Hartsfield-Jackson kenttä Atlantassa

Floridaan lähdössä

Kyselenpäs huvikseni, jos jollakin sattuisi olemaan kokemusta kyseisestä kentästä, siis Atlantan Hartsfield-Jacksonista? Lähinnä kiinnostaisi tietää kuinka homma toimii kun lennämme sinne Amsterdamista ja jatkamme sieltä vielä Fort Lauderdaleen.

Kaikki lennot on Deltan operoimia ja Deltan sivuilta varattu ja maksettu.

Kun kone Amsterdamista aikataulun mukaan laskeutuu Atlantaan klo 14.25 ja jatkolento Fort Lauderdaleen lähtee 15.55 niin tuntuu hieman tiukalta tämä aikataulu... Kauanko normaalisti menee maahantulomuodollisuuksissa? Onko mitään arviota? Katsoin Atlantan kentän karttaa ja näyttäisi siltä, että siellä on lentoyhtiöittäin laitettu terminaalit.

Sinänsä en ole huolissani vaihtoajasta Atlantassa (1h30min), sillä kiire ei ole mihinkään, mutta olisi kiva tietää kuinka todennäköistä on, ettemme ehdi tuolle tietylle lennolle. Ja mitä kaikkea USA:han tullessa selvitellään. Atlantasta Fort Lauderdaleen lähtee Deltan lentoja hyvin usein, joten se ei sinänsä ole mikään ongelma. Seuraaviin pääsee varmaankin mikäli suunnitellusta myöhästyy lentoaikataulujen tai myöhästymisten ym. takia.

Jos joku osaisi Atlantan kentästä jotakin kertoa niin olisi kiva lukea ja myös noista maahantulomuodollisuuksista.

6

1253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Atlantassa kerran kuussa

      Lentäminen Atlantan kautta on helppoa! Kaikki Euroopasta tulevat lennot saapuvat E-concourseen. Siellä on ensimmäiseksi passintarkastus. Kun olette menneet sen läpi, menette rullaportailla alas pohjakerrokseen josta saatte matkalaukut. Vaikka jatkattekin eteenpäin Atlantasta, on teidän tullattava matkatavarat siellä koska tulette siellä maahan. Kävelette laukkujen kanssa tullin läpi ja sen jälkeen käännytte oikealle (Connecting Flights) jossa jätätte ruumaan menevät laukut hihnalle josta ne menevät Fort Lauderdaleen.

      Sen jälkeen menette turvatarkastuksen läpi jossa käsimatkatavarat läpivalaistaan (ja kengät pois, nekin läpivalaistaan!). On hyvä muistaa että jos olette ostaneet nesteitä (kosmetiikkaa, alkoholia, etc.) joiden tilavuus on yli 100ml, on ne pakattava ruumaan meneviin laukkuihin ennen kuin jätätte ne jatkohihnalle. Muuten ne otetaan pois turvatarkastuksessa. Turvatarkastuksen jälkeen on iso näyttötaulu josta voitte tarkistaa jatkolennon lähtöportin (yleensä Floridan koneet lähtevät T-, A- tai B-concoursesta. Sitten vaan hyppäätte junaan jotka kulkevat 90 sekunnin välein kaikkien concoursien kautta.

      Jos Atlantassa ei ole kovin ruuhkaista niin tuo 1,5h pitäisi riittää vallan mainiosti koneen vaihtoon. Pari viikkoa sitten koko maahantulo, tulli ja turvarumbaan meni reilu 10 minuuttia! Mutta taitaa olla vähän päivästä ja tuurista kiinni miten nopeasti pääsette läpi. Joka tapauksessa, Atlanta on tosi selkeä ja helppo kenttä vaihtaa konetta.

      Mukavaa Floridan matkaa teille!

    • ei

      Atlanta on selkeä kenttä, tosin mielipiteeseeni saattaa vaikuttaa arviolta yli 50 vaihtoa / saapumista / lähtöä siellä (enimmäkseen vaihtoja). JOS lennot ovat juuri ajallaan, niin se 1h 30min voi riittää. Hommassa on muutama vaikeasti arvattava tekijä:
      - toi on aika ruuhkaista aikaa saapuvilla ulkomaanlennoilla, eli passitarkastukseen voi joutua jonottamaan pitkäänkin. Joskus ei riitä tunti, joskus (tainnut olla silloin vasta 8pm jälkeen) ei ole ollut lainkaan jonoa.
      - jos saapuva lento myöhästyy vähän, niin aikataulun kannalta menee tiukalle mutta...
      - Atlantan pahin ongelma on mielestäni hankala iltapäiväsää, usein rajuja ukkosia lähiseudulla juuri noihin aikoihin, ja Atlantaan iltapäivällä saapuvia maan sisäisiä lentoja ei siksi aina päästetä matkaan ajallaan. Tästä syystä on ihan realistista, että se jatkolento voi olla myöhässä, mikä helpottaa tilannettasi. Ja vallitsevista tuulista riippuen saattaa käydä niinkin, että Atlantaan saavutaan Euroopan suunnasta reilustikin etuajassa.

      Ei kannata stressata tuosta liikaa. Jos myöhästyy, niin noihin aikoihin taitaa lähteä luokkaa tunnin välein lentoja, kyllä teille jostain paikat löytyvät. Tietysti jos on pieniä lapsia mukana niin kaikki odottelu voi olla hankalampaa kuin aikuisten kesken.

      Se, mistä minä stressaisin enemmän, on paluusuunta. Kokemusteni mukaan pyrkivät yleensä saamaan Euroopan suuntaan lähtevät koneet matkaan aika tarkasti ajallaan, ja niistä ei ole kiva myöhästyä, koska paluusuunta on ainakin minun mielestäni muutenkin raskaampi kun siinä menettää sen yön aikaeron takia.

      Maahantulosta vielä, jo saamasi hyvän vastauksen lisäksi: Kentän layout on siitä ikävä, että kaikki (myös Atlantaan jäävät) jonottavat turvatarkastuksen läpi ennen pääsyään pois ulkomaanterminaalista, joten se jono voi takkuilla. Kannattaa helpottaa edes omalta osaltaan tilannetta jo siinä jonossa, eli siirrellä jokainen avain, kolikko, känny yms valmiiksi käsimatkatavaroihin pois taskuistaan. Ja kännyjä tai kameroita ei saa käyttää passi- tai turvatarkastusalueella jonottaessa, joskus olen nähnyt kun joku vedetään jonosta sivuun asian tarkempaa setvimistä varten kiellon rikkomisen takia. Ei kannata tällä riskeerata jatkolennolle ehtimistään, ellei ole kylliksi seikkailumieltä, vaikka moni puhelimeen höpisijä jääkin vaille huomiota.

      Muista täyttää netissä maahantulotiedot valmiiksi sikäläisten tarkastushemmojen systeemiin. Lipun mukana varmaan sait ohjeet?

    • neljäs kerta USA:ssa

      Itse olen ehtinyt Atlantassa 45min vaihtoajalla jatkolennolle, kun Atlantan lento oli mukavat pari tuntia myöhässä. Mutta portilla johon saavuin oli henkilökuntaa vastassa (samaassa koneessa useita tiukoilla vaihdoilla tulevia). Saimme eriväriset pahviset kortit joilla sai sitten käyttää passintarkastuksessa diplomaatti ym. linjoja. Muussa tapauksessa olisi jo mennyt ainakin jos ei enemmän kuin se 45 min ennen kuin olisi leiman passiin saanut. Sama asia sitten kun matkalaukut piti viedä tullin ohi niin pääsi jonon ohitse. Ehdin viimeisenä matkustajana lennolleni! Näköjään tuossa 45minuutissa on mahdollista ehtiä jatkolennolle, mutta ei se missään nimessä ole suositeltavaa sillä juosta on pakko ja kovaa eikä ehtimisestä silti ole mitään takeita. Ai niin, matkatavarat eivät ehtineet Floridan lennolleni.... tulivat kylläkin seuraavana päivänä.

    • Vaihtokenttä

      Olen varaamassa USA sisäistä lentoa (Roanokesta New Yorkiin) ja Ebookers ehdottaa vaihtoehtoa, jossa vaihtoon jäisi Atlantassa aikaa 1h 10min (syyskuinen sunnuntai-iltapäivä). Teille, jotka tunnetta Atlantaa, onko aika riittävä?

    • Laijona

      Lennän BA'lla ja olen vaihtanut Atlantassa moneen kertaan. Mikäli vaihtoaika on alle 2h, ainakin BA'lla saa automaattisesti käteen sekä boarding passin (vaikka se sinulla jo olisi) sekä oranssin express connection kortin, jolla pääset passintarkastuksessa, tulosuunnasta katsottuna viimeisestä counterista oranssilla kortilla nopeasti läpi. En tiedä onko Deltalla käytössä sama hyvä palvelu. Toivotaan.

    • hartsfieldnoob

      Muistutan, että juuri viime kuussa(ko) Atlantassa avattiin täysin uusi kansainvälisten lentojen terminaali.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1515
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1213
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      875
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe