Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

junibacken

tarkennusta

Moi!
Huomasin kyllä allaolevan viestiketjun Junibacken:sta, mutta Mitäs jos laivalta on ostanut liput jo etukäteen, niin täytyykö lippujen kanssa vielä jonotella, jotta saa satujunaan lähtöajan vai miten homma toimii?
Junibackenin virallisilla kotisivuilla ei puhuttu satujunan aikatauluista mitään.
Toinen kysymys, onko junissa jokin nappula, josta kielen saa valittua?
Kolmas kysymys: oletteko kävelleet keskustaan Junibackenista. Lähinnä ajattelin Åhlens-tavarataloa ym. Mukana sporttiset lapset, mutta tekeekö ajallisesti tiukkaa?
Menemme Siljalla päiväristeilylle.
Tack!

4

4259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juna

      Omasta käynnistä on aikaa, mutta ainakin silloin satujuna kulki koko ajan tyyliin huvipuistojen kummitusjunat. Silloin ei ainakaan siihen junaan ollut mitään lähtöaikoja, ainoastaan sisäänpääsyyn. Meiltä muistaakseni kysyttiin, haluammeko kieleksi muun kuin ruotsin, mutta kun halusimme kuulla selostuksen Lindgrenin omalla äänellä ruotsiksi, en osaa sanoa, miten kieli vaihdetaan.

      Kyllähän keskustaan kävellä ehtii (tai riippuu tietysti siitä, mihin aikaa Junibackenille menee ja kuinka kauan siellä on), mutta kun se neljäseiskan bussi menee ihan vierestä niin menisin kyllä sillä.

    • Junibackenissa

      Ostettiin myös liput valmiiksi laivalta (saatiin tällä tavalla myös 10 % alennus esim. Junibackenin kahvilaan), mutta jouduttiin odottamaan ihan samalla tavalla kuin muutkin Junibackenin sisäänpääsyjonossa. Oiskin ollut kiva, että etukäteen lipun ostaneille ois ollut eri jono, mutta ei ainakaan tuolloin ollut. Kassalla näytettiin sitten laivalta saatu kuitti ja saatiin sitä vastaan lippu, jossa oli aika satujunaan. Meillä se oli klo 11.45, kun oltiin tultu Junibackeniin n. klo 11.

      Sitä ennen kierreltiin sitten "Huvikummussa" ja katsottiin ruotsiksi esitetty lyhyt Peppi Pitkätossu näytös (mistä ainakin meidän lapset tykkäsivät, vaikkeivat ymmärtäneet ruotsia). Se itse satujunakierros kesti vain hetken (alle 10 min) ja meidän nuorempi lapsi (3 v) vähän pelkäsi osan matkasta. Satujunaan menoa piti jonottaa (meillä jonotus kesti 30 min), mutta jonotus tapahtui tilassa, missä oli ruotsalaisista saduista tuttuja juttuja, esim. Masa Mainion lentokone, ja meidän lapset viihtyivät siinä tilassa hyvin, vaikkeivat muuten kyllä jaksa jonottaa ja odottaa. Ennen satujunaan menoa työntekijä kysyi, millä kielellä halutaan selostus ja laittoi suomen, kun niin sanoimme.

      Käveltiin tuolta Junibackenista vanhaan kaupunkiin, jonne käveli ehkä 30 min (eskari-ikäisen lapsen vauhtia). Olimme tuolla Junibackenissa jonossa n. 10.30 ja jonotettiin sisään ehkä 15 min. Siinä vaiheessa jono oli kasvanut ainakin tuplasti, joten jos mahdollista, kannattaa ehkä yrittää mennä sinne jo klo 10, jos vaan laivasta ehtii ulos niin nopeasti. Vinkkinä vielä, että rattaita ei saa ottaa tuonne sisälle, vaan ne täytyy jättää ulos. Mukavaa päivää Tukholmassa! Siljalla oli tosi kivasti tekemistä ja leikkipaikkoja lapsille =)

      • Hiihto-HousuNainen

        Tuossa olikin hyvä kuvaus Junibackenista. Suurin piirtein noin se siellä on meilläkin mennyt. Se Satujunan odotus ei mene hukkaan sikäli, että sillä aikaa siellä on paljon kaikenlaista muuta katseltavaa. Junibacken on kyllä tehty niin toimivaksi lapsille ja lapsenmielisille.

        Vielä siitä miten välttää sitä sisään jonotusta. Siljalta lähtee City Transfer bussit heti laivan tultua Värtänille. Ne bussit ajavat suoraan Djurgårdenin Sillan viereen ja siinä on pysäkki missä voi jäädä pois. Siljalta siis kestää suora matka Värtavägenia ja Narvavägenia pitkin vain muutaman minuutin sillä bussilla siihen Junibackenin lähelle.

        Jos on koko päivän siellä Djurgårdenissa, esim Skansenilla, Vasa Laivassa ja Aqvarianissa niin laivalle takaisin pääsee samalta Sillan viereiseltä pysäkiltä. Ne Siljan bussit menevät iltapäivällä siitä laivalle oliko vartin tai puolentunnin välein. Siinä pysäkillä on Silja Linen tunnus.


    • ja kiitos

      Kaikille vastanneille. Oli ilo saada kerrankin asiallisia vastauksia kysymyksiin.
      t: sunnuntaina reissuun lähtevä ketjun alullelaittaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe