvitsee omaaloitteisuutta ja sitkeyttä sekä rohkeutta ja peräänantamattomuutta.

      Miten kouluttaa terrieri niin ei missään nimessä kovuudella vaan sinnikkyydellä ja kärsivällisyydellä..sen mitä haluaa terrierin tekevän sen vaatii aina ja mitä ei niin kieltää aina. Hyvänä puolena terrierin koulutuksessa on että terrierit on varsinkin kettuterrieri erittäin osallistuva ja utelias rotu joka on helppo motivoida. Miinuspuoli on että kyllästyy jatkuvaan saman toistoon eli mielenkiintoa on pidettävä yllä. :)
      Terrierit ei ole niin vaikeita kouluttaa kuin kuvitellaan. Mutta terrieriä ei pidä myöskään aliarvioida siten että antaa sen johtaa laumaa sillä dominanssia löytyy ja vahvaa työkoiraa. joten terrieri tarvii haasteita ja kunnon johtajuutta.

    • Hukka-Musti

      Minusta walesinterrieri ainakin vaikuttaa yhdeltä sosiaalisimmista terriereistä. Se ei ainakaan ole yhtä riidanhaluinen ja itsepäinen kuin useimmat terrierit, eikä kovin herkkähaukkuinen. Sen voisi sanoa olevan jopa helposti motivoitava ja koulutettava.

      Saman käsityksen olen saanut ceskyterrieristä, borderterrieristä, vehnäterrieristä ja bedlingtoninterrieristä. En epäröisi suositella näitä aloittelijoidenkaan roduiksi.

      • Hukka-Musti

        ...kaikki terrierit kumminkin tarvitsevat runsaasti liikuntaa ja aktivointia, kaikista pienimmätkin. Riiviömäinen käytös on usein turhautuneisuuden purkua.


    • bedlingttotoniindeetr

      no tämä rotu on upea! Kiltti, säyseä. Meillä on viisivuotias uros bedari, ja hankimme äskettäin pari kuukautta sitten sille kaveriksi bedari tytön. Tyttö on oppinut nyt kökötä, tassu, istu ja läppää händii. Poika osaa myös kaikki nämä ja maahan käskyn, molemmat osaa odota käskyn, tänne ja sellaisia peruskäskyjä, eli hurjan älykkäitä ovat. Kannattaa opettaa paljon temppuja niille. Poika käy näyttelyissä, ja pieni aloittaa koirakoulun, näyttelyn ja agilityn. Toki bedlingtoninterrieri sopii kotikoiraksikin. Hienosti pieni nukkuu, tänään nukkui puolikymmeneen, eikä pissannut tai kakannut huoneeseen. Sinun täytyy myös tietää kestäisikö iso koirasi pennun, sillä usein mustasukkaisuus voi käydä kohtalokkaaksi.

    • pelander

      moi meillä on 3 kettuterriä 1uros 2 narttuaja myös venäjänajokoira ja mäyräkoira
      kettuterrieri on kyllä itsepäinenrakastaa ihmisiä.on harvoi vihainen ihmiselle.
      meidän kaikki koira tulee toimeen toistenkoirien kanssa ja myös keskenään.minusta se johtuu .että koirankanssa puhastelaan, itse käydään näytelyssä ,vesiriistakokeista.luolakokessa.ja jälkikokeessa ja tyttö käy junhandelissa.
      kettuterrieri kun kiihtyy.keino saa olla mikä hyvänsä ,kunhan koira lopetaa.
      meidän kaikkia koiria voi pitää irti.ei ole ollut ongelmaa t maarit

    • nano nano

      Kun me mietimme terrierin ottamista, olimme jo varanneet jack russelin, mutta "onneksi" ei syntynyt poikia, joten mietimme uudelleen valintaa, mieheni oli nähnyt useamman kerran näyttelyissä näitä sk kettuterriereitä, ja ihastunut tähän pieneen, mutta ylvääseen ulkonäköön, mietimme luonnetta ja otimme selvää enemmän tästä rodusta, päädyimme rotuun ja päivääkään emme ole katuneet, tämä rotu, ainaski meidän koira, on mitä ihanin, upein koira, tulee mainiosti toimeen lasten kanssa ja muutenkiin "helposti" koulutettava, no olemme jo miettineet "tyttö" kaverin ottamista ja kun tarpeeksi on ikää pojallamme, otamme sellaisen. Eli tutustuhan tämän rotuun myös, voin taata että ihastut.

      • hjfjj

        on nyt 6kk sk kettaripoika ja voin kyllä sanoa, että kertaakaan en oo katunut pojan ottamistaf


    • Parssonisti

      Meillä on 3,5 kk ikäinen parson-poika. Vitsi miten ihana pieni viikari. Muita koiria on, mutta paimensukuisia. Nyt halusin terrierin. Kerron vähän eroa, mitä meidän paimenkoirien ja terrierin välillä on tullut tähän mennessä. Tietysti molemmissa roduissa on pers.eroja, mutta meidän koirien perusteella.


      Ero paimenkoiraan on näkynyt heti. Terrieri-viikari on avoimempi kuin paimenkoirat. Meidän paimenkoirat ovat olleet huomattavasti enemmän kiinni meissä, terrieri sen sijaan voi juosta vieraan ihmisen perään moikkaamaan häntä viuhuen. Paimenkoirat ovat tehneet huomattavasti tiukemman eron oman perheen ja vieraiden ihmisten kanssa. Paimenkoirille vieras on vieras, ilmaa, täysiä nollia. Terrieri on taas kiinnostuneempi vieraista ihmisistä.

      Taistelutahtoa terrieriltä löytyy taas enemmän kuin paimenkoiralta. Kun terrieri haluaa jotakin, ottaa sen, periksi ei anna. Paimenkoira taas mieluummin väistää. Terrieri on muuten yleisesti ottaen psyykkeeltään kestävämpi kuin meidän paimenkoirat. Paimenkoirat ovat herkempiä reagoimaan miltei joka asiaan; ääniin, ihmisten mielialoihin ja käytökseen, huomioimiseen jne.

      Koulutettavuuden eroja en vielä osaa sanoa, mutta terrieri näyttäisi käyttävän malli-oppimista näkyvämmin hyödykseen kuin paimenkoira. Terrieri on myös uteliaampi ympäristössään tapahtuvien asioiden suhteen kuin paimenkoira. Paimenkoira odottaa meidän reagointia, terrieri taas toimii yksinkin.

      Mutta, aivan ihana pörröpää se on.

      • Wastings

        Entäs AHT:t (=American Hairless Terrier = Amerikankarvatonterrieri)? Mitäs sanottavaa niiden luonteesta?


      • mipa1
        Wastings kirjoitti:

        Entäs AHT:t (=American Hairless Terrier = Amerikankarvatonterrieri)? Mitäs sanottavaa niiden luonteesta?

        AHT:ista löytyy tietoa täältä: http://www.sakate.net/

        Itselläni on neljä AHT:tä ja olen aivan myyty tähän rotuun ensimmäiseni myötä. Juuri sen sosiaalisuuden,uteliaisuuden ja helposti koulutettavuuden takia. Helposti koulutettavan siitä tekee sen että on persoja ruualle sekä uteliaita ja leikkisiä. Eri luonteisiakin löytyy ja tasoja herkästi haukkumiseenkin. Ovat myös mukavuudenhaluisia varmaan karvattomuutensa vuoksi. Hakeutuu ihmisen kainaloon hellittäväksi. Myös harrastuksien kirjo on moninainen: Agility, viehejuoksu, toko, jäljestys yms. AHT on nopea ja ketterä koira.
        Omat kotisivuni on : www.midelis.fi


    • Terrier Fan

      Voi kuule, meillä jackrusselinterrieri (6v), on eka koiramme. On ollut todella helppo kouluttaa, mitään ei ole rikkonut eikä purrut (no paitsi leluja yms.). On sellainen maailman suloisin hienohelma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe