Kannattaa

lukea

6

836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivustaseuraaja

      Olisin jättänyt kommenttia Lauerman kirjoitukseen, muttei se ole mahdollista ko. foorumissa. Luin läpi Lauerman parjaaman Veiströmin alkuperäisen kirjoituksen, joka löytyy Veiströmin kotisivuilta.

      Jokainen tekee toki itse päätelmänsä, mutta rehellisyyden nimissä tässä lainattuna (http://www.veistrom.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=82) Veiströmin kirjoitus. Olen ilmoittanut kirjoittajalle tekstin lainaamisesta.


      Hypnoosin käytön rajoittamiselle ei tosiassiallisia perusteita
      (vihreille edustajille sekä ministeri Cronbergille lähetty kannanotto)

      Hyvä vihreä edustaja,
      otan Teihin yhteyttä liittyen niin sanottuun puoskarilakiin (ministeri Risikko). Olen helsinkiläinen liikkeenharjoittaja ja vihreiden jäsen.

      Omistamani yhtiön ISV Rentoutumisentaito –toimiala tuottaa hypnoosi- ja rentoutumispalveluita. Olen huolestuneena seurannut keskustelua liittyen puoskarilain yhteydessä suunniteltuun hypnoosin käytön rajoittamiseen vain terveydenhuollon koulutuksen suorittaneille. Ajatus on periaatteessa hyvä, muttei mahdollinen tai reilu todella montaa suomalaista toimijaa kohtaan.

      Pitäydyn yhteydenotossani ottamaan kantaa mahdolliseen lakiehdotukseen vain hypnoosin osalta, sillä se on erityisosaamisalueeni. Pahoittelen mahdollisia termistön, yms. virheitä, joita saattaa esiintyä asiaan liittyen.

      Luin tänään 14.4.2009 yle.fi –Internet-uutisista lakia pohtineen työryhmänjättäneen Risikolle ehdotuksen vaihtoehtohoitojen rajoittamisesta lainsäädännöllä. Kohteliaimmin pyydän vihreiltä edustajilta tukea meille ammattitaitoisille ja korkeatasoista palvelua tuottaville toimijoille, joilta puuttuu työryhmän jättämän ehdotuksen vaatima koululääketieteellinen muodollinen pätevyys.

      Omalta taustaltani olen 28-vuotias helsinkiläinen liikkeenharjoittaja. Omistamani yhtiö tuottaa yhtenä palveluna hypnoosi- ja rentoutumistuotteita, kuten valmistaa ja myy rentoutumis- sekä hypnoosiäänitteitä, kirjallisuutta sekä muita ammattilaistuotteita.

      Valmistuin vuonna 2000 Suomen Hypnoosiyhdistys ry:n koulutuksesta Rentoutusopastajaksi ja jatkoin opintoja hypnoositekniikoilla. Keskeytin hypnoosiopintoni aloittaakseni välissä sairaanhoitajaopinnot. Näitä ei varsinaisesti velvoitettu, mutta katsoin saavani niistä ammatissa tarvittavaa osaamista. En ole kuitenkaan valmistunut sairaanhoitajaksi katsottuani jo aikaisemmin saaneeni opinnoista ammattitaitoiseen hypnoosi- ja rentoutumisterapiaan tarvittavan osaamisen.

      Olen antanut hypnoosi- ja rentoutumishoitoja vuodesta 2000, tuottanut yhden kaupallisen rentoutumisäänitteen sekä ohjannut niin vertaistuki- kuin kasvuryhmiä eri puolella Suomea. Nyt yhtäkkiä olen epätietoinen siitä, onko minulla tulevaisuudessa enää oikeutta toimia ammatissa, jota olen miltei kymmenen vuotta virheettä tehnyt. Lisäksi on vaarassa, että omistamani yhtiö ei tulevaisuudessa saa enää tuottaa palveluita, jotka ovat tällä hetkellä sen päätulonlähteitä.

      Olin alkuvuodesta yhteydessä vaihtoehtohoitoja pohtineeseen Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmään. Esitin heille toiveen järjestää yhtiöni kautta yleisötilaisuuden, jossa vaihtoehtoterapioita antavilla olisi mahdollisuus saada tietoa siitä, mitä heidän osaltaan ollaan suunnittelemassa. Yhteydenottoni ei johtanut mihinkään. Julkisuudessa käyty keskustelu on ollut hyvin ristiriitaista, eikä sen perusteella ole mahdollista todeta mitään siitä, mitä esimerkiksi nyt ministeri Risikolle annettu ehdotus käytännössä tarkoittaa.

      Vaihtoehtohoitoja pohtinut työryhmä nostaa yle.fi- verkkopalvelun mukaan esityksessään erityisesti esille hypnoosin terapiana, jonka käyttöä tulee rajoittaa lailla. Tilanne on vähintään hämmentävä. Tiedossani ei ole koko suomalaisen hypnoosin historiassa kuin muutama yksittäinen asiakas-/potilastapaus, joiden voidaan periaatteessa katsoa toimivan perusteena hypnoosin käytön rajoittamiselle. Tapaukset koskevat usein koululääketieteen ammattitutkinnon suorittanutta hoidon antajaa. Oman osaamisen ja ammattitaidon kehittämisen yhteydessä olen kerännyt ja lukenut miltei sata eri teosta rentoutumisesta ja hypnoosista (kirjoitettu vuosina 1900–2008) ja katson niiden pohjalta hypnoosin käytön rajoittamisen perusteiden evidenssin olevan hyvin heikko. Kysymys on enemmän hypnoosiin ilmiönä liittyvistä mysteerimielikuvista, joilla ei ole todenperää.

      Ehdotuksen laatineessa työryhmässä hypnoosia on edustanut Suomen Tieteellinen Hypnoosiyhdistys ry:n jäsen Hannu Lauerma. Hänen osallistumisensa työryhmän toimintaan on herättänyt laajalti kummeksuntaa, sillä kyseinen henkilö on avoimesti jo useiden vuosien ajan ajanut hypnoosin käytön kieltoa kaikille muille kuin lääkäreille, psykiatreille, yms. Lauerma on myös muun muassa Duodecimin julkaisemassa kirjassa muutama vuosi sitten todennut, ettei hypnoosia ole edes olemassa.Nyt hän on ollut työryhmässä ajamassa voimakkaasti sen kieltämistä suurelta määrältä suomalaisia palvelutuottajia, jotka ovat vuosia tehneet todella korkeatasoista asiakastyötä.

      (jatkuu seuraavassa)

      • Sivustaseuraaja

        Hypnoosi on ilmiönä hyvin hankala, eikä sille ole olemassa yleisesti hyväksyttyä määrittelyä. Henkilökohtaisesti en katso hypnoosin edes olevan mikään tietty tila, vaan se on tietynlaisten tekniikoiden ja välineiden yhteisnimitys. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että hypnoosinkaltaisia sekä siihen rinnasteisia ilmiöitä käytetään / hyödynnetään / nähdään myös useissa vaihtoehtohoidoissa, NLP:ssä (terapia ja muun muassa liikemaailman henkilöstöhallintotaito), mainonnassa, kristillisessä sielunhoidossa, meditaatiossa, koululääketieteen parissa annetuissa hoidoissa sekä hyvin monessa muussa yhteydessä.

        Mikäli hypnoosin käyttöä rajoitetaan lailla, tulee se voida määritellä tietyksi ilmiöksi tai toiminnaksi, joka on luvallista vain tietylle ammattiryhmälle. Hypnoosi on ilmiönä useita tuhansia vuosia vanha. Nykymuodossaan sitä on hyödynnetty noin kahden sadan vuoden ajan. Alan ammattilaiset tai muu toimijat eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mitä hypnoosi on. Työryhmässä hypnoosia edustanut Hannu Lauerma toteaa, ettei hypnoosia edes ole. Mitä mahdollinen lakirajoite koskisi?

        Voinko minä hypnoosin ja rentoutumisen ammattilaisena käyttää hypnoosille ominaisia tekniikoita asiakastyössäni, mikäli nimitän niitä henkiseksi valmennukseksi, kuten urheilussa tehdään? Suunnitellaanko rajoitteita koskemaan lääketieteellistä hoitoa? Onko kyseessä koko hypnoosi-ilmiön rajoittaminen, mikä olisi tyhmää ja käytännössä mahdotonta? Voiko hypnoosin ja rentoutumisen ammattilainen lakirajoituksista huolimatta valmistaa hypnoosi—itsehoitoäänitteitä ja myydä niitä? Kysymysten ja epäkohtien suo on ääretön.


        Vaihtoehtohoitoja koskevan lakisuunnitelman taustalla on mielestäni ”kaiken rajoittamisen ja hallinnan” tarve, joka leimaa ilmiönä hyvin suomalaista nyky-yhteiskuntaa. Ei-kontrolloiduista ja tarkasti rajaamattomista asioista on tullut jonkinlainen uhka, jonka määrittelyä pidetään pohjana ilmiöiden ymmärtämiselle. Näin ei kuitenkaan ole, mikä on osoitettu lukemattomia kertoja hypnoosin pitkässä historiassa.

        Vaihtoehtohoidot ja koululääketiede edustavat lähtökohdiltaan sekä käytännön toteutukseltaan monelta osin täysin erilaisia maailmoja – Ne eivät ole rinnasteisia tai ymmärrettävissä monestikaan toistensa kautta. Mainitsin jo aikaisemmin, ettei hypnoosin historia tunne montaakaan todistetta hypnoosin vaarallisuudesta tai asiakkaiden/potilaiden kohtaamasta huonosta hoidosta. Sen sijaa koululääketieteen edustajien suorittamat hoitovirheet tappavat lukuisia ihmisiä vuosittain. Tosiasioiden ja faktojen valossa tulisi koululääketieteen hoidot kieltää
        paljon ennen hypnoosia.

        Vihreänä toimijana olen ollut yleisesti huolissani pyrkimyksistä kontrolloida kaikkea. Elämä on monimuotoinen ja alati muuttuva, eikä se alistu yhteiskunnallisiin määritelmiin. Seurauksena syntyy kerroksittain erilaisia byrokratian ja säännöstelyn tasoja, jotka lopulta kaatuvan oman mahdottomuutensa painosta. Osa rajoituksista on totisesti hyvin tärkeitä.

        Vaihtoehtohoitojen rajoittamisen kohdalla ollaan kuitenkin tekemässä merkittäviä yhteiskunnallisia linjauksia, jotka hypnoosin ammattilaisen silmissä ovat yhtä absurdeja kuin rukouksen tai haaveilun kieltäminen. Ei-lääketieteellinen hypnoositerapia kun perustuu pitkälti mielikuvatyöskentelyyn sekä asiakkaan itselleen antamiin tavoitteisiin.


        Minulle vihreät edustavat yhteiskunnallisen päätännän toimijaa, joka toimii laajemman yhteiskunnallisen näkökulman kautta. Kohteliaimmin vetoankin vihreisiin päättäjiin satojen ja tuhansien ammatinharjoittajien puolesta, jotka nyt odottavat hämmentyneinä mahdollisia muutoksia oikeuteensa harjoittaa ammattiaan.

        Vetoan vihreisiin edustajiin miltei kymmenvuotisen uran tehneenä rentoutumis- ja hypnoositerapeuttina, jolta on vaarassa mennä alta ammatti ja liiketoiminta, johtuen muodollisen pätevyyden puuttumisesta, jotta vaihtoehtohoitoja pohtineen työryhmän Risikolle jättämä ehdotus ei sellaisenaan päädy Eduskunnan vahvistamaksi laiksi. Se olisi mielestäni vääryys sekä hölmöys, jolle ei ole varaa sivistyneessä valtiossa. Ruotsissa säädettiin hypnoosin käyttöä rajoittava lainsäädäntö vuosia sitten – sen purkamista on käsittääkseni valmisteltu jo pitkään


        Annan hyvin mielelläni lisätietoja hypnoosista sekä sen ilmiöistä ja toimin asiantuntijana. Edustan pientoimijaa, joka katsoo suunnitellun lainsäädännön loukkaavan vakavasti yksilön liikkeen- ja ammatinharjoittamisen oikeutta Suomessa.


        Parhain terveisin,
        Ilkka Veiström

        President of My Solutions Oy

        Rentoutumis- ja hypnoositerapeutti, rentoutusopastaja(SHY)

        Innovaattori (tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto)

        taloushallinnon yo-merkonomi

        yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto-opiskelija

        sairaanhoitajaopiskelija (AMK)


      • et nyt
        Sivustaseuraaja kirjoitti:

        Hypnoosi on ilmiönä hyvin hankala, eikä sille ole olemassa yleisesti hyväksyttyä määrittelyä. Henkilökohtaisesti en katso hypnoosin edes olevan mikään tietty tila, vaan se on tietynlaisten tekniikoiden ja välineiden yhteisnimitys. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että hypnoosinkaltaisia sekä siihen rinnasteisia ilmiöitä käytetään / hyödynnetään / nähdään myös useissa vaihtoehtohoidoissa, NLP:ssä (terapia ja muun muassa liikemaailman henkilöstöhallintotaito), mainonnassa, kristillisessä sielunhoidossa, meditaatiossa, koululääketieteen parissa annetuissa hoidoissa sekä hyvin monessa muussa yhteydessä.

        Mikäli hypnoosin käyttöä rajoitetaan lailla, tulee se voida määritellä tietyksi ilmiöksi tai toiminnaksi, joka on luvallista vain tietylle ammattiryhmälle. Hypnoosi on ilmiönä useita tuhansia vuosia vanha. Nykymuodossaan sitä on hyödynnetty noin kahden sadan vuoden ajan. Alan ammattilaiset tai muu toimijat eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mitä hypnoosi on. Työryhmässä hypnoosia edustanut Hannu Lauerma toteaa, ettei hypnoosia edes ole. Mitä mahdollinen lakirajoite koskisi?

        Voinko minä hypnoosin ja rentoutumisen ammattilaisena käyttää hypnoosille ominaisia tekniikoita asiakastyössäni, mikäli nimitän niitä henkiseksi valmennukseksi, kuten urheilussa tehdään? Suunnitellaanko rajoitteita koskemaan lääketieteellistä hoitoa? Onko kyseessä koko hypnoosi-ilmiön rajoittaminen, mikä olisi tyhmää ja käytännössä mahdotonta? Voiko hypnoosin ja rentoutumisen ammattilainen lakirajoituksista huolimatta valmistaa hypnoosi—itsehoitoäänitteitä ja myydä niitä? Kysymysten ja epäkohtien suo on ääretön.


        Vaihtoehtohoitoja koskevan lakisuunnitelman taustalla on mielestäni ”kaiken rajoittamisen ja hallinnan” tarve, joka leimaa ilmiönä hyvin suomalaista nyky-yhteiskuntaa. Ei-kontrolloiduista ja tarkasti rajaamattomista asioista on tullut jonkinlainen uhka, jonka määrittelyä pidetään pohjana ilmiöiden ymmärtämiselle. Näin ei kuitenkaan ole, mikä on osoitettu lukemattomia kertoja hypnoosin pitkässä historiassa.

        Vaihtoehtohoidot ja koululääketiede edustavat lähtökohdiltaan sekä käytännön toteutukseltaan monelta osin täysin erilaisia maailmoja – Ne eivät ole rinnasteisia tai ymmärrettävissä monestikaan toistensa kautta. Mainitsin jo aikaisemmin, ettei hypnoosin historia tunne montaakaan todistetta hypnoosin vaarallisuudesta tai asiakkaiden/potilaiden kohtaamasta huonosta hoidosta. Sen sijaa koululääketieteen edustajien suorittamat hoitovirheet tappavat lukuisia ihmisiä vuosittain. Tosiasioiden ja faktojen valossa tulisi koululääketieteen hoidot kieltää
        paljon ennen hypnoosia.

        Vihreänä toimijana olen ollut yleisesti huolissani pyrkimyksistä kontrolloida kaikkea. Elämä on monimuotoinen ja alati muuttuva, eikä se alistu yhteiskunnallisiin määritelmiin. Seurauksena syntyy kerroksittain erilaisia byrokratian ja säännöstelyn tasoja, jotka lopulta kaatuvan oman mahdottomuutensa painosta. Osa rajoituksista on totisesti hyvin tärkeitä.

        Vaihtoehtohoitojen rajoittamisen kohdalla ollaan kuitenkin tekemässä merkittäviä yhteiskunnallisia linjauksia, jotka hypnoosin ammattilaisen silmissä ovat yhtä absurdeja kuin rukouksen tai haaveilun kieltäminen. Ei-lääketieteellinen hypnoositerapia kun perustuu pitkälti mielikuvatyöskentelyyn sekä asiakkaan itselleen antamiin tavoitteisiin.


        Minulle vihreät edustavat yhteiskunnallisen päätännän toimijaa, joka toimii laajemman yhteiskunnallisen näkökulman kautta. Kohteliaimmin vetoankin vihreisiin päättäjiin satojen ja tuhansien ammatinharjoittajien puolesta, jotka nyt odottavat hämmentyneinä mahdollisia muutoksia oikeuteensa harjoittaa ammattiaan.

        Vetoan vihreisiin edustajiin miltei kymmenvuotisen uran tehneenä rentoutumis- ja hypnoositerapeuttina, jolta on vaarassa mennä alta ammatti ja liiketoiminta, johtuen muodollisen pätevyyden puuttumisesta, jotta vaihtoehtohoitoja pohtineen työryhmän Risikolle jättämä ehdotus ei sellaisenaan päädy Eduskunnan vahvistamaksi laiksi. Se olisi mielestäni vääryys sekä hölmöys, jolle ei ole varaa sivistyneessä valtiossa. Ruotsissa säädettiin hypnoosin käyttöä rajoittava lainsäädäntö vuosia sitten – sen purkamista on käsittääkseni valmisteltu jo pitkään


        Annan hyvin mielelläni lisätietoja hypnoosista sekä sen ilmiöistä ja toimin asiantuntijana. Edustan pientoimijaa, joka katsoo suunnitellun lainsäädännön loukkaavan vakavasti yksilön liikkeen- ja ammatinharjoittamisen oikeutta Suomessa.


        Parhain terveisin,
        Ilkka Veiström

        President of My Solutions Oy

        Rentoutumis- ja hypnoositerapeutti, rentoutusopastaja(SHY)

        Innovaattori (tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto)

        taloushallinnon yo-merkonomi

        yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto-opiskelija

        sairaanhoitajaopiskelija (AMK)

        sitten vain piilomainosta itseäsi. lisää...lisää asiakkaita eiks vaan


      • terapeuttirekisteri?

        Mitä mieltä olet Ilkka Veiströmin terapeuttirekisteristä? Entä Hypnoosiliiton ja SHY:n ohjaaja- ja terapeuttirekistereistä? Muista? Mihin kannattaa luottaa?


    • kummia

      Kannattaa lukea, hurjalta kuulostaa harhahenkien manaajien touhut. Opetuspuolen häröily ihmetyttää:
      http://www.hypnoosi.net/phpBB2/viewtopic.php?t=118

      "..ilman voimassa olevia valtuuksia lääkärinä esiintynyt hypnoosikouluttaja taas on tiettävästi kuvauttanut toimistaan videon, jossa potilas ruoskitaan verijuomuille psykoterapian nimissä."

      "Terveydenhuollon koulutuksen ja sen ammattihenkilöiden valvonnan asemaa on alettu hämärtää mitä sekamuotoisimpien yksityisten ja opistoihin nivoutettujen epävirallisten koulutusten kautta."

      "Alalle on palautettava rajat, joita vapaasti ohjautuvat kaupalliset intressit, opistoihin verkostoituminen ja uskonnollisten ja kulttimuotoisten elementtien sekoittaminen ”parantamiseen” ovat jo näkyvän vahingollisesti..."

      • Vastausta haluava

        missä lauerma on saanut hypnoosikoulutuksensa????Onko peräti itseoppinut???


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe