Kestoilu

ajatuksissa..

Hei!

kiinnostus kestoiluun on herännyt tässä odotuksen loppupuolella..

"Ongelmaksi" kuitenkin koen valtavan runsauden määrän.. Tuotteita kun on miljoona erilaista.. Miten tietää mitä kannattaa hankkia..? Mahdollisimman halvalla olisi kiva päästä alkuun, ettei tule sitten tilannetta, että joku kalliimpi merkki ei käykkään tai ole hyvä ymv. Käytettynä tietysti voisi yrittää etsiä.. Huuto.net:ssä ei ainakaan tällä hetkellä ollut kovin laajaa valikoimaa..

Muutama kysymys on herännyt eriyisesti mieleen.. Olin ajatellut kokeilla ihan vanhan ajan konstia elikkäs harsoilla. Miten järkevintä? Tarvitseeko tai kannattaako harson kanssa käyttää esim. jotain lisäimua ja mikä olisi paras kuori harson kanssa käyttää. Varmasti joitakin sisävaippoja hyvä olla myös ajatellen esim. pidempiä käyttöaikoja kuten unilla.. Kuivuvat vaan kauemmin niin ajtellin niiden olevan epäkäytännöllisempiä..

Myös muita käytännön vinkkejä otan mielelläni vastaan..

Kiitos kaikille jotka jaksavat vastata ja auttaa =))
Hyvää kesää!!

8

606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhuujv

      Minäkin olen uutena aloittamassa kestoilun muutaman viikon päästä kunhan tuo esikoinen syntyy. Harsoilla meinaan aloittaa ja niitä on nyt n. 20 kpl ja varmaan vielä jokusen hankin koska niitä menee muuhunkin käyttöön. Niiden lisäksi tuttava ompeli minulle kierrätyskankaista äitiyspakkauksen kestovaippojen mallisia vaippoja jokusen lisää. Muutaman vaippakuoren olen ostanut netistä käytettynä ja itse olen kutonut villavaippahousuja, koska niiden sanottiin toimivan parhaiten ainakin ihan pienellä vauvalla. Harsothan toimivat myös lisäimuina, mutta lisäksi olen vanhoista pyyhkeistä tehnyt lisää imuja.

      Uskon, että käytännön myötä löytyy itselle ja omalle lapselle sopivat vaipat. Tietääkseni jostain netistä voi myös vuokrata "kokeilupaketteja" jossa on eri merkkisiä vaippoja kokeilua varten. Saatan sellaisen hankkia itsekin jossain vaiheessa myöhemmin, ellei suosikkia löydy sitä ennen. Nyt ostan jos löytyy kaunis&edullinen vaippa, ihan kokeilua varten.

      Käytännön vinkkinä vielä sellainen että kestovaipat toimivat paremmin käytettynä tai kierrätysmateriaalista tehtynä kuin uutena. Imukyky paranee nimittäin pesujen myötä. Harsoja olen siis pessyt nyt odotusaikana vähän joka koneellisessa.

    • hurahtanut myös

      vaikka joku tarroilla solmittava kuori

      • 1975-1978

        laskettiin että kesto vaipoilla säästää lapsen vaippaikänä pesukoneen hinnan ja siinä oli laskettu pesupulverit mukaan ja sähkö...

        Miniä puheli esikoisen aikaan alkavansa käyttää kestoja ompelin hänelle 40 sideharsoa niitä ei käytetty.
        Nyt uusi vauva ja hankin kolmet kuoret å) 16 € ja ompelin 20 vaippaa osti yhden erikoisvaipan..
        Sai kiitoksen poikani kautta "Meille ei semmoisia raahata."

        Miniä haaveilee 2v äitiyslomasta, jos talous kestää...

        Taloudellisesti ja myös luonnon takia en ymmärrä ettei voi enää harkita edes kesto vaippoja...
        MUTTA hoitaa niin kuin haluaa en puutu, pien eläkeläisenä en myöskään tue rahallisesti, kestovaippoja olisin voinut hankkia lisää..
        Asun yksin eli vastaa kokonaan 100 % taloudestani, kahden talous pyörii 1,5 kertaisena (jos lukija ymmärtää tuon sisällön) en todellakaan pihistele enempää.

        Kumma kyllä, mummu saa asumiskulujen jälkeen käteen jäävän 580 € syötyä ja hummattua. Avasin lapsille tilit ja sinne tungen kaiken mikä jää "yli" tilejä ei voi käyttää ennen kuin omistaja on täysi-ikäinen.


    • äity

      aluksi ihan hyvin. Valkaisemattomat harsot ovat imevämpiä, mutta ÄP-harsotkin ovat aivan käyttökelpoisia. Niihin voi laittaa lisäimua vauvan kasvaessa. Lisäimuiksi kelpaa hyvin kierrätysmateriaaleista tehdyt (esim. pyyhkeistä ja flanellivaatteista).
      harson voi kiinnittää nappinipalla (näpsy).
      Oletko löytänyt ohjeita erilaisiin harsotaitteluihin? Jos et, voin etsiä linkkejä sinulle.
      Äpn kuori (Imse Vimse soft) on hyvä vastasyntyneelle. Niitä kannattaa haalia tuttavilta, jotka eivät aio kestoilla. Myös villahousut on käteviä kuoriksi.
      Meillä on harsojen lisäksi myös Nalle Nöttösiä. Ne on sisävaippoja.

    • mutta muutakin

      Harsot on vastasyntyneelle sikäli hyviä, että ovat edullisia ja niille on yleensä aina sitten myöhemminkin käyttöä vähintään varavaippoina tai imuina taskuvaipoissa tms. Vastasyntyneelle kun ei kannata kalliita pikkuvaippoja ostaa isoa kasaa, ne jäävät pieniksi muutamassa viikossa.

      Harsojen käyttö ei kuitenkaan ole sitä helpointa kestotusta, vähän isommalle, jo liikkuvalle lapselle on aika homma viritellä harsoa päälle, eikä imukyky niissä riitä kovin pitkään.

      Suosittelisinkin harsojen lisäksi hankkimaan muutaman nykyaikaisemman keston, ihan siksikin että saa käsityksen siitä millaisia eri systeemit ovat. Ettei sitten tule heitettyä hanskoja naulaan jos harsot tuntuvat hankalilta, helpompiakin systeemejä kun on. Uskaltaisin suositella Bumgenius-merkkistä koko vaippaiän taskuvaippaa, ne ovat yleensä sopineet kaikille.

    • marilla

      Hei!

      Itse voin suositella Niikki AIO vaippoja, ovat ainakin meillä toimineet loistavasti!

    • tirppis-

      Itse suosittelen lämpimästi aloittaa todellakin ihan noilla harsoilla. Olen nuorimman lapsen (nyt 2 v) kanssa käyttänyt harsoja 3 viikkosesta lähtien, ja yhä ovat jokapäiväisessä käytössä. Nyt vain pelkkinä imuina taskuvaipoissa sekä sisätäyttövaipoissa. Niiden hankinta ei mene varmasti hukkaan ja siinä kun aluksi vastasyntyneen harsottaa kerkiää perehtyä rauhassa kestoiluun enemmänkin. Yksi asia kerrallaan sitten siinä ohessa lisää :) MIkäli harsot ostaa uutena niin kannattaa ennen vauvan syntymää pestä ne muun pyykin seassa vaikka 10 kertaa, että ovat imussa kun tositoimiin pääsevät. Ja ne äitiyspakkauksen harsot toimivat meillä siinä missä muutkin. Harsoja kannattaa olla joku 20 ja kuori vaihtoehtoja 3-4.. ja suosittelen että ainakin yhdet olisivat villaiset, sillä itse olin todella ennakkoluuloinen varsinkin kun kesävauva oli kyseessä, mutta ne pelastivat meidän kestoilun aivan täysin. pois en vaihtaisi vaikka nyt on tullut kaikki muutkin vaihtoehdot rinnalle :))
      voimia vauvan kanssa ja kestoilun maailmaan.. kannattaa mennä kurkkaan kestovaippainfo.fi sieltä löytyy vastaukset aivan kaikkeen :)

      • mummukka 111

        Olen mummo ja olen tyttäreni pojalle ommellut vaippoja ihan kierätyskeskuksen kankaista.
        Jos vaippa kankaat luetellaan niin, että aloitetaan 1) uloimastakankaasta (vaipan päällykangas) , niin olen käyttänyt vanhoja t-paitoja, trikoota paras. 2) Flaneli tai troteekangas (vanhat mummo yöpaidat ja trotee pyyhkeet, ei paksuja) Väliin olen ommellut kiinteästi imuja esim flaneli tai troteeta. Lisä imun olen myös ommellut takaa kiinni vaippaan, väliin voi sitten käyttää niitä lisä,lisä imuja. Tarrat ovat parhaita vaipan kiinnitykseen. Tarrat ja kuminauhan olen tilannut kangastukusta. Kuorena on ollut itse kutomani villahousut 2 kpl (huopanenlangasta tulee hyvät villahousut)

        Ohjeita löytyy netistä.

        http://www.kestovaippainfo.fi/kestovaipat/

        http://www.kestovaippainfo.fi/tsi/vaipat/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe