mikä on kaunein pk. collie väri??

trikki neiti

Mikä on mielestänne "kaunein" pk. collien väri?? Ei siinä etteikö kaikki nää "soopeli,trikki,blue merle ois kauniita mut itse olen aina ihastunut trikki,siinä on ihanan lämpöiset värit.. Kyselen ihan mielenkiinnosta. :))

Hauskaa päivänjatkoa kaikille!!

35

2974

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • minnie111

   itsellänikin on trikkicollikkapoika. ja pidän siitä värityksestä eniten. nyt ollaan harkittu kaverin hankkimista poitsulle ja mielessä on kyl käynyt että se voisi olla blue merle :)))

  • tykkään

   eniten blue merlestä, sitten soopeli ja vipana trikki. Toki kaikki on kauneita, mutta tos on mun järjestykseni.

   • kaksi

    collieta: eka trikki ja toiseksi tuli bluemerle. Trikki värityksestä pidän eniten,,ja tumma soopeli on hieno!


  • Collie jo 25v

   Mielestäni Soopeli varsinkin Mahonkisoopeli eli aika tumma.

   • hilevelä!!

    trikki tietysti!


   • uros ;)

    pidän eniten väristä tumma soopeli :)


  • trikki!

   muunvärisiä en ees viitti katella

  • Toki collie

   on aina kaunis, mikä väri tahansa.

   • Pehkotar

    Itseltä löytyy kaikki kolme väriä, mutta jos johonkin järjestykseen täytyisi laittaa, niin soopeli, trikki ja merle.


  • Leksaku
  • collie is best

   Soopeli tietysti!

   • collieita omistanut

    Mutta kaikista kaunein on mielestäni merle. Siltikään en ole koskaan sellaiseen päätynyt, kun väri ei ole ollut ratkaiseva pentua valitessa. Soopeleissa on eroa. Osa tummuu vanhetessaan, mutta nykyisemme ei ole vuosien saatossa muuttunut lainkaan. On kuulemma dominanttisoopeli- Suht. vaalea, mutta kaunis myös.


  • sateenkaari...

   Tärkein on TERVEYS ja LUONNE !!! Värillä EI tosiaan ole väliä !

   • colliet....

    Kaikkihan se nyt tietää. :) mutta ainahan sitä saa kysyä ihmisten mielipiteitä, mikä collien väri on heistä kaunein! =)


  • Sopukkahan se.

   • Whitemore

    eli heitänpä tähän lukemaani soppaan, että mikä väri vaan mutta etujalat kokonaan valkoiset ja iso valkoinen kaulus pitää olla - Sitten collie on kaunis kuten sen pitää ollakin.Ei kokonaan valkoinen kuten amerikkailaiset kaikessa tekevät mennessään äärimmäisyyksiin.....


  • vielävastasin

   näin.

   • Blue Merle Collie

    Hyi mitä värejä trikki ja soopeli! YÄK! Voisin ehkä ottaa collien mutta sen olis pakko olla bluemerle, en ikinä kattelis muun väristä. Vähän harmittas jos menis kattoon pentuetta ja pennuista mukavin olis joku muu kuin merle :O Ottasin sen vähemmän mukavan merlen sitten, pakko myöntää.


  • valkoinen_

   Valkoinen trikkimerkein, ehdottomasti. Sääli että valkoiset colliet ei ole suomessa yväksyttyjä vaan lasketaan värivirheellisiksi.

  • millamagia1

   Täällä järjestys on trikki, soopeli ja blue merle =) Kaksi ensimmäistä löytyy kotoa.

   • BlueMerleCollie

    Hyi, en ymmärrä, on niin rumat värit noi soopeli ja trikki. Kun vois ottaa merlenkin :/


  • merlee2

   Uroksille merle, tytöille merle tai trikki! Soopeleita en katsokaan! :D

  • trikkisoopelimerle

   Heissan, mun mielestä trikki on kaunein. Soopeli tulee hyvänä kakkosena ja merle kolmosena tuo merle on muutoin kaunis väriltään mutta mielestäni merle colliet näyttää aina vanhoilta koirilta värityksen vuoksi vaikka nuoria olisivatkin =D

  • josefiina...

   Meillä blue merle, soopeli ja trikki.

   Tosin olen puolueellinen kun itsellä on 5-vuotias merle poju.. Mies tosin haaveileen trikki tytöstä.. minä voisin vaihtaa rotua Welsh corgi cardiganiin (blue merle) tai toisena vaihtoehtona on valkoinen paimenkoira. Mut nämä ovat vain haaveita.. todennäköisesti seuraava tulee vasta kun nykyisestä aika jättää.

  • 13+1

   Meiltä löytyy trikkityttö :) Onse nätti. On hankala sanoa mikä nyt olis kaunein, mutta varmaan se trikki, ihanat pyöreät ruskeat "kulmakarvat" mustan turkin keskellä... Soopeli ja merle kilpailee mun mielessäni keskenään, kumpi olis kauniimpi. Tosi tumma, tai tosi vaalea soopeli on kaunis, se "original" väri. Lassie-väri :)
   http://www.picasaweb.google.co.uk/crinoids/HartwellSMajorAttitudeDustin#5435491166188692562
   ^ Tossa ylhäällä musta tosi upea soopeli, trikkiväritys ei välttämättä kävis, ja kauniin muotoset tummat silmät tulee paremmin esiin vaaleassa soopeli värityksessä. Hyvin onnistunut merle väri on kanssa tosi kaunis. Ja se noista merleistä tekee mielenkiintoisia, että ne on niin ainutlaatuisia väritykseltään, tuskin löytyy kahta samanlaista merlevärityksistä. Laajoista mustista läikistä en pidä, mutta tasaisesti sijoittuneet keskikokoiset tai pienet mustat läikät sinisen seassa sielä täälä on tosi kauniita.

   Ehkä se soopeli pääsee kakkossijalle, ja merle hyvänä kolmosena, ihan soopelin perässä. On hankala sanoa, mikä on kaikkein kaunein väri, jollekkin yksilölle soopeliväritys on kuin luotu, eikä koiraa voisi muuhun väriin kuvitellakkaan, kun taas jollekkin toiselle koiralle kaikki väritykset kävisi. Amerikkalaislinjaselle collielle, jonka pään muotoa pidän jollain tapaa kauniimpana kuin eurooppalaisen, sopii parhaiten soopeli väritys, joka on ehkä amerikkalaisella kaunein. Tosiaan, on yksilökohtaista, mikä väritys on kaunein. Sanoisin että trikki, tai sitten amerikkalaisella, soopeli.

  • sopukka...

   tumma soopeli =)

   • eniten..

    hyvin tumma Soopeli :)


  • oma on

   Blue Merle, tumma soopeli, trikki. Omani Blue Merle.

   • A

    Trikki trikki trikki, merle, jos värit sattuu optimaalisesti, sellainen siniharmaa ruskein silmin,


   • minelan

    0len harrastanu Collieita vuodesta 1958 ja olisin nyt kiinnostunut mitä colliemaailmaan nykyisin kuluu. Omat koirani olivat Glauia Subergilta, kennel Dursvaldialta. Nykyinen kaikkien rotujen tuomari Rainer vuorinen otti samasta pentueesta narttukoiran kun minä otin urospennun ja kyllä niistä tulikin hienoja koiria. Sen jälkeen, kun viimeinen collieni oli n.15 vuotias, otin Dangny virintieltä kk-mäyräkoirani ja siitä alkoi kasvatustyöni. Toki olin yhdellä collieistani teettänyt pennut, mutta ne olivat aivan keskinkertaisia. Minä ihastun mäyräkoiriini valtavasti ja kasvatin hyvällä menestyksellä niitä 29 vuotta.


  • Collietonihania

   Blue merle, soopeli ja tricolor. Mulla tossa järjestyksessä :)

  • Najadix

   Minulle käy sekä trikki että soopeli, merleä en huolisi. Minusta ne näyttävät jotenkin haalistuneilta ja/tai värien asettumisesta riippuen jopa likaisilta. Uh... Mutta trikit ja soopelit ovat kauniita, etenkin, jos on leveä kaulus ympäri ja - se mistä jostain syystä pidän aivan erityisesti - hännänpää on selvästi valkoinen vielä sittenkin kun karva n kasvanut aikuismittaansa. Itselläni nyt toinen trikki menossa, pentu vielä. Ensimmäisellä ei ollut kaulusta ympäri, tällä nykyisellä se on vähän liiankin leveä (menee hartian yli eli on kaiketi värivirheellinen?). Kummallakin valkoista hännänpäässä, mutta niin vähän, että karvan kasvaessa pituutta sitä tuskin huomaa ellei katso tarkasti.

   Ja soopeleista sen verran vielä, että kullanruskea on kaunis, samoin tumma punaruskea jolla on iso mantteli.

  • väriväriäriväri

   Lempivärini collieille on ns. colour-headed white, toisella sijalla on trikki, sitten merle ja viimeisenä soopeli.

  • Trikki, jonka merkit ovat syvänpunaiset ja musta osuus kiiltävän sinimusta.

   Mahonkisoopeli on myös kaunis, siis kunnolla varjostunut soopeli, jonka feomelaniini on kauniin punaista. (Koirien värit muodostuvat kahdesta pigmentistä, joista feomelaniini on kellertävää/punaista ja eumelaniinista, joka on mustaa, jos joku laimennosgeeni ei haalista sitä suklaaksi, siniseksi tai liilaksi.)

   Merlekin voi olla nätti, jos se on muuten kuin mainitsemani trikki, mutta se musta on tietysti merleytynyt. Pidän eniten melko suurista merlelaikuista, vähintään kämmenenkokoisista, mutta monessa rodussa tykätään pienistä ja pyöreistä länteistä.

  • Anonyymi

   aiempi collieni "trikki" uusi nyt hakusessa kuoli 11v. mahasyöpään

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   610
   3263
  2. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   26
   2073
  3. Järvenpäässä ravintolassa ammuttu 2 ihmistä

   Järvenpäässä on ammuttu kahta ihmistä ravintolassa. JENNI GÄSTGIVAR Tekijän kuva Leo Kirjonen Tänään klo 21:44 Itä-Uuden
   Maailman menoa
   28
   1718
  4. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   113
   1555
  5. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   132
   1497
  6. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

   Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
   Maailman menoa
   249
   1474
  7. Mistä kaupungeista tai kunnista olette ?

   Tähän kaupungin tai kunnan nimi
   Ikävä
   93
   1392
  8. Taidat olla

   lopullisesti kyllästynyt nainen.
   Ikävä
   113
   1305
  9. Nainen kyllä se sinä vain pysyt mielessäni

   Olet ainut ketä olen rakastanut hiton pitkään ja tuntuu kuin olisit puolikkaani, kohtaloni ja heti kun en mieti sinua he
   Ikävä
   74
   1286
  10. Muistatko kun kerroin...

   että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
   Ikävä
   33
   1210
  Aihe