Ei pelkkää laulajaa, joka ei kykene

kirjoittamaan

musiikkia voi verrata luontevasti muilta osin yhtä lahjakkaaseen muusikkoon, joka vieläpä kirjoitti monet omat klassikkonsa itse ja toimi paikoin omana tuottajanaan.

Ikävä todeta, mutta Michael Jackson oli jo lapsena miltei yhtä hyvä laulaja kuin Elvis. Kuunnelkaa Jackson 5 -yhtyeen levytyksiä, joissa Michael lauloi 11-vuotiaasta saakka. Ennen kuuluisaa albumia Off the Wallia (jonka kansainvälisesti suurin hitti, Don't Stop 'til You Get Enough oli Jacksonin omasta kynästä), Michael oli artistina kuin Frank Sinatra tai Elvis Presley. Hän esitti ihaillusti muiden kirjoittamia hyviä lauluja. Sitten JOTAIN TAPAHTUI: Off the Wallilla ja Thrillerilla hän myös kirjoitti monet niistä kappaleista. Billie Jean ja Beat It, kaksi Michaelin tunnetuinta kappaletta, olivat samalla hänen ikiomia tekeleitään, kuten myös We Are the World ja aika moni muu - poikkeuksina lähinnä Rock with You ja Thriller (kirjoittaja: Rod Temperton).

Siis suurin piirtein samassa iässä kun Elvis oli supertähti ja rakastettu laulajatulkki, oli Jackson sitä mutta myös vakavasti otettava ja arvostettu lauluntekijä. Ammattimaista soittajaa hänestä ei sentään ikinä tullut, kuten Stevie Wonder ja Prince olivat kaiken muun osaamisen lisäksi.

Harmi vaan, että kumpikin "kaikkien aikojen suurimmista" viihdyttäjistä kuihtuivat aika nopeasti sen jälkeen kun huippu oli saavutettu. Kuuluisuus vei voimat, rohkenen väittää. Vain ja pelkästään fanit ja muut diggarit pitävät Elviksen suuruuden rajallisten vuosien jälkeistä uraa häkellyttävänä. Vastaavasti vain Michaelin ihailijat mieltävät Badin jälkeisen uran vuosien 1979-1987 veroiseksi ajanjaksoksi.

Kun glooria loppuu, se loppuu. Useilla suurilla klassisilla säveltäjillä se loppui vasta kuollessa.

4

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minnii-hiiri

      voi voi mitä tekstiä---

      mistä me tiedetään kirjoittiko tai sävelsikö se mikki itse mitään
      taisi joku muu tehdä sille ne biisit ja sai teko-palkkion niistä.

      elvis taas varmaan teki useitakin kipaleita mutta
      antoi hyvätahtoisuuttaan esim vaikkapa red westille tekijänoikeudet.

      en ymmärrä miksi elvis keskustelupalstalla
      puhutaan michael jaksonista , ei kuulu tänne-

      sille VOI olla oma palsta-tuskin !

      • dirty diana

        Molemmat olivat aikansa suuria tähtiä,varmasti MJ muistetaan kauan kuolemansa jälkeen ja thiller soi ratiossa viikottain.
        Totuus on kumminkin se ettei raha ja maine takaa hyvää ja tasapainoista elämää,kun saat paljon menetät taas toisaalta jotain.
        Luulenpa ettei monikaan kestäisi selväjärkisenä sellaisessa mylläkässä jossa raha näyttelee suuret roolit,on helpompi paeta ,kun olla,vaikka pilleri purkkiin.

        En usko MJ koskaan pääsevän Ep:n vertaiseen suosioon,Ep oli aikansa suurin kassamagneetti ja suuri persoona.
        Jos haluaa kokea edes hetken Ep:n karisman läsnäoloa kannattaa katsoa pieni presssi pätkä 70-luvulta jossa Ep vastailee kysymyksiin vaalean sininen puku päällä ja intoutuu vielä pilke silmäkulmassa esittämään vaatimatonta nousten seisomaan ja näyttäen timantein koristeltua vyötään.
        Väitetään Ep:n olleen hieman huuruissa kyseisessä pätkässä,mutta hänen säteilevän karisman voi jokainen tuntea vahvana jopa tv:n välityksellä.
        EP oli suurin,mahtavin ja kaikkein myyvin,ja on sitä tänä päivänäkin .

        Jos tätä lukee jokunen pulisonki paavokin,kysyisin seuraavaa ,onko kiertävä huhu totta että jorkka käkriäinen olisi Freddie Falcon uran jälkeen ollut kiinnitettynä Las Vegasiin ,esiintynyt siis isoille yleisöille vetäen elvis kamaa?
        Onhan Jomalla taitoa vaikka mihin,pidän häntä suomen parhaana elvis tulkitsijana ja saattaisipa siinä valossa tuo huhu olla tottakin?
        Big hunk love vaan kaikille.


      • Mr Goldman

        Eivät nuokaan loputtomiin jaksa yrittää noita surkeita provojaan. Jauhakoot kävelevästä muumiosta omalla palstallaan.


      • Elvikseen nähden
        Mr Goldman kirjoitti:

        Eivät nuokaan loputtomiin jaksa yrittää noita surkeita provojaan. Jauhakoot kävelevästä muumiosta omalla palstallaan.

        Michael Jackson kirjoitti kappaleitansa (tunnetuimpia ja vähemmän tunnettuja) itse, toisin kuin Elvis. Ja Elvis muka antoi hyvää hyvyyttään muille tekijäoikeudet? Jos Elvis olisi kyennyt säveltämään edes YHDEN levytystasoisen kappaleen, olisi hän varmasti halunnut siitä singlen. Mutta kun taidot eivät riittäneet. Hän ei kirjoittanut lauluja.

        Michael Jackson on suositumpi kuin Elvis, rikkonut Elviksen ennätyksiä ajat sitten ennen kuin kuolikaan, ja uran jälkeinen kausihan on kymmeniä vuosia lyhyempi. Elvis on todellakin myynyt enemmän kuolemansa jälkeen kuin urallaan, kuten monet muutkin tähdet. Jacksonilla se on nyt edessä.

        Kyse ei ole skeidasta, vaan ikävistä faktoista. Olette niin sivistymättömän ja konservatiivisen oloisia, että haluan auttaa teitä elämässä. ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe