Äiti ei kelpaa

äiti :(

Miten yleistä on, että lapsi kiintyy jo pienenä jompaankumpaan vanhempaan enemmän? Useimmiten varmaankin siihen vanhempaan kumpi on lapsen kanssa kotona..? Meillä 2v tyttö on tällä hetkellä tosi kovasti isän perään vaikka minä olen hänen kanssaan päivisin kotona ja olen ollut alusta saakka. Päivät meillä menee ihan ok, mutta iltaisin tuntuu, että lapsi valitsee kaikessa isän. Isille jaellaan haleja, halutaan isin syliin kun tulee pipi, isän pitäisi syöttää (itse syöminen tökkii tällä hetkellä ja pahasti) ja iltaisin isin pitäisi laittaa nukkumaan. Äiti ei saa enää edes hyvän yön halia, joka ennen kuului aina vakio iltatoimiin. Kivahan se toisaalta on, että äiti saa päivän jälkeen levähtää, mutta pakko tunnustaa, että tuo käy hiukan myös itsetunnon päälle. Miksi äiti ei kelpaa?? Välillä tuntuu, että isä antaa asioita helpommin periksi ja äiti on tietyissä asioissa tiukempi. En tiedä kokeeko tyttö siksi, että isi on kivempi.. Isille jää useasti myös leikit kun minä teen ruokaa tai pesen pyykkiä isän tullessa kotiin kun päivisin niitä ei oikein saa tehdyksi. Useimmat kiukuttelut tuntuu kaatuvan äidin päälle. Meillä oli samanlainen isäkausi noin vuosi sitten, mutta se laantui kunnes alkoi nyt uudestaan. Äitikausikin olisi joskus kiva kokea!!!

Olen nyt uudelleen raskaana ja siitä syystä olen jättänyt iltaisin lastenhoitoa aiempaa enempi isälle, etenkin kun iski iltaisin pahoinvointi (muuten meillä on tehty kaikki alusta alkaen 50/50). Ehkä lapsi kokee tämän jotenkin negatiivisena.. Tai ehkä isä on vaan yksinkertaisesti lapsesta mukavampi. Hän on kuitenkin ollut jo ennen tytön syntymää paljon enempi "lapsi-ihminen" kuin minä. Muidenkin ihmisten seurasta tuntuu kiusalliselta kun tyttö valitsee koko ajan isän, tuntuu etten minä osaa. En varmaankaan saisi tuntea näin, mutta kyllä tämä mielen aika alas painaa.

Vastaavista tapauksista olisi mukava kuulla!!!

4

1401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuota,

      tuttavaperheessä just 2v tyttö on aina vaan isin perään. Meillä taas poika on enemmän äidin perään. Oisko se sitä oidipaalista kompleksia jotenkin? En minä usko että yhtään sen epämukavampi olisit kuin tytön isäkään:). Tai voihan olla, että tyttö kokee että on sinun kanssa päivän ja isin kanssa illan, vaihtelua elämään!

      ja kun on itse raskaana niin se vaikuttaa sit omaan mielialaan kans herkästi ja "loukkaantuu" tavallaan kun lapsi valitsee aina vain toisen vanhemman. Voisi olla helpompi kestää, jos ei olisi raskaana ja hormonit heittelisi muutenkin. Eikä se minusta ole sellainen asia, jota tarvitsisi hävetä; hyvä vain, kun voi tunnustaa itselleen myös niitä epämiellyttäviä tunteita mitä tulee.. mutta kannattaa silti jakaa huomiota ja hellyyttä lapselle eikä loukkaantua ihan oikeasti..

      Joistakin lapsista tulee vaan isin tyttöjä/poikia tai sitten äidin tyttöjä/poikia, toisille molemmat on yhtä tärkeitä. Mutta voisin uskoa, että kunhan tyttö kasvaa ja tajuaa että olette molemmat naisia ja teillä on naisten jutut, sitten saattaa isille taas tulla ulkopuolinen olo, samoin minulla poika voi olla vain isin kanssa miesten juttuja tekemässä vähän ajan kuluttua ja sitten on tippa linssissä:O.

      Mut onhan se hyväkin asia siltä kannalta ajateltuna, että teille on tulossa vauva! Tytön on helpompi hyväksyä varmasti se, jos ei ole "liian" kiinni äidissään.

      Tsemppiä! Eiköhän se äiti ole ihan yhtä rakas kuin isäkin!

    • ei lapselle

      ja äidille muodostu samanlaista kiinteää suhdetta kuin niissä perheissä, joissa äiti hoitaa lapset itse. Samoinhan oli ennen niissä yläluokan perheissä, joissa oli lastenhoitajia. Lapset kiintyivätkin imettäjään tai njanjaan eli nannyyn eikä äitiinsä.

      Hoidin aikoinani lapset itse ja olin sen tähden heille kaikkein tärkein henkilö -ja olen vieläkin. Olen meistä se leikkisämpi vanhempi. Mies on enemmän tosikko, hyvä perheenisä silti. Hänellä on ollut taloudellinen vastuu perheestämme. Myös tyttärieni perheissä äiti on se tärkein, ja he ovat hoitaneet lapsensa ja suurimmaksi osaksi myös kotityönsä yksinään ilman miehen apua.

      Älä tee seuraavan lapsen kohdalla samaa virhettä, vaan hoida hänet itse, niin hän kiintyy sinuun. Vauvaikäistä ei saisi koskaan jättää lapsenvahdfille, ei pitemmiksi ajoiksi edes isänsä hoitoon.

      Ps Pistä se ukkosi siivoamaan ja pyykkäämään ja laittmaan ruokaa, jos hän osaa sitä tehdä. Tarvitset lepoa, kun olet raskaana.

      • kijfbm

        Se on kyllä totta, että on väärin, että äiti tekee aina ne ikävät työt ja isä kivat.
        Sinullakin pitäisi olla aikaa pitää hauskaa tytön kanssa.
        Mutta siihen, että äiti pelkästään omisi lapset sanon, että hohoijaa..
        Lapselle on hyvä asia, että on kaksi läheistä vanhempaa, toinen voi antaa erinlaisen mallin olla kuin toinen. mutta tilanne tosiaan ei mene oikein jos äiti tekee vain ne rasittavt työt..


    • :)...

      Älä välitä tuosta tilanteesta. Lapselle molemmat vanhemmat ovat yhtä tärkeitä ja hän on lojaali molemmille. Älä missään tapauksessa tule mustasukkaiseksi vaan anna lapselle tilaa vaikkapa sitten olla isän perään. Isä on myös se henkilö, jonka avulla lapsi yleensä pääsee irtaantumaan äidistään. Äiti kun on se tärkein ja läheisin ja hänestä on tosi vaikea irrottautua...mutta kun sitä äiti-vauva-symbioosia ei voi jatkaa ikuisesti. Älä vain tule mustikseksi. Minulta meni avioliitto pääosin tuon mustis-jutun vuoksi, kun mies ei kestänyt sitä, että lapsi oli enemmän kiintynyt minuun. Mitä enemmän lapsi kiintyi minuun, sitä enempi mies alkoi olla poissa kotoa ja alkoi nähdä minussa vikoja. Äläkä missän tapauksessa tunne oloasi kiusaantuneeksi. Lapset ovat sellaisia. Jokainen sen ymmärtää. Tee lapselle selväksi myös se, että hyväksyt sen, että isi saa haleja ja huomiota jne., ettei teille tule kilpailuasetelmaa. Se ei olisi hyväksi. Sinun pitää nyt olla "aikuinen" ja olla välittämättä lapsen sinua harmittavista valinnoista isän ja sinun välillä. Ja älä missään tapauksessa anna tilanteen vaikuttaa sinun ja lapsen suhteeseen etäännyttävästi.
      Tulee myös mieleen, että mahdollisesti lapselle on kehittynyt isään erilainen kiintymyssuhde kuin sinuun. Tuttavapiirissäni on yksi perhe, jossa lapset ovat selvästi enemmän isän perään ja heillä on selvästi lämpimämpi kiintymyssuhde isään kuin äitiin. Heidän isänsä onkin todella lämmin ja ihana ihminen. Myös äiti on ihana ihminen mutta ei samalla tavalla lämmin kuin isä. Heidän isästään huokuu sellaista rakkautta lapsia kohtaan, jota harvalla miehellä on. Ei hänen vaimonsa kuitenkaan vaikuta lainkaan mustasukkaiselta. Eikä tarvitsekaan. Me olemme erilaisia kaikki ja ihmissuhteet ovat erilaisia. Luo sinä oma suhteesi lapsiisi, iloitse siitä suhteesta ja kehitä sitä suhdetta, äläkä vertaa sitä suhdetta heidän ja heidän isänsä suhteeseen. Tärkeintä on, että sinä rakastat, kuten elämässä yleensä. Toisia ei voi ohjailla, heidän rakkauttaan ei voi vaatia, mutta omiin tunteisiin voi vaikuttaa ja voi rakastaa niin täysillä kuin osaa. Se riittää :).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16388
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      51
      14678
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      377
      9258
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5269
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4512
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      171
      3019
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1810
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1339
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe