meditaatio-opetusta

ajna

Ystäväni kyseli minulta apua meditaatio-opettajan/ryhmän löytämisessä. Huolet painaa ja kiinnostus meditaatioon on kuulemma yleisestikin herännyt. Enpä osannut vielä sanoa muuta kuin tämän Helsinki Zazen Centerin jossa itse olen alkanut käymään käymään. Osaisitteko neuvoa meditaatio-opettajia / ryhmiä jotta voisin välittää tiedon eteenpäin?

5

820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ezal
    • arun

      Vanhan viisauden mukaan tietysti opettaja löytää oppilaan, kun oppilas on valmis, mutta silloin ei vielä ollut intternettiä...

      Itse törmäsin 80-luvulla Ananda Margan joogaopettajaan (itse asiassa entisen lukioni luokkaan järjestetyllä luennolla entisen opettajani tulkatessa) ja puolen vuoden jälkeen vaihdoin pois TM:stä ja tässä sitä ollaan...

      Ananda Margan löytää Helsingistä Lauttasaaresta ja netistä http://www.kaapeli.fi/~anmar/opettajat.html.

      Vaikka AM:n kurssin maksavat, niin AM:n yhden tärkeän perusperiaatteen mukaisesti _kaiken_ meditaatio-opetuksen saa ja pitää saada ilmaiseksi. Silloin vain pitää jaksaa tehdä harjoituksia omin päin ja hengailla oman opettajan kanssa. Lukemisiksi vaikka Milarepa - Tiibetin suuri joogi.... :-)

      • ezal

      • arun
        ezal kirjoitti:

        Miitä yhteistä tai eroa teillä ja astanga jooga liikeellä on?

        http://www.astanga.fi/

        Mitä eroa/yhteistä Ananda Marga Pracaraka Samghalla ja Astanga Vinyasa Yogalla(?)?

        Olen siis sinut AM:n (tai siis AMPS:n) kanssa ja tunnen ns. astangajoogan vain parilta peruskurssilta 90-luvulta ja lukemisen ja kyselyjeni perusteella.

        AM siis opettaa astangajoogaa eli kahdeksanosaista joogaa hyvin paljon siten, kuin se on määritelty Patanjalin joogasutrissakin. Ennen meditaatio-opetusta on tärkeää tietää moraaliperiaatteet. Meditaation oppii heti. Asanoiden kokonaisvalikoima on reilut 40 asanaa, mutta niistä joogaopettaja valitsee muutaman "henkilökohtaisen" asanan. Asanoita tehdään päivittäin, mutta ei ryhmissä. Ne ovat perusliikkeitä, toistoja 3-8 krt ja hengitys mukana pidätyksineen.

        AM:n jooga on siis ns. rajajoogaa (radza=kuningas/ruhtinas) tai tarkemmin ottaen rajadirajayogaa... :-) AM:n opetus ja harjoitukset perustuvat myös tantraan (ei seksiharjoituksia...), joten meditaatiotekniikoita on useita (perustasolla 6) ja niissä tulevat sitten loput kahdeksan osaa, myös pranayama eli hengitysharjoitus. Samoin on tansseja ja kiirtania eli mantran laulamista ääneen - ja sitä tehdään yhdessä ja paljon!

        Ruokavalio (sattvinen eli erityinen vegetaarinen) on vaatimus asanoille ja käytännössä luonnollinen meditaation harjoittajalle.

        Tässä suositussa astangajoogassahan tehdään hyvin vaativia asanasarjoja, joissa käytetään tietynlaista hengitystekniikkaa. Olen suositellut sitä monille ja tiedän monia, joille se on sopinut, mutta en vuosien kyselyidenkään jälkeen ole saanut selville, miten asanoiden ja hengityksen lisäksi muut kahdeksanosaisen joogan kohdan hoidetaan. Olen nähnyt vain lehtijutuissa mainintoja, että kun on tehnyt erittäin vaativia sarjoja vaikka 10 vuotta, niin sitten voi harkita meditaatiota.

        Tässä ehkä joitakin peruseroja: AM on laajempi ja painottaa meditaatiota ja kaikkea miksi meditaatiota tehdään: toimintaa paitsi oman kehittymisen, niin myös kaikkien muiden ihmisten ja muun elollisen hyvinvoinnin puolesta. AM on tosi laaja ja siitä löytyy kyllä englanniksi netistä paljon: http://www.anandamarga.org/.

        AM:lla on myös paljon kyseenalaista mainetta, osin sen yhteiskunnallisen luonteen ja toiminnan vuoksi (sitä vastustavat Intiassa sekä kommunistit että vanhoilliset hindut) että sen jäsenten ei aina niin viisaiden tekojen vuoksi. Siitä maineesta saa kyllä selvän tutustumalla AM:aan - eikä toisaalta sitä mainetta tarvitse ottaa itselleen, jos vain haluaa tehokkaita harjoituksia itselleen.


    • mili

      en tiedä mikälaista meditaatiota ystäväsi haluaa buddha vai hindulaista mutta yksi linkki on www.buddhalaisuus.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe