Kaupunginosat

arrondissements

Olen yrittänyt päästä perille Pariisin kaupunginosista ja lähiöstä, enkä googlettamalla ole päässyt kovin pitkälle. Maantieteellisesti siis kaikki tiedän, mutta kaipaisin tietoa kaupunginosien ilmapiiristä ja muusta sellaisesta. Missä on kovin meno päällä? Missä upeimmat maisemat, nähtävyyksiä, hyviä ravintoloita ja kauppoja ym. Jos täältä löytyy joku joka on käynyt Pariisissa ja haluaa ja- kaa kokemuksiaan, niin vastauksia vaan tulemaan. :) (voi tänne laittaa ihan yleistäkin noista kaupunginosista ja lähiöistä ym. vaikka ei olisi käynytkään. kaikki tieto kelpaa)

9

2600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedon haussa

      http://en.wikipedia.org/wiki/Arrondissements_of_Paris

      Aika moni noista kaupunginosista on varsin turhia vierailupaikkoja. Pariisin keskusta on melko turvallinen paikka, mutta samaa ei voi samoa kaikista lähiöistä. Nyt Ranskan kansallispäivänä poltettiin 317 autoa lähiöissä, 13 poliisia loukkaantui ja 240 ihmistä pidätettiin... Toki tuo on normaalista poikkeavaa hulabaloota, mutta aika rajuja on otteet normaalistikin.

    • minun mieleeni

      Itse olen matkoilla viihtynyt 15. kaupunginosassa - en ole yöbailaaja. Alue on rauhallinen ja täynnä kivoja pieniä liikkeitä sekä laadukkaita ruokakauppoja. Kävely keskustaan ei vie liiaksi aikaa ja metrolla pääsee myös nopeasti. Alue on perusranskalaista mielestäni ylemmän keskiluokan aluetta. Liikkuminen on tosi turvallista ja toisaalta alueella ei näkee muutakin kuin turisteja.

      Viime matkojeni aikana lähiöissä on ollut levottomuuksia ja jo reuna-alueilla on saanut sellaisia katseita, että olemme katsoneet parhaaksi pysyä poissa.

    • hmmm...

      on valtavan iso kaupunki. Kukapa pariisilainenkaan olisi käynyt kaikissa kaupunginosiaa, ei kukaan. Pariisissa asuu noin 11 miljoonaa ihmistä ja vuosittain käy noin 30 miljoonaa turistia Pariisissa. Pita-alaakin on 86,9 neliökilometriä.

      Pariisissa asuu ihmiset tiheässä, tiheämmässä kuin monissa muissa suurkaupungeissa. Keskutassa on enimmäkseen liikkeitä ja virastoja joten keskikaupungilla on rauhallista iltaisin ja öisin.
      Pariisin urbanisoitu alue, Aire urbaine de Paris, siältää 1584 kuntaa.

      Luonnollisestikkin noin isoon kaupunkiin mahtuu kaikkea.

      • a$ukki

        Painvastoin, Pariisin keskustassa asuu monista muista suurkaupungeista poiketen paljon ihmisia, ja suuret virastot on sijoittuneet laitamille tai taysin kaupungin rajojen ulkopuolelle. Keskustassa on aina vilkasta ja paljon ihmisia liikkeella. Ja mina ainakin olen kaynyt kaikissa 20 kaupunginosassa, eihan tuo ole nyt homma eika mikaan. Useissa laitaman kaupunginosissa tosin tulee kaytya harvemmin. Pariisissa ei muuten asu 11 miljoonaa ihmista, vaan noin 2 miljoonaa asukasta. Jos sit lasketaan esikaupungit mukaan (jotka on Pariisin muurien ulkopuolella ja ulottuu useiden kymmenien km paahan), saadaan koko seudun asukasluvuksi 11 miljoonaa.


      • asioita

        Kait nyt lähes kaikki pariisilaiset ovat käyneet kaikissa arrondissmenteissa. o_O Ei se nyt noin paljoa vaadi. Lähiöt ehkä sitten erikseen. Tässä oli nimenomaan käsittääkseni kyse PARIISISTA, eli postinumero 75xxx, ei niistä ympäröivistä lähiökunnista...


    • Pariisin matkaaja
      • terkkuja 20.:stä

        Juu, ja tuo tosiaankin tapahtui lähiön puolella, ei 20. kaupunginosassa...

        20. etuja on, ettei kahvi maksa 5 euroa kulman kuppilassa ja täällä tapaa normaaleja pariisilaisia, ei jenkkituristeja (paitsi Jim Morrisonin haudalla Père Lachaisesissa..)


    • näkökulmasta

      eroja näytti olevan. Hotelli oli 6. kaupunginosassa ja tykkäsin tosi paljon, siellä kun oli paikallisia ihmisiä niin paljon. Olli tosi mukavaa porukkaa, kohteliaita ja ystävällisiä, tais kyllä omakin kohteliaisuus vaikuttaa asiaan..niin se metsä vastaa kuin sinne huutaa..
      Meiningit jossain turistirysissä ( Champs Elysee, Tour Eiffel, jne.) olikin sitten jotain ihan muuta, en viihtynyt, äkkiä vaan pakolliset valokuvat ja samantien pois. Täytyy käydä Pariisissa uudestaan, jotta pääsee tutustuman laajemmin upeaan kaupunkiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe