Prahaan menopaluu 100 euroa + hotellivihje Brnossa

ktm400excr

Moi!

Kävimme viettämässä 8 pv:n kesäloman Tsekeissä Brnon ympäristössä. Tämän sivuston vihjeiden perusteella varasimme lentoliput Prahaan www.click4sky.com -sivuston kautta. Lippujen hinta 100 euroa menopaluuna. Hinta oli vähintäänkin kohtuullinen. Tuohon hintaan pitää kylläkin paluumatkan check in tehdä netissä. Muuten tulee 10 euron lisämaksu.

Brnossa majoituimme Pension Edison hotelliin (www.pension-edison.cz). Hotellin varasimme www.booking.com:n kautta.

Hotelli oli avattu pari kuukautta sitten. Kaikki uutta ja erittäin siistiä. Isäntäpariskunta hyvin avulias. Huoneita taisi olla 9 kpl, joten mistään suurhotellista ei ollut kyse. Sijainti keskustan ulkopuolella rauhallisella alueella, mutta bussi- ja ratikkapysäkki kävelymatkan päässä. Emme kylläkään niitä käyttäneet, koska meillä oli vuokra-auto. Auton pysäköinti puomin takana hotellin sisäpihalla maksutta. Hotelli täytti hienosti juuri ne tarpeet, joita meillä omatoimimatkaajapariskunnalla oli ja mielestämme kohtuuhintaan (70 euroa 2 hh huone aamiaisella). Lomalla ruoka on tärkeässä osassa, joten ei voi olla mainitsematta hotellin monipuolista aamupalaa. Se oli hyvä. Vihreitä vihanneksiakin löytyi ja sortimentti hieman vaihteli joka aamu.

Yllä olevaan hintaan sai hotellista deluxe kahden hengen huoneen. Huone oli hieman normaalia suurempi eli 35 neliötä ja parveke hyvään suuntaan näkymien kannalta.

Siitä ei ole tietoa, kuinka kauan hinnat säilyvät tuollaisina. Olimme muutaman päivän ajan ainoat asiakkaat ennen kuin viikonloppu toi lisäasiakkaita. Saattaapa olla, että kun asiakasvirta vahvistuu, hinnat voivat nousta. Mutta ehdottomasti tarkastamisen arvoinen hotelliehdokas, jos joku aikoo mennä Brnoon.

Me kävimme yhtenä päivänä Wienissä. Matka vei yllättävän kauan aikaa Itävallan puolella olleen mutkaisen ja tietöitä täynnä olevan tien vuoksi. Pari päivää vierähti Brnon moottoriradalla, koska viikonlopuksi sattui Superbiken MM-osakilpailu. Yhtenä päivänä kävimme Olomoucissa. Sinne hyvä tie ja paikka oli mukavan kiireetön. Turisti-infosta saamiemme esitteiden perusteella kävimme lähistön tippukiviluolassa noin tunnin kiertokävelyn. Shortseissa ja t-paidassa vilvoittavan viilentävä mutta avartava kokemus. Se vain hymyilytti, että tippukiville oli keksitty typeriä nimiä, jotka viittasivat tippukivien muotoon. Ja selostus vain tsekiksi...

Muutamana päivänä tutustuimme Brnohon rullaluistellen. Sekä ihan keskustassa että kaupungin reunamilla. Kaupungin reunalta löytyi aivan huiman tasaisella asvalitlla päällystetty pyöräilyreitistö, jota sujuttelimme päivän mittaan yli 20 km (GPS POD Suunto). Kotimaasta ei löydy monesta paikkaa yhtä tasaista asvalttia. Tuntui siltä, että luistimet liikkuivat itsestään ja oli mukava katsella joen rantoja matkan edetessä.

Loma oli onnistunut. Ilmat olivat hyvät. Useampana yönä kuitenkin satoi kohtuullisen rajusti, mutta päivisin paistoi aurinko. Eikä voi olla mainitsematta, että ravintolassa syöminen oli ainakin Brnossa kohtuullisen edullista. Kerrankin sai valita menusta alku- ja pääruuat ajattelematta sitä, mitä se maksaa.

Syynä tähän kirjoitukseen ei ole se, että erityisesti mainostaisin lentoyhtiötä tai hotellia. Olen niin useasti selaillut tätä keskustelupalstaa lomasuunitelmia tehdessämme ja aika usein on löytynyt hyviä vihjeitä. Joten tämä on nyt vähän kuin takaisinmaksun yritys.

Petri ja Ritva

0

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1847
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        78
        1717
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1323
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        69
        1141
      5. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        839
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        795
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        45
        777
      8. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        759
      9. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        735
      10. Mikä tekee kaivatustasi

        haluttavan?
        Ikävä
        45
        717
      Aihe