Ostia

ei kysyvä tieltä eksy

Hei!

tietääkö kukaan kannattaako Ostiassa mennä käymään eli onko siellä mitään? miten sinne pääsee. lähijuna? Bussi, taxi?

onko siellä jotain tasokasta uimarantaa?

kiitos!

1

1135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rooman rouva

      on uudempi ja vanhempi alue. Ostia on oma kuntansa. Vanhempi alue on nimeltään Ostia Antica josta argeologit ovat kaivaneet kaksikolmannesosaa esille. Ostia tarkoittaa "joensuuta" ja se onkin ollut aikoinaan Rooman lähin satama Tiberin joen suulla.

      Ostia Antica on todellakin näkemisen arvoinen. Nyt kesäaikaan siellä on ohjelmaakin, erilaisia spektaakkeleja, teatteria ja musiikkia.

      http://www.ostiaantica.net/index.php

      Ostiaan tehdään myös laivareissuja viikonloppuisin Tiberiä pitkin mutta ne on kalliita ja perilläoloon jää vain kaksi tuntia. Parhaiten Ostiaan pääsee paikallisjunalla Pyramidin metroasemalta ja Ostian asemalta on noin 10-15 minuutin kävelymatka Ostia Anticaan.

      Jos haluat mennä paremmille rannoille niin ja junalla perimmäiselle pysäkille Cristofo Colombo niin sieltä löytyy ns. stabilimento, ykistyisiä rantoja joihin on 10 euroa sisäänpääsymaksu. Siellä on kuulema oikein vartijoita vahtimassa ettei kukaan pääse rannoille ilman maksua.

      http://fi.webcams.travel/webcam/1247600245-Sää-Ostia-Lido-di-Castel-Fusano

      Jos haluat kunnalliselle ilmaiselle rannalle niin sinne pääsee bussilla 61 ja noin vartin päästä tulet Capocotta rannalle jossa on hiekkakeitaita. Siellä on myös nudistiranta ja gayranta.


      Itse suosittelisin ottmanaan Ostian asemalta Cotral bussin Fregeneen (ajaa lentokentän kautta) jossa on paremmat rannat ja korkealaatuinen palvelu. Fregene sijaitsee Ostia Anticasta ja Fiumicinon lentokentästä pohjoiseen päin.

      Kyllä siellä rannoilla ihmisiä riittää. Viime viikon sunnuntaina oli 600 000 Ostian ja Fregenen rannoilla! Kamalia ruuhkia teillä. Ja mitkä roskakasat nämä ihmiset jättävät jälkeensä. Jotkut ovat panneet alulle nimien keräyksen listalle jotta saataisiin jotain järkeä tähän touhuun. Yleiset vessat kunnallisilla rannoilla on Corriere della Seran mukaan narkomaanien yöpymispaikkoja. Useampi kilometri rantaa oli peitetty patjoilla, vaikka yöpyminen on sakon uhalla kielletty rannoilla. Paikka paikoin on vielä viime kesältäkin metrin korkuiset roskakasat jäljellä. Tämä on suuri ongelma sillä rannat omistaa Ostian kunta ja kävijät ovat roomalaisia enimmäkseen.

      Ostiassa on hotelleja ja B&B paikkoja. Kesäaikaan Ostiassa on paljon tapahtumia ja elämää. Ruokapaikkoja löytyy kaikille.

      Me ollaan miehen kanssa käyty joskus aikoinaan Ladispolissa asti rannalla. Nykyään ei enää jakseta rantareissuja tehdä. Ladispolissa on tietysti heinä-elokuussa sielläkin paljon porukkaa mutta muuten pidän Ladispolista. Se on ihan tavallinen pieni kaupunki. Ei mitään erikoista. Asuttiin luostarissa melko lähellä rantaa.

      Fregeneen on mentävä Ostian kautta jos ei ole autoa käytettävissä ja Ladispoli sijaitse liian kaukana jotta sieltä käsin kulkisi edestakaisin Roomaan useamman kerran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe