Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Itsepäiset Cavalierit

Neuvoja tarvitseva

Mulla on kaksi 5 vuotiasta Cavalier -urosta, joista on tullut oikeat maanvaivat.

Molemmat ovat entisiä näyttelykoiria, hyvin menestyneitä ja oikein oman arvonsa tuntevia. Saimme molemmat koirat viime talvena, kun niiden kasvattaja halusi antaa ne hyvään kotiin. Silloin koirat olivat hyvin suloisia ja ihmisrakkaita, käyttäytyivät hyvin jo koeajalla joten ajattelin että otamme ne perheeseen.

Nyt kuitenkin tuntuu, että mopo karkaa todella käsistä. Ne kusevat aivan joka puolelle, ensin vain silloin kun jäivät kaksin, mutta nyt myös meidän ollessa kotona. Kun tämä ongelma ilmeni, totesimme tietysti heti että ne pitää leikata. Nyt säästämme vähän rahaa ja viemme ne heti leikattavaksi.

Mutta nyt ongelmaksi on tullut myös kakkaaminen sisälle. Meillä on oma piha, mutta koirat eivät suostu menemään sinne ja tekevät sitten sisälle kun eivät enää pysty pidättelemään. Lenkilläkin olemme käyneet säännöllisesti ja se koirille kelpaa tietysti vallan mainiosti. Mutta olemme kaksi työssä käyvää ihmistä, eikä aina ehdi.

Lisäksi ne ovat alkaneet tekemään kauheasti tuhoa, pureksivat esineitä ja repivät kaikkea mahdollista.
Mikään kielto ja rangaistus ei mene perille, tottelu on niille ihan vieras sana. Ne tekevät juuri sitä mitä niitä huvittaa ja uskokaa tai älkää, olemme kyllä yrittäneet laittaa niille vastaan. En ole kovinkaan kokenut koirien kouluttamisessa, mutta luulisin että olen tehnyt kaiken minkä voin. Olemme laittaneet jopa vauvojen vaipat niille jalkaan, mutta ei tepsi. Ne repivät ne pois ja ovat kuin mitään ei olisikaan. En saa mitään otetta niihin koiriin.

Meillä on uusi ihana asunto ja ne ovat kohta tuhonneet sen laminaattilattian ja ihanan kuistin, kusemalla pelkästään kuistille eikä nurmikolle. Mitä voimme tehdä? Neuvoja? Joitain tehokkaita keinoja, joilla isännän paikan saisi muutettua?

6

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cavaliers

      Suosittelen että otat yhteyttä kasvattajaan! Kuulostaa kyllä todella hassulta käytökseltä aikuisilta koirilta. Ehkä kyseessä on mielenilmaisupissoja ja kakkoja uudessa kodissa tms? Uskoisin että koiriesi kasvattajalla olisi neuvoja antaa. Onko mahdollista rajata koirien alue silloin kun ovat yksin? Ehkä eivät haluaisi pissiä tilaan jossa joutuvat itse oleskelemaan..Käy myös cavalierpalstalla, sielä keskustelua ja hyviä vinkkejä ja neuvoja cavoihin liittyen.

      Tsemppiä!

    • hankalalta...

      Aikuista koiraa voi jo torua kunnolla, jos tehnyt sisälle laittaa koiran naaman jätösten lähelle ja toruu, kuulostaa rajulta toiminnalta, mutta toimiva...
      Pihalle tehdessä kehutaan tietenkin ja annetaan herkkuja..

      Tietenkin jos saatte kiinni itseteosta, käsien yhteen läpsäytys (tai joku ääni mikä havahduttaa koiran) ja kantaminen pihalle samantien (kun teillä kerran mahdollisuus siihen)..

      Merkkailusta en osaa sanoa, itsellä ei uroksia ole ollut.

      Jaksamista, toivotaan että tilanne paranee...

      • paljon vastauksista...

        täytyy nyt toivoa että tilanne muuttuisi johonkin suuntaan. Hermo on luonnollisesti todella tiukalla ja koirasta on todella vaikea tykätä tällaisessa tilanteessa. Koko ilmapiiri on vähän kireä, kun tuntuu että kaksi karvaista otusta pyörittää meidän taloutta ihan ilman mitään ongelmia.

        Tietenkin meidän pitäisi ottaa ohjat, mutta kuten sanoin, olen aika kokematon tällaisessa ja tuntuu, että olen aika neuvoton.

        Koska emme koskaan ole saaneet koiria itseteosta kiinni, on ollut vaikea rangaista. Emme edes tiedä kumpi tekee kiusaa enemmän, mutta toki molemmat varmasti merkkailevat omaa reviiriään. Mutta monen tunnin jälkeen, kun tulemme töistä, se toruminen on ihan hyödytöntä.

        Olemme rajanneet asunnon niin, että kun olemme poissa, pojilla ei ole asiaa yläkertaan. Alakerta on niin sanotusti yhtä huonetta, joten alueen rajaaminen on jokseenkin mahdotonta.

        Kasvattajaan olemme ottaneet yhteyttä ja hänenkin mielestään pallien leikkaamista voisi testata. Suurella osalla se on auttanut.

        Kiitos paljon vinkeistä, katsotaan josko tämä tästä. Samaa mieltä kyllä olen, että tuon ikäisen koiran pitäisi osata käytöstavat. Siksi tämä tuntuukin niin uskomattomalta, kun tuntuu että olisi kaksi pentua talossa.


    • NELJÄS4

      Onpa outoa käytöstä koirilla. Perheessämme on jo neljäs Cavalier eikä kukaan heistä ole sisälle enää asioinut sen jälkeen kun on sisäsiistiksi oppinut. Uskoisin olevan reagointia kodin vaihdokseen. "Eivät pysty pidättelemään"? Eikö Cavalier yleensä aikuisena pidätä vaikka kellonympärystän jos on pakko?

    • itsellä narttu Cava

      Vanhemmillani on 7v Japanise chin uros ja vaikka leikattu, saattaa silti pissiä eteiseen esim kostoksi tai ikävissään...joten ei varma apu leikkauskaan.

      • cavaliers

        Toinen juttu mikä tuli mieleen kun aloittaja kirjoitti olevansa kokematon koirien suhteen. Eli koirakouluun jotta saat pojat tottelemaan. Ihan perusjuttuja. Mä tykkäsin käydä ekan cavan kanssa ihan sen takia että minä sain oppia kuinka koiraa käsitellään ja koulutetaan. Meillä aika tiukka kuri ollut aina, joten meillä likat ei ryttyile vaan tottelee kiltisti. Mutta sitten on se toinen puoli, sängyssänukkuminen ja herkuttelu. Mutta kun on kuria niin likat kyllä tyytyy osaansa jos joutuu muualle kun sänkyyn nukkumaan tms.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe