Onko oikein?

Onkoseoikein?

Mitä tehdä? Vihaan alkoholia, maailmassa eniten.. Toivon ettei äitini joisi enään alkoholia, koska pelkään että hän lähtee baariin, ja tulee vasta aamulla takaisin. Niinkun hän teki ennen, silloin kun olin pienempi. Jos kerron äidille miten ahdistunut olen, ja etten voi asialle tehdä mitään. Äitini sanoo vain että "Älä oo naurettava", tai "Muuta sitten isälle", jotain siihen tyyliin. Kyllä välillä tekisi mieli muuttaakkin isälle, mutta isälle ei mahdu asumaan, ja meillä on lemmikki, joka vie myös paljon tilaa, sekä välitän silti äidistä niin paljon, etten pystyisi muuttamaan pois. (Ei sillä etten välittäisi isästä, mutta olen jo tottunut elämään äidin luona). Jos olen masentunut, äiti suuttuu minulle, ja käskee olla iloinen, tai sanoo taas jotain ilkeää. Ei äidin juominen ole vakavaa, hän ottaa 2-5 olutta päivässä, joskus enemmänkin. Äiti vetoo yleensä siihen että naapuritkin juo. Mutta naapurit eivät tule humalaan yhtä herkästi kun äiti, ei äiti nyt pahassa humalassa olekkaan.. Ei ole kivaa katsoa sivusta tätä, tekisi mieli huutaa, ei ole ketään kelle puhua, tämä häiritsee todella paljon. En jaksa enään kauaa tätä, vaikkei tämä niin suuri ongelma ole, verrattuna muiden ongelmiin. Mitä teen? Onko se oikein?

- Kiitos, jo etukäteen.

2

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuorukainen20v

      Puhu, puhu ja puhu!

      Kerro isällesi, kerro äidillesi. Kerro miltä sinusta tuntuu.

      Älä vain jätä asioita vellomaan sisällesi. Paha olo ratkeaa kun joku kuuntelee ja ymmärtää ja tekee asialle jotain! Niin kauan kun mitään ei tapahdu älä luovuta toivoa.

      Onko sinulla sukulaisia? Jos vanhempasi eivät kumpikaan kuule sinua on sinun oltava rohkea ja haettava apua.

      Kaikkea hyvää! Älä anna muiden masentaa sinua! Heillä on luultavasti paha olo itselläänkin eivätkä tarkoita masentaa sinua, mutta eivät joskus osaa muuta tehdä.

      Ja kukaan ei tiedä onko se oikein. Laita oma paha olosi äitisi pahan olon edelle. Loppujen lopuksi jokainen voi auttaa vain itseään hyväksymään avun.

      Toivon todella, että voit hyvin

    • Teinitytön äiti

      Kirjoituksesi todellakin pysäytti ja kosketti minua, koska perheessämme on samankaltaisia ongelmia. Olen teini-ikäisen tytön äiti ja taistellut alkoholismia vastaan jo vuosia, välillä paremmalla menestyksellä ja välillä huonommalla.

      Äitisi selvästi vähättelee ongelmaansa. Ei se alkoholin määrä vaan nimenomaan ne seuraukset..! Itse olen ulkoisesti "normaali", käyn töissä ja harrastan liikuntaa yms., mutta satunnaiset repsahdukseni ovat lähes pilanneet tyttäreni elämän. Hän on myös joutunut viettämään öitä yksin kotona kun olen ollut reissuillani aamuun asti.
      Nyt olen a-klinikan asiakas ja haluan todella saada asiamme kuntoon, jotta tyttärelläni olisi vielä onnellisiakin teinivuosia edessä.

      Ehdottaisin, että näytät kirjoittamasi viestin äidillesi. Jos hänellä on hiukankaan vastuuntuntoa hän pysähtyy miettimään käytöstään. Niin minä ainakin tein ja kerroin viestistäsi myös tyttärelleni. Voit myös itse ottaa yhteyttä esim. alueesi a-klinikkaan tai sosiaalityöntekijöihin. Siellä on mm. päihteiden väärinkäyttäjien omaisille tarkoitettuja keskusteluryhmiä (ainakin joskus aiemmin oli). Joka tapauksessa saat sieltä apua eivätkä he takuulla pidä ongelmaasi pienenä.

      Jaksamista sinulle ja äidillesi, toivottavasti asiat kääntyvät parempaan suuntaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      214
      35078
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      269
      22437
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11274
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      84
      8421
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6711
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5201
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4135
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      47
      1982
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      35
      1883
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1647
    Aihe