Kylpylä Szechenyi

Budafani

Minkälainen paikka tuo Szechenyi kylpylä on muilta puitteeltaan, esim. jos viihtyy pidempään niin löytyykö kylpylä alueelta baarit (lue olutta) ja ravintolat vai pitääkö omat eväät olla matkassa ?

19

3120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajatus?

      Erittäin hieno paikka BUDAPESTISSA http://en.wikipedia.org/wiki/Széchenyi_Medicinal_Bath - eiköhän sellaisesta paikasta kaikki tarvitsemasi löydy? Ja jos ei ihan kaikki, metro-asema on vieressä.

      • Pest

        KahvilaBaari on, josta saa olutta ja pikkupurtavaa. En kyllä muista että siellä olisi mitään sen kummenpaa ravintolaa. Kylpylän lähin metro-asema on Szechenyi furdö. Siellä ei kyllä oo muutaku raiteet ja laituri, mutta metrollahan pääsee sitte mihin vaan. Keltaisen linjan metroasemilla ei nyt muutenkaan mitään oo, paitti tietysti Deak terin risteysasema.


      • Pest

    • TEPSÖÄ

      Bisse 2 euroo ja jotain napsuja saa. Hieno paikka , vesi "kuumaa". Hinta omalla "luukulla " jonne mahtuu 2 hlö 3500 Huf/hlö.

    • Széchenyi on vanha, tyylikäs, remontti juuri tehty ja suuri terveyskylpylä kompleksi.
      Vesi on tehokasta, mineraalipitoisuus on sellaista, että jopa väsyttääkin. Se on siis terveyslähde, yksi satasistakin Unkarissa...

      • Onko kylpylässä hyvät opasteet että osaa toimia oikein. Onko käytännön eroja suomalaiseen kylpylä käyttäytymiseen ?


      • TomiR kirjoitti:

        Onko kylpylässä hyvät opasteet että osaa toimia oikein. Onko käytännön eroja suomalaiseen kylpylä käyttäytymiseen ?

        Kylpylä Széchényi menee helposti, koska opasteet ovat näkyvissä ja kielitaitoisia opiskeliota toimivat isännöitsijänä. (saksaa, englantia)
        Unkarin kylpylät - ota huomioon:
        - ensiksikin kuumavesilähteet ovat kyseessä, eli termaalivettä, joka sisältää mineraaleja. Siis ei kloorattu vettä. Veden mineraalipitoisuus väsyttää.
        Menkää illaksi kylpylään - kun koko päivä Budapestin patikointi oli - se vaikuttaa todella hyvin.
        Széchényi kylpylän klo 22.00 suljetaan illalla ;-)
        Széchényi on vasta lapi remontoitu palatsikaltaisuus.
        Tutustukaa Budapestin terveyskylpylöihin: kielivalikko saksaa/ englantia
        tietoja Széchényistä myös
        http://www.budapestgyogyfurdoi.hu


    • tällä viikolla

      Meinimme tällä viikolla Szechenyin kylpylään noin puolita päiviltä. Kaikki aurinkotuolit olivat varattuina. Kysyessäni asiaa"tuolipojalta", sain vastauksen, että noin klo 13 voisi vapautua pari tuolia. Emme sitten jääneet kyttäämään niitä...

      • Budapestissa nyt on yli 30-35 lämmintä.
        Mutta UV varoitus on voimassa, minusta onpa kiva että kaikki aurinkotuolit olivat varattuina ;-) koska tulisitte varmasti rapupunaiseksi sitten.... Siis kysyntä on suuri ja kylpylä on suosittu, sekä budapestilaiset että ulkomaalaiset ovat siellä lilluttelemassa...
        HUOM UV VAROITUS !!!! Ei auringon alle 11.00-16.00

        On Budapestissa kivoja museoitakin, ja museoissa on ilmastointi.
        Tutustukaa "How we see the finns" Etnografian Museossa, erittäin hyvä ja hauska kokemus sukukansanne silmän kautta tutustua suomalaisiin ja Suomeen....


      • Merjap
        opasmonika kirjoitti:

        Budapestissa nyt on yli 30-35 lämmintä.
        Mutta UV varoitus on voimassa, minusta onpa kiva että kaikki aurinkotuolit olivat varattuina ;-) koska tulisitte varmasti rapupunaiseksi sitten.... Siis kysyntä on suuri ja kylpylä on suosittu, sekä budapestilaiset että ulkomaalaiset ovat siellä lilluttelemassa...
        HUOM UV VAROITUS !!!! Ei auringon alle 11.00-16.00

        On Budapestissa kivoja museoitakin, ja museoissa on ilmastointi.
        Tutustukaa "How we see the finns" Etnografian Museossa, erittäin hyvä ja hauska kokemus sukukansanne silmän kautta tutustua suomalaisiin ja Suomeen....

        Käytiinpä katsomassa "suomalaisnäyttelyä". Näyttäisi siltä että meidät tunnetaan kumisaappaista, kännyköistä ja Marimekosta;-))


    • Budap

      Tervehdys, juuri palasin Budapestin reissulta ja mukavaa oli. Kyseinen Szecheny kylpylävisiitti jäi kyllä historiaan kohdallani negatiivisena. Kylpylän sisäänkäynnin jälkeen pukukoppi alue on varmaankin alkupereisessä kunnossa... maalit tippuu ja muutenkin tod vanhan oloisia. Ohjeet on printattuja A4 lappuja seinillä ja vain unkariksi. Esim. Hieronnan löytääkseen sai juosta edestakaisin kylpylää kun jokainen neuvoi vähän eri tavalla. Hieronta tapahtui samanlaisessa ränsistyneessä kopissa joka oli eristetty muista hierottavista katosta roikkuvalla lakanalla. Hieroja ei todellakaan edes pessyt käsiään hierottavien välissä. Tästä päästään hygienisyys teemaan, se juuri kammotti koko paikassa. Suihkut oli ihan kamalia koppeja ja hanat ruosteisia ja hapettuneita. Altaan kyljessä luki tasan lämpötila, muusta en tiedä. Altaat oli mielestäni pieniä ja vesi niissä hyvin likaista, siellä kellui mitä vaan sattumia. Olisi ollut kiva kun pohjapiirros kylpylästä olisi ollut muuallakin kuin sisääntullessa ulko-oven luona. Osa jäi altaista varmasti näkemättä vaikka koko ajan etsin mielestäni ovia ja muita kun ihmettelin että ei tää voi olla tässä. Sokkeloinen paikka... Ulkoaltaat oli ainoa mikä vaikutti kohtuullisen ok paikalta. Ihmettelin tosiaan näitä tekstejä että juuri korjattu tai remontoitu, kyllä siellä musta kaakeleiden saumoista puuttui silikoonit järjestäen. Kyllä tottakai altaat ihan jees kunnossa oli mutta muu oli kyllä suttuista. Kauhulla odottelen jos kaikki jäsenet pysyy paikoillaan sen reissun jälkeen. Jälkiviisaana mietin että olisko pitänyt mennä Gellertiin, olisiko se ollut siistimpi paikka.

      • siellä

        alkukesästä ja viihdyimme oikein hyvin. Ajan kulutimme suureksi osaksi ulkona - hiukan myös sisällä erilaisissa saunoissa ja altaissa.

        Hoitoihin meillä ei sillä kertaa ollut aikaa, joten niistä ei ole kokemuksia.

        Silloin oli aurinkoinen sää, joten ulkoaltaissa oleskelu oli nautinnollista kauniin rakennuksen ympäröimänä. Kesäaikana menisin uudelleenkin, kylmänä aikana ehkä valitsisin jonkun muun (Gellért?).


    • sisi3

      Szechenyin kylpylä oli mielestäni oikein ihana paikka. Pukukopit ja tilat simppelit ja helpot: vastaanotosta sai avainkortin jolla valitsemasi pukukaappi meni lukkoon ja aukesi.
      Ulkoallas alue oli kaunis ja siisti, baarista sai purtavaa ja juoma valikoima oli aika hyvä.(suosittelen Unkarilaista Palinkkaa!)
      Meininki oli rento: Nuoret ja vanhat, lihavat ja laihat, kaikki tuntuivat nauttivan auringosta.
      Rakennus jo itsessään on näkemisen arvoinen, ympäristönä kaunis ouistoalue.
      Ja metro kulkee ihan vierestä.

    • puiston laidalla

      Szechenyin kylpylän lähistöllä löytyy myös oiva majapaikka (sondi-kadulla) jos tykkää asua lähellä kylpylää ja puistoa. Alueelta pääsee helposti kulkemaan ympäri kaupunkia joko julkisilla tai kävellen.
      www.budapesthome.net

    • kylpylävieras

      Kyseinen Szechenyin kylpylä on ihan hyvä paikka jossa upea ulkoallasalue on jo mahtava nähtävyys ja kokemus. Sisäaltaissa vesi on suoraan maan alta johdetta "terveysvettä" joka on mineraalipitoista ja siksi väriltään sameaa. Vesi vaihtuu jatkuvasti ja on varmasti tutkitusti turvallista ja puhdasta. Samea väri ei tosiaankaan tarkoita että vesi olisi likaista, sen kuuluukin olla väriltään erilaista kuin ulkoaltaissa.
      Tuskinpa siellä mitään lilluu, itse käytän säännöllisesti ja aina kaikki ollut hyvin.

      Rantasandaalit ja oma pyyhe, pesutarvikkeet sekä uimamyssy (vaaditaan ulkona olevaan suureen kuntoaltaaseen).

      Iloisia kylpylähetkiä euroopan ja ehkäpä koko maailman ainutlaatuisempaan kylpylään. Vähän seikkailumieltä kannattaa ottaa mukaan koska maassa maan tavalla pätee täälläkin.

    • mummitus1

      Hei!
      Omaan erittäin pitkät hiukset; minkälainen myssy tarvitaan ulkoaltaisiin? (nämä hiukset kun ei mahdu normaalin uimalakin sisään!)

      • Oletko avuton

        Laita pipa ! Tai sipulipussi päähäsi


      • Kumma juttu?

        Ihan mikä tahansa huivi kiedottuna hiuksien suojaksi kelpaa. Tarkoitus on että allas pysyy puhtaana irtohiuksista. En kyllä ymmärrä yhtään miksi sääntö pätee ainostaan tässä suuressa kuntouima-altaassa eikä muissa. Kumma juttu?


      • mummitus1
        Kumma juttu? kirjoitti:

        Ihan mikä tahansa huivi kiedottuna hiuksien suojaksi kelpaa. Tarkoitus on että allas pysyy puhtaana irtohiuksista. En kyllä ymmärrä yhtään miksi sääntö pätee ainostaan tässä suuressa kuntouima-altaassa eikä muissa. Kumma juttu?

        Kiitos asiallisesta vastauksesta, Suomessa ei sellainen kelpaisi. Siispä esim. suihkumyssy kelpaa paremman puutteessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2742
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2045
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe