Saunamökki

Uumoilia

Tervehdys!

Alla on nippu kysymyksiä, osa varmaan ammattilaisille aika tyhmiäkin, joten jos ette viitsi vastata, niin linkki johonkin kattavaan neuvonta palstaan olisi myös tervetullut.
(yritin jo googlella, en löytänyt --> koska olen hieman tyhmä)

Tontti ostettu, piirustukset päässä (ja puoliksi sötös paperilla)
Rakentaminen tarkoitus aloittaa n. vuoden kuluttua.. jotenka.
Seuraavanlaisia kysymyksiä olisi vailla vastauksia:

Tarkoitus rakentaa kappaletavarasta puurunkoinen saunamökki, alle 20 neliöä. Käsittää saunan ja ison pukuhuoneen. Rakennus pelkästään kesäkäyttöön, eli ei talviasuttavaksi. (Älkää tuomitko minua, kun en hirrestä tee, mutta kun minulla on tolkuttomat määrät juuri erikokoista lankkua ja lautaa ja kaikkea muuta puuta taapeli tolkulla, niin siksi niistä eroon haluaisin, muutenkin kuin polttamalla)

1. Rakentaminen rantaviivasta.. Mitkä olisi oikeat etäisyydet? riippuu tietysti kunnasta ja niiden omista säännöistä, mutta jostain muista lukemat:
Sauna - > 15m
Mökki - > 30m

2. Riittääkö seinän paksuudeksi/eristeeksi 100mm runko?
(siis kansan kielellä kakkonelosrunko) Lisäksi 12mm tuulensuojalevy. ( kaikki muuta härpäkkeet sinne väliin. mm. höyrunsulut, ilmaraot, saunaan tinapaperit ym...)
Vai vaaditaanko 125mm tai jopa 150mm runko/eriste seiniin??

3. ylä- ja alapohjaan muistaakseni riittää 200mm? rossipohja ja kattoristikot on tulossa lankku himmeliini. Jos jollain tarkempaa tietoa, niin korjatkaa... ..kiitos.

4. Onkos kellään tietoa rakennuspiirus käytännöstä, eli riittääkö siistit käsin piirretyt kuvat, vai vaaditaanko nykyään kaikkialle koneella piirretyt kuvat ja sähköiset tiedot? (Autocad ym..)

Niinkuin kaikki täällä varmaan unelmoivat niistä asiallisista vastauksista, niin minäkin voisin sellaisia ottaa =)

Kiitos kaikille, jotka pystyivät edes jotenkin auttamaan!!

Hyvää kesän jatkoa!!

3

1847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus...

      1. Rakentaminen rantaviivasta.. Mitkä olisi oikeat etäisyydet? riippuu tietysti kunnasta ja niiden omista säännöistä, mutta jostain muista lukemat:
      Sauna - > 15m
      Mökki - > 30m

      Tuo mökin etäisyys taitaa olla aika vakio, joissain rantakaavoissa riippuu rakennuksen koosta, jos normi kesämökkiä suurempi, voi joissain paikoin joutua rakentamaan kauemmas. Suurimmassa osassa paikoista kuitenkin tuolle etäisyydelle saa pykätä 100- 200 kerros neliömetriä.

      Saunan sijoittelussa on eroja sitten 10 metristä 20 metriin. Samalla paikkakunnallakin vaihtelee riippuen alueen rantakaavasta.Tuo 15 metriä taitaa olla aika yleinen. Näistä saat hyvinkin helposti tietoa mökki kunnan nettisivuilta.

      4. Onkos kellään tietoa rakennuspiirus käytännöstä, eli riittääkö siistit käsin piirretyt kuvat, vai vaaditaanko nykyään kaikkialle koneella piirretyt kuvat ja sähköiset tiedot? (Autocad ym..)

      Olen lähes 100% varma, että vaaditaan viralliset kuvat, kyseessähän on myös lujuus ym laskelmat. Niistä saat sitten myös materiaalivahvuudet, kun annat jonkun suunnitella mökkisi. Osaisitko muuten piirtää leikkaus ym. kuvat? Pohjapiirros tosin onnistuu melkein keltä vain.Näinkin pinen saunan rakentamiseen tarvitse myös vastaavan työnjohatjan, ehkäpä jos palkkaat hänet piirtämään myös kuvat. Asemapiirroksen suhteen kunnissa on käytännöissä eroja, joissain paikoin käy itse tehdyt.Muista myös jätevesisuunnitelma.

      En nyt jouda itse katsomaan, mutta mahtaisikohan tässä lautamökki sivustolla olla vinkkiä materiaalivahvuuksista, vaatii pientä ruotsinkielen taitoa.

      http://www.caboden.se/

    • yh9i78u6y

      Etäisyys rantaviivasta ei sitten välttämättä ole se mitä itse tuon mieltää tarkoittavan vaan rakennustarkastajan tulkinta voi tuoda monta metriä siihen lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe