Kysymys

Päivi : )

Hei!
Tämmöinen kysymys, jos jollakin olisi kokemusta tai muuten tietoa asiasta: Mun pk-poika ( 1, 2 v.) ei juuri muuten hauku ovikelloja tai vieraita ihmisiä, mutta kun nyt kesällä isäni laittaa ruohonleikkurin käyntiin, koira alkaa haukkua sitä ja käy leikkurin pyöriin kiinni. Toinen on kun tiellä ajaa tai omalla pihalla käynnistyy traktori niin koira alkaa haukkua kovaa ja yrittää myös lähelle päästessään purra traktorin pyöriä. Mistäköhän moinen käytös johtuu!? Sinänsä meitä on tämä touhu huvittanut, mutta koira on aika raivoissaan noita koneita kohtaan... vinkkejä?

7

504

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaankin sellaisia,

      mihin koirasi ei ole vielä tottunut ja mistä ei tykkää. Kokeilisin ite sidätystä, eli että menisin koirani kanssa aluksi ooooooooosi kauas ja pyytäisin jotakuta sitten käynnistämään ruohonleikkurin/traktorin. Olisin koiran kanssa mahdollisimman rennosti kaukana äänestä. Aluksi siis niin kaukana, että se ei reagoi ääniin ja leikkisinkin koiran kanssa. Sitten pikkuhiljaa lähemmäs ja lähemmäs, sen mukaan miten koira reagoi ääniin. Tämä kestää kk:sia mutta uskoisin auttavan. Ja todella hitaasti pitää siedättää jos ahmaa liikaa, niin tulee varmasti takapakkia. Heti ei kannata edetä lähemmäs ääntä vaikka koira näyttäsi kestävänkin, vähitellen ja rauhallisesti :)

      • collie poika

        "vihaa" kaikkia koneita..ruohonleikkuria, partakonetta, porakonetta jne. Poitsu on nyt 1,5kk. Mielestäni ainakaan meillä ei ole mistään pelkäämisestä kiinni vaan olisko paimentamisesta?. Kun laitan ruohonleikkurin käymään hyökkää myös renkaisiin kiinni, mutta komennan pois niin poitsu lähtee ja lopettaa samalla haukkumisen. ja katselee vähän matkan päässä kaikessa rauhassa..


      • YstäväCollie

        Meillä sama ongelma imuroidessa..tuohan johtuu luultavasti siitä ettei koirasi ole tottunut ruohonleikkuriin, tunnetusti koirat kuulevat paremmin ja saattaa kova ääni aiheuttaa siitä paniikkia.


    • tätä

      Paimentamista ja ei todellakaan ole huvittava juttu, vaan sellainen joka pitää kieltää. Samaa vikaa on vähän meilläkin ruohonleikkurin kanssa, tosin nyt on vasta ensimmäisiä kertoja ollut ko. koneen kanssa tekemisissä, vaikka on jo neljä vuotias. Ennen asuttiin rivitalossa, jolloin sitä pulmaa ei ollut, kun itse ei ajettu.
      Meillä riittää, että käskee menemään pois, jopa niin hyvin, että meni viime viikolla avonaisesta ulko-ovesta sisälle, eikä tullut enää ulos. Mökötti sisällä. ;)

      Voisi varmaan kokeilla, että toinen käynnistää konetta ja toinen ottaa koiran haltuunsa, kieltää ja jos koira toimii toivotulla tavalla eli jättää koneen rauhaan,se palkitaan. Kiinnitetään huomio johonkin muuhun, vaikka lelulla leikkimiseen, toisen jatkaessa leikkaamista. Eikä anneta seuraavallakaan kerralla rähistä ja paimentaa, collie oppii kyllä.

    • Hukka-Musti

      Lisätkäähän koiran liikuntaa ja aktivointia. Se vaikuttaa ruvenneen turhautuneena toteuttamaan luontaisia paimennusvaistojaa. Tuollaisten vehkeiden paimennus voi olla vaarallista koiralle.

      • ´´´´´´

        kyseessä paimentamisesta?
        Meillä on staffi ja yrittää myös hyökätä ruohonleikkurin kimppuun sen käydessä.
        Sekä puree renkaita myös koneen ollessa käyttämättömänä.
        Tosin tämä on ensimmäinen kesä kun se ei sitä tee, koira 7v.


    • Malboro197

      Meilläkin tahtoo olla sama ongelma. Bordel collie meillä on ja 6 vuotta se nyt on ja se on aina haukkunu meidän kömpijän perään ja purru renkaita. Aluksi homma oli viä halittavissa kun se puri renkaita vaan silloin kun peruutti mutta nykyään sitä ei voi edes päästää irti jos joku ajaa sillä. Vaikka se olis kettingissä kiinni nii silti se haukkuu ei väliä onko se sisällä vai pihalla. Alkujen aluksi se puri traktorin rekaitakin mutta se lopetti sen aika nopeasti kun joku tassu jäi renkaan alle mutta tyohon mönkijä himoon ei mikään auta. Se juoksee vaikka ittensä kuoliaaks sen peräs. Ruohon leikkuria se taas pelkää 😂

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe