millaista liikuntaa

kahden vaiheilla

millaista liikuntaa ja kuinka usein malamuutit tarvitsevat ja miten soveltuis ekaksi koiraksi esim rivitaloon?

4

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Malamute

      Tarvitsevat paljon aktiivia, koska tylsistyvät helposti. Kesällä ainakin muutamana päivänä viikossa suht pitkä hölkkälenkki ja sitten peruslenkitystä päivittäin, suht paljon leikkiä ja älyllistä toimintaa, mutta koiralla on paksu turkki ja vaatii myös sitä, että saa olla viileässä ja rentoutumassa :-D Talvella sitten reen ja pulkan vetoa ja peruslenkitykset. En nyt sanoisi, että koira tarvitsisi mitenkään normaalia enemmän kuntoilua, mutta tosiaan kyllästyy ja lihookin helposti. Sopii siis perheeseen, joka tykkää harrastaa :)
      Mutta kuitenkin koiralla on paljon voimaa ja vetokoiran luonteen vuoksi saattaa joskus tulla vaikeuksia hihnassa, mutta kyllä siitäkin eroon pääsee ;-)

      Malamuutti on luonteeltaan TODELLA itsepäinen! Ja muutenkin koiran luonne on siis jotain aivan käsittämätöntä :-D Se helposti haluaa höynäyttää ihmisiä ja haluaa saada tahtonsa läpi, mutta se vaatii myös omistajalta jämäkkyyttä ja myöskin itsepäisyyttä. Koira on todella ystävällinen ja ihmisrakas (tulee toimeen kaikkien kanssa). Toisia koiria urosmalamuutit eivät välttämättä suvaitse kovin hyvin, mutta kyllä siihenkin oppii.

      Malamuutti rakastaa olla ulkona ja siksi en suosittelisi sitä rivitaloon, jos se ei saa nukkua öitä ulkona (sään salliessa). Mielestäni tuollaiset alkukantaiset ja arktiset koirat eivät ole mitään rivi-/kerrostalokoiria, mutta tietysti totuttamisella se onnistuu. Ja kun malamuutti ei oikeastaan hauku ikinä, niin naapureilla saattaisi olla kestämistä ulvomisen vuoksi, joka saattaa joskus olla aika holtitonta.

      Hieno, rakastettava, uskollinen ja itsepäinen koira! Turkki vaatii harjausta melko usein (varsinkin karvanlähdön aikana ja sitä karvaa sitten irtoaa!)

      • Alaskalainen

        Muutti kyllä tykkää liikkua niin paljon kuin sitä vaan itse jaksaa ja viittii liikuttaa. :) Kesäisin meillä koirat ovat "lomalla",lenkkeillään vaan viileämpinä ja sadepäivinä.Syksyllä ilmojen viiletessä sitten liikutaan reippaammin ja aloitetaan kunnonkohotus ja vetohommat.

        Kukaanhan ei pakota sillä muutilla vedättämään,kyllä se ihan onnellinen koira on ilmankin.Pääasia että saa liikuntaa,vaikka sitten patikoinnin tai lenkkeilyn muodossa.Mutta tavallisella lenkkeilyllä muuttia ei saa väsymään siten kuin vetohommissa.Ainakin meillä nuo silminnähden nauttivat kun otan valjaat esille ja lähdetään vetämään!Suosittelen silti ainakin kokeilemaan esim. hiihtämistä sen muutin kanssa,se on oikeasti mukavaa ;)
        Hihnassa muutti oppii kulkemaan nätisti,kun vaan sen opettaa siihen että vetää saa vain ja ainoastaan valjaat päällä.

        Itsepäinen,uppiniskainen ja raivostuttava.Kaikkea tuota on malamuutti ;) Se kokeilee välillä onko ihan pakko toimia niinkuin käsketään,kyseenalaistaen opitut asiat.Korvat ovat hukassa säännöllisen epäsäännöllisesti.Vaatii jämyn omistajan tuon kovapäisyytensä vuoksi,mutta oikeissa käsissä on mitä ihanin ystävä!
        Ovela ja kekseliäs,ja aivan hemmetin AHNE.Monet pitsat on meilläkin hävinneet mystisesti muuttien jäätyä keittiöön hetkeksi itsekseen ja lattialta on löytynyt tyhjä uunipelti >:(
        lapsiperheeseen sopii hienosti lempeän luonteensa ansiosta,tykkää kaikista ihmisistä.Myös niistä rosvoista joten ei käy vahtikoiraksi,tosin voi ne rosvot muutin kokoa säikähtää :P Syö oikeasti niin paljon kun sille jaksat ruokaa ammentaa,pohjaton kaivo siis..mutta on helppo opettaa laulamaan vaikka hoosiannaa tuon ruuan avulla.

        Meillä koirat asustavat sisällä perheen tykönä.Ovat toki välillä pihalla,mutta eivät viihdy kovin hyvin vaikka turkin puolesta pärjäävätkin..tosin komeampi/paksumpi turkki tulee jos muutti on talvella pihalla.Kovaäänisiä kavereita,ulvovat ja "puhuvat",se ääntely on jotakin ainutlaatuista...
        Mikseipä se rivitalossa mene,tosin piha voi olla entinen...muutti nimittäin rakastaa kaivamista :( kerrostaloon en kyllä mitään rekikoiria suosittele.

        Kaikinpuolin tosiaan hieno rotu.En ikinä vaihtaisi ;)


    • Hukka-Musti

      Alaskanmalamuutti on rekikoira, siitä voi varmaan jo päätellä jotain.

      Mutta en suosittelisi ekaksi koiraksi, sillä alaskanmalamuutilla voi olla erittäin voimakas laumavietti. Jos ison pystykorvaisen rodun haluat, suosittelisin mielummin vaikka samojedinkoiraa, siperianhuskya, keeshondia, eurasieria, puhundia tai kaanaankoiraa, eivät ole aivan yhtä temperamenttisia. Ennen koiran hankkimista on viisasta keskustella rodun koulutuksesta ja kasvatuksesta rodun kasvattajien ja harrastajien kanssa. Ja tietysti liikunnasta ja aktivoinnista.

      Terveimmät pystykorvaiset rodut ovat ehdottomasti aktiivisten ihmisten koiria, jotka nauttivat koiran kanssa liikkumisesta ja harrastamisesta. Haukkuherkkiä useat niistä voivat olla, joten tämä olisi syytä ottaa aiheeksi soulutuskysymyksissä.

      Mutta olet kiinnostunut sitten pystykorvaisten rotujen joukosta vain alaskanmalamuutista tai kaikista isoista, niin en suosittelisi alaskanmalamuuttia ensimmäiseksi koiraksi.

      Harkitsisit vielä rotupäätöstä ja vasta kokemusta saaneena voisit sitten hankkia malamuutin. Alaskanmalamuutti on vaativimpia koirarotuja, niin luonteeltaan kuin liikunnaltaan.

      Ja mikäpä rotu ei soveltuisi vaikka kerrostaloon, kunhan ollaan haukkuminen ja vahtiminen karsittu koulutuksella pois ja huolehditaan koiran saavan riittävästi liikuntaa ja ulkoilua.

      • Malamute

        Sinä painotit kovasti, että malamuutti olisi jotenkin supervaativa :-D Ei se kyllä ole. Voin sanoa, että Husky tarvitsee enemmän aktiivia. Tietysti jokainen työkoira tarvitsee tekemistä lähes kokoajan, mutta en kyllä sanoisi, että muutti tarvitsisi jotenkin erityisen paljon. Ja luonteeltaan malamuutit ovat TODELLA ystävällisiä ja luonnostaan ihmis- ja lapsirakkaita. Suuren itsepäisyyden takia saattaa joskus tulla ongelmia, mutta se kuuluu niiden luonteeseen ja ei hirveästi vaadi kikkoja, että sen saa niskuroinnin lopettamaan (ruoka on hyvä kehote;).

        Ja varmasti oppii myös ihmisen jekut (esim. jos yrittää namupalalla saada vaikka häkkiin, johon se ei halua mennä, niin voin sanoa, että se saattaa jäädä sitten istumaan häkin oven eteen, eikä suostu "vain yhden" namin takia sinne menemään.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2782
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      253
      2749
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      66
      2382
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      206
      1875
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1338
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1142
    Aihe