Hua Hin

Eka kertaa Thaimaassa

Hei !

Olemme lähdössä ensimmäistä kertaa Thaimaahan
huhtikuun puolivälissä.

Kertokaa matkakokemuksista ...
- missä kannattaa käydä...
- mitä kannattaa varoa ...

11

18477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eekoo

      .... lomakohteen valinnasta.
      Miinuksia ainoastaan pitkästä matkasta ja ahtaasta
      lentokoneesta. vinkki: pyytäkää exitpaikka jo matkatoimistosta.
      Hua Hin on oivallinen paikka aloittaa Thaimaan matkailu. Rauhallinen ja samalla vilkaskin. Paljon merellisiä ravintoloita, ruokalistat kuvallisia. Äyriäiset, kala, kana ja riisi, siinäpä ainekset herkutteluun. Hummeri hinnoitellaan painon mukaan. Paikallinen olut on kelpoisaa. Hua Hinín iltamarkkinat ovat aivan mielettömät. Varatkaa yksi isohko laukku ihan niitä tuliaisa varten. Vaatteita saa tosi edullisesti ja laadukkaita. T-paitoja ei kannata mukaan ottaa, mitä nyt ekaa iltaa varten. Sama shortsien ym suhteen. Lavataksit on peruskulkuneuvo, niitä onkin tarjolla tosi paljon, jos ei kyyti hirvitä, niin eiku menoks. Kokemukseni mukaan ovat turvallisia. Toivottavasti olette varanneet kwai-joen retken. Se on uskomattoman komea kokemus, suosittelen!!!!
      Kansana thailaiset ovat todella ystävällisiä, palveluhenkisiä ja aina iloisia. Heidän hymynsä tarttuu meihinkin. Taskulamppu ja Offía mukaan.
      Kiinanmeri on sameavetinen, mutta lämmin. Sukellusta harrastavalle ei siis mikään loistokas
      kohde. Ilmasto on trooppinen, voitte varautua 35
      lämpötiloihin ja todella korkeisiin kosteus%:hin.
      Normaalilla huolellisuudella ja tarkkaavaisuudella pärjää hyvin. Avotulella tehtyä ruokaa on turvallista syödä. Hyvää lomaa teille.

    • jippii

      huhtikuun puolessavälissä vai...?
      Ei kannata pistää ykkösiä päälle 12-15 päivä.
      Tosin,itse olin hua hinissa viime huhtikuussa ja songkrania vietettiin siellä muistaakseni vain yhtenä päivänä,joten saatatte säilyä kuivanakin,mutta epäilen. :)

    • traveller

      Moro
      Hieno valinta matkakohteeksi.

      Etsikää heti kun meette käsiinne paikallinen riksakuski.En enää muista kaverin nimeä, mutta päivystää yleensä Hiltonin nurkalla.Riksassa on yleensä suomen lippu.Löydätte hänet helpommin illalla,koska päivät menee reissuilla.

      Kaveri osaa järjestää kaiken mahdollisen ja mahdottoman.
      Oltiin mm. Kwai-joella ja hän oli oppaana mukanamme.Järjesti ilmastoidun Toyota pikkubussin ja siihen kuskin ja hinta oli kolmasosa aurinkomatkojen hinnasta.
      Osa matkasta mentiin junalla ja bussi oli odottamassa asemalla.
      Paluumatkalla käytiin katsomassa norsujen jalkapallomatsia.Oli joku eläintarha.
      Käytiin myös muilla reissuilla ja oma oppaamme järjesti kaiken.

      Etsikää kaveri niin saatte lomastanne enemmäm irti.

      • somtum

        Hua Hin ei todellakaan ole kauneimpia paikkoja Thaimaassa, joten enemmankin suosittelisin ottamaan lastenkin kanssa Bangkokiin vain lennot ja suunnittelemaan siita eteenpain..varsinkin jos lapset ovat kuten kuvailit: eivat pienesta hatkahda..

        No, kuitenkin jos Hua Hiniin menette, niin harkitkaa edes ajan valintaa. Silloin on viela sadekausi ja olin juuri viime lokakuussa menossa Hua Hinin kautta etelaan saarille. Tiet tulvivat jo Bangkokista Hua Hiniin ja itse Hua Hin oli aika harmaa ja sateinen, eli rusketusta tuskin saa siihen aikaan. Ainahan siela tietty voi uida uima-altaassa ja kylma ei ole koskaan, mutta auringonpaistetta tulee varmaan ikava...
        Eli itsella jai silloin lokakuussa ihanat etelan saaret kiertamatta kun oli huono ilma, mutta onneksi Bangkokista itaan pain (eli Kambodiaan pain) mentaessa loytyy ihan kivoja saaria jossa sillon on jo sadekausi ohi.

        Eli silleen. Harkitkaa aikaa ja jos sinne menette niin tehkaa retkia muuallekin pois kaupungista ja alkaa turhaa hatkyilko. Katukeittioista uskaltaa syoda mita tahansa ja 200 batia tuk tuk kyydista pyytava kuski on huijari...


      • Heikki

        Yhdyn edellisten puheisiin, hyvä valinta.

        En tiedä tarkoitatko kyseistä kaveria, mutta hän ja hänen vaimonsa Pu sekä pojat, on taksifirma, järjetävät erilaisia turistimatkoja ja
        -palveluja, asuvat Hua Hinissa.

        Kuisma on entinen rajakapteeni Suomesta, eläkkellä ja ollut jo vuosia siellä vaimonsa Pun kanssa.

        Kannattaa soittaa hänelle tai vaimolle puh. 032 533730 tai gsm 01 9863424, 01 8475210. terveisiä Heikiltä Hämeenlinnasta.


    • sillä silmällä katsellut

      Hei!
      Kiitos tosi hienoista kommenteista, vaikken aloituskommenttia laittanutkaan. Olemme perheen kanssa suunnittelemassa syyslomalle matkakohdetta, eli viikoilla 42-43 matkoilla (lokakuun puoliväliä). Lapset ovat 6 ja 9 v kokeneita, kestäneitä ja kaikesta kiinnostuneita matkaajia (kielitaitoisiakin), joten eksoottinenkin kohde sopii, eivät vähästä hätkähdä ja kaikki ruoka menee alas. Siksipä Hua Hin on ollut yksi vaihtoehdoista.
      Mitä siis arvoisat siellä käyneet kanssaihmiset sanotte paikan sopivuudesta lapsille? Olen ymmärtänyt että tämä osa Aasiaa on erityisen lapsimyönteistä aluetta? Ovatko rannat hyviä? Onko kukaan käynyt syksyllä ja millaista silloin on paikanpäällä?
      Kiitos jo etukäteen vastauksista.

      • Salla

        Olin jouluna 2002 Cha Amissa, mutta kävimme useasti myös Hua Hinissä. Kaupunkii sopii mielestäni hyvin myös lapsille, se on tarpeeksi pieni, mutta kuitenkin vilskettä riittää. Mihinkään ongelmiin emme törmänneet ja ilotytötkään eivät olleet näkyvästi esillä, kuten jossain Pattayalla. Ihmiset ovat aivan ihania, ystävällisiä, mutta ei kuitenkaan samalla tavalla päällekäyviä kuin esim. Välimerellä.

        Rannoista en oikein tiedä, muistaakseni eivät olleet kovin hyviä, vaan kivikkoisia... Mutta kai sieltä joku hiekkaranta löytyy, ainakin pidemmältä (Cha Amissa ainakin hyvät). Vesi on kyllä sameeta, ei mitään kristallinkirkasta.

        Retkiä kannattaa tehdä ympäristöön, norsutila ja ratsastus oli aivan uskomattoman hauskaa!!! Viidakossa (kansallispuisto?) kävimme uimassa paikallisten lomanviettäjien seassa ja Kuninkaan palatseja katselemassa. Kwai-joki oli myös upea! Suosittelen ehdottomasti :)


      • kalat

        kohde sopii hyvin. Olen kaksi kertaa lomaillut siellä. Ainoastaan rannat kaupungin edustalla ei ole niin hyvät lapsille. Paikoin kivikkoista ja meduusoita meressä, jotaka voi polttaa ihoa.

        Parempi ranta on n. 9 kilometrin päässä. Sua Sonin ranta on minusta loiva ja parempi myös laspille. Joskus rannalla ei ollut muuta kun me, saatiin olla ihan rauhassa kaupustelijoilta. siellä vuokrattiin tuoleja yms. Siellä kannattaa käydä. Sinne pääsee tuk tukilla ja pois tullessa ei löydetty kyytiä niin menimme päätien varteen ja bussikyyti maksoi 2 batia :) (100B = 2euroa) eli todella halpa.


    • thaimaafani

      Hua Hin on kiva paikka. Toki sielläkin on paljon turisteja. Mikäli haluatte jotain ekstraa matkaanne, suosittelen paria ekaa päivää Bangkokissa ja sen jälkeen Hua Hiniin. Siitä on helppo lähteä esim. muutamaksi päiväksi etelä-thaimaaseen vaikkapa yöjunalla. matkustaminen on halpaa ja nukkumahytit hyviä! Ja junayhteydet on hyviä. Me menimme Surat Thaniin ja siitä veneellä Koh Taolle sukeltamaan. Kuulemma yksi maailman parhaista sukellusvesistä ja upea olikin!

      Hua Hinin lähellä on jokin kansallispuiston tyylinen paikka, jossa alueen asukkaan käyvät vesiputouksilla uimassa. Se oli upea paikka! vesi virkistävän viileä ja ympäristö sademetsää. Hua Hinistä sinne ajaa noin 1,5 tuntia.

      Oikein hyvää matkaa ihanassa maassa!

      • hv

        Heippa hei kaikki! Me ostettiin/rakennutettiin talo Hua Hiniin. Upea on kuvien perusteella. Mutta vasta viikon päästä lähdetään. Kaikki on mennyt hyvin tähän asti. Ollaan pärjätty englannilla(minun)koko rakennusprojektin ajan. saa nähdä onko talo paikallaan viikon päästä!!!!!!!!!!!!Ollaan kyllä ennenkin oltu hua hinissa mutta ei sitä kaikkee muista...


      • hisfs
        hv kirjoitti:

        Heippa hei kaikki! Me ostettiin/rakennutettiin talo Hua Hiniin. Upea on kuvien perusteella. Mutta vasta viikon päästä lähdetään. Kaikki on mennyt hyvin tähän asti. Ollaan pärjätty englannilla(minun)koko rakennusprojektin ajan. saa nähdä onko talo paikallaan viikon päästä!!!!!!!!!!!!Ollaan kyllä ennenkin oltu hua hinissa mutta ei sitä kaikkee muista...

        Haluaisin kysyä kaikilta, jotka olette olleet Hua Hinissä.
        Pärjääkö ihan englannin kielellä?
        Onko helppo työllistyä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe